Alla inlägg den 29 mars 2014

Av tommy norum - 29 mars 2014 07:00

Det den här bussen förmedlar till trafikanterna gäller inte våra politiker förstår vi när vi ser hur man totalt struntar i det fullmäktigebeslut som skall göra Åmål till Sveriges gästvänligaste stad.



 


Det enda som man i stort sett har åstadkommit som våra politiker tror att det skall bli ett lyft för Åmål är väl den värdegrundande police man antagit i fullmäktige.


Vad den är värd för medborgarna kan man ju fråga sig efter alla turer i politiska beslut som går åt pipan där besluten ligger lång ifrån den officiella bilden man förmedlar skall gälla i Åmål.


Det vi kan konstatera att ordet omtänksam det gäller tydligen inte hur man behandlar våra cheftjänstemän som får gå utan en enda förklaring än att personkemin inte stämmer med vårt kommunalråd. Inte är det särskillt omtänksamt när man vägrar att lyssna på de äldre och deras anhöriga där man heller kör över än öppnar en dialog värt namnet som tex inom äldrevården.

Omtänksamhet gäller tydligen inte heller när man förbrukar våra skattemedel till affärsprojekt som tex örnäsrestaurangen , och därmed går går in och konkurerar med våra lokala småföretagare med ojusta medel där man tar till skattemedel för att täcka upp underskotten.



Och att modig skulle betyda att man bortom allt förnuft går in i branscher och slösar pengar som gör betydligt bättre utdelning i kärnverksamheten . Modigt när man betänker att man närmar sig ett val.


Aktiv det är tydligen att slänga ut pengar på rondeller som bara ett fåtal i kommunen efterfrågar eller att genomföra p-skivor i en kommun där problem med parkering bara finns i skallen på våra politiker och tjänstemän.


Att man tagit till ordet genuin vars synonym bland annat är utpräglad som också kan betyda typisk är väl en bra definition som ändå stämmer rätt bra på hur våra politiker hanterar sitt förtroendeuppdrag.  För det som är typiskt för hur kommunen skötts under de sista 15 åren det att den inte har sköts alls på det sätt som medborgarna förväntat sig.

 Så genuint för Åmål är att tuta och kör så får vi se vad som händer, en mentalitet som både är äkta, renodlad, riktig, oförfalskad, sann,  alla är synonymer till ordet genuin.


Att vi sedan med bakgrunden till den tolkningen av den värdegrund Åmål skall stå för skall bli Sveriges mest gästvänliga stad är mig en gåta.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards