Direktlänk till inlägg 17 maj 2019

Revision eller inte I samhällsbyggnadsförvaltningen. 2010-05-03 17:40

Av tommy norum - 17 maj 2019 16:45

Har i dag varit i kontakt med vår kommunchef Svante Melander och vårt kommunalråd  Kurt Svensson . Någon revision var inte aktuell på samhällsbyggnadsförvaltningen och någon syndabock för det som varit ville man inte forska i.

 Mitt Intryck av informationen var att de vill gå vidare men med focus på bättre rutiner på i stort sett allt som har med hur man förvaltar våra skattemedel.


 Kurt Svensson som är den ansvarige för den kultur som spridits i förvaltningarna får kanske svårt att övertyga väljarna att han är den bästa att ta vara på kommuninnevånarnas skattemedel i fortsättning med de avslöjanden som varit de senaste månadena där i stort sett alla rutiner har saknats för att våra skatter skall ytnyttjas så effektivt som möjligt, utan där personliga prioriteringar utanför politikerkretsen verkar har satt de rätta rutinerna ur spel..


Inga offerter ,inga avtal före investeringar som garanterar skattebetalarna, ingen ordning på konteringar där kostnader förs efter behag utan kontroll, inga budgetkontroll,  inga budgetar vid investering , man flyttar pengar mellan budgetar utan inflytande av våra politiker i kommunfullmäktige.  Man överför kostnader från en investering till en annan utan att något arbete har utförts , man låter hyresgäster både ha gratis el, gratis  hyra, trotts avtal som reglerar andra förhållanden, man subventionerar hyror med uppåt en halv miljon årligen utan att någon reagerar.

 

Någon revision vill vi inte ha säger Kurt Svensson. Varför Kurt Svensson ? Är du rädd för  alla lik som du är ansvarig för skall flyta upp före valet ?

      

Efter en omröstning i bloggen var ca 80 %

för en revision för att få klarhet i för-

hållandena i samhällsbyggnadsförvaltningen  

 
 
Ingen bild

Åmålit - inte!

3 maj 2010 21:23

Självklart ska en revision genomföras, hur kan kommunens revisorer INTE reagera? Kurt scensson och hans handgångne man Melander tycks tro att allt bara ska försvinna om man blundar???
Minns någon artikel i PD! (tänka sig!?) och NWT där kommunens revisorer påpekat brister i redovisning av kredtitkort - är inte detta som nu flyter upp till ytan mer omfattande än så?

 
Ingen bild

Engagagerad Åmålsbo

3 maj 2010 21:28

På tal om valet i höst - vårt kommunalråd ställer upp till omval, sägs det.. För att efter "lämplig tid" lämna över till Ann Sörqvist,som inte lär klara få behövliga antal röster på egen hand, enligt säkra källor. Är det sådant taktiskt valarbete vad vi vill ha i kommunen? Rösta bort Centerpartiet!!

 
Ingen bild

Vet hut !

3 maj 2010 22:22

Frågan kanske kan vändas...Vad har T J för hållhakar på politikerna ?
Vore det inte mycket politiskt korrekt att göra en revision så att vi skattebetalare får reda på i klartext var våra pengar tagit vägen ?
För det är precis så det är...det är våra pengar, som vi anförtrott politikerna att förvalta och nu manipuleras dessa av förvaltningen för ett, som det verkar, personligt intresse...
Ja herreminje...Vet hut säger jag bara.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

4 maj 2010 09:43

En vägran att genomföra en revision, trots att ganska flagranta saker har uppdagats, sänder märkliga signaler till de anställda på Åmåls kommun. "Det går bra att fiffla lite. Om du åker fast så får du bara lova att inte göra om det."
Jag undrar om samma "amnesti" från kommunens ledning kommer att gälla även andra än cheferna i så fall. Till exempel när anställda plockar med sig saker hem från jobbet, lånar ut kommunens utrustning och maskiner till släktingar eller bestämmer sig för att stryka en räkning från kommunen som någon kompis inte kan eller vill betala?
Det där håller ju inte på en fläck.

Vad Tommy Norum har grävt fram kan mycket väl bara vara toppen på ett isberg. Hur många fler företag har samhällsbyggnadskontoret subventionerat på olika sätt och hur många tveksamma fakturor har tagits emot och ombokförts för att "försvinna" i ekonomisystemet?
Det här verkar vara del i en större kultur och politikerna bör rimligen tycka att det är mycket angeläget att se var skattepengarna har tagit vägen. Jingfors har varit kommunal chef i närmare 20 år. Om han handskats lika rundhänt med sin förvaltnings pengar under hela tiden, och det finns ju ganska goda skäl att misstänka, blir det enorma belopp det kan röra sig om.

Åmåls kommun går på knäna, får göra enorma personalneddragningar och invånarna har verkligen fått känna på försämringar vad gäller den kommunala servicen. Att i det läget tycka att udda ska vara jämt, som Kurt Svensson tydligen gör, är så fruktansvärt respektlöst mot de som har röstat på honom och som betalar in skatt. Det är faktiskt så illa att jag börjar fundera på om Svensson själv har några lik i garderoben i den här härvan, som han inte vill ska komma fram.

 
Ingen bild

Åmålit -inte!

4 maj 2010 20:37

Har märkt vad märkligt tyst det är från maktens korridorer -inget sägs eller kommenteras, "alla bara sitter still i båten" tills "sjögången" avtar, eller vad? Vem har kuraget att bladet från munnen, eller är alla tummar i samma....?
För några dagar eller möjligen vecka så skrev Hr Stenberg om sina problem med kommunens återlämnade leasingbilar, och att detta tydligen inte var första gången lokala bilföretag, förutom Stenberg själv, som hade fått ekonomiska smällar vid återtagandet av utlånade bilar - har kommunen gjort rätt för sig mot Stenberg eller vad händer? Det har inte hörts eller skrivits något om detta. Det är ju minst sagt skandalöst hur man behandlar en lokal företagare och entreprenör, som tillför kommunen arbetet och skattemedel i stor omfattning, och indirekt ju faktiskt avlönar dom tjänstemän/politiker som nu vägrar betala?!Hut!
Och vad säger övriga "bilhandlare" i staden - hukar dom också för att få fortsätta leverera till kommunen trots risken att gå på pumpen, eller önskar dom att det blir färre företag som har möjlighet att leverera, dvs att Stenberg stänger sin verksamhet? Man kan ju fundera...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards