Alla inlägg den 6 september 2012

Av tommy norum - 6 september 2012 10:35

 


Man slutar aldrig att förvånas över dessa vindkraftanhängares anonyma inlägg i debatten.

Efraim som går i klinch med Dag Blomqvist i dagens PD har då sannerligen inte mycket att tillföra debatten för att man skall  få förtroende för hans ståndpunkt.

Vetenskaps akademins debattinlägg i frågan har han läst  där de tycker att hela utbyggnaden som egentligen inte ger ett dyft till varken miljön eller energin och är ett gigantiskt slöseri  med  miljarder utan att kunna sätta några positiva spår på energiområdet.


Ett falsarium med  fakta och analyser  måste då vara Efraims ståndpunkt av debattinlägget som vetenskapsakademin stod för när han så totalt ignorerar deras slutsats i vindkraftsfrågan.


Nej att diskutera sakfrågorna det har verkligen inte varit Vindkraftsanhängarnas starka sida . Signaturen Efraim är sannerligen inget undantag när han i sitt inlägg till Dag Blomqvist heller lägger fram kärnkraftens och vattenkraftens nackdelar i stället för att försöka bena ut varför Vindkraften skulle på något sätt bidra till vår framtida energiförsörjning.

Vi måste ha en dubbelinvestering i energiproduktion för att hålla vindkraften flytande. När vinden producerar el så stänger vi vattenkraften och ur miljösynpunkt ett nollsummerspel.

Att följderna av en fortsatt utbyggd av vindkraften skulle få   konsekvenser där en utbyggnad  av vattenkraften eller alternativt miljöbovar som gas eller kolkraftverk måste byggas för att kunna matcha produktionsbortfallet  när det slutar blåsa , den slutsatsen som Vetenskapsakademin drar den vill inte Signaturen Efraim låtsas om.


För vi bygger väl ut Vindkraften för att få ett energitillskott i landet eller är det bara för att  ordna inkomster till vindkraftsbolagen och markägarna på elkonsumenternas bekostnad där de får betala miljardbelopp i högre elkostnader ?   Att i en stort sett fossilfri elproduktion som dagens komma dragande med miljövinster i debatten låter ju inte särskilt trovärdigt .


Att kalla Dag Blomqvist brev till kommunen som hot eller utpressning är väl en aning magstarkt.

Kommunen  är vi medborgarna  och i ett demokratiskt samhälle får vi agera med utgångspunkt från

situationen  och med medel som är lagliga göra vår röst hörd .  Jag har svårt att tänka mig att någon åklagare ens skulle besvära sig att utreda om brevet till kommunen är av sådan karaktär . Och vem skulle anse sig utpressad eller hotad av oss medborgare av ett skrivet brev där man hotar med polisanmälan. Det skulle väl uppfattas som en signal att allt inte står rätt till och där en polisutredning kanske skulle bena ut problemet runt tvisten. Om man i det läget en del beslutfattar skulle känna sig hotade för att sanningen kommer upp på bordet det får de sannerligen stå ut med. 


Och varför inte stå för era åsikter med namn ? Skäms ni över era åsikter eller ?         

Av tommy norum - 6 september 2012 07:00

 

Varför står betande kor i en hage ofta vänd mot samma väderstreck ? Ett vanligt  förekommande fenomen som jag observerat under en längre tid.  Kanske någon bloggläsare kan ge ett svar.


 
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards