Alla inlägg den 17 maj 2014

Av tommy norum - 17 maj 2014 07:00


 


Vad håller partierna på vänsterflygeln på med kan man fråga sig.?


Socialdemokraterna medStefan  Löfven går ut och lovar heltid till alla kommunanställda om de får majoritet i kommunförbundet när man skall förhandla om lönerna. Men som vanligt får man väl säga så låtsas man som det inte kostar någonting. Antigen så ökar man arbetslösheten genom att tusentals halvtidanställda får ta sitt pick och pack och söka andra arbetsuppgifter när de blir överflödiga eller så helt plötsligt så ökar man kostnaderna för kommunerna med miljarder om man hux flux gör om alla halvtidstjänster till heltid utan att anpassa arbetsstyrkan till de arbetsuppgifter som finns. Men som vanligt vill man inte låta medborgarna ta del av en analys över löftet och hur de drabbar de kommunalanställda i slutskedet.


Vänsterpartiet går ut hård och vill i praktiken förbjuda privata initiativ i den offentliga servicen där man försöker i sin retorik göra gällande att om man tar bort vinsterna så får samhället ökade resurser.

Men han glömmer att de privata med samma pengar och med samma kvalité gör vinster så förbrukar de offentliga verksamheterna i ökade sjuktal och byråkrati och där ingen verkar vilja ta ekonomist ansvar över verksamheterna. Så om Vänster lyckas stoppa vinsterna i välfärden så betyder det att de privata initiativen kommer att försvinna och de så kallade vinsterna kommer att tas i anspråk i ökade sjuktal och ökad byråkrati men resurserna till verksamheterna kommer att bli konstanta.

Socialdemokraterna går ut och kräver samma bemanning i de privata men glömmer att de offentligt drivna har ca 30% högre sjukskrivning när de driver verksamheterna.


Antingen är man totalt obegåvad för att ta till sig verkligheten och med utgångspunkt från den göra en analys hur de olika förslagen drabbar medborgarna eller så struntar man i verkligheten och försöker med politisk retorik slå blå dunster i medborgarna.


 Men den som slår alla rekord i hur total omedveten hon är för verkligheten det är väl Gudrun Schyman som åker land och rike runt och med sina versioner försöker få folka att rösta på Feministiskt initiativ utan en susning hur förslagen slår mot ekonomin.


Skrämmande att 2014 politiker kan åka land och rike runt och med versioner och drömmar utan den minsta koll vad det kostar. Frågan är väl om inte Gudruns uttalande skvallrar om vänstern syn på sin roll i politiken. Vi kan inte ha pengar i högsätet, man får inte vara fyrkantig säger hon när hon föreslår arbetstidsförkortning, fri förskola, fri kollektivtrafik en nätt liten summa på mellan 68- 275 miljarder . Hon gillar inte frågorna kan man förstå när hon gör det lättvindigt för sig när hon med inställningen att man får inte öppna munnen utan att det kommer ett kvitto först. Det är absurt att man inte får prata versioner och idéer utan att behöva ta till sig de ekonomiska förutsättningarna säger Gudrun Schyman.


Det är väl inte för inte hon har fåt sin ekonomiska skolning i Vänsterpartiet med den inställningen där versioner ofta styr det politiska arbetet och där man lämnar de ekonomiska förutsättningarna utanför. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards