Direktlänk till inlägg 24 maj 2014

Kanske Svenskarna är lite för naiva i sin tro alla för gott.

Av tommy norum - 24 maj 2014 07:00Kanske är det inte bara frågan om människor som för sin överlevnad och diskriminering i sitt hemland att invaderar vårt land och där både kommuner och friviligorganisationer går på snyfthistorier som florerar i samhället.Vänsterpartiet har ju som en grundregel att alla som kommer till vårt land skall tas om hand , där sjukvård , och där kommunerna skall ömbesörja med boendeplatser med sanitära inrättningar till folk som kommer från andra EU länder för att tigga . Vem som i slutändan skall stå för kostadnaderna om det är kommunerna eller staten där förekommer det en flummighet som i all vänsterpolitik när man kommer till konkreta saker som ekonomin. Så ni som tycker att romer och andra som kommer hit på tiggarståk skall tas omhand på alla sätt utan att bidra till vår gemensamma välfärd med skatter skall givetvis rösta på Vänsterpartiet i fortsättningen där man med den politiken troligtvis får en ökad tiggarinvandring som resultat.


Att sedan den inställningen till hur stora grupper kan röra sig fritt och ta del av våra sociala förmåner som akutsjukvård, boendeinvesteringar och annat kan leda till det som artikel här nedan refererar om kanske inte var det optimala att hjälpa våra medmänniskor.. Man häktad misstänkt för organiserat tiggeri

 Svt

Foto: Svt

Den man och kvinna som i torsdags anhölls tillsammans häktades på fredagen vid Halmstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för människohandel kopplat till tiggeri.

Det var efter en polisanmälan från en person som själv drabbats av människohandeln som ledde till att en kvinna och en man anhölls i torsdags.

– Det är en person från Bulgarien som genom våld och hot om våld tvingats till att tigga på olika platser i Halmstad som har gjort polisanmälan, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand, förundersökningsledare och vice chefåklagare vid internationella åklagarkammaren i Göteborg.

Förtryck av fattiga människor

Enligt Thomas Ahlstrand finns det även uppgifter som tyder på att det organiserade tiggeriet även ska ha pågått i Göteborg och på andra än ospecificerade orter.

– Det handlar om fattiga människor som förtrycker ännu fattigare människor. De kör ut dem till olika platser och sedan hämtar de upp dem och tar de mesta av vad de har tjänat ihop, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand till Västnytt.

Första fallet som gått så långt

Både mannen och kvinnan häktades vid Halmstad tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för människohandel kopplat till tiggeri. Chefsåklagare Thomas Ahlstrand känner inte till något tidigare ärende gällande misstänkt organiserat tiggeri som nått så långt som detta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 maj 2014 21:17

Svenskarna är inte snåla. Inte heller är de känslokalla och likgiltiga. Det är få människor jag mött som visat en behövande kalla handen.

Det kommer alltså hit människor som tigger. Tigger till vad? Ja, det är de få som vet. Fattig? Ja, allting är ju relativt. Det finns ju svenskar som inte har råd att köpa medicin för sin sjukdom, är dom inte fattiga? Jo, men det är dolt på någe sätt, och dom sitter inte i gathörnen och tigger ihop till sin medicin. Vi svenskar löser inte våra problem på det viset. Vi bygger upp ett gemensamt samhälle där vi tar hand om varandra. (Så har det då varit förut om än detta numera monteras ned mer och mer.)

Och har en svensk inte råd till en bostad så inte sitter denne och tigger enkronor till en ny bostad. För oss svenskar ter sig detta tiggeri som något så väsensfrämmande och konstigt. Varför inte söka ett jobb istället och försöka spara ihop till en bostad.

Som jag ser det så skulle dessa tiggare inte behöva sitta där och tigga någon längre stund om de kunde tala svenska och kunde klargöra för oss vad det är som är deras problem. Och kanske komma med egna förslag på hur de är villiga att vara med och lösa situationen. Men de sitter bara där tysta och stirrar i asfalten. De väcker ingen empati, snarare en inre vrede. Och skulle man lägga en slant i muggen så skulle det kännas som att spola pengarna ner i ett svart bottenlöst avlopp.

Och att det nu visar sig att det finns lurendrejeri bakom och kriminalitet som driver dem att tigga, gör saken bara värre.


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 12 jan 13:32

  Åmåls station på 1920 talet     Högt vatten i Åmålsån på 1920 talet       Planteringar framför stationen   Hamnen på 1920 talet   Hamnen.  ...

Av tommy norum - Torsdag 10 jan 10:36

  Torghandel runt 1915      Stadshotellet på 1930 talet     Mellanbrogatan på 1920 talet  foro Yngve Enger        S Ågatan 1960 talet. Foto Nils Gunnar Elfsteth    Mellanbrogatan på 1950 talet foto Nils Gunnar Elfstedt ...

Av tommy norum - Tisdag 8 jan 12:43

    Göta Lejons vapen.         Fartyg GÖTA LEJON  Rederi Kungliga Flottan , Marinen Byggår 1945 Varv. Eriksberg MV. foto 1952      HMS Göta Lejon var 180,2 meter lång, 16,7 meter bred och hade ett djupgående av 5,7 meter. Stand...

Av tommy norum - Måndag 7 jan 14:48

Fotograf Foto Herman Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA) Klicka på bilden för större storlek Kyrkogatan österut från Solbergsgränd i mars 1959.   Kyrkogatan västerut från Köpmangatan 58-06-17.       Stude...

Av tommy norum - Söndag 6 jan 19:55

  Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Klicka på bilderna för större format Ångbåtar, skärgårdsbåtar. 1938   Uteservering vid Stockholms stadshus. 1938   Stadshustrappan åt Riddarholmen och Mariaberg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se