Alla inlägg den 14 mars 2014

Av tommy norum - 14 mars 2014 07:00


Skatteverket stänger dörren stor rubrik i PD



Kommunstyrelsens ordförande och Kommunalråd Michael Karlsson (s)Michael Karlsson (s) får smaka på sin egen medicin.


Skatteverket stänger dörren stor rubrik i PD, där Michael Karlsson känner sig frustrerad över att inte skatteverkets ledning vill släppa in honom och skatteutskottets vice ordförande Leif Jacobsson ( s) på Åmålskontoret för att få information om läget.


Kanske nyttigt för Michael Karlsson att få smaka på sin egen medicin när han på samma sätt vägrar lyssna på sakargumenten för t.ex Vindkraften i kommunen där de boende känner oro för framtiden när de hamnar i ett vindkraftsområde som de helst vill slippa. Här var det inte de boendes frustration och ängslan för framtiden med ett sjunkande värde på fastigheterna , en oro för miljön som dessa stora vindkraftverk skapar där tillgängligheten begränsas av stora naturområden.

Nej här var det för att få lugn och ro på stadshuset så att man slipper dessa uppvaktningar från vindkraftsbolagen som var anledningen till att släppa till Fengerfors och Kingebol för en vindkraftsetablering.


Hur tror du Michael Karlsson att de boende upplever sin situation där man mer lyssnar till vindkraftsbolagen och skogsägarna än att ta till sig medborgarnas oro inför situationen ?


Och hur var det nu med alla turerna runt äldreboendet där de anhöriga ansågs sig överkörda . Lyssnade ni politiker då på alla sakargument som kom er till del där man ifrågasatte hela konceptets ekonomiska analys över förändringen ?


Vad jag förstår genom den insändare som finns i PD så verkar de fått rätt , besparingen uteblev som i så mycket annat när politiker och tjänstemän går in och rör om i grytan. Jag tror nog att även de många gånger upplevde att dörren var stängd både mentalt och verbalt och också i verkligheten när man ville få gehör för sina ståndpunkter. Inte bara i vindkraft och äldrevård som dörren anses stängd för allmänheten utan där ingår också skolan, omsorgen , fritidssektorn med turism där väl Örnäs sopats under mattan flera decennier utan att komma upp till debatt på ett konstruktivt sätt, för att inte tala om rondeller, parkeringsskivor, utlandsprojekt, vänorter runt om i världen.


Där har man helt stängt dörren när man lämnat medborgarnas åsikter åt sidan och vägrar föra en debatt värd namnet, där finns det ingen anledning att lyssna till vad medborgarna tycker. En aning svårbegriplig tolkning av det förtroendeuppdrag man fått av medborgarna för att tillgodose deras intresse. Vi skall väl för guds skull inte behöva  samla in listor med namnunderskrifter för att våra politiker att lyssna eller ?


Så känn på din egen medicin Michael Karlsson ( s ) när du känner frustration att inte få din stämma hörd för dina åsikter. 

Det känslan har många av våra medborgarna fått kännas av länge i sina kontakter med våra förtroendevalda, där kör man heller över än inleder konstruktiva samtal där argumentens innebörd får avgöra resultatet av vilka politiska beslut man fattar. .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards