Alla inlägg den 2 maj 2014

Av tommy norum - 2 maj 2014 07:00



   


Marinan i Åmål har äntligen öppnat, ett populärt ställe för barnbarnen när farfar dyker upp på helgerna och bjuder på glass. Husbilarna på andra sidan vid Måkeberg är populärt tillhåll för de bilburna turisterna. Frågan är väl har vi en turistorganisation som gör att de känner sig välkomna ? Båtägarna har vaknat till och hamnen fylls sakta men säkert av förhoppningsfyllda båtägare att förra årets vackra båtväder skall upprepa sig.


  

Not Quite har öppna sina dörrar för säsongen som bjuder på både teater , galleri, konsthall, butik, café & Bistro.


   

       

Utställningen som visar både industrihistoria och konsthantverk   

 

Caféet  var välbesökt innan man ens hade öppnat Not Quite officiellt  


 


Det gamla boningshuset vid dammen i Fengersfors är i sig själv någon form av konst kan nog en del tycka. Ett hus som nu i stort sett bara består av en del av väggar och murstockarna


   Efter ett besök på gammelgården i Bengtsfors så pågick 1:a Maj firandet för  kanske höst 100 personer med sång och musik. 

    

Socialdemokraternas 1:a Maj firande i Plantaget med huvudtalare Gert-Inge Andersson Regionråd , Trollhättan var väl inget större dragplåster ser vi på deltagarantalet i det kyliga men soliga Majvädret.

 


 

Den enda köbildningen var väl i korvkön som ringlade fram medan huvudtalarer höll sitt anförande.


 

Michael vårt kommunalråd med pappa Bengt-Åke Karlsson var förstås på plats och lyssnade på Gert-Inge Andersson

 

Kanske inte så lätt att elda massorna med höjda skatter och avgifter som väntar om vänstern vinner valet för att få till det med alla utgifter som skall finnansieras. Bara att konstatera att det verkar bli glesare och glesare i 1:Maj tågen. Kanske ett gått betyg för våra politiker från båda blocken att de under åren har ordnat till en ganska behaglig tillvaro för de flesta medborgare och där väl de flesta inte ser så stor skillnad mellan dessa nu för tiden som de tycker är värt att demonstrera för. Att sedan 1: Maj talare runt om i Sverige försöker elda upp massorna och peka på de små skillnader som finns så är nog inte medborgarna mer dumma att de förstår att bägge har de ett gemensamt mål i sin politik men med olika metoder komma fram till målet. Bägge vill sänka arbetslösheten, bägge vill ha en bättre skola, bägge blocken vill komma tillrätta med sjukvården osv. osv. Nu kanske vi får pröva en annan politik till målet om vänsterblocket får som de vill om  de vinner valet. Personligen tror jag inte större delen av medborgarna kommer att märka någon större skillnad.





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards