Alla inlägg den 29 augusti 2014

Av tommy norum - 29 augusti 2014 18:56


Socialdemokraterna går till val på att avskaffa pensionärsskatten. Det är det budskap partiet går ut med till Sveriges Pensionärer via utskick i brevlådan


Nog borde väl en så stor organisation som det socialdemokratiska partiet klara av att ge klara besked till väljarna, i det här fallet pensionärerna . Här går man ut i brev med tre informationer om att Pensionärssskatten skall bort, vi går till val på att avskaffa pensionärsskatten och att man lovar att steg för steg tänker vi sedan gå vidare tills pensionärskatten är helt avskaffad. Hur vore det om man slutade att manipulera sina budskap till oss pensionärer så vi får en korrekt bild av vad som gäller. Den tiden är förbi när man i valrörelserna kunde behandla oss pensionärer som helt ovetande i både ekonomi och hur man skall tolka de politiska budskapen. Hur vore det med en ordentlig ursäkt av partiet och i pressen förklara innebörden i utskicken. Knappast är det en slopad pensionärsskatt som menas utan verkligheten kommer fram senare i brevet när Socialdemokraterna som slutdestination av reformen 2016 så har pensionärerna ytligare 200 kr per månad leva på. Lite skillnad det när man i första delen av brevet på tre ställen lovar slopad skatt för pensionärer .


Här är brevet som socialdemokraterna skickar ut till pensionärerna runt om i Sverige. rena rama lurendrejeriet för att locka pensionärerna med falsk marknadsföring rösta på partiet.



 

Av tommy norum - 29 augusti 2014 07:00



Det här skrevs för ett år sedan fakta som jag tycker Folkpartiets väljare skall ta åt sig om man överväger att kryssa för Thomas Ohlson . Så när ni ser Thomas Ohlsson framför ICA eller Coop dela ut pennor i sin personliga valkampanj ta då med er hur han har skött sitt politiska uppdrag under åren. Det finns betydligt bättre kandidater i Folkpartiet att kryssa in som både har sunt förnuft, ekonomisk kompetens och genom åren har visat att han förstår vad ett förtroendeuppdrag går ut på. Jag tänker då på Håkan Sandberg som nu har gått över till att bli Folkpartist . Då kan vi räkna med en påläst politiker som i regel förstår hur man skall förvalta sitt förtroendeuppdrag för medborgarnas bästa.   

Detta var infört i boggen för ett år sedan. Något som Folkpartiets väljare kanske bör ta åt sig så att man inte upprepar misstaget att få in politiker som totalt missuppfattat sin roll i sitt förtroendeuppdrag. 


Det verkar som om en del av våra politiker missuppfattat sitt förtroende uppdrag när det gäller hur man skall förvalta våra gemensamma tillgångar. Vi har under en rad av år sett hur den borgliga majoriteten totalt negligerat sitt uppdrag i sin förvaltning av våra kommunalägda byggnader. Här har man struntat i åratal att underhålla trots att man i en del fall fått klartecken av fullmäktige i sin budgetframställan om underhåll men som man sen har struntat i, och använd pengarna till annat.

Badhuset, Stadshotellet, Polishuset, Stadshuset, Marinan, Huset i stort sett alla våra byggnader som varit under kommunstyrelsen och den gamla Samhällsbyggnadsnämnden har man lämnat åt sitt öde.



Jag förstår Michael Karlssons frustation när det uppdagas än det ena än det andra vad det bristande underhållet kommer att kosta kommunen när nu Åkab fått ta hand om förvaltningen, och som sen i sin analys över läget kommer fram saker som sopats under mattan i flera år av den förra majoriteten där Centern med Kurt Svenson som huvudansvarig över eländet som skapats.


Michael Karlsson

Vårt kommualråd Michael Karlsson  (s) är både förbannad och frusterad för att en del av kommunfullmäktige inte vill ta sitt ansvar över situationen av det dåliga underhållet.


Här är nu den nuvarande majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen beredd att ta sitt ansvar over situationen

och börja saneringen efter Centern i våra fasigheter med belastning i årets resultat.




Det passade tydligen inte folkpartisten Thomas Olson som i stor grad är den som är ansvarig för att inte tagit underhållet på allvar som ordförande i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden under sin tid när han nu  begärde återremiss av ärendet med en minioritet av fullmäktige bakom sig  för en ny utredning om finnansieringen. Som sen kommer resultera i en försening och en fördyring av projekten och en fortsatt förslummning av fastighetsbeståndet. 


Thomas Olson



  

Jag undra om inte Thomas Olsson är de av de dyraste politikerna för kommuninnevånarna i alla tider. Påstås ha en ekonomiutbildning, kunskaper som lyst med sin frånvaro i det förtroendeuppdrag som ordförande i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden han var satt att arbeta med. Det är nog inte många politiker soom lämnat efter sig en sån diger lista med ofullständiga projekt, manipulerande med budgetar, totalt struntat i kommunallag, struntat i kommunens egen arbetsordning vad förvaltningarna har att rätta sig efter. En skam för politikerkåren men som sitter kvar i kommunstyrelsen utan visa den minsta tendens att vilja avgå för kommuninnevånarnas bästa.


  

Under hans tid så manipulerades det med Örnäscampingens budget där han till och med i fullmäktige gav besked om förhållanden som vara rena ljuget på frågor angående Campingens dåliga resultat. Det var han som i egenskap av ordförande överlämnade ett hyreskontrakt till fullmäktige av Hamterminalen som innehöll en årlig subvention på nästan en halv miljon som strider mot kommunallagen utan att informera om sakförhållandet till fullmäktige som ekonomiutbildad han anses vara. Det var han som tillät att förvaltningen lånade till rent underhåll under många år,

Det var han som inte brydde sig om att ta in offerter och anbud, det var han som underlät att underhålla våra fastigheter fast det fanns pengar satta för ändamålet. Det var han var ansvarig för manipulerandet i bokföringen när förvaltningen gömde kostnader där de inte hörde hemma. Det var han när han blev ertappad med byxorna nere försökte vränga till sakförhållandena för sin egen vinnings skull när det påtalades om Strandcafeéts tillkomst när man utan både offerter, hyresavtal satte igång med en miljoninvestering utan att gardera sig för en förlust för skattebetalarna.


Flera onödiga miljoner går åt av våra skattepengar för att städa upp efter Thomas Olsons härjningar i politiken. Miljonrullningen fortsätter tydligen när han fortfarande inte vill ta åt sig det bästa för kommuninnevånarna när han i sin politiska gärning mer vill profilera sig som sakkunnig igenom sina inlägg i fullmäktige. Inlägg som sällan har någon supstans som fullmäktige tar till sig, utan verkar vara mer ett spel för galleriet för att ha en chans att bli omvald av okuniga folkpartister utan en susning om hans facit i Åmålspolitiken.    





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards