Alla inlägg den 30 augusti 2014

Av tommy norum - 30 augusti 2014 23:15


 

Fortfarande så vill inte Sveriges Radio förklara varför det gick så snett i utfrågningen där journalisterna går till motståndarsidan och begär uppgifter om Sverigedemokraternas budget håller i verkligheten.

Skamligt att använda SVT i syfte att på alla sätt få SD framstå som opålitliga i sina vallöften och därigenom bana väg för övriga partiers kamp föra att stoppa partiets väntade framgångar i kommande val.

Sista ordet är väl inte sagt i affären med den anmälan som SD tänker göra. En knäpp på näsan vore nog på plats för den totala omdömeslöshet i en viktig utfrågning före ett val  så chabblar man till det på ett så oproffsigt sätt så man är förundrad att det finns medarbetare på SVT med så lite sunt förnuft i bagaget att de inte ens gör en ordentlig undersökning om sakförhållandena. Vi får väl se om de använder samma metod när Löfven sitter och skall försvara sin ekonomiska politik på Söndag och låta regeringskansliet och alliansens beräkningar stå för underlaget och föra en diskussion med utgångspunkt från att deras tolkning är den rätta när man skärskådar Socialdemokraternas ekonomiska politik.


Att man sedan ljuger om omständigheterna och runt det hela får ju en och annan höja på ögonbrynet och undra vad som försiggår inom väggarna hos SVT


TN


”Därför anmäler vi både SVT och Regeringskansliet”

6 timmar sedan

 

”När SVT tar ställning för att våra siffror är felaktiga gör man det på bedömningen av partiska instanser, och att utföra den här typen av researcharbete åt mediebolag ligger utanför regeringskansliets verksamhetsområde”, skriver Björn Söder.

Valet 2014
 
 
Björn Söderpartisekreterare Sverigedemokraterna
 

Vi är inte ensamma om att ha reagerat på SVT:s behandling av Jimmie Åkesson i samband med SVT:s partiledarutfrågning med avseende på partiets förslag om att förbättra arbetslöshetsförsäkringen.


I princip varenda journalist vi har haft kontakt med har varit mycket förundrade över kanalens agerande.

Det är med förvåning och irritation vi noterat kanalens arrogans och totala brist på självkritik över det inträffade.


När Mats Knutson kastar fram siffror från regeringskansliet i direktsändning är det siffror SVT i grunden inte har en susning om.

Det enda de fått från regeringskansliet är nämligen en tabell med siffror helt utan förklaring om hur man räknat. Mats Knutson och SVT var helt ointresserade av beräkningarna i sig utan det enda man drevs av var att försöka sätta dit Jimmie Åkesson. Ska man seriöst kunna föra en diskussion om olika beräkningsmodeller måste man till att börja med sätta sig in i hur beräkningarna har genomförts.


Det fanns aldrig någon vilja från SVT:s sida att göra detta.

Istället för att vända sig till Riksdagens utredningstjänst, som är den enda opartiska instansen här, vänder man sig till regeringskansliet och Socialdemokraterna. Att Mats Knutson på sin blogg försvarar det inträffade med att man inte ville kontakta Sverigedemokraterna då risken fanns att Jimmie Åkesson skulle kunna veta vilka frågor man skulle ställa visar hur pass dåliga rutiner för researcharbete som finns på kanalen.


Den rapport från Riksdagens utredningstjänst som partiet använde sig av vad gäller höjningena av taket i arbetslöshetsförsäkringen var nämligen redan offentliggjord och kunde när som helst beställas från utredningstjänsten utan att vårt parti hade fått kännedom om saken.


Vi har reagerat starkt på efterspelet och har beslutat att att anmäla SVT Rapports sändning den 27 augusti för granskning till Myndigheten för radio och TV.


I sändningen framhärdar SVT fortfarande att partiets beräkning skulle vara felaktig. Man gör detta trots att Riksdagens utredningstjänst efter att ha gjort en ny granskning vidhåller att samtliga rapporter är korrekt utförda. Man påstår också direkt felaktigt att kalkylen från regeringskansliet skulle komma från en ”opolitisk tjänsteman”.


Till Expressen klargör regeringskansliets kommunikationschef att beslutet att delge SVT dessa siffror inte alls var fattat på någon opolitisk nivå utan av den politiska ledningen. Den information SVT sprider i inslaget brister därmed i saklighet.

Detta kan ligga bakom att man i den beräkning som SVT använder sig inte drar bort de extra skatteintäkter som följer med ett höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen samt att man inte tar hänsyn till de dramatiska minskningar av administrativa kostnader som uppstår när man låter Försäkringskassan ta över administrationen av närmare 30-talet olika A-kassor.

När SVT tar ställning för att Sverigedemokraternas siffror är felaktiga gör man det enbart på bedömningen av instanser som är uppenbart partiska.

För att förstärka bilden av att SVT har rätt och Sverigedemokraterna har fel gör man intervjuer med politiska motståndare i Socialdemokraterna och TCO som, hör och häpna, inte har presenterat någon som helst kalkyl för vad partiets förslag skulle kosta.

Till skillnad från andra medier vill SVT heller inte på något sätt förklara vad Riksdagens utredningstjänst är för något och att det är därifrån partiets siffror kommer. Man fortsätter med att framhärda att detta skulle vara Sverigedemokraternas egna beräkningar vilket helt enkelt inte stämmer.

Vi kommer att skicka in en anmälan till Konstitutionsutskottet för att få det granskas huruvida regeringskansliet följt lagstiftningen.

Uppgifterna från SVT gör gällande att beräkningen tagits fram på begäran av SVT vilket isåfall kan strida mot regeringsformen 7 kapitlet 1 § där det stadgas att Regeringskansliets uppgift är att bereda regeringsärenden och att biträda regeringen och statsråden i deras verksamhet i övrigt.

Att utföra den här typen av researcharbete åt mediebolag ligger till synes utanför Regeringskansliets verksamhetsområde såsom det definieras i regeringsformen.

Publicerad:30 augusti 2014 - 09:38

Uppdaterad:30 augusti 2014 - 16:49

Av tommy norum - 30 augusti 2014 08:00

      

Det är inte bara Sverigedemokraterna man börjar inse att den invandrar och flyktingpolitik vi nuvarande befinner oss i inte är hållbar hur länge som helst.


Till och med politiker inom KD börjar ifrågasätta vad vi håller på med. Det verkar som om lite sunt förnuft börjar komma krypande in i debatten när det gäller flyktingfrågan, i hur länge och till vilket pris, den förda politiken kommer att sätter för spår i samhället lång tid framöver. Vi håller på att skapa ett samhälle vi och dem som sedan blir väldigt svårt att få ordning på.


Titta på Frankrike, England där deras medborgare från forna kolonier lever många gånger i utanförskap för att inte tala om Amerika där infödda svarta som sedan 200 år levat i landet fortfarande upplever sig som andra klassens medborgare där raskravaller blossar upp då och då.


Sverige är också drabbat när poliser gör sitt jobb i invandrartäta områden som på senare år har blivit upphov till kravaller, hus och bilbränder i frustationen av sitt utanförskap utan arbete , utan social trygghet. Här är det verkligen en politik som kan betecknas som tuta och kör så får vi se vad som händer. Här går man ut i valrörelsen bland alla partiet och slår sig på bröstet med  si och så många nya lägenheter som skall produceras om man vinner valet  men som i praktiken inte ens räcker till att fylla ut behoven till våra nyanlända invandrare i framtiden..  


En politik som kan bli förödande för Sverige i framtiden där man med erfarenhet av andra länders situation med i bland århundrade bosättningar där minoritetsgrupper förfarande inte tas emot i samhällena som värdiga medborgare trots politikernas ansträngningar att få ordning på förhållandena. Vad Sverige har för utsikter att intrigera våra nyanlända det svaret finns redan att efter snart 25 års intensiv flyktingmottagning så har vi fortfarande svårt att på politisk väg intrigera de nyanlända trots politikernas munväder där man påstår motsatsen . .

TN


KDU-ordföranden vägrar svara på flyktingfrågan

Igår 22:36

SVT.se" data-length="391" data-id="2282216-3163833" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2282216&type=embed&contextSectionId=112&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2282216&format=json&type=embed&contextSectionId=112" data-disabled="" data-available-on-mobile="true">Sara Skyttedal, ordförande för Kristdemokratisk ungdom

6 min 31 sek
 

KDU-ordföranden duckar för flyktingfrågan Foto: SVT

Kristdemokraternas ungdomsordförande Sara Skyttedal väckte stor uppmärksamhet med sin debattartikel om att man måste börja diskutera hur många flyktingar Sverige kan ta emot. Men när hon medverakde i Aktuellt vägrade hon att ge ett rakt svar på frågan om hon vill begränsa invandringen.

KDU-ordföranden Sara Skyttedal skrev i dag på Dagens Nyheters debattsida att Sverige ”seriöst måste börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot”.

Debattartikeln mötte en storm av motreaktioner, särskilt inom det egna partiet. Den tidigare KDU-ordföranden Ella Bohlin reagerade starkt och skrev på Twitter: ”Förmodligen det sämsta jag läst. Jag skäms”.

Partisekreterare Acko Ankarberg Johansson menade att det är svenskarnas skyldighet att ta emot flyktingar.

”Praktisk gräns”

När Sara Skyttedal deltog i en debatt i Aktuellt med SSU-ordföranden Gabriel Wikström var en fråga till henne om hon vill begränsa invandringen och svaret blev:

– Oavsett vad man vill eller inte finns det en praktisk gräns.

Informerade partiledningen

Frågan upprepades tre gånger, men svaret blev olika variationer på temat att det finns en praktisk gräns.

I debatten framgick det även att Skyttedal informerade partiledningen om att debattartikeln skulle komma.

Hon ville inte svara på vilka reaktioner hon fick inför publiceringen.

Publicerad:29 augusti 2014 - 22:18

Uppdaterad:29 augusti 2014 - 22:36

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards