Alla inlägg under maj 2014

Av tommy norum - 11 maj 2014 07:00



Åmåls fotofest i åtta dagar är något som Åmålsborna borde ta sig tid att se där

Lennart Nilsson med flickfotografen Bingo Rimèr är det stora dragplåstret på kulturhuset.

Henry Stake är också en av fotoutställarna på hembygdsmuseet som kanske Åmålsborna har lättast att ta till sig i och med hans fotoalster samtidigt också är en dokumentation om hur Åmål såg ut förr och där många foton väcker minnen från förr.

 

      

   

Här har vi några bilder ur Lennart Nilssons fotoarkiv under han reportageresor världen runt. 


 

   

Flickfotografen Bingo Rimèr höll till i kulturhuset övervåning .


        

Åke Sundelin och Henry Stake håller till i hembygdsmuseet där Åke har ett bildspel med till största delen Dalslands natur med aktiviteter på våra sjöar medan Henry Stake har plockat i sitt stora bildarkiv och bjuder bilder från affärer som inte finns längre men som många bland de äldre i publiken uppskattar när minnena gör sig påminda om personer och miljöer som man har upplevt. 

 

Vem känner inte igen Gösta Rahm under sin tid på Intersport som Henry här fotat.


   

Här har vi bilder ur Åkes bildspel där Dalslands kanal poträtteras 

     

Elloz Elfstedt fanns också på plats och gjord reklam för sin bok Furuhäll full av fotografier från dåtidens nöjescentrum som folkparkerna var när det begav sig.

   

I Kulturmagasinet fanns en stor del av amatörfotografernas bilder. Här har vi Ture Bohlin med en av sina bilder.

   

   

Så ni som är intresserade av bildkonst i form av fotografier här har ni en möjlighet att frossa i bilder av alla möjliga motiv .

      

Kulturmagasinet var välbesökt första dagen på fotofesten

Av tommy norum - 10 maj 2014 07:00



  
Medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt står i talarstolen och pratar solidaritet, lika rätt för alla, så håller avarterna i ungdomsvänstern på och förstör samhället med att försöka stoppa oliktänkande med våld och hot om att döda om man inte upphör med sina politiska uppdrag som inte faller in i vänsterns ideologi.


Det som förut varit högerfascister som huvudmål har nu även drabbat liberaler och moderater och där till och med klädsel ger aggressioner med rent misshandel, där också kampen mot kapitalismen ingår som argument för att gripa till våld. Till och med delar av ung vänster som är Vänsterpartiets ungdomsförbund hyllar medlemmar som utfört kriminella handlingar och som man då ser som en naturlig inslag i kampen mot oliktänkande från deras perspektiv sett i samhället.

Ser man att de extrema vänstergruppernas framfart där sparkar man slåss med tillhyggen förstör byggnader där man till och med knivhugger oliktänkande i ryggen i sin frustration mot ett samhälle som inte inrättar sig i deras ideologi.

Av allt politiskt våld i samhället så står vänstern för ca 90 % och där är väl först nu som också massmedia på allvar börjat reagera på deras framfart i samhället.


Sedan är väl det också en fråga om inte våra myndigheter också borde se lite alvarligare på att i ett demokratiskt samhälle det finns grupper som med hot och vandalisering på andras egendom försöker skrämma till tystnad, och där straffen från samhället inte står i proposition av vad de gjort,. 2 veckors samhällstjänst för att gått in i en lägenhet, vandaliserat för att skrämma den boende att upphöra med sitt politiska arbete..


Janne Josefssons uppdrag granskning lyckades på ett alldeles förträffligt sätt åskådliggöra dessa fega individer som med våld och maskerade tror sig kunna vända samhällsutvecklingen till något som liknar en socialistisk diktaturstat där bara en åsikt gäller.


Där andra åsikter skall bemötas med våld och skrämsel och till och med mord har förekommit. Frågan är väl om det inte är den forna sovjetstaten som man har som förebild genom att allt som vänsterrörelsen ser som ett hot mot deras egna åsikter kan bekämpas med vilka medel som helst i den sanna demokratin namn som bara utgår från en sann socialism där kapitalet skall förgöras .

Man kan väl bara tycka synd om dessa förblindade människor som har så inskränkta idéer om hur ett bra samhälle skall se ut som man skall bo och leva i. 


Inlägget här nedan där frågan kommer upp varför inte Vänsterpartiet gör sin stämma hörd över situationen som Moderater gör när de fördömmer rörelser långt ut på högerkanten. 


Erik Johansson

Daniel: Vad är det för fel på den svenska vänstern?! Hur kan det vara så svårt att oförbehållningslöst fördömma tydlit kriminella, anti-demokratiska personer som ser på våld mot oliktänkande som en ok politisk metod?

Högern hade inga problem förra programet att ovilkorat fördömma de granskade nynazisterna. Vi såg inte en enda artikel på någon ledarsida eller kultursida som såg det som "problematiskt" att UG och Josefsson granskade nazisterna, och de enda som kallade Josefsson "kommunist" på twitter var rena idioter som resten av Sverige ser som byfånar eller värre.

Så varför kan inte vänster-Sverige vara lika normala i huvudet? Jag blir så förbannad rent ut sagt, för hjärtat klappar till vänster, men detta daltande med detta kriminella och de facto facistiska slödder från vänsterhåll gör det så oerhört svårt att överhuvudtaget ta i den svenska vänstern ens med tång.
Av tommy norum - 10 maj 2014 07:00




Paddan passerar Trädgårdsföreningen


Hamnen utsikt från Sjömanstornet

Träpiren

Hamnen med Götaälvbron

Hamnen med isbrytarna

Hamnen

Fiskehamnen.

Långedrag

Paddans station


Av tommy norum - 9 maj 2014 07:00



 
 


Åmål hamnar i botten igen i företagarnas rankinglista om hur man upplever företagsklimatet i Åmål.


Kanske inte så konstigt när man med kommunala pengar går in för att konkurera ut egenföretagarna i restaurangbranschen och där man blev tvingad att ta till massmediala medel för att få våra politiker att vakna till och ändra sig. Själva såg de inget hinder när de först gick ut och aviserade om en fortsättning i galenskaperna innan det avslöjades hur man skött det hela och hur man utan noll koll med kommunala pengar i botten leker företagare.

Att det titt som tätt också framgår hur man på sin tid skötte hamnterminalaffären där man med kommunala pengar subventionerade en enskild företagare med miljonbelopp i hyror kan nog fortfarande sätta sina spår i hur våra företagare ser på politiker och tjänstemannatrojkan på Stadshuset.


Företagarna är nog mer förtjänta av att driva sina företagsamhet under lika villkor än att klåfingriga politiker lägger sig i och sneddriver konkurrensen .

Tydligen tog man inte  till sig den erfarenheten vad man får och inte får när man i stadshuset var beredda att fortsätta galenskaperna i Örnäs restaurangen innan media slog larm om tokigheterna.

Nog borde väl sådana självklarheter som att inte använda våra skatter till att konkurera ut våra företagare sitta i ryggmärgen hos våra politiker och tjänstemän. Men tydligen icke, vilket kanske skvallrar om att man inte är mogen för det förtroendeuppdrag man fått av väljarna eller som tjänsteman förstå vad man får och inte får. Att med tjänstemän som år efter år har ansvaret för företagsklimatet hamnar längre och längre ner på rankinglistan borde väl få en och annan politiker att vakna till och skapa förändringar i byråkratin för att uppnå bättre resultat i framtiden.


För att ta upp något annat där nu till och med PD fått klart för sig hur illa ställt det är med cykelmoralen i Åmål när de nu går in och gör ett reportage .

Själv har jag vid minst två tillfällen för tre år sedan skrivit och lagt ut bilder på eländet utan att våra politiker, skolan eller polisen reagerat.  Det som berörde mina inlägg då var väl att jag lagt in bilder på de cyklande där jag till och med hotades med polisanmälan för att personerna på bilderna kunde identifieras när de bröt mot trafiklagen. Våra politiker de tycker tydligen inte att det är något att bry sig om eftersom de fortfarande inte tagit initiativ till en förändring. Men i och med trafikrondeller och p-skivor så kanske man tycker man gjort sitt för trafikmiljön i Centrum .


Så här såg det ut 2011 så här ser det fortfarande ut i Centrum, rondeller i all ära men kanske man först skulle ta tag i de verkliga trafikproblemen i Åmåls centrum. Hur är det med kompetensen hos de tjänstemän som har hand om trafikmiljön i kommunen när man fortfarande låtsas om som om cykelproblemen inte existerar 


                             

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards