Alla inlägg under maj 2014

Av tommy norum - 26 maj 2014 07:00





SVD KULTUR



  BERGLINS SÖNDAG



       


         

Av tommy norum - 25 maj 2014 07:00


 



Ingen munter läsning när man tar del av Arbetsförmedlingens statistik över arbetslösheten i vårt område. Åmål ligger i topp med flest arbetslösa i alla kategorier där väl 26% av ungdomar mellan 18-24 år mer än väl speglar Åmåls arbetssituation.


Som alla vet så kan inte våra ungdomar gå och dra i kommunen utan att ha ett arbete och en försörjning vilket betyder att större delen av de arbetslösa blir tvingade att flytta från orten till regioner som kan erbjuda detta. Med den statistiken med Västra Götalands högsta arbetslöshet utan några tecken på förändringar i företagsetableringar i kommunen så kommer invånarantalet sakta men säkert fortsätta att minska. Ser vi på Dalslandsregionen så är väl det bara Dals-Ed , Mellerud och Årjäng i Värmland som håller sig i närheten av riksgenomsnittet i arbetslösa ungdomar.


Så ni som vill ha en Dalslands kommun skall nog både analysera, och ta till sig siffrorna och försöka utröna vad det betyder för Dalslandsregionen i framtiden.


När inte våra ungdomar får jobb och där våra kommunpolitiker har mycket små möjligheter rent politiskt råda bot på situationen så betyder det i klartext att Dalslands invånarantal bara kommer att minska med allt högre takt om inte de högre makterna ordnar till situationen.


Kanske skulle man redan nu börja förbereda för situationen på allvar bland våra kommuner och inte gå och vänta på en invånarökning till 15000 som våra politiker i Åmål i åratal  förutsatt skall inträffa och i förskott investerat efter detta i t.ex fritidssektorn men som det nu ser ut så fattas det skatteintäckter för ca 2-3000 innevånare för att få det hela gå ihop.


Minskningen  av befolkningen sätter djupa spår i elevantal, äldreomsorg, offentlig verksamhet överhuvudtaget där allt mindre får dra allt större lass för att få kredit och debet gå ihop. Ibland undrar man om våra politiker är medvetna om situationens allvar när de i åratal låtsas om som om problemet inte existerar ?


Så sluta och hör på dessa som i tid och otid försöker få gehör för att vi måste satsa oss ur krisen. Med vad kan man fråga sig ? Hittills får man väl säga att man totalt misslyckats med facit i hand.  En metod som man praktiserat de sista tjugo åren  med resultatet att vi nu går på knäna i ekonomiska åtagande som det kommer att ta årtionden att rätta till. 

Av tommy norum - 24 maj 2014 07:00



Kanske är det inte bara frågan om människor som för sin överlevnad och diskriminering i sitt hemland att invaderar vårt land och där både kommuner och friviligorganisationer går på snyfthistorier som florerar i samhället.



Vänsterpartiet har ju som en grundregel att alla som kommer till vårt land skall tas om hand , där sjukvård , och där kommunerna skall ömbesörja med boendeplatser med sanitära inrättningar till folk som kommer från andra EU länder för att tigga . Vem som i slutändan skall stå för kostadnaderna om det är kommunerna eller staten där förekommer det en flummighet som i all vänsterpolitik när man kommer till konkreta saker som ekonomin. Så ni som tycker att romer och andra som kommer hit på tiggarståk skall tas omhand på alla sätt utan att bidra till vår gemensamma välfärd med skatter skall givetvis rösta på Vänsterpartiet i fortsättningen där man med den politiken troligtvis får en ökad tiggarinvandring som resultat.


Att sedan den inställningen till hur stora grupper kan röra sig fritt och ta del av våra sociala förmåner som akutsjukvård, boendeinvesteringar och annat kan leda till det som artikel här nedan refererar om kanske inte var det optimala att hjälpa våra medmänniskor.



. Man häktad misstänkt för organiserat tiggeri

 Svt

Foto: Svt

Den man och kvinna som i torsdags anhölls tillsammans häktades på fredagen vid Halmstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för människohandel kopplat till tiggeri.

Det var efter en polisanmälan från en person som själv drabbats av människohandeln som ledde till att en kvinna och en man anhölls i torsdags.

– Det är en person från Bulgarien som genom våld och hot om våld tvingats till att tigga på olika platser i Halmstad som har gjort polisanmälan, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand, förundersökningsledare och vice chefåklagare vid internationella åklagarkammaren i Göteborg.

Förtryck av fattiga människor

Enligt Thomas Ahlstrand finns det även uppgifter som tyder på att det organiserade tiggeriet även ska ha pågått i Göteborg och på andra än ospecificerade orter.

– Det handlar om fattiga människor som förtrycker ännu fattigare människor. De kör ut dem till olika platser och sedan hämtar de upp dem och tar de mesta av vad de har tjänat ihop, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand till Västnytt.

Första fallet som gått så långt

Både mannen och kvinnan häktades vid Halmstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för människohandel kopplat till tiggeri. Chefsåklagare Thomas Ahlstrand känner inte till något tidigare ärende gällande misstänkt organiserat tiggeri som nått så långt som detta.

Av tommy norum - 23 maj 2014 07:13


Köp en EU-politiker för 58.000 kronor

Igår 13:04

SVT.se" data-length="84" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2064966&type=embed&contextSectionId=112&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2064966&format=json&type=embed&contextSectionId=112" data-embed-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2064966&type=embed&contextSectionId=112&autostart=false" data-disabled="" data-available-on-mobile="true" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2064966&type=embed&contextSectionId=112&autostart=false" data-start="click">

 

http://www.svt.se/nyheter/val2014/kop-en-eu-politiker-for-6-500-euro


Som vanligt får man väl säga när det gäller en stor del av våra politiker, noll koll på läget

 

Köp en EU-parlamentariker för 59.000 - SVT.se

 

Den inflytelserika lobby-och pr-byrån DODS erbjuder sina kunder att mot betalning få EU-parlamentariker att göra politiska utspel i media. Just nu har de ett introduktionserbjudande: 58.692 kronor.

Av tommy norum - 23 maj 2014 06:45




Tio små guldfiskar släpptes i dammen men en bliv kvar i affären så var de bara nio.

Nio små guldfiskar var av tre sögs in i pumpen och försvann så var de bara sex .

Sex små guldfiskar kompletterades med tre stycken nya så var de till slut nio..


Efter lite strul med vattenpumpens inloppsskydd som lossnat och tre stycken av de minsta sögs in i pumpen och krossades så är nu ordningen återställd får vi hoppas. Trodde ett tag att alla var borta för vi såg inte röken av en fisk de första 4 dagarna. Det var alldeles för många konstruerade gömställen i dammen så att fiskarna fördrog att gömma sig . Efter att rensat bort en del gömställen så har de nu visat mod att komma fram då och då..



     

Livet går sin gilla gång även för fåglarna som då och då dyker upp för ett bad .



Nu när växtligheten kommit i gång och där ormbunkarna sluter sina blad längst den nya bäckfåran , fiskaran börjar känna sig hemmastadda . Nu är det bara grannens katt som kan ställa till det.


             


     

Av tommy norum - 22 maj 2014 07:00


 

  

Bengtsforspolitikerna har bestämt om en folkomröstning för en gemensam Dalslandskommun.

År det kanske tanken att få bli huvudcentralort med ett läge mitt i Dalsland som hägrar tro ?


Jag kan se striderna i framtiden när lokalpolitikerna i respektive nuvarande centralorter på alla sätt försöker dra så många gemensamma investeringar till sin boendeort. Där väl Åmål med sitt ytterkantläge får svårt att hävda sig gentemot de andra och där argumenten att man är den större orten kommer att väga lätt i sammanhanget utan där det geografiska läget mer kommer att styra var investeringarna hamnar i slutändan.


Att göra fem konkursmässiga kommuner till en konkursmässig utan någon ordentlig motor i form av en expanderande centralort är nog dömt att misslyckas i förhand.


Att sedan Dalsland är ett Centerfäste utan dess like i Sverige kommer ju röra om den politiska kartan ordentligt och där Socialdemokraterna troligtvis får svårt att hävda sig i en kommunsammanslagning.

Våra småkommunerna runt om i Sverige har inte en chans att överleva med den kommunindelning som nu är, frågan är väl om våra politiker fattar detta när man med ett sviktande befolkningsunderlag, en genomsnittålder som ökar år från år som medför en ökad kommunal service med dyra vårdkostnader och som i slutändan bidrar till ökad kommunalskatt som i sin tur avskräcker till inflyttning och där vi på sikt också blir mindre och mindre som står till arbetsmarknadens förfogande som i sin tur gör att det blir svårigheter att få nya företag att etablera sig i kommunen.


Om man tror att man löser den ekvationen med en sammanslagning lika lite som man med konstruerade insatser i turism, kultur evenemang eller andra spektakulära försök blir bara i verkligheten ett sätt att lura medborgarna att nu har vi hittat lösningen, men som vi nu efter minst tjugo år vi fortfarande går och väntar på.


Så i min värld så får man nog skrota en gemensam Dalsandskommun , den lösningen förlänger nog bara pinan för oss medborgarna där fem konkursmässiga kommuner i stället kommer att bli en.

Det löser knappast dalslänningarnas problem på sikt.

Det måste nog bli så att våra Dalslandskommi4uner bör sikta på en närliggande expanderande centralort för att få draghjälp och i och med det finna sig i att man inte längre kan få allt, göra allt, utan blir en ort som innehåller det allra viktigaste och där huvudorten där folkmängden avgör var de mesta investeringarna kommer att hamna kommer bli resultatet man blir tvingad att leva med.


Dalsland som sakta men säker avfolkas och kommer inte i en allt för lång framtid vara i princip avfolkat om utflyttningen fortsätter i samma takt som de sista årtiondena , detta är ingen bra grogrund för en ny kommunsammanslagning det borde väl också våra politiker förstå kan man tycka. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards