Direktlänk till inlägg 1 maj 2010

Socialdemokraterna har svårt för privatiseringen i samhället

Av tommy norum - 1 maj 2010 18:15

Valpropagandan har nu inletts i PD:S Synpunkt där inläggen duggar tätt mellan

blockens insändare.

 

Tryggheten hotas när privatiseringen tar över, rubrik i PD:s Synpunkt 


Är den privatproducerande tjänstesektorn så urusel som Socialdemokraterna påstår, där girighet , sämre anställningstrygghet och kvalitetsförsämringar blir resultatet för ändrad driftform i den sociala servicen.


Man glömmer lätt att det är den privata sektorn som är motorn i hela samhället, och påstå att den skulle domineras av giriga ägare som varken tar arbetstryggheten eller servicen på allvar det är väl närmast en skymf mot våra privat entreprenörer som har skapat vårt nuvarande välstånd i Sverige.


Själv har jag erfarenhet att driva företag i privat regi under kommunala bestämmelser med bra resultat. Det fanns också kommunala driftformer med samma förutsättningar men för att överleva fick kommunla driftbidrag för att hålla verksamheten igång.

 

Själv har jag barn barn som går på privatiserad barnomsorg, betydligt bättre än den kommunala i området enlig föräldrarna som har prövat båda.

Det är inte tryggheten för de anställda som skall sätta focus hur barnomsorgen skall organiseras. Det är alltid servicen till kommuninnevånarna som skall styra verksamhetens inriktning, inte de anställdas villkor.


Att påstå att kommunal drift skulle vara bättre, skulle ju betyda att vi skulle behöva byta ut hela den privata tjänstesektorn till kommunaldrift. Det skulle betyda, bättre service, mer trygghet enligt socialdemokrateerna men troligtvis till en betydligt högre kostnad.    

 
 
Ingen bild

kommunanställd

1 maj 2010 22:14

Privatisering skulle bara göra våra jobb i vården
betydligt svårare med sämre lön , semester ,och
svårare att påverka våran arbetsmiljö när privata
intressen med höga vinster kommer att vara drivkraften före service och anställningstrygghet

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

2 maj 2010 11:07

Privatiseringar kan ju ironiskt nog vara ett lyft för några av socialdemokraternas kärnväljare, nämligen kvinnor som arbetar inom kommunal vård och omsorg.
Hittills har många kommuner kunnat köra över den kategorin av anställda, eftersom de ändå inte har några andra arbetsgivare att söka sig till.
I praktiken har det inneburit att arbetstagarna ofta har fått nöja sig med deltidstjänster som knappt går att försörja sig på (många tjänster inom äldrevården tex är på 68,73%, 74,7% osv, heltidtstjänster finns inte alls på vissa ställen), fått betala sina egna arbetskläder och arbetsskor, arbeta obekväma tider med mycket dåliga ob-ersättningar och kan glömma att få arbeta övertidstimmar för att tjäna extrapengar.

Hittills tycker jag att den kommunala vården som arbetsgivare främst har lyckats med att göra stora skaror med hårt arbetande kvinnor till fattiga eller halvfattiga, både när de arbetar och som pensionärer. Dessutom ofta fysiskt utslitna i förtid.
Jag förstår inte varför vi ska värna ett monopol som ger sina anställda så dåliga arbetsvillkor och löner och det är ännu mer obegripligt att (s) vill fortsätta att låta sina väljare sugas ut utan några större möjliheter att kunna påverka sin situation, hellre än att låta en privat entreprenör ta över.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards