Alla inlägg den 29 september 2012

Av tommy norum - 29 september 2012 07:00

 


Tror verkligen våra politiker att man kan lösa långtidsarbetslösheten genom att erbjuda gratis arbetskraft under en kort tid. Det är helt andra kriterier som skall till för att få till mer i jobb i samhället ?

Mer småföretagare som är villiga att expandera inte enbart på fackets villkor utan där man också tar in företagarnas idéer om färdväg för att komma på rätt köl i arbetsmarknadspolitiken. Nu har vi prövat borgarnas sätt att genom fas 3 och genom generösa bidrag till arbetsgivarnas lönekostnader vid nyanställningar försöka bidra till lättnader för nyanställningar.

Socialdemokraterna försöker nu i samma hjulspår genom att plussa på förmånerna för arbetsgivarna få dessa att nyanställa våra långtidsarbetslösa. Men utan att våra företag expanderar, inte på arbetskraft, utan på efterfrågan på tjänster och produkter som man sen kan sälja och få intäkter och kanske  en vinst i slutändan att fördela så får vi ingen utökad arbetsmarknad som vi kan slussa in våra arbetslösa i.

I vänsterkretsar så har man inställningen till att den  offentliga verksamheten den kan expandera och suga upp arbetslösa utan problem. Men för en sådan utveckling så fodras det också att den privata ökar, för det är nämligen den som genererar förutsättningarna för expansionen. 

Kanske skulle man nu börja lyssna på våra duktiga företagare som först som sist är de som håller landet flytande - inte våra politiker om nu någon skulle tro detta - och som tillhandahåller  de arbeten som gör att vi är en av Världens rikaste länder.


Kanske skulle man börja lyssna på vad dessa har för önskemål för kunna uppnå de arbetslössiffror som politikerna  kan anses acceptabelt . Det är väl ändå våra arbetsgivare som är experter på området ? Inte särintressen som fack och politiker som mer ser till sin ideologi än släpper loss krafter som kanske löser hela problematiken.  Nej här är förslag som lägre ingångslöner, mindre byråkrati, ändring på turordningsreglerna där kompetens går före arbetsår, översyn av skattesystemet mm.


Ett rött skynke för vänstern när detta kommer upp på dagordningen. En rädsla för borgarna att tappa väljarna i mittensegmentet om man tar strid för företagarnas sak.  Där står vi nu med 2 block i politiken som i stort sett har samma medicin som man gett patienten i åratal  utan att det biter på sjukdomen , långtidsarbetslösheten.  Kanske är det dags att ordinera någon annan medicin för åkomman.     




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards