Alla inlägg den 12 mars 2014

Av tommy norum - 12 mars 2014 07:00


Michael Karlsson

Centerpartiet har neutraliserat Vindkraftsfrågan på ett sätt som troligtvis Michael Karlsson ( s ) bitter får ångra vid det kommande valet när han utan vidare eftertänksamhet godkände vindkraftsetableringar I Fengersfors och Kingebol mot en stark opinion i området.



Sven Callenberg
Sven Callenberg ( C ) kan känna sig nöjd när han fått in Socialdemokraterna på deras linje i vindkraftsfrågan vilket gör att debatten mellan partierna i den frågan är undanröjd, den som i förra valet var huvudanledningen till att Centern halverades. 

Vid förra valet så trodde jag att Socialdemokraterna med hänsyn till vad som avgjorde valets utgång ändå skulle kunna göra en analys över vad som skall till för att behålla makten i kommunen när nu Centerpartiet så totalt gjort bort sig bland annat i vindkrafts frågan där man totalt körde över medborgarna för att få igenom sina beslut för en utbyggd vindkraft i kommunen.


Många såg nog Socialdemokraterna som en garant för att våra politiker skulle vara mer lyhörda för de boendes reaktioner när man opponerade sig för att behålla sin närmiljö intakt utan dessa mastodontverk snurrande över deras huvuden. Centerpartiets hållning kan jag delvis förstå eftersom de i alla tider har sett sig som representant för markägare och bönder på landsbygden och har agerat efter den principen att i första hand se till den gruppens intresse.

Men Socialdemokraterna som inte har några bindningar till kapitalet eller narkägare utan gör sken av att de är till för den lilla människan både socialt , och materiellt och där solidariteten är ett begrepp som man använder i alla möjliga sammanhang.


Men när det kommer till verkligheten vad händer då i vindkraftsfrågan ? Här kör man över en hel byggd som har opponerat sig i både skrivelser, insändare och på alla sätt försöker få förståelse för sin oro över den miljö som väntar dom i och med en fortsatt utbyggnad.




Vem tror sig Socialdemokraterna företräda i kommunen , är det vindkraftsbolagen eller är det skogsägarna eller är det så att man inte vågar stå emot Centern i kommunstyrelsen när de trycker på för en fortsatt utbyggnad eller är det staten för den energipolitik som förs med en vindkraftsutbyggnad som kommer i framtiden Sverige att se ut som en nåldyna med dessa vindkraftsverk inpå knutarna som gör friluftslivet i en stor del av Sverige till en upplevelse i vinande vindsnurror i stället för natur och djurliv ?


Jag trodde faktiskt i min naivitet att det är medborgarnas röster ni fått för att företräda dessa i olika frågor, både de som är i minoritet och de som känner sig hotade när deras livsmiljö håller på att förstöras.


Jag tror att många medborgare känner sig frustrerade, utlämnade till ett gäng politiker som sitter i kommunstyrelsen som varken vill lyssna eller ta till sig medborgarnas oro över utvecklingen som håller på att ske i Åmåls natur. Att Centern visat sitt rätta jag en längre tid förvånar inte men att Socialdemokraterna som många trodde skulle bli en garant för en mer hållbar politik där alla är med på tåget det förvånar mig verkligen.


Måste säga att den politiska kompetensen lyser med sin frånvaro totalt när man i en situation får makten på grund av en ohållbar vindkraftsutbyggnad som Centern stod för ändå fortsätter i samma spår. Vill man inte bli omvald till en ny period inpå Stadshuset ? eller är man total befriad av politisk kompetens och inte förstår spelet bakom kulisserna när man nu gett Centern möjlighet att komma in på banan igen genom att gå deras ärenden och där väljarna som har vindkraften som en viktig fråga inte  längre ser någon skillnad på Socialdemokratisk eller Centerns vindkraftspolitik i kommunen..



Och hur var det med den värdegrund som skall spegla Åmåls fortsatta förvaltning och politikernas hållningsätt. Är det bara ett spel för galleriet eller ? 

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards