Direktlänk till inlägg 17 maj 2017

En partiledardebatt utan seriösa svar var det våra politiker bjöd på.

Av tommy norum - 17 maj 2017 07:00




Att det var deras naiva invandringspolitiken som ställt till det inom sjukvården /integration, skola samt lag och ordning ville våra politiker inte låtsas om i partiledardebatten 


Sjukvård, invandring/integration, skola samt lag och ordning. Det vare de fyra ämnena som partiledardebatt innehöll och som var baserat efter en opinionsundersökning som SVT Nyheter nyligen lät Novus göra. Det konstiga var väl att inte en enda gång kom det fram i debatten vad orsaken är att det gått så snett i politiken för just dessa ämnen och som medborgarna kändes så viktiga att diskutera.

 

Under 2015 sökte 163.000 människor asyl i Sverige. Efter gränskontroller och en ny tillfällig utlänningslag sjönk antalet till knappt 30.000 Men många nyanlända saknar både bostad och jobb.

 


Man behöver ju inte vara speciellt samhällsorienterad för att först att det är den naiva invandringen som bedrivits som är boven i dramat i att viktiga samhällsfunktioner har kollapsat. Ett besök på en vårdcentraler eller akutmottagningens väntrum speglar inte befolkningssammansättningen i landet. I den svenska sjukvården blir köerna längre igen, stora invandrargrupper har större behov av sjukvård – väntan på operation och specialistvård är nu bland dom längsta i hela EU. Det råder akut brist på vårdplatser och avdelningar tvingas stänga eftersom det saknas sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal för att klara av. 

 

Integrationen som våra politiker totalt lämnat åt sitt öde uinder lång tid där bostadsbristen och arbetssituationen för nyanlända med  32% som går arbetslösa sätter också sina spår i lag och ordning och hur våra underbemannade myndigheter som polis och åklagare har inte en chans att hålla jämna steg med en ökad brottslighet i samhället där det ökade utanförskapet sätter sina negativa spår i utvecklingen.  Skolan är också ett sorgebarn där våra politiker utan att ge mer resurser har stoppat in nyanlända i våra skolor efter ålder och inte efter den kunskap de besitter och utan att ge erfodriga  resursförstärkningar. Resultatet ser vi i att medborgare med invandrarbakgrund har svårare att ta till sig skolarbetet och prestera godkända betyg.  

 

Sen hösten 2015 har invandring- och integrationspolitiken påverkat svensk politik på ett sätt som få andra frågor har gjort tidigare och allt tyder på att den här frågan kommer vara fortsatt viktig för svenska väljare, – Här måste politikerna ge svar på hur man långsiktigt ska hantera både flyktingpolitiken men också den svåra frågan hur alla nyanlända ska få jobb i Sverige. Fick medborgarna några tillförlitliga svar i utfrågningen av de politiker som har huvudansvaret för den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste åren ?  

 

För mig verkar det som om våra politiker famlar omkring i ett total mörker långt i från den verklighet som många medborgare upplever. Man skall skapa enkla jobb men ingen vet hur., alla skall intrigeras men ingen vet hur,  alla skall få en bostad men ingen vet hur, brottsligheten skall bekämpas men ingen vet hur, sjukvården skall reformeras, köerna skall kortas, fler anställda men ingen vet hur. Man har pratat i åratal men ingenting har hänt, det blir bara värre och värre.

 

Det konstiga i hela kråksången är att problemen som  uppstått i samhället och som har en direkt koppling till den stora flyktingmottagningen så finns det partier som vill fortsätta som förut och återgå till att öka invandring och strunta i konsekvenserna för de svenska medborgarna .    

 

 

tn

 

 



 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

17 maj 2017 21:26

Jag har under ett par år följt din blogg. Skälen till att jag fastnat för den är två: Dels så skriver du om samhället precis som också jag uppfattar det. Dels därför att du oavkortat tar med de kommentarer som dina följare gör på det du skriver om.

Jag har alltså funnit din blogg intressant, verklighetsnära och det där att du gillar yttrandefriheten. Detta behövs i ett allt mer splittrat och söndertrasat Sverige.

Men det saknas en sak.

Jag har gått och funderat på allt du skriver, och visst, allt det du skriver är sant. Men den sanningen vet vi ju nu. Var är lösningen? Hur får vi bukt med problemen som trasar sönder Sverige?

Lövén ordar om att Sverige ska vara en humanitär stormakt. Och varifrån kommer den tanken? Hur kan en statsminister mynta ett sådant uttryck? Som om Sverige inte är humana alls. Och skulle det vara det, så räcker inte landets hitintills varande ambitioner utan man ska tydligen bygga ut begreppet in absurdum. Kosta vad det kosta vill dessutom.

Det verkar som om karln tror att han kommer att lida skeppsbrott i sin tro, och hamna i glödhetaste delen av helvetet med alla dess sataniska plågor om det inte blir så. Sverige ska tydligen bli som Gud själv och hjälpa alla. Ja, hela världen ska med Sveriges hjälp komma på fötter. Det verkar ligga ett sjukt samvete bakom de stora humana ambitionerna. Kommer han att missa himlen om vi inte har råd att föda upp alla världens fattiga hitresta lycksökare?

Nu är det ingen människa som ska till himlen. Åtminstone så lovade då Jesus ingen att få komma dit. Det han pratade om var något helt annat. Så egentligen ska Lövén inte oroa sig alls för en eventuell himmelsfärd för hans egen del. Och inte heller för någon annans.

Så jag går här i mina funderingar och undrar om inte det ligger en hund begraven här någonstans. En underliggande falsk förhoppning om något som inte kan infrias varken av människan eller ens av Jesus själv. Så kanske att Lövén ska tagga ner sina högtflytande planer på en stormakt för Sveriges del och rätta munnen efter matsäcken. Sverige kan inte bli en stormakt! Det har vi inte råd med. Vi klarar ju inte ens av vår egen befolkning, än mindre då att vara hela världens ekonomiska frälsare.

Och den här sjukdomen har tydligen spridit sig in i huvudet på samtliga tjänstemän och tjänstekvinnor i statsapparaten för alla tänker dom ju lika. Och ingen får tydligen tycka något annat.

Lösningen på Sveriges problem skulle då snarare vara att upplysa svenska folket om att ingen ska få komma till himlen. Än mindre då till ett brinnande helvete. För ingen kommer att döma den som inte hade råd att mätta alla jordens folk. Sverige som nation har en viss ekonomi och den begränsade MÅSTE vi förhålla oss till. Vi kan inte leva över våra tillgångar och låna hej vilt bara för att själva framstå som en stormakt vad gäller denna humanitet. För då vi inte har pengar till dessa fantasier utan måste låna blir det ju våra barn och barnbarn som får stå för detta dåraktiga kalas att mätta alla som hungrar på denna planet.

Nu är det inget fel att ge den hungrige ett mål mat eller den törstige ett glas vatten. Felet ligger dessutom i att pådyvla den bördan sina grannar (eller som nu Lövén gör belastar oskyldiga kommuner den plågan genom en lag) bara för att en viss person tror sig få frid i sitt fördärvade inre tillstånd. Om jag inte har mat ens till mina barn så kan jag ju inte skylla den bördan på min granne och straffa honom/henne om denne inte klarar det.

Grundproblemet ligger således inne i Lövén själv. Och då i hans sjuka, vilseledda och totalt havererade och förstörda begreppsvärld. Så kanske lösningen är att börja upplysa folk om vad som faktiskt gäller angående rättfärdighet och dom och av vem man kan straffas av eller inte. Så om du och jag inte har mat ens till våra egna barn så är det ingen som kan straffa oss om vi inte ger våra barns mat till andras ungar. Inte ens den himmelske Fadern skulle komma på en så tokig tanke.

För skriften säger att den som inte kan ta hand om sina egna först och främst är värre än en hedning. Alltså, vår primära uppgift är att ta hand om våra egna först och främst. Finns det sen pengar över kan vi även tänka på vår nästa. Men den tanken ska ju växa fram frivilligt hos var och en av oss och inte påföras med våld. Sådant förfarande kallas för våldtäkt. Av det kommer inget gott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards