Alla inlägg den 21 augusti 2014

Av tommy norum - 21 augusti 2014 07:00



Margot Wallström ( s )  kritiserar Moderaterna när de går ut i media och förbereder medborgarna på de ökade kostnaderna som den ökade flyktingmottagningen innebär. Att Anders Borg klargör att det blir inskränkningar i reformutrymmet där en ökad kostnad på runt 10-12 miljarder per år enligt den senaste prognosen vilket gör att medborgarna får börja se skatterna försvinna i allt större hål för att ta emot och försörja flyktingarna.


  Det här har regeringen vetat länge. Att nu gå ut och säga att det kommer att innebära ökade kostnader för samhället låter lite märkligt om du frågar mig  säger Margot Wallström (s) hon gillar inte att kostnaderna ställs mot välfärden man skall inte skapa motsättning där välfärden ställs mot kostnaderna i flyktingmottagandet. Det gynnar bara Sverigedemokraterna säger hon i sitt uttalande.  
Socialdemokraterna i sitt förtroendeuppdrag  uppfattar tydligen medborgarna som en skock får som skall hållas ovetande om sådant som inte faller in i ramen för den politik man driver och där medborgarna helst skall hållas utanför fakta som kanske får till resultat att man börjar ifrågasätta vad våra politiker håller på med.


Att vi inte har råd med att sänka pensionärsskatten, inte har råd med att ge de inneboende på våra äldreboende tid till att vara ute, att vi inte har råd att höja sjukförsäkringen, arbetslöshetsersättningen, vi har inte råd att höja sjuksköte eller eller lärarlönerna efter förtjänst mm , men vi har råd att ge anhöriga till våra flyktingar pensioner som i en del fall till och med överskrider våra fattigpensionärer, vi har inte råd att öka fattigpensionärernas pensioner till en dräglig nivå. men vi har råd att försörja flyktingfamiljer i decennier, barnbidrag, hyresbidrag, socialbidrag.  Med en kostnad på mellan 40-50 miljarder årligen för flyktingmottagningen fram till år 2018, så är det väl klart att med sådana belopp och vad våra skattebetalande Svenskar får undvara för att förbättra välfärden den informationen det vill helst Socialdemokraterna slippa att informera medborgarna om för då kanske de får för sig att i ett demokratisk val  förändra den politiska bilden till något som inte faller Socialdemokraterna i smaken.      

    
   
     Här har vi det uttalande som Anders Borg ( M ) finansminister i regeringen informerade medborgarna om och som Socialdemokraterna genom Margot Wallström (s) var onödig informatiom till medborgarna, det kan ju sätta griller i huvudet på medborgarna som inte gynnar Socialdemokratisk politik.                                   


Finansminister Borg tog sedan över för att ge en ekonomisk bild av läget. Redan inför sitt sommartal i måndags talade statsminister Fredrik Reinfeldt om att utrymmet för nya vallöften är mycket begränsat, dels på grund av vikande tillväxt, dels på grund av ökande kostnader för flyktingmottagandet.

– Det har varit en väldig diskussion med en hel del missförstånd om siffrorna de senaste dagarna. Då är det vår utgångspunkt att vi redovisar hur det ser ut, sade Borg.

Vecka 24 i år tog Migrationsverket emot cirka 1.000 asylansökningar i veckan, men under juli månad har antalet ökat snabbt, och så även Migrationsverkets prognoser för hur mycket flyktingmottagandet kommer att kosta.

Migrationsverkets prognos för antalet flyktingar i år justerades i juli upp med cirka 20.000 personer, vilket leder till miljardkostnader för den kommande migrantströmmen enligt Borg,  även om en del kan räknas av mot biståndsanslagen.

– När vi blickar framåt har vi en ökad kostnad på 11-12 miljarder kronor per år att räkna med.


not:
i år väntas Migrationsverket ta emot 80.000 asylansökningar, och man räknar med ytterligare 260.000 ansökningar den kommande mandatperioden. För att klara mängden asylansökningar menar Migrationsverket att man behöver ytterligare 48 miljarder kronor fram till 2018, utöver de 91 miljarder som redan är avsatta.


Dela gärna inslaget till någon annan som är politikisk intresserad så vi får en debatt med utgångspunkt också utifrån ekonomiska förutsättningar, något som våra politiker mörkat i åratal för medborgarna. 

                                      

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards