Alla inlägg den 16 mars 2014

Av tommy norum - 16 mars 2014 07:00



Växande FP levererar skrällar stor rubrik i PD.


Att det är Håkan Sandberg som åsyftas i reportaget kan man ju förstå. Att han sedan med en tolfte plats på listan skulle ha en chans att komma in i fullmäktige kan väl vi som gillar Håkan Sandberg inte ha för stora förhoppningar på. De som har Folkpartiet som sitt val får väl kryssa in honom om man vill att han med sin erfarenhet skall företräda Folkpartiet i fullmäktige.


Jag vill nog påstå att skrällen mer handlar om att ge Thomas Olson och Lisbeth Vestlund fått förtroende att representera folkpartiet på valbar plats i höstens val.


Jan-Erik Thorin


Vad tänker den politiska ledningen med Jan-Erik Thorin i Folkpartiet på när man nominerar personer på valbar plats i politiken med en meritlista som verkligen inte ger något förtroende för nya uppdrag i kommunpolitiken.



Tyvärr speglar det Folkpartiets dåliga omdöme när man låter dessa två personer som verkligen inte har visat sig leva upp till vad ett förtroendeuppdrag går ut på.


Thomas Olson

 Thomas Olson

Thomas Olson har en meritlista på sitt samvete som nästan kan klassas som brottslig när han i sin roll som ordförande i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden totalt tappade kontrollen över verksamheten i förvaltningen. Här var var det inte bara en fadäs som gjorde att förvaltningschefen fick se sig om efter ett annat arbete medan han som hade lika stort ansvar i bedrövelsen att det gick som det gick sitter kvar som politiker som ingenting har hänt.


Bara att konstatera att Folkpartiledningen tydligen inte verkar bry sig om hans meritlista i politiken, utan sätter upp honom på valbar plats även i år.


Jag skall återkomma med hans cv närmare valet så att väljarna verkligen kan skaffa sig en uppfattning om Thomas Olsons bravader i politiken och kan ställa frågor om hans politiska facit när han står utanför Konsum och ICA och delar ut pennor i rädsla för att bli utkryssad, han som blivit en synnerligen dyr affär för skattebetalarna när man tvingats städa upp efter hans politiska ledarskap eller kanske på den stora brist på ledarskap som han har visat under åren.



lisbeth karlsson c numera westlund kanske inte helt var klar

Lisbeth Vestlund


Nästa frågetecken är väl avhopparen från Centerpartiet Lisbeth Vestlunds som hon heter nu som också fått förtroendet att få en valbar plats i kommunlistan för Folkpartiet.


Måste säga att hennes meritlista från en plats i den innersta kretsen i Centerpartiet ger väl inget förtroende när vi ser det ekonomiska utfallet av den politiken där tuta och kör så får vi ser vad som händer var signum i det politiska ledarskapet i Centern. Det var hon som på fullt allvar trodde sig veta att alla investeringar i kultur och fritidsektorn ger hundrafalt igen i följdinvesteringar. Så utfallet av den etthundramiljoners investeringen som Lisbeth Vestlund var med och beslutade om under åren, de följdinvesteringarna på en miljard går vi fortfarande och väntar på. Det var då jag efterlyste hennes bondförnuft och hennes ekonomiska kompetens i politiska frågor. Jag tror nog att Lisbeth Vestlund har gjort sitt i den politiska när vi tar del av hennes meritlista i politiken.


Hon brydde sig inte om den växande pensionsskulden, hon brydde sig inte om vår infrastruktur där vägar vatten och avloppssystemet var i behov av investeringar och när jag i en insändare i PD ifrågasatte hennes kompetens i att kunna ta till sig de farhågor som den dåvarande ekonomichefen Roy Björk levererade i sina ekonomiska rapporter.


Svaret blev att hon visst förstod rapporternas innebörd men vad som är ännu värre i kråksången varför i herrans namn reagerade hon inte över allvaret i informationen. Kanske en bra fråga att ställa till Lisbeth Vestlund när ni träffar henne som politikerkandidat till fullmäktige för Folkpartiet.


Tyvärr Jan-Erik Thorin, med den besättningen på valbar plats på kommunlistan för Folkpartiet så får vi verkligen hoppas att ni inte får förtroende för att driva kommunpolitik när ni valt att kandidera med personer som visat sådan nonchalans till sitt förtroende uppdrag under åren.

 


.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards