Direktlänk till inlägg 17 maj 2019

Rubrik i PD i dag kommentar till polianmälan 2010-05-08 08:01

Av tommy norum - 17 maj 2019 16:30

                                                  


Thomas Olson och Kjell Linstedt samhällsbyggnadsnämnens båda ordförandena tar till orda i pd:s synpunkt om polisanmälan där 

hot, kriminalitet och förolämpning varit det som bloggen har stått för i inläggen säger de.



Jag har aldrig påstått att det förekommer kriminalitet eller att någon har skott sig privat på hur nämnden förvaltar våra skattemedel.



Sådana påståenden som ni förmedlar  bara avslöjar er desperation för att på något sätt få allmänheten att tro att jag är ute och cyklar i mina inlägg  hur förvaltningen sköts.

Det fattas kompetens både hos nämnden och förvaltningschefen,  brist på hänsyn till lagar och förordningar som skall skydda oss medborgare det är det som är roten till allt elände som uppdagas i förvaltningen. Brist på rutiner i snart sagt allt som

rör förvaltningens sätt att ta tillvara medborgarnas intresse.

Skrämmande att det inte finns tillstymmelse till självrannsakan när

man ser resultatet av missförhållande som nu håller på att rättas till i förvaltningen. Att man inte med egna ögon i nämnden ser de brister på  rutiner som förekommit i förvaltningen i åratal utan att reagera utan att  man måste få få signaler om missförhållanden utifrån säger ju en hel del om den kompetens som nämnden besitter.

   


Jag tror att medborgarna drar en lättnads suck när nu kommunstyrelsen fått upp

ögonen på samhällsbyggnadförvaltningen , tagit bort en del befogenheter och sett till att rutiner som är till för medborgarnas bästa återinförs. En åtgärd som borde varit införd för länge sen och har kostat oss kommuninnevånare miljoner i onödan.

 

Allt sker med åmålsbornas bästa för ögonen säger ordförandena

Läs inlägget med rubriken ,revisorerna överväger granskning, så kanske också Thomas Olson och Kjell Lindstedt kommer på andra tankar vad som är bäst för kommuninnevånarna.


 
 
Ingen bild

Peter Stenberg

9 maj 2010 20:24

Efter att ha läst gårdagens artikel i PD så vill jag bara bekräfta mitt intryck att Samhällsbyggnadsnämnden inte är informerad/inte får/ inte vill (välj själv alternativ) ta del av alla väsentliga fakta som tjänstemännen föredrager i olika ärenden, utan blankt litar på att det det "Tjänstemannen" säger är korrekt, något som gång på gång tyvärr visat sig felaktigt/missvisande. Är det att visa/ta ansvar? Varför är man så upprörd som ordförande i berörd förvaltning, när det visar sig att tjänstemännen (ev)går bakom ryggen/ inte visar alla fakta för nämnden och därmed är den verklige makthavaren..eller vad menar man med artikeln/ försvarstalet igår?
Min egen "dispyt" gentemot kommunen visar tydligt att det är tjänstemännen som styr - när jag träffade nämndens ordförande vid tillfälle, och konfronterade honom med fakta i vårt tvistemål så, citat: "visste han inget om hur det var" eller "hur det hade skötts", "det hade bara föredragits av en tjänsteman" och blev plötsligt "väldigt stressad av att klara av nåt ärende på sta'n" - snacka om att ta ansvar och vara informerad?? Är det såna politiker och nämndsordföranden vi vill ha?? Sorgligt!
Måste dock tilläggas att Åmål Kommun förtjänar bättre folk i ledande ställning, då vi har alla förutsättningar att gå framåt, men då krävs nytänk! Vill vi utvecklas här så krävs nytt ledarskap! Åmål och Dalsland väntar på att bli förlösta från inskränkthet, bytänkande och protektionism.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

11 maj 2010 12:27

Nu äntligen har jag fått läsa Olsons och Lindstedts insändare. Roligt att se att den klassisika managementfloskeln "han levererar" nått även till urskogen. Om Olson och Lindstedt vill ha flera sådana modeklyschor att slänga sig med för att verka "på", "ha koll" och vara "med i matchen" föreslår jag att de sätter sig och hårdpluggar på den här sidan:
http://www.avigsidan.com/avigsidan/floskler.html

Jag undrar över det där med "hot" som de påstår har utdelas här i bloggen. Jag har läst vartenda ord som skrivits här och inte hittat några hot.
Eller menar det att om man ifrågasätter tjänstemän och politikers tjänsteutövande så "hotar" man dom? I så fall bör nog Olson och Lindstedt ta och läsa på lite om demokrati, yttrandefrihet och offentlighetsprincipen.
Visst är alla ovanstående begrepp ett "hot" mot kommunalpampars maktfullkomlighet, men det brukar medborgare normalt se som något positivt. Om Olson och Lindstedt inte gör det bör de nog ägna sig åt något annat än just politik.

Noterar för övrigt med viss förvåning att även två folkvalda politiker har samma inställning som Sune Tholin som menar att det är okej att tjänstemän på kommunen bryter lite mot lagen, om det bara görs i ett gott syfte. Det kallas tydligen att "leverera".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards