Alla inlägg den 13 augusti 2014

Av tommy norum - 13 augusti 2014 09:01

 
Ingen bild

rickard karlsson

Tisdag 12 aug 20:17

Gällande stulen killing
Förndersökning inleds inte .Det är uppenbart att brottet inte går att utreda.Det finns inga spår eller andra åtgärder att vidta som kan tänkas leda till att brottet klaras upp...läser jag i ett brev ifrån polisen idag..Beslutat av Katarina Paulsson
Vadå inga spår.. ...polisen har ju inte ens orkat besvära sej med att komma ut till djurparken ...eller ens öppna de mejl ifrån mej med indicier så det både räcker och blir över..
Varför har inte denna människa som strykt runt djurparken kvällstid med ett dokumenterat abnormt beteende och som nyligen annonserat efter nyslaktat lammkött ens förhörts..?

Av tommy norum - 13 augusti 2014 07:00

         

Sommarens torka kan säkert gå hårt åt i många trädgårdar. Men har man som här fått tillgång till vatten i obegränsad mängd via en vattenförening med vänervatten så kan man konstatera att det växer så det knakar runt om i trädgården. Har man dessutom tillgång till en damm så bidrar den också till fuktigheten som gör att växterna trivs och frodas. En trädgård där de få blommorna som finns får hålla tillgodo med krukor. 




     

Vildvinet är en tacksam växt för insyn och fin dekoration när det sprider sig på byggnaderna. Tar några år att få dem etablerade som man tänkt men är sedan en växt som behöver minimal skötsel mer än att man får försöka hålla vildvinet på plats annars vet man aldrig hur det slutar med tiden. 

    

 

Rododenron, Buxbom hör väl också till en grön trädgård , de sköter sig själva men där Buxbom då och då behöver en ansning för att få dem att växa till den form man vill att de skall ha.  

         



  


 

 

    



Trädgårdskonst och vad det är får betraktaren själv avgöra. En hink eller en vanlig trästam där naturen bestämt formerna eller några inköpta skulpturer, ett ankare  eller kanske trädgården i sig kan betraktas som någon form av konst. 


  Pärlan i en trädgård är onekligen en vattensamling av något slag , kan man sedan ordna med ett rörelsemönster med vatten fall, växter och pricken över i  fiskar som ökar statusen på dammen med ett ökad njutning i upplevelsen. Här samlas fåglar, grodor där till och med rådjur ibland har setts dricka vatten i dammen. Fiskarna växer så det knakar där man nu får ta sig en funderare på var de skall förvaras under vinterhalvåret


 

En liten fyr som med solceller laddar batterierna för att på natten lysa upp och spegla ljuset i det spegelblanka vattnet i dammen.

 

 

   


Har man sedan tillgång till en bra uteplats runt dammen med ett litet växthus som man kan odla vindruvor i

så har man väl kommit så långt man i stort sett kan komma för att ha en trädgård att trivas i.



Vattentunnan omgärdad med klätterrosor på trädgårdshuset har väl inte varit så ofta fylld i år men har ett bräddavlopp som för över överskottvatten till dammen via ett rörsystem. Soptunnan omgärdad med kaprifol för att både i någon mån dölja densamma samtidigt som den sprider en angenäm doft runt tunnan. 






        

   

              

              

                        

                                            

  

                                            


               

Av tommy norum - 13 augusti 2014 07:00



Antikmässan i Ransäter med mycket folk och utställare


           

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards