Alla inlägg den 4 maj 2014

Av tommy norum - 4 maj 2014 07:00


 


Får skattebetalarna nu en ny ekonomisk smäll att ta hand om när det nu visar sig att Rösparksskolan fortfarande inte håller måttet när det gäller möglet ?


Vi får ge de föräldrar som tog tag i saken och krävde en miljöundersökning en eloge, när det visade sig att en del elever mådde dåligt när de befann sig i skolan. Det man är lite förvånad över är att det skall behövas en opinion på nätet för att få våra politiker och tjänstemän och vakna till och ta oroligheterna på allvar.


Frågan är väl om detta är toppen på ett isberg ?

Man kan ju undra hur det står till med övriga skolbyggnader om man går in och mäter med den förfinade mätutrustning som spårar mögelsporer långt innan människan reagerar, annat än de som är överkänsliga, som då också får svårt att bli trodda verkar det som när anhöriga ifrågasätter miljön.

Vi kan nog förvänta oss att också andra lokaler visar spår av mögel om man får för sig att göra en undersökning.

Frågan är väl hur länge det dröjer innan föräldrarna kräver undersökningar i alla kommunens skollokaler för att känna sig säkra att inte barnen blir utsatta för gifter i någon form.


Så nästa mandatperiod kommer kanske att innebära, för den som får förtroendet att styra Åmål , att inrikta sig på att använda det lilla ekonomiska utrymmet som blir kvar när man täppt till alla hål, som fortfarande finns kvar efter Centerns härjningar i ekonomin, till investeringar i nya lokaler.

Så att försöka infria löftet med heltid till alla kommunanställda blir nog lika svårt att hålla som vallöftet att återställa kommunalskatten till det som var när S kom till makten. Michael har ju en förmåga att tala först och tänka sedan. För inte så länge sedan så lovade han fri barnomsorg för att locka hit nya innevånare, var inte den senaste skattehöjningen för att återställa ordningen i äldreomsorgen med nyanställningar för att säkerhetsställa kvalitén. Vad jag vet så brottas den fortfarande med problem som trots påpekande från myndigheterna fortfarande inta är lösta, som t.ex sjukskrivningarna.

Man tycker sig ha råd att slänga ut 600 000 kr på restaurangen på Örnäs eller en miljon att avskeda en tjänsteman på grund av personkemin inte stämmer eller att slänga ut en miljon minst på städning av en industrilokal som sedan skulle byggas om ( ogjort arbete alltså) Allt detta helt bortkastade pengar till ingen nytta för medborgarna.

Och Michael Karlsson, att stå i talarstolen och gråta krokodiltårar och ondgöra sig över borgarnas sätt att sköta ekonomin när vi med facit i hand kan se att ni i stort sett i alla beslut som togs i kommunstyrelsen där ni var representerad av förra (s) kommunalrådet Gustav Wennberg var med på noterna.


Det man skall klandra Socialdemokraterna för är att ni inte tog er oppositinsroll på allvar med ett kommunalråd som skulle vara så påläst och ta hand om era politiska intressen.


Men icke sa Nicke när jag konfronterade Wennberg om den ökande pensionsskuldens problem som ex, så blev svaret, hör och häpna, vi prioriterar annat hur vi skall disponera våra skatter. Så ni har precis lika stort ansvar i att det blev som det blev för man har också i en oppositionsroll skyldighet att göra sin stämma hörd och komma med andra politiska lösningar för att få trovärdighet i sin politik inför valen.


Att Komma i efterhand och att säga ni inget visste de skvallrar väl om Socialdemokraternas inställning till sitt förtroendeuppdrag med tanke på att medborgarna också ställde upp och betalde för ett opposionsråd som tydligen heller inte tog sitt uppdrag på allvar och förmedlade hur det stod till med Åmåls ekonomi.


Att utomstående utan den inblicken i verksamheterna kan ifrågasätta styrningen så borde väl för guds skull också ett skattefinansierat kommunalråd kunna göra detsamma eller ? Så sluta med att gråta krokodiltårar för något som ni i ert förtroendeuppdrag skall ta initiativet till att vara informerade om. Att sedan inte ens ert oppositionsråd ansåg sig behöva söka information om sakläget kanske ändå säger en del hur illa ställt det var med den politiska kompetensen inom partiet.

     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards