Alla inlägg den 7 mars 2014

Av tommy norum - 7 mars 2014 12:42


Tusentals nya kraftverk planeras – elköparna betalar




 http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/vindkraft-en-dalig-affar



Är det verkligen bara elkonsumenterna som skall stå för Sveriges Energipolitik när det gäller vindkraftsutbyggnaden .

Det kostar en genomsnittlig villaägare som har el som energislag ca 800 kr/ år i ökade kostnader. Om man nu pratar om solidaritet varför vältrar man över energi utbyggnaden bara på elkonsumenterna. Ju mer el du förbrukar ju mer bidrar du till energiutbyggnaden med förnybar energi . Är inte övergången till ett mer klimartsmart energi en nationell fråga som alla solidariskt skall vra med och bidra till på ett rättvist sätt. Kanske blir det en valfråga när partierna inför väljarna tar ställning till hur utbyggnaden till slut bör finansieras.      




Just nu byggs enorma vindkraftparker på många håll, tusentals nya vindkraftverk planeras nu.


Men vindkraft är i dagsläget ingen bra affär och skulle vara en ännu sämre om den inte subventionerades av alla oss elabonnenter.

Det är enkelt att gilla vindkraft, vind som får generatorer att snurra, inga utsläpp, förnyelsebar energi. Den svenska vindkraften byggs just nu ut i en rasande takt. Om några år kan vi ha 20 000 vindkraftverk i landet jämfört med 2 500 i dag och etableringen sker numera framförallt i Norrland. Bara i Jämtlands och Västernorrlands län planeras sammantaget över 3 000 verk.

– Då kommer man förmodligen att se vindkraftverk var man än är i länet, konstaterar Bengt Gruvin, sakkunnig i vindkraftfrågor på länsstyrelsen i Västernorrland.


Av tommy norum - 7 mars 2014 11:47

Stor ledning för de rödgröna


 TT


Väljarstödet enligt Demoskop

Parti; Väljarstöd i procent; Förändring sedan föregående mätning;

Moderaterna; 22, 6; -2,3;

Folkpartiet; 5, 1; +0,1;

Centerpartiet; 3, 6; -0,7;

Kristdemokraterna; 3, 3; -0,7;

Socialdemokraterna; 32, 7; -1,8;

Vänsterpartiet; 8, 4; +1,1;

Miljöpartiet; 12, 5; +2,9;

Sverigedemokraterna; 10, 0; +1,2;

Alliansen;34, 6; - 3,5;

De rödgröna;53, 7; + 2,4;

Undersökningen, med 1.251 svenskar som telefonintervjuats, gjordes mellan 25 februari och 5 mars. Frågan som ställdes var: Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag? Förändringen avser jämförelse med mätningen i februari. Miljöpartiets ökning är den enda statistiskt säkerställda förändringen, enligt Demoskop.

Källa: Demoskop (TT)

  • TT

Av tommy norum - 7 mars 2014 07:00

Sune Ingvar Tholin

 

Sune Tholin försöker igen i PD  få gehör för att kommunen skall göra upp med en förlikning i hamnterminalaffären.

Nu är det vår cheftjänsteman Lämmel han försöker övertala att påverka politikerna för en uppgörelse kan vi läsa i hans krönika. För mig verkar det som ren desperation när han förstår att utgången av tvisten inte går den väg han gör sken av i tidningen när han  gång på gång återkomma i Pd och påstår att våra politiker och tjänstemän är ute och cyklar i och med att de vägrar att gå med på en förlikning.


Tyvärr Sune så har du tappat förtroendet både bland våra politiker och allmänheten när du vägrar att ta till dig verkligheten.


Tänk om du varit lite mer lyhörd i kritiken av den som är upphov till det hela, nämligen din kompis Tommy Jingfors, som ordnade till et hyresavtal med en subvention på närmare 500 000 kr per år trots att fullmäktige beslutade att hyresintäkterna skulle täcka investeringen.

Då ville han inte lyssna utan försökte i stället genom sin tidning med  skriverier göra budbäraren till syndabock när det avslöjades i alla turerna hur den gamla samhällsbyggnadsförvaltningen skötte sina ålägganden gentemot medborgarna.

Det är detta som vi nu ser följderna av, när en tjänsteman och en politiker Thomas Olson ( f ) totalt struntade i både lagar och arbetsbeskrivningar som fanns hur uppdraget som förvaltningschef skulle skötas. Detta intresserade inte Sune Tholin, utan i stället hyllades personen i fråga, och inte ett ord i Pd om subventioner eller hur man använde skattemedel efter eget bevåg, hur man lurade skjortan av politikerna i fullmäktige när man presenterad budgeten med fejkade investeringar för att villsesleda var pengarna hamnade.


Att sedan politikerna tappade förtroendet för förvaltningschefen efter alla avslöjandena ( PD med Sune Tholin i spetsen försökte hela tiden mörka de verkliga förhållandena ) gjorde att han fick se sig om efter ett annat arbete.


Så vad Sune Tholin skriver i sin krönika det är mest bullshit som mer går ut på att värna om sina kompisar än om att se till kommuninnevånarnas intresse.


Så ni politiker och tjänstemän fortsätt och stå på er och låt den här saken gå till domstol jag tror mig veta att ni har en stor majoritet av kommunens medborgare på er sida och om inte annat för att uppleva att Sune Tholin ytligare en gång får bita i det sura äpplet och kanske förstå att den tiden är förbi när han genom sin tidning kunde påverka politikerna att gå i hans ledband.


Och att städa upp som Sune skriver, städa upp efter vad då ?


Det är ju precis det man håller på med, att städa upp efter Sune Tholins kompisars som verkligen ställt till det för medborgarna. Hade politiker och Sunes kompis skött sina åläggande på ett riktigt sätt så har vi aldrig behövt hamna i den situationen som vi nu befinner oss i. Men på det örat ville inte Sune Tholin höra på när det begavs sig , tyvärr.


Så jag vidhåller att den enda maktmedel som man som läsare av PD kan utöva när man tycker det har gått för lång i hur man försöker med bluff och båg och undanhållande av fakta påverka demokratiska processer som har till syfte att värna om våra gemensamma tillgångar, det är genom att sluta läsa Pd. 


Det är väl inte den här bilden som PD:s ledning vill skall bli signum för hur tidningen agerar i sin nyhetsförmedling  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards