Alla inlägg den 7 maj 2014

Av tommy norum - 7 maj 2014 07:00


 


Sune Tholin fortsätter att spy galla i sin krönika över de politiker och tjänstemän som vägrar inrätta sig i ledet om hur han anser affären med Dalbo-Båtar skulle sköts . Själv blev jag bannlyst under turbulensen när jag tog våra politiker och tjänstemäns parti.


Sune vägrade att prata med mig, jag väljer själv vilka jag vill prata med och du hör inte dit blev jag informerad om när jag försökte skapa kontakt när vi sprang på varandra på stan.

Emellertid lyckades jag få en liten dialog när vi för någon månad sedan möttes på tennishallen där jag då tog upp hur han ser på hur våra skattepengar skall användas. När jag konfronterade honom med att Dalbo-Båtar faktiskt fick första tjing på att hyra lokalen till ett pris som gjorde att skattebetalarna skulle gå skadelösa ur affären och som beslutet i kommunfullmäktige klart deklarerade för att kommunen skulle göra investeringen i byggnaden..


Inte hade han råd med den hyran blev svaret från Sune.

Att kommunen då gick ut för att skaffa en ny hyresgäst det hade varken Sune eller Dalbo-båtar räknat med utan man trodde sig vara herre på täppan för att kunna diktera villkoren på hyressättningen. Och med den bakgrunden hade synpunkter på kommunens marknadsföring där man framhärdade fastighetens användningsområde som om man sålde ut Dalbo-Båtars verksamhet i byggnaden.


Så i Sune Tholins värld där är tjänstemän och politiker som försöker rätta till helt lagvidriga uppgörelser som Centerpartiet på sin tid ordnade till, där skattebetalarna fått subventionera en enskild småföretagare med 10 tal miljoner under kontraktstiden om den fått fortsätta, de är ohedliga och skall hållas korta enligt Sune förstår man efter hur han behandlar dessa i PD: s spalter.


Skulle vara intressant om också de företagare som Sune Tholin i snart varje inlägg påstår har mandat att föra deras åsikter i affären i PD trädde fram så vi kan syne deras kort vad de vet om affären. Frågan är om inte dessa är lika dåligt pålästa i sakfrågan som Sune Tholin verkar vara när han skriver i sin krönika.


Att det sedan var en av Sunes vänner som ordnade till hyreskontraktet och som senare inte bara i den affären gjorde bort sig när han körde sitt eget race hur våra skattepengar skulle användas i den verksamhet han var ansvarig för. Att sedan våra politiker när socialdemokraterna fick makten också fick upp ögonen på detta , dock utan PD: s hjälp som i det längsta försökte mörka allteftersom både ena och andra kom upp på bordet som till slut gjorde att verksamhetschefen fick se sig om efter ett annat arbete till Sune Tholins förtret.


Så de som inte ligger bra till i Sunes värld av tjänstemän och politiker är de som försökt rätta till galenskaperna efter Centerns härjningar utan noll koll och är väl i första hand Socialdemokraterna Michael Karlsson som förstod allvaret i anklagelserna hur affären gått till och Gustav Wennberg som tydligen Sune påstår mörka verkligheten.. Magnus Dalsbo Åkabs VD som av politikerna fick uppdraget att ordna upp affären enligt både kommunallagen och enligt det fullmäktigebeslut som låg i botten för att investeringen skulle komma till, ligger också risigt  till,  när han i första hand såg till att han hade medborgarnas bästa för ögonen enligt det uppdrag han fått av politikerna och inte Sune Tholins uppfattning hur affären skulle skötas. . . . .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards