Direktlänk till inlägg 13 maj 2015

Pd fortsätter att propagera för att strunta i tagna politiska beslut.

Av tommy norum - 13 maj 2015 07:00



 

Parhästarna Sune Tholin och Björn Arén fortsätter att spy galla över våra politiker i PD:s Synpunkt när de inte dansar efter deras pipa.


Ack så lång från verkligheten är rubriken i Björn Aréns insändare i Synpunkt där han sedan går hårt åt S politikern Wilhelm Bodmark när i sin roll som förvaltnings ordförande följer de demokratiska beslut som styr hans handlande. Så man ju undra vilken verklighet Björn Arén åsyftar i sitt inlägg. Har vi demokratiska beslut på en detaljplan så gäller denna tills vi får en ändring - det är verkligheten. .Detsamma gäller hur våra uteplatser regleras av politiska beslut.

Konstigt att det bara är Sune Tholin och hans följe som vill gå genvägar runt demokratiskt tagna beslut . Varför ser vi inga politiker som hävdar samma sak i insändarspalterna kan man undra . Eller varför  hör vi inte av de egenföretagare som vill ha egna gräddfiler med subventionerade hyror och vilka är alla dessa företagare som Sune Tholin och andra skribenter hänvisar till i sina inlägg ?


Den som fortfarande tydligen inte tagit åt sig den nya ordningen inom kommunen arbetsätt med ordning och reda i besluten var förövrigt Centerpartisten Callenberg som ville fortsätta i samma spår som gett så tydliga negativa spår för kommunens ekonomi när han förordade att man skall strunta i detaljplanen när det gäller byggnaden vid sjöfartsverket.


Vi har haft nog med den vara i Åmål när Centerpartiet styrde och ställde utan en susning av följderna av deras beslut där Hamnterminalens tillkomst är ett lysande exempel på hur illa ställt det var med kompetensen både bland politiker och tjänstemän och tidningsägare i kommunen som vägrade informera läsarna om sanningen varför det blev som det blev. .

Tuta och kör påhejade av PD:s Sune Tholin där man struntade i både kommunallag sunt förnuft och som det visade sig i slutändan bli en dyr affär för kommunen.


Och att gråta krokodiltårar för  Sjöfartsverkets skull när de som fastighetsägare borde vetat vilka detaljplaner som finns i anslutning till deras verksamhet. Det hade jag ingen aning om det är tydligen kutym i myndigheten Sjöfartsverket , när  man vill gå genvägar runt bestämmelserna som reglerar deras verksamhet. Uppdrag granskning om inte annat klädde av cheftjänstemännen inpå bara kroppen i hur illa de skött helikopteraffären för flera miljarder där man totalt struntade i den arbetsordning som styr vid upphandlingar. Så det verkar som om den kulturen finns inom väggarna på verket.

Så hade ansvariga tjänstemännen för fastigheten i Åmål skött sina arbetsuppgifter på rätt sätt så hade de inlämnat en ändring på detaljplanen för länge sedan för behandling i stället för att försöka ta genvägar. Så frågan är väl hur intresserade är egentligen Sjöfartsverket för att få en ny granne.


Men att skylla på politiker och kommunala tjänstemän när det går snett det är ett bekvämt sätt att slippa ta sitt eget ansvar för situationen. .


Förövrigt en någon underlig undersökande journalistik PD har bedrivit och fortfarande bedriver.

I övriga Sverige där har media  koncentrerat sig att avslöja våra politiker och tjänstemän när de struntar i lagar och förordningar. På tidningshuset PD där har man konsekvent gått in för att mörka besvärande detaljer i hur våra politiker och tjänstemän sköter sitt uppdrag. Här använder man i stället media till att försöka få våra politiker och tjänstemän att inte bry sig om politiskt tagna beslut., ta genvägar där man överlåter åt våra politiker att ta ansvaret om det går snett. .

Jag vill gå så långt att PD:s sätt att driva journalistik är i förlängningen ett hot mot våra demokrati. 


Sluta och läs PD. När inte tidningsägaren NWT vill ta ansvar vad som förmedlas i tidningen får väl läsarna göra detta i fortsättningen genom att sluta läsa tidningen. 

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 maj 2015 22:04

Ska inte bråka med dig ... men om jag inte är felunderrättad så är en plan endast vägledande. Den är inte tvingande. Rätta mig om jag har fel.

Men då kommunen har lagt ner tusentals, kanske miljontals, kronor för att ta fram en plan så bör den ju gälla. Gäller den inte hamnar alla i kommunen i ett rättsosäkert läge. Eller med andra ord: i anarki.

tommy norum

13 maj 2015 23:13

Om politikerna tar ett beslut som motsäger planen och ingen överklagar beslutet så händer ingenting. Men om beslutet överklagas till länsstyrelsen så får kommunen bakläxa och får finna sig i att ändra på planen.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 maj 2015 06:46

Det verkar ju vettigt. För vad ska vi annars ha planen till?

Vissa politiker verkar ju vara mera vilda än tama. Jag menar att om nu man för dyra pengar tar fram en plan så gör man ju det för att ha något att gå efter medan vissa politiker snurrar runt som om de hade adhd eller något ditåt. Dom är liksom inte kontaktbara. De lever i sin egen lilla värld och i sina fantasier och vidlyftiga drömmar långt från den faktiska verkligheten. Ibland undrar man om de ens själva vet var de befinner sig, i vilken tid de lever i och vilka mandat de har att agera överhuvudtaget. Troligen har de ramlat och slagit sig i huvudet och då skadat det som sitter närmast innanför pannan.

Åmålscentern på sin tid skrattade ju bara åt länsstyrelsen och menade att den fick ju ha vilka åsikter de ville medan centern gjorde som dom ville. Men så fick dom ju gå också när medborgarna satte ner foten och röstade bort eländet.

Att socialodemokraterna nu sitter vid makten är inte på grund av deras förtjänster (för det har de inga) utan på grund av centerns vidrigheter.


.

 
Ingen bild

Lennart Hansson

16 maj 2015 17:30

Hej Dag och Tommy
En detaljplan upprättas och stadsfästs enligt politiska beslut och är ett dokument som anger hur ett område i exempelvis en kommun får bebyggas och hur mark- och vattenområden får nyttjas och användas. Detaljplanen är juridiskt bindande i alla lägen.
Lennart Hansson

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

16 maj 2015 21:10

Jaha, är det så med vindbruksplanen också?

 
Ingen bild

Lennart Hansson

17 maj 2015 11:58

Så här är det med vindbruksplanen: Översiktsplaner ska finnas i varje kommun som talar om hur kommunen vill att utvecklingen ska ske i olika delar av kommunen. Översiktsplanen ska uppdateras under varje mandatperiod eftersom lagstiftarna vill ha en levande diskussion om kommunens utveckling, därför ska översiktsplanen alltid vara aktuell.
En del av översiktsplanen är vindbruksplanen som SKA UNDERLÄTTA styrningen av vindkraftverksplaceringar, dessutom BÖR (inte skall) den ha riktlinjer för tillstånd och bygglov.
Översiktsplanen är INTE juridiskt bindande och därför är inte heller vindbruksplanen (som del av öp) juridiskt bindande.

 
ingen

ingen

17 maj 2015 19:58

att det inte går att lägga ner vindkraftverken är ju en skandal det är ju bara en markägare som har glädje av detta det är ett bra sätt att urarma landsbygden för nu är det snart inte många byfånar kvar rösta på romsson å löven löven bör nog söka tillbaka till svetspinnen om nån vill ha honom

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 maj 2015 12:28

Till "ingen":

Om svensk lag skulle gälla så skulle alla vindkraftverken i Sverige måsta stoppas. Inget vindkraftverk i Sverige körs lagligt.

Svensk lag gäller inte längre. Domstolarna beslutar efter sin praxis och inte efter lagen. Precis så gör bankrånaren också: han agerar utifrån sin "praxis" och inte efter vad lagen säger.

Snart har inte heller markägaren någon glädje av vindkraftverken. För när den dagen kommer de är slutkörda och måste monteras ned så finns en stor risk att markägaren kommer att få stå för de miljonkostnaderna.

Sen kan grannar som fått sina fastighetsvärden nedsatta av vindkraftverken stämma verksamhetsutövaren och markägaren för att de orsakat "förmögenhetsskada".

Att markägaren nu har "roligt" av vindkraftverken är bara tillfälligt - sen kommer notan som ska betalas - och det blir inte roligt.


.

 
ingen

ingen

19 maj 2015 18:39

nu har vi fått ett större problem vi som bor i ånimskog finns några stollar vi har fått zigernare på bräcke loge dom kör sönder gräsmattor var inne i huset tömde kylskåp å frysbox hundar lösa en eulag går inte att stoppa det är bara frågan när dom tar över nu är det åkesson som gäller

http://url

 
ingen

ingen

20 maj 2015 18:47

nu blir det värre två anställda vågar inte vara kvar längre dom har tagit över campingen finns ingen lag ingen polis som klarar detta nu är frågan ska vi eller dom flytta detta är lama svergie rösta på åkesson finns bara ett parti kvar

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 maj 2015 19:07

Bräcke campingen är stängd, men ändå har det kommit folk med husvagnar (eller om det nu är husbilar) som campar där. Enligt uppgift så är det sådana där som åker runt och tvingar på äldre reparationer av tak hos äldre människor. Dessa äldre har inte beställt något takarbete utan hantverkarna sätter bara igång och börjar arbeta på deras tak. Sen kommer de och vill ha betalt.

Polisen kan inte (eller så vill de inte) avhysa dessa campare från Bräcke Camping och de som sköter campingen kan tydligen inte heller avhysa dem. Det är ett problem. Och står det en soptunna där så slänger de inte skräpet i tunnan utan på marken en bit därifrån.

Du som inte har låst in dina saker, borde göra det. För man vet liksom inte vad som följer med när de här "hantverkarna" åker runt på bygden och letar takobjekt att lura de äldre med.



.

 
Ingen bild

sega råttan

20 maj 2015 22:11

Svar till ingen...det låter ju på dej som om du vore antiziganist (vilket är straffbart) ..dessa inkräktare som ja antar är mörkhåriga kan ju lika gärna komma ifrån något annat land... ..man har ju äst om exvis irändska asfaltsarbetare.. ..om inte polisen kör iväg dom så får ni väl greppa efter era högafflar och göra det själva ..eller har ni blivit datanördar allihop...

 
ingen

ingen

21 maj 2015 19:47

till sega råttan du kanske inte är så jävla tuff det är två anställda kommer 48 st som inte bryr sig om lagar bryter sig spyr skitar ner har hotat men du är väl sosse då förstår jag dig ni är ett jävla avskum

http://url

 
ingen

ingen

22 maj 2015 19:29

till sega råttan har du inget bra svar eller har du ramlat av pinnen

http://url

 
Ingen bild

sega råttan

27 maj 2015 00:00

svar till ingen:ja för inte dialog med nassar... ..gå tillbaks och göm dej under den sten du hör hemma

 
ingen

ingen

27 maj 2015 19:54

till sega råttan jag är inte nasse tycker du det är bra att det kommer hit romer som du vill bär sig åt som svin det är kankse du som ska lägga dig bakom stenen släng dig i väggen

http://url

 
ingen

ingen

27 maj 2015 20:00

ps till sega råttan kom med ditt namn så kommer jag med mitt så ser jag vem du är

http://url

tommy norum

27 maj 2015 23:53

Sega råttan och ingen är det inte dags att avsluta pajkastningen nu.

 
ingen

ingen

28 maj 2015 21:05

ja du tommy ingen pajkastning från min sida sega råttan kalla mig för nasse det är jag inte men när det kommer romer som dom heter bär sig åt som svin går att läsa i pd idag är man nasse då är det så svergie ska se ut då kommer det bli väldigt bra här

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards