Alla inlägg den 26 mars 2014

Av tommy norum - 26 mars 2014 07:00


Michael Karlsson

Michael Karlsson ( s ) borde ha ett och annat att informera och förklara för fullmäktige i turerna om restaurangen på Örnäs. 


Tänker man överhuvud taget  som politiker  ? när man ger klartecken för att fortsätta med Örnäsrestaurangen när man ser resultatet av eländet. 

 Bara att konstatera att när det gäller Örnäsrestaurangen så skyr våra politiker och tjänstemän  inga medel för kostnaderna när vi kan utläsa i lönelistan att den restaurangansvarige har en lön som gör henne  till en av de högst betalda anställda inom kommunen med en månadslön på över 81 000 kr vilken i sin förlängning motsvarar en årslön på nästan en miljon kr. 


Vem har ansvaret kan man fråga sig när månadlönerna kommer upp i belopp där inte ens våra cheftjänstemännen och kommunalråd hänger med i lönekarusellen .   


Monica  Ödman    17/6 -30/9    kostnader för Åmåls kommun ca 412 000 kr     restaurangansvarig inkl soc kost

Sandra Arnell       4/7 -  30/9                                                 ca 136 000 kr    biträde                  inkl soc kost

Ella Karlsson        29/6- 30/8                                                 ca 78 000 kr      biträde                  inkl soc kost


övriga 6 anställda varierande  anställningstid  juni-sept           ca  97 000 kr     biträden                inkl soc kost       


Lönekostnader för kommunen i Örnäsresurangen  för i genomsnitt 3 månaders anställning

723 000 kr  inkl soc kost 


Att man sedan med de siffrorna i ryggen kommunen tänker fortsätta på den inslagna vägen att ge våra campinggäster subventionerad mat för att behålla statusen på campingen säger väl en hel del om den kompetens som våra politiker besitter i att i sitt förtroende uppdrag att hushålla med våra gemensamma resurser. B-lag både inom tjänstemannakåren och bland politiker kan vi konstatera när man inte reagerar över eländet.


Med den löneförhandling och utslaget av resultatet kan vi väl räkna med att övriga anställda inom kommen kan räkna med kraftiga löneökningar i framtiden när nu Åmåls ekonomi har förbättras så till den milda grad att vi kan erbjuda löner som med råge till och med överträffar vårt kommunalråd. 


Jag har hört svaga signaler om att det är övertidstillägg som är boven i dramat. Har efterfrågat ett anställningskontrakt för den personal som arbetat och en arbetsordning och ett löneavtal där löner och  övertid är reglerade samt tids rapporter som kan styrka övertidsutbetalningarna. Vi får väl se om man lyckas få fram det som i en kommunal verksamheten är en av hörstenarna för att kunna ha kontroll över verksamheterna. Jag tvivlar med erfarenhet att ha granskat Åmåls verksamhet några år. 


Bara att konstatera att tuta och kör så får vi se vad som händer är fortfarande en kultur i de kommunala verksamheterna. Jag trodde i min enfald att det förhållningssättet till våra gemensamma tillgångar var ett avslutat kapitel i och med Centerpartiet fick lämna rodret.  


Frågan är väl vem tar ansvaret att det blev som det blev. Tydligt är väl att våra politiker som vanligt duckar för ansvaret och vill fortsätta som ingenting har hänt i och med att man fortsätter att driva restaurangen på Örnäs men nu med utökad meny där nu varm mat också skall serveras för kommunala skattepengar. 


Frågan är väl om man skall skratta eller gråta över eländet .


PS 
Det var väl ändå inte meningen att en del av den senaste skattehöjningen skulle gå till att täcka underskottet i verksamheter när kommunens tjänstemän med politikernas samtycke leker företagare. Var det inte inom vård och omsorg  Socialdemokraterna lovade medborgarna höjningen skulle gå till ??   


   

                 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards