Direktlänk till inlägg 9 april 2023

Vem tror att man kan skapa ett handelscentrum runt gågatan i Åmål ?

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12


Kan vara en bild av 11 personer och gataInsändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden..
I bland undrar man var det sunda förnuftet finns inte minst hos hos våra valda politiker.
Nog borde man kunna göra en analys vad våra centrumutvecklare har åstadkommit med våra skattepengar de senaste åren och i det svaret göra en konsekvensbeskrivning för framtiden.
En vägledning där svaret till våra politiker med all sannolikhet kommer att visa att det är inte i det gamla centrumet man skall satsas om man vill växa som handelsstad med nya arbetstillfällen.
Trotts alla centrumtävlingar man deltagit i, där de framgångsrika resultaten våra politiker skulle ge PR för Åmål på flera miljoner och ett lyft för centrum och Åmål.. .
Ett gäng politiker och tjänstemän åkte ner till Holland för att få inspiration om hur centrum skall kunna utvecklas . Det enda konkreta som kom ut av det besöket var väl att man skulle förse våra brandmurar i centrum med gamla stadsmotiv i tron att det skulle få centrum mer attraktivt.
Det har hunnit flyta mycket vatten under Åmåls broar sedan dess utan några tecken på att man är på rätt väg.
Inte ens när tjänstemännen med politikers goda minne fick för sig att förvandla Åmåls ån till en stenhög med ambitionen att få lax att vandra upp och få ån till en turistmagnet mitt i Centrum. Men man glömde tydligen bort att det saknades en fungerande laxtrappa för att satsningen skulle bli lyckosamt.
Man kan ju undra hur man skall få centrum att bli attraktivt när stora delar av fastighetsbeståndet har mer än 100 år på nacken. Med entréer som utestänger rörelsehindrade effektivt med sina trappsteg i trottoarplanet- med lokaler som varken är anpassade till till varken kunder eller affärsanställda. .
Det senaste årets affärsflykt från centrum är väl Domushuset med sin leksak-kläd och Domus gamla affärslokal som numera står tomma, en guldaffär, en uraffär, en sportaffär, en restaurang mm. Frågan blir väl om man inte skulle döpa om Centrumutvecklare till Centrumdödare med facit över tillståndet i centrum..
Men de som försöker göra det nya planerade handelscentrumet längst väg E-45 till något som utarmar centrumet runt Åmålsån lär får tänka om med tanke på att den negativa utvecklingen har alltid hållit på i urminnes tider.
Den enes död är den andres bröd å en normal företeelse i en marknadsekonomi som inte minst konsumenterna skall känna tacksamhet till. Sedan ärr representanter för fastighetsägare och affärsidkare i Centrum jäviga i frågan när de uttalar sig.
Lika lite som Lantmännens - posten eller järnhandelns - blomsterhandeln flytt med Jysks nyetablering i skräddarsydda funktionsanpassade lokaler där även funktionshindrade är välkomna - har utarmat Centrum så kommer den nya handelsetableringen runt väg E-45 inte ha någon betydelse för handeln i det nuvarande centrumet.
De flesta kommer på sikt ändå att försvinna utkonkurrerade av de stora affärskedjorna eller näthandeln . En del kallar det avveckling jag kallar det utveckling.
.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Av tommy norum - 30 januari 2023 13:15

        Var det här det  lovade vallöftet om skattesänkningen hamnade , köpet av Seaside för över 8 miljoner och med en stora investering och driftkostnader på halsen ?  Vallöften de är till för att brytas verkar vara Socialdemokraternas paroll ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards