Alla inlägg den 1 mars 2014

Av tommy norum - 1 mars 2014 10:28


 
 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

Lördag 1 mars 09:21

Den 25 februari fick jag in denna insändare i tidningen Dalslänningen. Jag skicade den också till PD men där har man inte tagit in den - än.











 Samråd om vindkraft i Dalsland – en ren lögn.

Nu är det så att när vindkraftsbolagen kallar till samråd så är det de flesta gångerna inget samråd de bjuder in till utan till en utställning, detta är den första lögnen.

I de synpunkter som öppnas tillfälle för besökarna att inkomma med påtalas att det inte hållits något samråd utan en utställning. Trots detta anger bolaget i sin tillståndsansökan till Miljöprövningsdelegationen att de kallat till och hållit samråd enligt lagtexten si eller så, detta är den andra lögnen.

Sen avger Länsstyrelsens miljöenhet ett yttrande över denna ansökan utan att ta hänsyn till att besökarna faktiskt påtalat i sina s.k "samråds"-yttrande att det inte hållits något samråd utan en utställning och utan att reflektera över att bolaget inte alls hållit något samråd utan en utställning, detta är den tredje lögnen.

När sedan Miljöprövningsdelegationen fattar sitt beslut anger de som underlag till beslutet att samråd har hållits (detta för att kunna fatta beslutet överhuvudtaget) detta är den fjärde lögnen.

Beslutet överklagas då till en miljödomstol (mark- och miljödomstolen vid en tingsrätt) som i sitt beslut finner att samråd har hållits trots att inget samråd alls har hållits utan en utställning, detta är den femte lögnen.

Varpå den berörde överklagar till Mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt som i sitt beslut skriver: "Mark- och miljööverdomstolen meddelar inte prövningstillstånd. Mark- och miljödomstolens avgörande står därför fast", detta är den sjätte lögnen. 

Därmed är det svenska rättssystemet satt ur spel härvidlag med idel oädla och fula lögner av dem som är satta att försvara och värna om lag och rätt. Detta är alltså första stadiet av anarki (laglöshet) och uppstarten av en oöverblickbar skrämmande samhällsupplösning.

Dag Blomqvist
Ånimskog

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards