Alla inlägg den 21 september 2012

Av tommy norum - 21 september 2012 07:00

Vad har medborgarna i Åmåls kommun gjort för ont när man drabbas av dessa politiker som låter kommunen sjunka djupare och djupare i ner i det ekonomiska träsket ??? 


Här har politikern lyckas leva över våra tillgångar i ett femtontal  år utan att kunna ta tag i situationen.  Här läser vi att vi ligger i högsta ligan för kostnader både i fritidsektorn, förskoleverksamheten, gymnasieskolan  vi har vård och omsorg som ligger över genomsnittet i kostnader utan att politikerna ens är i närheten av en lösning. För att inte tala om dessa investeringsbehov i infrastruktuten som man skjuter framför sig.   


På något sätt verkar det som om våra politiker fjärmat sig från den verklighet som härskar utanför stadshuset. Vi läser att man nu också har planer på sätta krav på Åkab att nybyggen skall  byggas enligt internationell miljöcertifiering . För våra Åmålspolitiker i den rödgröna majoriteten räcker det inte med vad den svenska byggnormen i energi och miljöhänsyn kräver vid byggnation utan här vill man fördyra byggnation genom  gå ytligare ett steg med risk att hyrorna skjuter i höjden. Prata om sunt förnuft


Kanske skulle man lugna ner sig en  aning och koncentrera sig på att Åmål medborgare får en kommunskatt som präglar vad man konsumerar av offentlig service  och inte hitta på nya hål att stoppa våra skattepengar i.

Att det sen finns politiker som tror att det ur Åkabs kassa finns pengar att ta ut utan att snegla på resultatet, speglar väl också på en del politikers naiva inställning till ekonomiska realiteter.


Att man inte skäms när man visar sig på stan med det facit över vad man ställt till med under åren där man mer eller mindre har levt över tillgångarna trots varningar och sedan skickar man räkningen till våra barn och barnbarn för att städa upp efter oss. 


Här vill heller politikerna fortfarande prata om satsningar för att få kommunen och växa , en strategi som vi har försökt i 15 tal år utan att lyckas. Det senaste projektet var ju industrihuset för Najad som kostade skattebetalarna 80 miljoner i borgensåtagande där vi nu är tillbaka på ruta ett efter den senaste hyresgästens konkurs.  För att inte tala om våra övriga skulder som nu närmar sig en halv miljard . Där våra barn och barnbarn verkar få ta över det mesta i en minskande befolkning en sämre arbetsmarknad och en av Sveriges högsta kommunalskatter.  Att försöka få kommunen att växa under sådana omständigheter blir nog inte det lättaste. 


Men fortfarande har de politiker som förstört kommunens ekonomi mage att sitta kvar i politiken och låtsas som det regnar . Bedrövligt att man inte själv är medveten om sin begränsning  utan att behöva bli påmind gång på gång om det elände man ställt till för Åmålsborna under lång tid framöver.                  




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards