Alla inlägg den 5 mars 2014

Av tommy norum - 5 mars 2014 07:00





Leif AronssonFrågan är väl om  Leif Aronsson (c) överhuvudtaget vet vad ordet ansvar innebär för förpliktelser med den meritlista han har där ordet oansvarig mer speglar hans politiska gärning som fullmäktigeordförande i Åmål.

Leif Aronsson ( c) han av alla har mage att i en insändare i PD påstå härligheten att delta i vårt samhälle och där ta ansvar för de beslut man fattar. Ett spel för galleriet av en person som verkligen inte tagit ansvar för de beslut man fattat i fullmäktigen där han som ordförande totalt glömde bort sin roll att det är ansvar inför medborgarna som gäller inte att skydda politikerkamrater när de gör bort sig i sitt uppdrag.


Vilket ansvar tog Leif Aronsson när han som fullmäktigeordförande var med och tog beslut om att investeringen i hamnterminalen skulle helt finansieras med hyresintäkter fullt ut som det står i beslutsprotokollet ?.

Vilket ansvar tog Leif Aronsson när han var med och klubbade igenom investeringar i framförallt fritidssektorn utan att vilja ta del av en slutredovisning om utfallet blev det man i fullmäktige tagit beslut på ? Vilket ansvar har Leif Aronsson när han i fullmäktige var med att fatta beslut om köp av slalombacken där Kurt Svensson bedyrade i fullmäktige att det är köpeskillingen på närmare en miljon som gäller inget annat ?  Bläcket hann inte ens torka på köpekontraktet när det kom en begäran om en ny pistmarskin på femhundratusen som beviljades, om sedan de pengarna gick till det avsedda det fanns det inget intresse att undersöka.


Var fanns reaktionen hos fullmäktige ordföranden när det uppdagades alla konstigheter som under Thomas Ohlsons (f ) politiska ledning skedde i den gamla samhällsbyggnadsnämnden där det satt centerkollegor med full insyn hur förvaltningen sköttes. Här äskades det pengar i fullmäktige både för det ena och andra, där bland annat  underhåll för våra gemensamt ägda fastigheter användes till annat än det beslutas om. Ett förhållande som nu visar sig där misskötta fastigheter nu är i behov av miljoninvesteringar i underhåll.


Det var inget som bekymrade Leif Aronsson i sin roll som fullmäktigeordförande, han var inte ens intresserad var pengarna hamnade .

Att man underlät att ta offerter, man bluffade genom att bokföra kostnader där de inte hörde hemma, man ljög friskt om förhållande när det uppdagades både i insändare och senare i min blogg hur våra skatter användes utan någon reaktion från Leif Aronsson.

Att en sådan man har mage att prata om att ta ansvar med den meritlistan bakom sig och att han sedan fortfarande anser sig kvalificerad för en plats i fullmäktige , kanske som den nya ordföranden. det Leif Aronsson det är inte att ta ansvar det är i högsta grad oansvarigt att utsätta medborgarna för ett ledarskap där man struntar i följderna vad man beslutat om och där man inte visat det minsta intresse för var och hur våra skatter användes .




Frågan är väl om inte våra politiker lite till mans borde ta del av ansvarstrappan och leva efter den



 Så gud bevare oss för politiker som pratar om att ta ansvar men i praktiken gör precis tvärtom. Det har visat sig bli en dyrbar erfarenhet för kommuninnevånarna .

Och sedan Leif Aronsson hör det till våra demokratiska rättigheter att ifrågasätta både politiker och förslagsställare utan att våra politiker behöver kalla detta förnedra. Gud skall veta vad Centerpartiet har fått på käften i medierna framförallt i Åmål där det av de berörda troligtvis tolkas som en förnedring när man så bokstavligt klär av dem på bara kroppen när de blir avslöjade i vad de hållit på med i alla år. Men den förnedringen sväljer man, man försvarar sig inte  när man blir avslöjad med rumpan bar i hopp att den blir bortglömd vid nästa val. 


Det är detta mina vänner som gör att politikerföraktet sprider sig i kommuner där politikerna anser sig ha rätt att företräda folket i förtroendeuppdrag utan att vilja ta åt sig att man inte riktigt räcker till och att ta ansvar för följderna man ställt till och avgå.    


 

Och inte är det varken omtänksamt, modigt , aktivt eller genuint att inte vilja ta ansvar för det man har gjort eller ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards