Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

Svensk invandrarpolitik: Tuta och kör så får vi se vad som händer...

Av tommy norum - 17 maj 2016 07:00



”Om inte ens polisen mäktar med, vem skall då göra jobbet?”

”Social oro? Socialt misslyckande? Kalla det vad ni vill. Problemen kvarstår oavsett rubricering!”, skriver Lisa Reventberg.

Lisa Reventberg, Polisinspektör Stockholm/tillika bekymrad medborgare och mamma
Lisa Reventberg
Polisinspektör Stockholm, bekymrad medborgare och mamma



Skall bli intessant och följa hur Socialdemokrater , Moderater, Kristdemokrater, Vänsterpartister, Centerpartister, Miljöpartister och Liberaler skall försöka slingar sig ur ansvaret för utvecklingen i Sverige vid nästa val. Nu har vi facit på den  naiva invandringspolitik under ett antal år där öppna era hjärtan och välkomna alla flyktingar att ta del av vår välfärd. har inneburit.

 

Men var håller ni hus nu när vi ser vad er politik ställt till med ? Total tystnad fast media dagligen fylls med invandrarrelaterade brott  med våldtäkter, mord, rån, överfall som har ett direkt samband med den invandrarpolitik som bedrivits de senaste 25 åren . I  talarstolarna har man talar om det mångkulturella samhällets fördelar men som i praktiken blivit precis tvärt om. 

 

I stort sett alla samhällsfunktioner har kollapsat. Polis, socialtjänst, skola, arbetsförmedling och migrationsverket, kommunerna går på knäna utan en chans att leverera det de är ålagda enligt lag . En bostadsmarknad som i storstadsområdena redan förut varit rena katastrofen har nu spridit sig till småkommunerna på grund av den oreglerade invandringen som bedrivits.

 

Men var håller de politiker hus som har ansvaret för situationen. Det går inte längre att använda rasist, främlingsfientlig som argument när man påpekar den uppkomna situationen. Det går inte längre att på alla sätt försöka dölja alla situationer som uppstått på grund av att våra etablerade politiker totalt tappat kontrollen över situationen. Vem blir det i slutändan som får ta ansvaret för situationen vid nästa val blir en fråga som kommer att dominera valrörelsen 2018.

 

Det vi ser är resultatet av en migrations- och integrationspolitik utan konsekvenstänkande. Det har inte funnits någon plan för hur lågutbildade ska komma i arbete. Det har inte funnits någon idé om var nyanlända ska bo. Och det har inte funnits någon strategi för hur polisen ska kunna garantera säkerheten i utsatta förorter.

Det har bara blivit en gå på politik som har haft karaktären av tuta och kör så får vi se vad som händer.  Ingen är ansvarig eftersom ingen har axlat något ansvar. Det kommer att krävas både ett krismedvetande och en kraftsamling för att bryta denna utveckling mot parallella samhällen. Dessvärre tycks  både Stefan Löfven och hans S-MP-regering samt Alliansens företrädare sakna förmågan till något av detta har det visat sig.

tn


 


Förra året tog Sverige emot 35.250 ”ensamkommande barn”, 92% av dem var pojkar. Det är 20 ggr fler än i Tyskland. 724 ggr fler än i Storbritannien! De flesta av dem är i sena tonåren. De hamnar som regel i utanförskapsområden. 1990 fanns det 3 sådana områden i Sverige. Nu finns det 186, varav 55 klassas som ”no-go-zoner”. Dvs områden som styrs av kriminella gäng och där ordningsmakten tappat kontrollen. Vi läser dagligen om mord, knivskärningar, handgranatattacker, stenkastning mot polis och blåljusfordon, bilbränder, attacker mot utländska TV-team, förföljelse av judar etc, etc. Polisen måste närma sig dessa områden med dubbla styrkor och iförda skottsäkra västar. Utryckningsfordon måste eskorteras av polis. Det påminner alltmer om Beirut.


INVANDRING, Underrättelseenheten inom polisens Nationella operativa avdelning har pekat ut 53 områden i landet dit särskilda polisinsatser bör sättas in. Områdena är utsatta för allvarlig brottslighet och har låg socioekonomisk status.

”För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan”, säger enhetens chef Linda Staaf i polisens pressmeddelande nedan.


Sedan visar det sig att det finns partier som vill fortsätta med öppna gränser och tar varje tillfälle i akt att propagera för sin sak utan det  minsta konsekvenstänkande. Vänstern och Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna hör väl till den skaran som fortfarande inte inser vad deras politik får för konsekvenser.    


  

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 maj 2016 08:36

Trenden har tydligen börjat vända:
http://www.svd.se/inget-i-sverige-blev-som-vi-tankt-oss

De var inga flyktingar som flydde för sina liv. De var lycksökare som snart insåg att Sverige inte var det paradis de trodde att det var.

 
Ingen bild

Åmålsbo

20 maj 2016 13:05

Håller med om att det finns många lycksökare med märkeskläder och senaste mobilen. Såg på Agenda om en kille som ville bli idrottslärare. Han hade fått 3 avslag och skulle utvisas. Men tydligen är ett nej inte ett nej i detta sammanhang. Killen funderade på att skada sig själv (snyfthistoria). Inte undra på att Sverige svämmas över av illegala och människor utan flyktingskäl.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards