Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

PD fortsätter att vilja köra över demokratiska tagna beslut i sina inlägg

Av tommy norum - 17 maj 2015 07:00




Käppar i hjulet på företagare är rubriken på lördagens inlägg i Synpunkt . Debatten där Sune Tholins och Centerpartiets tes tuta och kör få vi se vad som händer, bry er inte om juridiskt bindande politiska beslut i planfrågor är det åtekommande .  

   Vet inte om man skall skratta eller gråta när en före detta tidningsägare försöker med sina inlägg få till stånd någon form av anarki i beslutsfattandet i Åmål en längre tid och där tyvärr våra politiker gömmer sig på kammaren och vill inte gå i klinch med Sune Tholin och PD när han gång efter gång i tidningen försöker påverka allmänheten att man inte behöver bry sig om varken kommunallagen eller fullmäktigebeslut i planer eller i andra beslut som man tar.

Utan uppmanar till att man skall strunta i demokratin och anser sig ha rätt att köra över fullmäktige bara syftet är det rätta.

Dagens insändare med signatur E K-son där Centerpartisten Callenberg hyllas med motivering att han var den enda som satte sig emot det ogenomtänkta förslaget att neka Skogh byggnadsrätten på området. Men det man kan urskilja i debattörerna är att de är lika dåligt pålästa som Sune Tholin är i sina inlägg.


Den enda som kom med ett ogenomtänkt förslag var väl ändå just Centerpartisten Callenberg som den enda av politikerna i nämnden som var beredd att köra över både fullmäktige och länsstyrelse och strunta i den plan som är juridiskt oantastbar. Bara att konstatera att PD har blivit en megafår för att strunta i avtal, kommunallag , demokratiska tagna fullmäktigebeslut bara syftet är det rätta.



Vem nu skall bestämma att syftet är rätt för alla i förlängningen ?.


Sune Tholin verkar vilja ha tolkningsrätten, det framgår ju tydligt i alla hans debattinlägg. .

Centerpartiet har kört över kommunallagen för sina egna syften , struntat i det mesta när det gäller ordning och reda , struntat i att arbetsordningar följts i verksamheterna där offerter många gånger inte det var så noga med att ta in, struntat i att kontrollera budgetutfallet blev det som det beslutats om i fullmäktige .

Man talade osanningar både i domstol inför åklagare. Den senaste bedriften stod väl Kurt Svensson för i förhandlingarna med Skogh . Där blev både kommunens politiker och tjänstemän  grundlurade av hans insatts som vittne i affären.  Tydligt är det en kultur som en del vill ha tillbaka där man i stort sett struntade i allt som har med ordning och reda och sunt förnuft att göra . Där blev det i stället tuta och kör så får se vad som händer som blev riktmärket i deras politik.. Tydligt är att med Centerpartisten Sven Callenbergs beslut i bygg och miljö så fortsätter man på den vägen.


Gud bevare oss för att gå tillbaka till den ordningen som rådde under Centerns tid vid makten. Det har blivit en kostsam erfarenhet för Åmåls medborgare. . .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards