Alla inlägg den 9 mars 2014

Av tommy norum - 9 mars 2014 07:00



Vindkraften förändrar landskapet




http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/vindkraften-forandrar-lanskapet



 Byggandet av vindkraftverk sker i allt högre takt i Norrlands inland. Många som bor där oroas över utvecklingen och sörjer ett förstört landskap.

Vindkraft är i dagsläget inte någon bra affär, ändå fortsätter utbyggnaden i allt snabbare takt. Vi har besökt Omsjö i Ångermanland, en by som hotar att gå under om den stora vindkraftpark som planeras i anslutning till byn blir verklighet.

Slående tystnad

Det första som slår en när man kommer till Omsjö är tystnaden. Om man bor här gillar man tystnaden, stillheten, avskildheten, annars bor man inte här.

- Det är tystnaden vi vill ha, säger Anita Berglund i Omsjö.


Kraftverk som berör

Som en del av SVT:s granskning av miljöpolitiken har vi granskat vindkraftverken. Det har lett till många reaktioner från tittarna, både från de som är och de som är emot.
Av tommy norum - 9 mars 2014 07:00



 



Michael Karlsson tog sitt förnuft tillfånga när han går ut och avslutar Uganda projektet.


Ett projekt som tagit resurser i tjänstemannakåren och som inte på något sätt bidrar till Åmåls utveckling som det påstods skulle göra. Som vanligt är de diffusa mål man söker på i projektformulär där det framkom att även Åmål skulle kunna utvecklas i och med samarbetet. Vad jag vet så finns det inga konkreta resultat över det samarbetet utan var väl mer en utsvävning och tumning av sanningen för att projektet skulle ros i land.


Tänk att det skulle till en lagändring mot sexuellt avvikande i Uganda föra att politikerna skulle vakna till. Frågan vad som skulle behöva hända för att politikerna även i rondellfrågan eller den oseriösa konkurrensen till våra lokala krökare få politikerna att få lite sans och reson i beslutsfattandet. Tänk att det skall behövas yttre omständigheter för att få våra politiker att tänka till och börja agera agera med lite sunt förnuft som ledstjärna i besluten.


Demokrati i all ära, men ibland så uppfattar man politikerna agerande som att den gäller bara när vi går till valurnorna, mellantiden då struntar man både i opinioner eller att överhuvudtaget känna av åt vilket håll vinden blåser i olika politiska frågor.


Kanske borde man även bry sig vad medborgarna tycker även mellan valperioderna.


Det skulle på ett helt annat sätta demokratibegreppet i en annan dager. All makt skall utgå från folket ( även mellan valperioderna ) inte enbart till våra politiker där man titt som tätt visar att man fullständigt skiter i vad medborgarna tycker och där man heller lyssnar på olika särintressen i samhället än försöker analysera vad egentligen medborgarna har för åsikter.


Kanske lite bättre kontakt utanför kommunhuset är det som fattas bland våra förtroendevalda.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards