Alla inlägg den 22 mars 2014

Av tommy norum - 22 mars 2014 07:00



Får betala tv-avgift för barnens skoldatorer

Unga tjejer framför dator

Foto: SVT
 

En kvinna i Alingsås som varken hade TV eller egen dator ska betala tv-avgift – för sina barns skoldatorer.

Ärendet har prövats efter att Radiotjänst i ett samtal med kvinnans dotter fick veta att familjen inte hade någon fungerande TV, men att barnen hade skoldatorer hemma med internetuppkoppling. Enligt mamman till barnen ska ingen ha använt skoldatorerna, som var avsedda för skolarbete, till att titta på TV.


Men Radiotjänst menade att kvinnan ändå skulle betala, eftersom skoldatorerna innebar att det fanns tv-mottagare i huset. Förvaltningsrätten i Luleå ger nu Radiotjänst rätt och menar att det inte spelar någon roll vem som äger datorerna, eftersom lagen anger att den som har möjlighet att använda TV-mottagaren ska ses som innehavare och betalningsskyldig. Kvinnan får nu själv betala tv-avgift för barnens skoldatorer.

”Skoldatorer med internetuppkoppling måste avgift betalas för” , skriver man i domen.


t-norum

  • I bland undrar man hur det står till med det sunda förnuftet i våra domstolar. Tydligt är väl att den lilla människan   i alla sammanhang lämnas utanför när staten skall ha sitt. 

Av tommy norum - 22 mars 2014 07:00

  


 

  


Båtkänslorna börjar att kännas vid på Nordverk allt eftersom solen klättrar högre och högre upp på himlavalvet.


Att båtlivet bara inskränker sig till de tre sommarmånaderna stämmer nog inte för en del . Vintern är för många där idéer växer fram med hjälp av inspiration från båtutställningar och litteratur med en uppsjö av prylar som presenteras i utrustningslistan för ett bekvämare båtliv som man sedan i vårmånaderna har fullt sjå att hinna med att installera om man faller för frestelserna som presenteras.


Att man sedan förväntansfullt går och väntar på den perfekta sommaren med sol och lagom vind som båtförsäljarna i sina broschyrer förmedlar är tyvärr en sanning med modifikation. Med 35 år erfarenhet av båtägande så lär man sig att leva med den verklighet som många gånger ligger långt ifrån den bild som reklambilderna illustrerar. Men är man genuin båtälskare så bortser man ifrån att somrarna kanske inte riktigt blev som man drömde om i vintermörkret. Och hoppet är det sista som lämnar en båtägare i tron att nästa sommar blir nog bättre.


 2013 blev väl ett sådan båtsommar som man går och väntar på och som gjorde att många nya båtägare kommit till.

Om man sedan efter några sommars dåligt väder med regn, blåst och kyla fortfarande tycker båtlivet är att satsa på då är man en genuin båtälskare som sedan kan räkna med många underbara upplevelser framför sig på sjön.

 
            
          

Kanske är det sådana här minnen som gör att man fortsätter under sommarmånaderna tillbringa sin fritid på sjön.


       


  Solnedgång över Läckö slott fotograferat från kinnekulle. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards