Alla inlägg den 6 maj 2014

Av tommy norum - 6 maj 2014 07:00


   

  

Ja  bloggläsare blev ni något klokare vem som har bäst förutsättningar att ordna till jobben eller få ordning på skolan och vården och vad som bör göras på miljöområdet ? 


Når det gäller jobben så får jag nog säga att kommer socialdemokraterna till makten i tron att med sin så kallade jobbpolitik, som mest består i ett kunskapslyft till de som fuskat sig genom skolan med utebliven  gymnasiekompetens eller att forskning på nya produkter för industrin som skall sälja på världsmarknaden, är lösningem på problemet .


Nu är det väl så att våra företagare inte direkt skriker efter arbetskraft ute i Sverige som socialdemokraterna tycks tro när man lanserar sitt program om gymnasiekompetens för alla i tron att det skall vara en del av lösningen. De borgliga är väl mer inne på ett lärlingssystem för de som inte känner sig motiverade att tillbringa mer tid än nödvändigt i skolbänken. Vänsterpartiet sin vana trogna de löser arbetslösheten genom att anställa alla arbetslösa i de offentliga sektorn eller att öka bostadsbyggandet i de överhettad storstadsregionerna. Då får väl det bli med med import av arbetskraft som vänsterpartiet så tydligt tar avstånd för. Och det jobbskapandet kommer nog bara våra storstadsregioner till del medan övriga Sverige har fullt upp att få sina tomma bostäder uthyrda. 


Den enda som slog huvudet på spiken i arbetslöshetsfrågan var väl Sverigedemokraterna där de i sin analys påstod att Sverige har svårt att hålla jämna steg att skaffa arbeten till de tiotusentals invandrare som kommer varje år, där många kommer med ett kunskapsbagage  som gör att de inte har en chans att platsa på arbetsmarknaden.


Vi importerar arbetslöshet sa Sverigedemokraterna vilket fick miljöpartiet att gå i taket genom att i vanlig ordning gå in på hur man kan ha sådana åsikter om folk som behöver skydd i Sverige.


Socialdemokraterna och Moderaterna föll in i lovsången om hur bra invandringen är för Sverige.

Men i sak så har ju Sverigedemokraterna rätt, trots ca 250 000 nya arbetstillfällen i Sverige så har vi inte klarat av att hålla jämna steg med den ökade invandringen när nu Sverige har ökat i folkmängd med en bit över 350000 innvånare. Att detta sedan ställer till problem för väljarna att ta ställning till när den ena parten framhåller att vi har en ökad arbetslöshet sedan borgarna kom till makten medan den andra parten då framhäver att vi har ökat sysselsättningen under de borgliga åren med nästan en kvarts miljon nya arbeten , båda påståendena är sanna.

Att sedan Sverige ligger i topp med andel arbetande av befolkningen, vi ligger i topp bland kvinnor som deltar i arbetslivet det verkar inte imponera på den rödgröna sidan, Att vi sedan har en av Europas bästa ekonomier också vill man heller inte låtsas om.

   Har vi för många kockar runt den politiska grytan  ? 


Som vanligt kanske inte debatten fick så många väljare att byta sida utan det blev ett åsiktsutbyte i cementerade politiska åsikter och mål där jag tror att ingen har lösningen på varken arbetslösheten, skolan, miljön eller några andra svårknäckta samhällsproblem det har vi alldeles för många kockar som rör om i grytan utan en chans att ta fram en egen smak utan blir tvingade att kompromissa för att kunna servera innehållet till medborgarna .


För mig framstår den politik som förts under de åtta sista åren den rätta, skattesänkningar som ökat köpkraften hos medborgarna med nästa en månadslön och hållit anställda inom handeln kompakt där man till och med kunnat skönja en ökad sysselsättning under åren Där också  ökad inkomst  tillsammans med rotavdraget bidragit till ökade investeringar i boendet som kommit vår hantverkarstam till godo med en ökning av arbetstillfällen.  

 Men tror man att man löser arbetslösheten med ökade kostnader för företagen, ökade kostnader i miljöavgiffter och tror man att man löser arbetslösheten genom att anställa mer i den offentliga sektorn, ta bort privata initiativ i offentliga arbetsuppgifter då skall man rösta på de rödgröna.  


Klarar man av att öka sysselsättningen med den så kallade jobbpolitiken som de rödgröna presenterar med att hålla jämna steg med invandringen på kanske 300-400 tusen nyanlända + att man skall sänka arbetslösheten till ca 4% vilket då motsvarar yttligare ca 100000 nya jobb. Borgarna klarade av att med sin politk ge förutsättningar för nyskapande av ca en kvarts miljon nya arbeten under sin tid vid makten.  De rödgröna lovar dubblera den siffran med sin så kallade jobbpolitik.    


Jag tror det inte, jag tror inte ens man tror på det själva så lycka till ni som tänker rösta på de rödgröna. Jag  tror ni blir grymt besvikna på resultatet vid nästa val när vi kan ta del av facit vad de åstakommit på jobbsidan.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards