Direktlänk till inlägg 21 augusti 2014

Socialdemokraterna vill mörka flyktingkostnaderna.

Av tommy norum - 21 augusti 2014 07:00Margot Wallström ( s )  kritiserar Moderaterna när de går ut i media och förbereder medborgarna på de ökade kostnaderna som den ökade flyktingmottagningen innebär. Att Anders Borg klargör att det blir inskränkningar i reformutrymmet där en ökad kostnad på runt 10-12 miljarder per år enligt den senaste prognosen vilket gör att medborgarna får börja se skatterna försvinna i allt större hål för att ta emot och försörja flyktingarna.


  Det här har regeringen vetat länge. Att nu gå ut och säga att det kommer att innebära ökade kostnader för samhället låter lite märkligt om du frågar mig  säger Margot Wallström (s) hon gillar inte att kostnaderna ställs mot välfärden man skall inte skapa motsättning där välfärden ställs mot kostnaderna i flyktingmottagandet. Det gynnar bara Sverigedemokraterna säger hon i sitt uttalande.  
Socialdemokraterna i sitt förtroendeuppdrag  uppfattar tydligen medborgarna som en skock får som skall hållas ovetande om sådant som inte faller in i ramen för den politik man driver och där medborgarna helst skall hållas utanför fakta som kanske får till resultat att man börjar ifrågasätta vad våra politiker håller på med.


Att vi inte har råd med att sänka pensionärsskatten, inte har råd med att ge de inneboende på våra äldreboende tid till att vara ute, att vi inte har råd att höja sjukförsäkringen, arbetslöshetsersättningen, vi har inte råd att höja sjuksköte eller eller lärarlönerna efter förtjänst mm , men vi har råd att ge anhöriga till våra flyktingar pensioner som i en del fall till och med överskrider våra fattigpensionärer, vi har inte råd att öka fattigpensionärernas pensioner till en dräglig nivå. men vi har råd att försörja flyktingfamiljer i decennier, barnbidrag, hyresbidrag, socialbidrag.  Med en kostnad på mellan 40-50 miljarder årligen för flyktingmottagningen fram till år 2018, så är det väl klart att med sådana belopp och vad våra skattebetalande Svenskar får undvara för att förbättra välfärden den informationen det vill helst Socialdemokraterna slippa att informera medborgarna om för då kanske de får för sig att i ett demokratisk val  förändra den politiska bilden till något som inte faller Socialdemokraterna i smaken.      

    
   
     Här har vi det uttalande som Anders Borg ( M ) finansminister i regeringen informerade medborgarna om och som Socialdemokraterna genom Margot Wallström (s) var onödig informatiom till medborgarna, det kan ju sätta griller i huvudet på medborgarna som inte gynnar Socialdemokratisk politik.                                   


Finansminister Borg tog sedan över för att ge en ekonomisk bild av läget. Redan inför sitt sommartal i måndags talade statsminister Fredrik Reinfeldt om att utrymmet för nya vallöften är mycket begränsat, dels på grund av vikande tillväxt, dels på grund av ökande kostnader för flyktingmottagandet.

– Det har varit en väldig diskussion med en hel del missförstånd om siffrorna de senaste dagarna. Då är det vår utgångspunkt att vi redovisar hur det ser ut, sade Borg.

Vecka 24 i år tog Migrationsverket emot cirka 1.000 asylansökningar i veckan, men under juli månad har antalet ökat snabbt, och så även Migrationsverkets prognoser för hur mycket flyktingmottagandet kommer att kosta.

Migrationsverkets prognos för antalet flyktingar i år justerades i juli upp med cirka 20.000 personer, vilket leder till miljardkostnader för den kommande migrantströmmen enligt Borg,  även om en del kan räknas av mot biståndsanslagen.

– När vi blickar framåt har vi en ökad kostnad på 11-12 miljarder kronor per år att räkna med.


not:
i år väntas Migrationsverket ta emot 80.000 asylansökningar, och man räknar med ytterligare 260.000 ansökningar den kommande mandatperioden. För att klara mängden asylansökningar menar Migrationsverket att man behöver ytterligare 48 miljarder kronor fram till 2018, utöver de 91 miljarder som redan är avsatta.


Dela gärna inslaget till någon annan som är politikisk intresserad så vi får en debatt med utgångspunkt också utifrån ekonomiska förutsättningar, något som våra politiker mörkat i åratal för medborgarna. 

                                      

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

21 augusti 2014 09:12

Borgs siffror om 1000 asylsökande vecka 24 är ganska missvisande. Vecka 24 var 9-15 juni.
Under juni månad 2014 kom 8072 asylsökande till Sverige, vilket blir ungefär 2000 i veckan, alltså dubbelt så hög siffra som Borg anger.
Det är möjligt att det var ovanligt få som registrerade sig hos Migrationsverket just vecka 24, men som helhet är hans siffror helt missvisande när det utslaget per vecka kom dubbelt så många som han säger. Jag har inte hittat någon statistik per vecka.

Källa:
http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d1aab/1406887607740/Inkomna+ans%C3%B6kningar+om+asyl+2014+-+Applications+for+asylum+received+2014.pdf

Enligt statistik från Migrationsverket ska det finnas 154 asylsökande placerade i Åmål. 25 bor i eget boende och 127 i anläggningsboende, vilket brukar kallas "flyktinghem" i folkmun. Har det öppnat någon större flyktinghem som kan ta emot 127 stycken personer i Åmål eller var bor de där 127 någonstans?
http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d7da/1406887609884/Inskrivna+personer+i+Migrationsverkets+mottagningssystem.pdf

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 16 juni 12:10

Stockholm bakom fasaden Av Nordiska museet År 1949 gav veckotidningen Vi ut boken "Stockholm bakom fasaden" med text av Erik Asklund och bilder av KW Gullers.   Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i ...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 14:12

Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Stefan Löfvens fall? Det finns ingen partiledare i svensk politik som så ofta anklagas för att ljuga som Socialdemokraternas stats...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 07:00


  Några av världens största pk-media, såsom CNN och AP, har redan sågat avtalet och beskrivit det som vagt och innehållslöst. Att Nordkorea annonserat en "stor förändring" som ska tillkännages inom kort - det hade man inte tid att vänta på innan...

Av tommy norum - Måndag 11 juni 07:00


  De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sp...

Av tommy norum - Lördag 9 juni 07:00

Det finns politiska motståndare som tror att enda sättet att få stopp på Sverigedemokraterna är att utse Jimmie Åkesson till statsminister.        Torbjörn Nilsson i Expressen vågar göra ett tankeexperiment i det parlamentariska läge som nu r...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se