Direktlänk till inlägg 17 augusti 2014

Frågan är väl om inte Reinfeldts uttalande i flyktingpolitiken ger vind i seglen till SD

Av tommy norum - 17 augusti 2014 10:38




Frågan är väl vad Reinfeldts uttalande om att den Svenska välfärden får göra inskränkningar för att ge plats  för förväntade högre kostnader i vår invandring kommer att för utslag i ökat förtroende för de politiska partier som vill begränsa flyktingmottagningen.   

Undrar om inte vår stadsminister Reinfeldts uttalande i invandrarfrågan gör att Svenska folket kanske får en annan bild av vår generösa flyktingpolitik när Muslimer väller in från Mellan Östern och därigenom tar del av vårt välstånd.


När hörde vi att flyktingarna tär på vårt välstånd av en politiker och att Svenskarna får vara beredda på att dra åt svångremmen om vi i fortsättningen skall vara översolidariska i öppnandet av våra gränser ?

Våra grannländerna är mer restriktiva och anpassar flyktingströmmen efter de resurser och chansen till anpassning till ländernas kultur och arbetsmarknad och där man mer tar intryck av medborgarnas ökade rädsla vad det i förlängningen blir av deras samhälle om det får fortgå som hittills i mottagandet av flyktingar. Och utan att någon av våra politiker vågar kalla sina kollegor i regeringsställning för osolidariska, rasister, främlingsfientliga  eller andra okvädesord.


Vi har ju alltid hört att den mångkulturella samhället ger mer än det tar och våra etablerade partier har i åratal vägrat att ge besked till Svenska folket där man på alla sätt försökt mörka kostnaderna för medborgarna. Bara att konstatera att våra politiker har satt oss i en hopplös situation med en ökande segregation, med ökade socialt utslagna och på väg mot en hopplös arbetsmarknad där arbetslösheten kommer att öka bland de nyanlända med social utslagning och som ett brev på posten ökad kriminalitet för att skaffa försörjning. Våra småkommuner tyngs redan nu av ökade socialbidrag när flyktingar etablerar sig på platser som saknar arbetstillfällen.


Kommunalråd går ut i massmedia och klargör för invandrarverket vi klarar inte mer flyktingar nu men för döva öron verkar det som när man fortsätter fylla på med nyanlända som sedan kommunen får ta ansvaret för i fortsättningen.


Skolorna i invandringstäta områden har svårt att ge undervisning för nyanlända som förberedese till den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället. Ett samhälle där det nu skapas ökade risker för konfrontation mellan religiösa grupper, ett faktum som man redan nu kan skönja där judarna i vårt land känner en ökad oro där hot redan nu förekommer på grund av religiösa motsättningar. Det visar sig att svenskar med invandrarbakgrund i ökad omfattning tar del av extrema muslimska terrorgrupper i utlandet för att skapa kaos och religöst övertagande med en tolkning av koranen som gynnar deras egen tro i hur ett samhälle skall se ut. Kanske de till och med får Svenskt socialbidrag till sin försörjning när de är med och försöker med vapen tvinga folk till sin trobekännelse.


Det finns ett parti som varnar och varnat för den utvecklingen i det Svenska samhället men där alla partier vägrar lyssna utan på alla sätt försöker sätta stopp för den typen av politisk propaganda när man mer värnar om det svenska samhället och bevarandet av våra traditioner, varnar för ett bidragsberoende för stora grupper som aldrig kommer in i det svenska samhället på grunda av dålig eller ingen utbildning, på grund av religiösa skäl där stora grupper framförallt kvinnorna blir isolerade i hemmen där enda inkomstkällan blir socialbidrag resten av livet, där man heller ser insatser i närområdena för att hjälpa än att tillåta dem att komma hit .


Och i allt detta har vi politiker som har övertro på sin egen förmåga att rätta till problemen. Problem som bara ökar och består men som våra politiker i flera decennier anser sig har lösningen på att ordna till. Men trots alla miljarder i satsningar så ökar segregationen, bostadsproblemen, skolresultaten, arbetsmarknaden, kriminaliteten bland de nyanlända där politikerna har lyckas skapa ett samhälle med vi och dem trots alla besked på motsatsen i retoriken där skapandet av det mångkulturella samhället ger mer till Svenskarna än de försakelser de eventuellt får göra på köpet.

Det är bra att politikerna äntligen börjar prata klartext i vad vi har och vänta oss om vi fortsätter den generösa flyktingpolitiken som nu bedrivs så att medborgarna lättare kan ge besked med utgångspunkt från verkligheten till våra partier om vad man tycker i prioriteringen hur våra gemensamma resurser skall användas i framtiden .

 
 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

17 augusti 2014 12:26

Jag ser fram emot att få svar från partierna på frågan hur de 48 extra miljarderna som Migrationsverket kommer att behöva de närmaste fyra åren ska finansieras.

Bloggaren Cornucopia skriver om det här:
http://cornucopia.cornubot.se/2014/08/fraga-till-riksdagspartierna-fi-och-pp.html

tommy norum

17 augusti 2014 13:34

Kanske ett smart sätt för moderaterna att sätta focus på våra ökade kostnader för invandringen som tar udden för alla lovade vallöften som de rödgröna levererar i parti och minut. Kan bli en intressant fortsättning i valrörelsen när partierna får klargöra för väljarna var pengarna skall tas för ett ekonomiskt åtagande som det verkar ingen vill kännas vid.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

18 augusti 2014 07:59

En annan ganska brännande relevant fråga är hur man rent praktiskt ska lösa saker som bostäder, skolor, plats hos tandläkare och vårdcentraler och försörjning för de som beräknas flytta hit under de närmaste åren.
Om denna takt av invandring kommer att fortsätta de närmaste fyra åren, vilket ju alla partier utom sd vill, så kommer det att i runda slängar komma hit 500 000 nyanlända fram till 2018.

Det motsvarar en stad i Göteborgs storlek som vi ska ta emot på fyra korta år. Jag skulle jättegärna vilja ha svar på var de här 500 000 människorna ska bo, vilka skolbyggnader alla nya klasser ska vara i, hur landstingen ska finansiera det här och vad de ska jobba med.

Jag uppmanar alla att ställa just de här frågorna till politikerna ute i valstugorna inför valet. Hjärterum och stjärterum är trots allt inte riktigt samma sak i praktiken.

 
Ingen bild

Silvio

18 augusti 2014 22:17

Om det är rätt eller fel av regeringen att ta hit fler flyktingar till Sverige får andra bedöma.. ..men av omtanke över flyktingarna själva så vore det väl lämpligast att de blir placerade i kommuner där det finns arbetstillfällen.. ..eller är det tänkt att de skall behöva leva på bidrag här så länge de lever?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 augusti 2014 08:38

Eftersom det är människor som kommer hit som flyktingar bör de tas emot på samma sätt som man tar emot en vän.

Men om man inte har plats i sitt hus för ytterligare en vän måste man avböja och be den vännen åka någon annanstans.

Att ändå, trots att det inte finns bostäder, arbete och pengar till våra egna barn och gamla, ser jag det vara fullständigt fel att släppa in ytterligare behövande. Det skapar bara misär och osämja.

Om man ser att det läcker ut bensin på gatan ur ett rör på bensinstationen så bör man genast stänga tillförseln till det läckande röret innan hela staden exploderar ...



.

 
Ingen bild

Solidaritet

19 augusti 2014 12:26

Vissa svenskar är så oroliga över svensk ekonomi att de tycker att Sverige inte har råd att hjälpa muslimer. De förmodar att etniska svenskar inte ska få sjukvård, skolgång, bostäder och andra behov uppfyllda för att pengarna slösas bort på flyktingar. Samma människor uttrycker däremot mindre ängslan när direktörerna för välfärdsbolagen via riskskattebolag gör inskränkningar i den svenska välfärden och placerar våra skattekronor på någon av kanalöarna eller i Luxemburg, trots en omsättning på 22 miljarder betalades endast 26 miljoner i skatt. Det är sannerligen en generös penningflyktspolitik. Den svenska modellen: slicka uppåt och sparka neråt. Tramp, tramp, tramp ekar det från 40-talet. Historien går igen, då fruktade man att judarna planerade en terrormakt som skulle ta över världen, nu är det muslimernas tur. "Ausländer Raus!"

tommy norum

19 augusti 2014 13:57

Men vad har omsättningen i ett företag med skatteuttaget att göra ? Som du borde veta så betalas inte skatt efter hur hög omsättning man har så att använda sådana argument i debatten ger inget förtroende i sakfrågan. När till och med vår stadsminister går ut och förmedlar kunskapen om att vi får börja hushålla med våra resurser för att klara den ökade invandringen så kanske det är just den vanliga löntagaren det drabbar i första hand. Nog har väl de rätt att vara oroliga om det rådande förhållandet där man inte en har råd att ge våra pensionärer samma skatteuttag som löntagarna, eller med sjukbidrag och a-kassa , eller socialbidrag som det inte går att leva på. Eller en höjning av våra fattig pensionärers ersättningar. Men att som vänsterpartiet i retoriken talar om högre skatter för de rika och kapitalet skall ordna till saken är de nog ganska ensamma om att tro. Vi får nog lite till mans dra ner på vår konsumtion av välfärden om vi i fortsättningen skall klara av den ökade invandringen. Det kanske är det som oroar vissa Svenskar. Och det som delas ut i vinst i de privata bolagen som är med i de offentliga verksamheterna, de slösas bort i dålig styrning, med 30%mer sjukskrivningar än i det privata som får ersättas med högre personaltäthet på pappret men som i praktiken inte förbättrar kvalitén och ger inte en enda krona i ökade resurser om man tar bort den privata delen och ersätter den med offentligt drivna.

 
Ingen bild

Silvio

19 augusti 2014 12:30

Gällande flyktingpolitiken ..rätta mej nu o ja har fel..
Om flyktingar verkligen riskerar sina liv i sina hemländer borde naturligtvis skyddsbehov övevägas .. ..men ja undrar ibland om skyddsbehovet är överdrivet ..ta exvis Syrien där det precis som i många andra länder råder lite gruffel emellan regeringstyrkor och rebeller..så kan man ju undra om det i stället är sägner om landet Sverige där man får allt serverat utan att behöva arbeta.. ..som får s.k flyktingar att kasta sej i första bästa flotte Värsta massmord under senare år var ju i Rwanda.. ..men ja tror mej aldrig ha träffat på någon från Rwanda här i Sverige..
Men på den tiden fanns naturligtvis inte så många Svenskar som försörjde sej på den typ av födkrok som trots allt hanteringen av att få in så många nyanlända nysvenskar innebär som vi har nu..
Tjänstemän med höga löner som med näbbar och klor gör allt för att propagera för en ökad flyktingimport på övriga skattebetalares bekostnad.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

19 augusti 2014 15:19

@Solidaritet: Du anar inte själv några ugglor i mossen när moderaterna av alla partier börja svänga sig med känsloargument som "öppna era hjärtan" för att få igenom sin politik?

Sedan när har moderaterna låtit sina goda hjärtan styra politiken? Jag har då inte sett ett smack av den varan hos dem vad gäller att utförsäkra sjuka människor, försämra äldrevården eller cancervården.

Självklart ligger det en iskall ekonomisk plan bakom den ganska kostsamma invandringen och vänstern och mp är så korkade att de springer som dregglande dreverhundar efter moderaternas pipa, bara de dinglar klyschorna "solidaritet", "medmänsklighet" och annat.

Om tio år har moderaterna fått ett finfint fattigt trasproletariat som inte längre har några skyddsnät under sig när det krisar och kan alltså få hungriga, desperata och väldigt lydiga arbetare som jobbar för 40 spänn i timmen bara för att få mat på bordet till familjen.
Apropå solidaritet. Men den brukar av någon anledning aldrig gälla den svenska arbetarklassen som är den som kommer att hårdast få känna på vad den här solidariteten kostar i verkligheten.

De som verkligen har anledning att fly hit är för övrigt kristna, som är den grupp som förföljs i högst utsträckning i världen, inte muslimer.

 
Ingen bild

Åke Olsson

19 augusti 2014 18:22

En brännhet debatt,som berör många.Våra lokala politiker vägrar,som vanligt att delge sina innersta tankar om detta viktiga ämne.Valet 14/9 kommmer att visa att "locket på"inte är gångbart alltid.

 
Ingen bild

silvio

19 augusti 2014 20:40

Svar till f.d Åmålsbo..Just det ..de flyktingar som kommer hit och verkligen är flyktingar p.g av sin kristna tro bör vi ta emot med öppna armar eftersom vi är ett kristet land.. De däremot som spökar ut sina anhöriga i burka o.dyl ser ja det som helt omänskligt att härbärgera i en kristen miljö.Hur kan dom ha blivit flyktingar? ..fejk och inget annat!

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

19 augusti 2014 20:49

@Åke: Våra lokalpolitiker har bara att finna sig i vad partiet bestämt eller bli utesluten på grund av att de inte har rätt "värdegrund".

Moderaterna vill alltså få hit en halv miljon nya invånare, minst, under nästa mandatperiod. Det är det man prioriterar i budgeten och därför finns inte något utrymme för några ekonomiska reformer eller förbättringar. Migrationsverket kommer också att behöva minst 48 miljarder extra under den här perioden.

Socialdemokraterna vill samma sak, men Margot Wallström sa i veckan att hon dessutom vill höja skatten för att få mer pengar till nya integrationsprojekt.

Så vi har att välja på: skyhög invandring och inga ekonomiska reformer eller skyhög invandring OCH höjd skatt som ska användas på integrationsområdet. Jag funderar lite "what's in it for me" och tror att det blir sofflocket i det här valet för min del.

Rent konkret så försörjer Migrationsverket de som fått uppehållstillstånd i två år. Sedan går kostnaden över på kommunen så räkna med att socialförvaltningens budget går i skyn hos de kommuner som fått ta emot ett stort antal. Vilket väl de flesta har. Och håll koll på detta 2016-2017 för då lär det smälla rejält i rätt många kommuner.
Pengarna kommer att få tas från andra verksamheter, som vanligt. Skola, äldrevård, underhåll av infrastrukturen och liknande.

Migrationsverket har för övrigt sagt att man förväntas skruva upp prognoserna till minst 100 000 asylsökande i år.

 
Ingen bild

Åke Olsson

20 augusti 2014 09:09

Det höga taket,vilka alla partier förespråkar,tycks enbart bestå av krypgrund.Reser du dig upp slår du dig omedelbart i huvudet.För fritt tyckande utan partibeteckning!

 
Ingen bild

Ulf Hanstål

20 augusti 2014 15:20

Enligt Statistiska Centralbyrån invandrade 2013 115 000 personer till Sverige medan 50 000 utvandrade.
Den största gruppen invandrare var återvändande svenskar, följt av människor från Syrien, Somalia och Polen.
Folkmängden i Sverige var 9,6 miljoner och befolkningsökningen pga invandring var 0,7 procent.
Detta är mitt första och sista inlägg i denna tråd.

Vill ni diskutera migrationspolitik eller andra politiska frågor är ni välkomna att träffa mig på gågatan i Åmål på lördag 11.00-13.00

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

20 augusti 2014 16:19

Lite mer aktuell statistik från Migrationsverkets hemsida: mellan januari och juli 2014 sökte 41 303 personer asyl i Sverige. De länder varifrån flest asylsökande kom var Syrien, Eritrea, statslös (oftast palestinier), Somalia, Afghanistan, Irak.
Med tanke på dagens läge kommer så gott som 100% av de som kommer från de länderna att få PUT här.

Migrationsverkets prognos för 2014 är 80 000 asylsökande, till detta kommer anhöriginvandringen.

Jag uppmanar alla Åmålsbor att fråga Ulf Hanstål, och alla andra i valstugorna, varifrån de 48 miljarder extra som Migrationsverket kommer att behöva ska tas och också varför de anser att migration är viktigare än förbättringar på andra områden som är i skriande behov av pengar: försvaret, rättsväsendet, skolan, sjukvården, äldrevården, infrastrukturen som järnvägen.

 
Ingen bild

Åke Olsson

21 augusti 2014 09:29

En högst obekväm fråga har dykt upp på dagordningen.Av inkomna svar ,ser jag viss ovilja att vara tydlig i sin inställning från våra lokala politiker.Ulf Hanstål(m)hoppar av allmändialogen och vill mötas öga mot öga med frågor på Gågatan.Detta respekterar jag,även om många flera väljare vill se dina svar.Övriga partisvar delges säkert i denna blogg.Tag nu er möjlighet att i klartext deklarera er egen inställning.Aktiv och modig är värdeord som beskriver personligheten i varumärket Åmål.Sista orden citat från folkpartiets Peter Vestlund.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

21 augusti 2014 10:53

Jag önskar att fler lokalpolitiker bloggade, även i Åmål.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards