Alla inlägg den 8 september 2012

Av tommy norum - 8 september 2012 19:49

 

Det är tydligt att den nya trojkan i kommunens ledning under Socialdemokratrena totalt har tappat kontrollen över kostnaderna i verksamheterna.


Här läser vi att  det under första halvåret 22 nya tjänster har tillträtt där kommunstyrelsens arbetsmarknads och integrationsförvaltning samt vård och omsorg står för huvuddelen av de nyanställda. Att vård och omsorg kan ha behov det kan man förstå men att den omorganisation  som gjorts av kommunstyrelsens arbetsmarknad och integrationsförvaltning skulle sluka nya resurser var väl ändå inte meningen när man skulle se över effektiviteten och slimma till organisationen .


22 nya heltidstjänster betyder i runda tal ca 10 miljoner i ökade lönekostnader för oss skattebetalare. För vad kan man fråga sig ?.  Nu vill det sannerligen till att Den nya politiska ledningen kan visa upp minskningar i kostnader i verksamheterna  som på något sätt kan sättas i samband med de 22 nya tjänsternas tillsättande  och att medborgarna går skadelösa ut omorganisationen med lägre kostnader för samma belopp.


Har vi hamnat i samma läge som när Centern regerade i kommunen där tjänstemännen med fejkade underlag försökte få kommunen att investera  utan att de kunde leverera det som man påstår .


Hur Michael  Karlsson vårt kommunalråd skall kunna övertyga medborgarna att helt plötsligt öka behovet av 22 nya heltidstjänster med lönekostnader på ca 10 miljoner om året  i den ekonomiska situation som kommunen befinner sig skall bli intressant att ta del av.


Vi kan ju hoppas att även de övriga partierna vaknar till och har intresse av vad den personalökningen  ger medborgarna  i slutändan mer än ökade personalkostnader som skall betalas av våra skatter.


10 miljoner Michael Karlsson Socialdemokratiskt kommunalråd där rök hela den senaste skattehöjningen, men till vad kan man fråga sig.              

Av tommy norum - 8 september 2012 07:00

 


Hur skall Moderaterna i Åmål kunna leva upp till det upprop som kollegerna i Svd  står för.

Här har Sveriges näst största parti i rikspolitiken helt lyst med sin frånvaro i diskussionerna i kommunalpolitiken om hur man vill att  Åmål skall  se ut om de får makten.  Kanske är det dags för ett byte i partitoppen igen för dagens trojka har då inte bidragit med i stort sett något än att bevaka sina intressen i vindkraftsfrågan.


Här har vi en  del av uppropet  som partikollegerna vill att de Moderata kommunpolitikerna skall ta till sig. Frågan är väl om den lokala partiorganisationen i Åmål har kompetens och vilja att gå kollegerna till mötes i uppropet genom att börja agera. Det har varit lite tunt med den varan under nuvarande ledning.       

     

Moderaternas förnyelse av kommunpolitiken kan inte dröja längre. En del moderata kommunpolitiker har gått före, men många släpar efter. Lokala lösningar får aldrig vara en ursäkt för att prioritera bort välfärden. Det behövs ett samstämmigt svar om vilka prioriteringar moderaterna gör i kommunernas välfärd. Det krävs en insikt bland moderata förtroendevalda runt om i Sverige och en partiledning som vågar peka med hela handen. Väljarna måste känna sig trygga i att en röst på moderaterna i kommunalvalet också är en röst på en stark välfärd.

Att göra den offentliga sektorn till Sveriges bästa arbetsgivare, att göra ålderdomen trygg, och att göra så den svenska skolan är till för alla är inte bara viktiga frågor att vinna trovärdighet för att vinna val, det är också Sveriges stora framtidsutmaningar. Det är frågor som måste lösas av kommuner som just Örebro, Sundbyberg och Östra Göinge. Moderaterna är det nya statsbärande partiet. Det är hög tid att vi blir det nya välfärdspartiet.

PATRIC ÅBERG (M)

kommunstyrelsens ordförande Östra Göinge

ANDERS ÅHRLIN (M)

oppositionsråd Örebro

CARL GRUFMAN (M)

oppositionsråd Sundbyberg


Hur är det i Åmål, har ni Moderater försökt leva upp till vad era partkoleger efterfrågar i uppropet  ? Ni kan inte hur länge som helst gömma er på kammaren utan försöka få ut er politik ( om ni nu har någon ). Det är inte bara i fullmäktige man skall höras utan också i debatten i massmedia där man skall ha åsikter som kommer medborgarna till del.  Det är så man vinner röster genom att vara aktiv och delta i debatter, argumentera för sin sak. Men i Åmål verkar inte Moderaterna bry sig om hur man vill förändra kommunen eller är det så enkelt att man har inget att komma med.    


Ps:      

Kanske är det så att Moderaterna i Norra Älvsborg  själva börjar  förstå att om man skall ha något i politiken att göra så får man agera och försöka värva nya medlemmar. Det initiativ som man läser i dagens PD där politisk intresserad kan få en traineeutbildning  i politik.  Äntligen får man väl säja när de politiska partierna hittar nya vägar att göra medborgarna intresserade av politik som i sin förlängning förhoppningsvis ger ett större urval  av kandidater till politiska poster . Ett bra  initiativ att utanför det traditionella  där de politiska ungdomsorganisationerna har varit  plantskolan för  återväxten och där en uppfostran mer har varit av ideologisk karaktär kanske man nu når grupper som har medborgarna och inte partierna som sin ledstjärna i sitt politiska arbete.        


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards