Alla inlägg den 17 augusti 2014

Av tommy norum - 17 augusti 2014 10:38




Frågan är väl vad Reinfeldts uttalande om att den Svenska välfärden får göra inskränkningar för att ge plats  för förväntade högre kostnader i vår invandring kommer att för utslag i ökat förtroende för de politiska partier som vill begränsa flyktingmottagningen.   

Undrar om inte vår stadsminister Reinfeldts uttalande i invandrarfrågan gör att Svenska folket kanske får en annan bild av vår generösa flyktingpolitik när Muslimer väller in från Mellan Östern och därigenom tar del av vårt välstånd.


När hörde vi att flyktingarna tär på vårt välstånd av en politiker och att Svenskarna får vara beredda på att dra åt svångremmen om vi i fortsättningen skall vara översolidariska i öppnandet av våra gränser ?

Våra grannländerna är mer restriktiva och anpassar flyktingströmmen efter de resurser och chansen till anpassning till ländernas kultur och arbetsmarknad och där man mer tar intryck av medborgarnas ökade rädsla vad det i förlängningen blir av deras samhälle om det får fortgå som hittills i mottagandet av flyktingar. Och utan att någon av våra politiker vågar kalla sina kollegor i regeringsställning för osolidariska, rasister, främlingsfientliga  eller andra okvädesord.


Vi har ju alltid hört att den mångkulturella samhället ger mer än det tar och våra etablerade partier har i åratal vägrat att ge besked till Svenska folket där man på alla sätt försökt mörka kostnaderna för medborgarna. Bara att konstatera att våra politiker har satt oss i en hopplös situation med en ökande segregation, med ökade socialt utslagna och på väg mot en hopplös arbetsmarknad där arbetslösheten kommer att öka bland de nyanlända med social utslagning och som ett brev på posten ökad kriminalitet för att skaffa försörjning. Våra småkommuner tyngs redan nu av ökade socialbidrag när flyktingar etablerar sig på platser som saknar arbetstillfällen.


Kommunalråd går ut i massmedia och klargör för invandrarverket vi klarar inte mer flyktingar nu men för döva öron verkar det som när man fortsätter fylla på med nyanlända som sedan kommunen får ta ansvaret för i fortsättningen.


Skolorna i invandringstäta områden har svårt att ge undervisning för nyanlända som förberedese till den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället. Ett samhälle där det nu skapas ökade risker för konfrontation mellan religiösa grupper, ett faktum som man redan nu kan skönja där judarna i vårt land känner en ökad oro där hot redan nu förekommer på grund av religiösa motsättningar. Det visar sig att svenskar med invandrarbakgrund i ökad omfattning tar del av extrema muslimska terrorgrupper i utlandet för att skapa kaos och religöst övertagande med en tolkning av koranen som gynnar deras egen tro i hur ett samhälle skall se ut. Kanske de till och med får Svenskt socialbidrag till sin försörjning när de är med och försöker med vapen tvinga folk till sin trobekännelse.


Det finns ett parti som varnar och varnat för den utvecklingen i det Svenska samhället men där alla partier vägrar lyssna utan på alla sätt försöker sätta stopp för den typen av politisk propaganda när man mer värnar om det svenska samhället och bevarandet av våra traditioner, varnar för ett bidragsberoende för stora grupper som aldrig kommer in i det svenska samhället på grunda av dålig eller ingen utbildning, på grund av religiösa skäl där stora grupper framförallt kvinnorna blir isolerade i hemmen där enda inkomstkällan blir socialbidrag resten av livet, där man heller ser insatser i närområdena för att hjälpa än att tillåta dem att komma hit .


Och i allt detta har vi politiker som har övertro på sin egen förmåga att rätta till problemen. Problem som bara ökar och består men som våra politiker i flera decennier anser sig har lösningen på att ordna till. Men trots alla miljarder i satsningar så ökar segregationen, bostadsproblemen, skolresultaten, arbetsmarknaden, kriminaliteten bland de nyanlända där politikerna har lyckas skapa ett samhälle med vi och dem trots alla besked på motsatsen i retoriken där skapandet av det mångkulturella samhället ger mer till Svenskarna än de försakelser de eventuellt får göra på köpet.

Det är bra att politikerna äntligen börjar prata klartext i vad vi har och vänta oss om vi fortsätter den generösa flyktingpolitiken som nu bedrivs så att medborgarna lättare kan ge besked med utgångspunkt från verkligheten till våra partier om vad man tycker i prioriteringen hur våra gemensamma resurser skall användas i framtiden .

Av tommy norum - 17 augusti 2014 07:00


 


Man skall nog ta del av Lisbeths Vestlunds  meritlista i Centerpartiet innan man tar ställning till att kryssa in henne i fullmäktige för Folkpartiet. 

Lisbeth Vestlund före detta Centerpolitiker driver tydligen sin egen kampanj, nu i Folkpartiets, där hon i PD har åsikter om Åkab, där tycker hon att de skall koncentrera sig på att sätta in hissar i sitt bostadsbestånd för de som saknar detta .

En nätt liten affär på ca 100 miljoner som då får tas ut i högre hyror.


Jag vet inte varför Lisbeth Vestlund lämnade Centerpartiet men det man kan säga om hennes karriär inom det partiet var väl att hon var inte särskilt begåvad i ekonomiska frågor när hon gång på gång gick ut i PD:s insändarspalter och gav utryck för sina högs personliga åsikter i  ämnet, kanske inte så begåvad alla gånger. Vad jag förstår så fortsätter hon i samma stil också i det nya partiet utan att få det förankrat i partiledningen.

Det där med att satsa på investeringar i kultur och fritidssektorn som Lisbeth Vestlund bestämt påstod i en debatt i PD på fullt allvar med mig på sin Centertid, att den satsningen kommer att ge tusenfalt igen i kringinvesteringar, kanske säger en del om hennes kompetens i ekonomiska frågor. Var de investeringarna tog vägen det kan man ju fråga sig. Eller när jag påstod att centerpartiet inte förstår de ekonomiska rapporter som titt som tätt kom från ekonomikontoret, så svarade hon att det gör vi visst. Men att de en längre tid varnat för den ökade pensionsskulden, de ökade lånekostnaderna för investeringarna i fritidssektorn, att man till och med lånade till rena underhållskostnader, det var tydligen inget som oroade Lisbeth Vestlund som politiker i Centerpartiet kan man förstå med de svaren hon levererade då .

Bara att konstatera att Lisbeth Vestlund fortsätter på samma sätt utan en susning om hur verkligheten ser ut när hon går ut och driver kampanj för hissar i Åkabs fastigheter kanske i hopp att hon skall bli inkryssad i fullmäktige för Folkpartiet men med den tydliga profilen att hon har inte en aning om förutsättningarna för att få gehör för saken.


Så ni som tänker rösta på Folkpartiet så finns det betydligt politiskt sundare kandidater att kryssa för.

Jag skulle tro att Lisbeth Vestlund snarare blir en belastning för Folkpartiet än en tillgång med det bagaget hon har med sig i sitt nya parti.

Att Folkpartiet fått en kandidat på halsen som tar med sig sitt förra partis sätt att driva kommunalpolitik , tuta och kör så får vi se vad som händer det bådar inte gott för Folkpartiets förtroende bland medborgarna som med en kandidat som visat sig med facit i hand inte har en susning om förutsättningarna för att driva kommunalpolitik på ett sätt som gör att skattebetalarna bara drabbas med kostnader men som inte ger tillbaka någonting i våra gemensamma verksamheter för medborgarna. 


Sådana politiker skall vi verkligen se upp med, vi haft nog av den varan en längre tid i Åmåls kommunalpolitik.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards