Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

Är verkligen våra politiker medvetna om det kärva läget på arbetsmarknaden ?

Av tommy norum - 25 maj 2014 07:00


 



Ingen munter läsning när man tar del av Arbetsförmedlingens statistik över arbetslösheten i vårt område. Åmål ligger i topp med flest arbetslösa i alla kategorier där väl 26% av ungdomar mellan 18-24 år mer än väl speglar Åmåls arbetssituation.


Som alla vet så kan inte våra ungdomar gå och dra i kommunen utan att ha ett arbete och en försörjning vilket betyder att större delen av de arbetslösa blir tvingade att flytta från orten till regioner som kan erbjuda detta. Med den statistiken med Västra Götalands högsta arbetslöshet utan några tecken på förändringar i företagsetableringar i kommunen så kommer invånarantalet sakta men säkert fortsätta att minska. Ser vi på Dalslandsregionen så är väl det bara Dals-Ed , Mellerud och Årjäng i Värmland som håller sig i närheten av riksgenomsnittet i arbetslösa ungdomar.


Så ni som vill ha en Dalslands kommun skall nog både analysera, och ta till sig siffrorna och försöka utröna vad det betyder för Dalslandsregionen i framtiden.


När inte våra ungdomar får jobb och där våra kommunpolitiker har mycket små möjligheter rent politiskt råda bot på situationen så betyder det i klartext att Dalslands invånarantal bara kommer att minska med allt högre takt om inte de högre makterna ordnar till situationen.


Kanske skulle man redan nu börja förbereda för situationen på allvar bland våra kommuner och inte gå och vänta på en invånarökning till 15000 som våra politiker i Åmål i åratal  förutsatt skall inträffa och i förskott investerat efter detta i t.ex fritidssektorn men som det nu ser ut så fattas det skatteintäckter för ca 2-3000 innevånare för att få det hela gå ihop.


Minskningen  av befolkningen sätter djupa spår i elevantal, äldreomsorg, offentlig verksamhet överhuvudtaget där allt mindre får dra allt större lass för att få kredit och debet gå ihop. Ibland undrar man om våra politiker är medvetna om situationens allvar när de i åratal låtsas om som om problemet inte existerar ?


Så sluta och hör på dessa som i tid och otid försöker få gehör för att vi måste satsa oss ur krisen. Med vad kan man fråga sig ? Hittills får man väl säga att man totalt misslyckats med facit i hand.  En metod som man praktiserat de sista tjugo åren  med resultatet att vi nu går på knäna i ekonomiska åtagande som det kommer att ta årtionden att rätta till. 

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 maj 2014 20:51

Ja, arbetslösheten är stor. Och då skickas våra ungdommar utomsocknes för att söka jobb. Och ingen höjer på ögonbrynen för det. Ja, en del deporteras utan en blinkning även till utlandet för att fly torftigheten på sin egen hemort.

Allt medan det väller in människor från utlandet. Då är det inte tal om att någon måste flytta för att få jobb. Här gäller bara: Kom hit så ska vi försörja er.

Ni får ursäkta mig, men nu räcker inte min svenska längre för att benämna allt denna helvetiska idioti våra politiker ställer till med.

(Kom ihåg, jag hatar inte folk från andra länder, jag hatar politiken som möjliggör detta fullständiga vansinne.)



.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards