Direktlänk till inlägg 1 maj 2017

Sverigedemokraterna tar täten även i att kräva en reformering av EU.

Av tommy norum - 1 maj 2017 10:01



Bildresultat för Sverigedemokraterna och EU

Frankrikes presidentkandidat Emmanuel Macron och Sverigedemokraternas Jimmie  Åkesson är eniga i Eu frågan. – EU:s bristande funktion är inte längre hållbar. Så jag ser det som mitt uppdrag, dagen efter om jag vinner valet, att reformera EU och det europeiska projektet på djupet säger Macron.



Macron: Frexit hotar om inte EU reformeras. När hör vi samma tongångar från de svenska politikerna?  I stort sett är väl det bara Sverigedemokraterna som höjer tonläget mot hur EU har utvecklats. Och som vanligt så raljerar företrädena för de etablerade partierna på samma sätt som gjort om Sverigedemokraternas invandringspolitik under många år .

 

Frågan är väl om man inte till slut blir tvingade att krypa till korset även i denna fråga som man fick i invandrarpolitiken innan det är försent och mer bestämt kräva att EU reformeras innan medborgarna helt tappar förtroendet för hur EU  har utvecklas.

Kanske är det så att den favorittippade och EU-vänlige presidentkandidaten Emmanuel Macron, med mindre än en vecka kvar framhäver att vi behöver ett nytt EU för att skydda vårt folk och reglera globaliseringen får upp ögonen på våra politiker .

 

Om jag dagen efter (valet) skulle bestämma mig för att fortsätta arbeta för EU, på det sätt som det nu fungerar, så skulle jag svika mitt folk. Det vill jag inte göra, för det skulle leda till en frexit (ett franskt EU-utträde) eller till att Nationella fronten vinner mark. Frågan är väl om våra företrädare för de EU vänliga partierna i Sverige vågar ta bladet från munnen och mer bestämt ifrågasätta EU: expansion innan Sverigedemokraterna även här tar tag i taktpinnen som man gjorde invandringen och kräver en ordentlig reformering eller en begäran om en folkomröstning i frågan. 

 

Inte lätt för etablerade EU vänliga partier här hemma att ännu en gång få uppleva att bli fösta i en riktning i politiken där Sverigedemokraterna ännu en gång bestämt färdriktningen och målet. Tyvärr så verkar det som om våra politiker ännu en gång försöker bestämma färdriktningen i EU politiken som man gjorde i migrationspolitiken utan att ta hänsyn till vad medborgarna tycker.

 

Men, säger Macron det är samtidigt viktigt om han skulle väljas till Frankrikes ledare att lyssna till folkets röst – till det faktum att många är väldigt arga. – EU:s bristande funktion är inte längre hållbar. Så jag ser det som mitt uppdrag, dagen efter om jag vinner valet, att reformera EU och det europeiska projektet på djupet.

 

Man kan ju undra hur lång tid det skall ta för Sveriges politiker att börja lyssna på folket innan man blir totalt utplånade av Sverigedemokraterna som ännu en gång har det visat sig ha förmågan att läsa av hur tongångarna går hos folket och anpassa sin politik efter den.. 

 

tn







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards