Direktlänk till inlägg 13 december 2022

Klarar Åmåls nya politiska styre klara av att få med sig nymoderaterna på deras politik ?

Av tommy norum - 13 december 2022 15:57Visa källbilden
Den Borgerliga konstellationen i Åmål med M,C,KD och L skall nog inte dra för stora växlar på att de fått så stort förtroendet av väljarna i valet. Speciellt inte Moderaterna som fick ett valresultat som de själva inte ens kunnat drömma om.
Ett valresultatet som kom till med hjälp av ett antal ambitiösa valarbetare som såg en potential i att utnyttja missnöjet till Socialdemokraterna i vård och omsorgs för deras nonchalanta hållningen till de anställdas arbetssituation.
Ser man på valströmningarna så har stora grupper före detta S-väljare helt plötsligt blivit Moderater. Nu gäller det för den nye Michael Karlsson(M) som Åmåls nya kommunalråd med KD, C och L försöka leva upp till förväntningarna hos den stora skara nymoderater som rymt från den socialistiska fållan.
Blir nog inte så lätt när man får dras med C, KD och L i ambitionen att minska på verksamheterna, minska antal anställda, dra ner på investeringarna och se över bidragen till både kultur och fritidssektorn. En behövlig ekonomisk sanering i stort sett alla kommunala verksamheter är att vänta.
Men fråga blir väl hur de nytillkomna Moderaterna uppfattar den politiken som är så långt ifrån deras ideologi som man insupit sedan modersmjölken ?
Grundtipset är väl att Moderaterna vid nästa val kommer att förflyttas till sin tidigare bottenposition tillsammans med KD, L och C om det visar sig att den nya konstellationen inte orkar leva upp till de nya Borgerliga väljarnas förväntningar.
Sverige demokraterna som inte fick vara med och styra trots att de hör till de större partierna med ett borgerlig synsätt, trots att de ännu en gång fick ett ökat stöd i valet.
Men jag tror nog att Ove Kaye (SD) kan simma lugnt i bakvattnet efter de tuffa politiska beslut som väntar Åmåls kommuninnevånare- SD kommer igen och kanske växa till kommunens största parti om Ove Kaye sköter sina kort väl i sin oppositionsroll.
Vi får hoppas att den nya Michael Karlssonman (M) lever upp fullt ut i sina ambitioner att få rätsida på ekonomin i Åmål.
Förra gången den här borgerliga konstellationens var på tapeten med Kurt Svensson (C) som kommunalråd åkte man ut med dunder och brak- fick lämna över stafettpinnen till de rödgröna 2011 med i stort sett samma politiska skäl som nu .
Misskött ekonomi, man sköt framför sig avsättningar till pensionsfonden, miljonförluster i industribyggen, man gav i princip bort hamnplan- man subventionerade hyror till företagare och man hade noll koll på var skattepengarna till slut hamnade när tjänstemännen gjort sitt.
Centerpartiet slickar fortfarande sina sår efter den brakförlusten. Men ränderna går tydligen aldrig ur hur man handskas med våra skattepengar - för var det inte Centerpartiet som var med och röstade fram de rödgrönas förslag till inköpet av Hamn Companiet som blev en miljonförlust för skattebetalarna ? Och det finns fortfarande politiker som gjorde bort sig förra gången de borgerliga styrde som finns med på listan igen med höga befattningar i det politiska sfären. Vi får väl hoppas att de lyckas bättre den här gången - om inte annat än för de härdade skattebetalarna som alltid får stå för misstagen när våra politikers inte riktigt räcker till i sina förtroendeuppdrag.
 
tn
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards