Alla inlägg den 5 september 2012

Av tommy norum - 5 september 2012 07:00

   

Eländes elände fortsätter att drabba kommuninnevånarnas ekonomiska situation på grund av våra politikers och tjänstemäns ekonomiska slapphet under de senaste 10  åren på att ha noll koll och ordning i kommunens finanser.

Inget nytt under solen när PD informerar om hur det är ställt med gatuunderhållet på grund av den upplåning som skett under Centerns styre för rena underhållskostnader.


Att den avgående huvudansvarige förvaltningschefen försvann från kommunen när han började inse det ohållbara situationen att förr eller senare kommer verkligheten i kapp och han måste stå till svars för sitt sätt att driva  Samhällsbyggnadsnämnden  genom att skjuta rena  underhållskostnader framför sig med större och större lån och där kapitalkostnaderna tar mer och mer av budgetpengarna, kanske inte är så konstigt .


Den situationen har vi inte behövt vara i om politikerna i kommunen lyssnat på de tjänstemän som  varnat för situationen i åratal men för döva öron.   Samma är den tickande bomben i pensionsutbetalningarna som man med mindre och mindre skatteintäkter göra större och större pensionsutbetalningar.  Själv varnade jag i insändare i Pd för mer än tio år sen vad som väntar oss.

Jag varnade också för hur illa ställt det är med vår infrastruktur under marken ett problem som man utan skrupler  också skickar vidare till nästkommande generationer.


 Det går inte att driva kommunens affärer, en av Dalsands största arbetsgivare med ett B-lag som varken har omdömme, sunt förnuft och som i åratal struntat i varningar om tillståndet både från tjänstemän och utomstående i insändare som varnat för följderna av deras politik.     


Tänk om de politiker som haft det politiska ansvaret för eländet där Kurt Svensson ( c) Anne Sörqvist (c)  Lisbeth Karlsson ( c) Sven Carlenberg (C) Thomas Olsson ( f ) och Gustav Wennberg (s)  i alla fall  var begåvade med samma omdöme som vår förra förvaltningschef  i samhällsbyggnadsnämnden som tog sitt pick och pack och försvann från kommunen innan han ställa till med mer problem för oss  medborgare.


 Det räcker med att ni lämnar alla politiska uppdrag då först kan vi känna oss lugna för framtiden.


Jag bävar om  vi skall behöva stå ut med dessa politiker, som har haft det politiska huvudansvaret  för situationen under 2000 talet,  en mandatperiod till , för med det omdömet, brist på sunt förnuft, och totalt befriade från att kunna översätta informerade ekonomiska realiteter i  politiskt handlande , det bådar inte gott för  framtiden om de får makten i kommunen. 

Jag undrar om inte visionen om bättre pålästa politiker , utrustade med sunt förnuft  vore den bästa medicinen för oss medborgare.


Tyvärr så har det varit lite tunt med den varan de senaste tio åren förstår vi med facit i hand.


Var med och rösta om de ansvariga för kommunens situation skall få fortsatt förtroende i politiken. 

               

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards