Alla inlägg den 22 augusti 2014

Av tommy norum - 22 augusti 2014 07:00


       

Vågar Socialdemokaratena ta upp den kastade hansken från Folkpartiet och gå i svaromål genom att debattera för eller emot privata aktörer i äldrevården i Åmål.



Frågan är väl om Socialdemokraterna kommer att ta upp striden genom att i retoriken ge sig på vinsterna och enligt dem den lägre bemanningen i den privata vården . Man kommer också att peka på de företag som inte skött sina förpliktelser men kommer sannolikt också glömma bort att den offentliga vården har mer fall av anmärkningar från Socialstyrelsen än den privata. Den privata har lika bra vård eller lite bättre enligt samma källa, man har mindre sjukskrivningar, de anställda trivs bättre .


De privat drivna ligger i framkant på utövad service där väl Balderkliniken här i Åmål är ett bra exempel på en utveckling mot en anpassad service till medborgarna och inte stirra sig blind på fackliga krav om arbetstider som skall styra verksamheterna inte medborgarnas behov .


Och tänk att bli ertappad med att inom äldreomsorgen bli varse att med samma pengar och med samma kvalité på tjänsten också få en vinst som direkt skvallrar om politikerna oförmåga att driva verksamheterna med största möjliga effektivitet. Det är väl därför vänstern inom politiken med näbbar och klor försöker stoppa privata initiativ med risk att bli avslöjad i det gigantiska slöseri som förekommer i det offentliga verksamheterna.


Medan de ledande profilerna i Åmåls Folkparti lägger ut kursen för valet så finns det medlemmar som för sin egen valkampanj på facebook sidorna .

Det verkar som om Lisbeth Vestlund numera Folkpartiet har svårt att glömma sin tid i Centern när hon i facebook sidan - Vi vet att vi växt upp i Åmål - gärna återkommer och har synpunkter på hur hon i gammal sann Centeranda ser på vad som behövs för att utveckla Åmål.

Marinan är tydligen en nagel i ögat för Lisbeth där hon pratar för en ombyggnad för att göra den tillgänglig året runt. Hotellplanerna verkar hon heller inte ha glömt och som enligt henne är en förutsättning för att Seaside skall kunna överleva. Att sedan inte ombyggnaden av gamla Kyrkan fick den utveckling som Centen med Lisbeth föreslog på sin tid där man mer inriktade sig mer på de bidrag man skulle få och som vanligt glömde bort de återstående kostnaderna som drift och underhåll och kapitalkostnaderna det var tydligen inget som berör Lisbeth Vestlund det allra minsta .


Att hon sedan vägrar att ta sitt ansvar för Centerpartiets dåliga ekonomiska förstånd i alla investringar man var pappa till med lånat kapital med motiveringen att hon satt inte i kommunstyrelsen kanske ändå Folkpartiet skulle informera Lisbeth Vestlund att det är kommunfullmäktige besluten tas innan hon gör mer klavertramp som drabbar Folkpartiet i valrörelsen.





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards