Direktlänk till inlägg 1 augusti 2014

Vi kan vara glada för att vi fortfarande har privata aktörer i våra vårdcentraler som visar vägen vad som menas med god service.

Av tommy norum - 1 augusti 2014 07:00

    .



Balderkliniken visar vägen ännu en gång och erbjuder nu 75 plussare en helt ny vårdform anpassad för åldersgruppen.


Tänk vad de  privata aktörerna kan ställa till det för de offentligt drivna när de nu blir tvingade att följa efter för att inte helt tappa kunderna i verksamheten och därigenom intäkterna vilket då leder till inskränkningar i antal anställda.

Sedan Balderkliniken etablerade sig så har vi nu fått både kvällsöppet, helgöppet och där till och med hembesök erbjuds. Så går det när man med samma pengar som de offentligt drivna utvecklar verksamheterna att anpassa sig till kundernas behov inte till de anställdas behov av fritid där man nu till och med kan erbjuda fasta läkare och sjuksköterskor.


  

   


Så uppenbart att privata initiativ gynnar medborgarna men när det avslöjas blir en nagel i ögat för vänsterpolitiker som vill ta bort vinsterna för att på sätt återgå till ordningen att det skall vara politiker som skall styra vården i alla dess former kosta vad det kosta vill både med en underutvecklad serviceanda där man mer ser till fackliga krav om arbetstider i öppethållandet än till medborgarnas behov .


Att man sedan kan både göra vinst och förbättra servicen till medborgarna med samma vårdpeng från staten borde få en och annan att tänka till och ifrågasätta vad en del politiska partier är ute efter.


Är det rädslan att allmänheten skall inse att privata initiativ är bra för utvecklingen mot en service som är inriktad till medborgarnas behov och inte efter de anställdas ?


Är det rädslan att allmänheten skall få upp ögonen för att med samma vårdpeng kan de privata både ge en bättre service, samma kvalité och dessutom ta ut en vinst ?


Det borde få en och annan att tänka till vad de offentligt drivna verksamheterna förbrukar sina pengar på , inte är det utveckling mot en bättre service kan vi konstatera. Kanske är det så att en del av pengarna går åt till att kompensera de högre sjukskrivningstal som innebär en övertalighet i antal anställda , kanske är det så att den offentliga har högre kostnader för läkarna med en större mängd stafettläkare.

Frågan är väl om inte våra politiker borde analysera varför de privata aktörerna är mer på alerten , varför man har mer sjukskrivningar i den offentligt drivna verksamheterna , mer stafettläkare, och varför de offentliganställda verkar trivas mindre på sitt arbete än de som är privatanställda.

Nej här koncentrerar man sig på vinsterna i en verksamhet som många gånger ger bättre service med samma pengar.

Åmål är ett lysande exempel på detta när Balderkliniken kom in på banan och visade hur man skall bedriva modern vård anpassad efter medborgarnas behov, det som våra offentligtdrivna vårdcentraler totalt struntat i med politikernas goda minne i många år.

En och annan politiker borde nog rannsaka sig och börja tänka efter vem man har fått sitt förtroendeuppdrag av. För inte är väl de fackliga företrädarna ?

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards