Alla inlägg den 3 september 2012

Av tommy norum - 3 september 2012 07:00

 

Nya bantnings rön dyker upp titt som tätt .

Här kommer det upp nya träningsredskap stup i kvarten som  alla är bättre än föregångarna, där killar med tvättbrädemagar och kvinnor i perfekta kroppar  demonstrerar redskapen och där kilona sen skall rasa samtidigt som man  blir begåvad med en perfekt kropp. Man förundras av den fantasi som konstruktörerna över dessa maskiner besitter där man både går och står man sitter och ligger man trampar och springer  man till och med har elektriska impulser i redskap där man stillasittande ordnar till sin kropp.


För att inte tala om dessa matråd där man ena stunden skall avhålla sig från fett och i nästa stund så skall man äta fett, bröd var i många år en av basnäringen i den svenska kosten, nu är den full av kolhydrater så nu är den livsfarlig, likaså potatis, makaroner och spagetti, mjölk skulle man också en tid avhålla sig för. Konsumenter som har tendens till övervikt har det inte lätt i denna djungel av råd och rön som dyker upp av experter som anser sig ha lösningen. 


Det senaste är att vi nu skall sluta och sitta i vår vardag då rasar kilona . Nej nu skall man stå för att öka förbränningen. så bli inte förvånade nu när ni får uppleva stående personer i alla möjliga och ömöjliga  sammanhang och miljöer i fortsättningen.


Kanske är det dags att ordna ståplats på teatrarna , biograferna och i våra restauranger och på våra arbetsplatser. Vi får väl se hur länge den flugan håller i sig. Ett som är säker är att så länge folk har en tendens och stoppa i sig mer än de förbrukar av energin så kommer dessa innovatörer   leva gott på uppfinningar som förbränner vårt överskott i matintaget. 

Egentligen  är problemet rent teoretiskt väldigt lätt att komma tillrätta med.

Anpassa era matintag till hur ni lever , ju mer fysiskt arbete ju mer mat , ju mindre arbete mindre mat.

Teori är en sak praktik är en annan och så länge vi inte förmår oss att ta till oss dessa självklara  regler om hur kropp fungerar så kommer gymmen vara välbesökta, träningsredskap i olika varianter saluföras och bantningsexperter kommer att ge råd i matintag för att vi skall gå ner i vikt och må bättre i vår vardag. 


Frågan är väl om vi mår så bra av detta överflöd av godsaker som erbjuds i våra mataffärer och som många har så svårt att stå emot   

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards