Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

Ordet fritt

Av tommy norum - 17 maj 2015 12:15

Har märkt att det finns ett behov av att skriva av sig i bloggen i olika ämnen men man har svårt att hitta inlägg som stämmer med de kommentarer man vill leverera. Här kan man i fortsättningen ha åsikter om allt möjligt i sina kommentarer.




 

 
 
Ingen bild

Boende i närheten

18 september 2011 15:31

Politikerna och tjänstemännens förslag att ge bort Måkeberg till Norsken för 750000 kr med
investeringar för kommunen för samma belopp rimmar dåligt att ta vara på kommuninnevånarnas intresse fullt ut. Ser man på omröstningen i denna blogg så har 90% röstat på att det var för billigt. Skulle tro att det speglar i stort vad medborgarna tycker i denna fråga.

 
Ingen bild

rnold

18 september 2011 19:15

750 000 är så klart en ren förlustaffär. Trösten är att Måkebergsprojektet aldrig kommer att genomföras.

 
Ingen bild

Trött medborgare

18 september 2011 23:37

Ge bort Måkeberg är väl också Centerns påhitt ?

 
Ingen bild

Observer 2

19 september 2011 17:47

Läste i Pd om avtackning av Tommy Jingfors på fredag. Kön kommer nog att bli lång av alla snyltande egenföretagare som fått uppdrag utan att behöva lägga offert, eller som fått hyresfria lokaler eller där vi skattebetalare får stå för en stor del av hyran, allt för kommunens bästa enligt Tommy Jingfors.

 
Ojj  Ojj  Dåå

Ojj Ojj Dåå

19 september 2011 21:52

Man kan undra över den "GRATISANNONS" som var införd i PD lördag 17 sept . Den annonyme annonsören tänker dra igång en, ska man kalla det, en minnesstund eller tacksägelse för en tjänsteman som skall sluta i kommunens tjänst. Det låter makabert. Nog har vi haft ganska många tjänstemän under årens lopp som avslutat sin tjänst i kommunen. Festfixaren borde ju retroaktivt bjuda in även dessa individer och som skött sina uppdrag med mvg.Även den här tjänstemannen har nog fullgjort sitt uppdrag med heder och plikttrohet såsom anställningen kräver och som blivit avlönad därefter.
Men avsikten med "mingelstunden" är nog en helt annan, man kan ju läsa mellan raderna och med lätthet förstå vem som borde ha undertecknat annonsen.
Kommunen har väl haft tjänstemän förr som slutat och då liksom nu avtackar med kanske en minnesgåva, utan att göra några större undantag !! vad vet jag ??

http://URL

 
Ingen bild

Hyresgäst

19 september 2011 22:44

Nog får väl också pensionärerna stå ut med att få kravbrev när de inte betalar sin hyra Inte behöver de väl springa till PD och beklaga sig.Det var väl inte Åkab som felade. Man får nästan det intrycket när man läser PD.

 
Ingen bild

Vårdköpare

20 september 2011 15:07

Det bästa som hänt. 2 vårdcentraler i kommunen
Nu får man verkligen kvitto på vem de bryr sig om ,vårdköparna. Hänt en del sen vi fick 2 vårdcentraler. Helt plötsligt fick vi öppet tider som är anpassade till de som söker sjukvård och inte till de anställda. Något att tänka på för de som bara värnar om den offentliga vården. Konkurens det brukar gynna
konsumenterna på sikt.

 
Ingen bild

Anders Johansson

21 september 2011 15:32

Ditt inlägg om revisionsraporten av samhällsbyggnadsnämnden i bloggen hur förvaltningen sköts var inget för pd kan man tänka. Sten Lindström brukar ju lusläsa alla skrivelser.
Kanske avtackningen av Tommy Jingfors först skall avklaras eller försöker man mörka information som går stick i stäv med Sune Tholins uppfattning hur en kommun skall skötas.

 
Ingen bild

förvånad...inget nytt???eller

21 september 2011 22:44

vad har han gjort...??? eller vad har han lämnat efter sig??? tidningsannonsören verkar sakna tommy och hans gärningar...kan det bero på att han inte bor och betalar skatt i åmål??? nä det j
kan inte bara så enkelt ...nu får vi betala i många år för ett spenderande som bara stora o tillflyttningsorter kan leva upp till...när ni som sitter i kommunledningen-hårt och svettigt arbete, det är nog de som behövs...// :-))

 
Ingen bild

Konkurens är bra

22 september 2011 12:44

I den privata vården och skola kan man göra vinst på samma ersättningsnivå som inom det offentliga och med samma kvalitet .Det säger en del om slöseriet och oförmågan att hushålla med våra skatter. Kom man upp i samma kostnadsläge som det privata skulle det inte finnas någon vinst att ta ut, för den privata ersättningsnivån är baserade på den offentliga genomsnittskostnaden. De privata tjänar pengar på slöseriet i det offentliga. Inte fel att ta till sig i den debatt som förekommer i PD-Synpunkt när man värnar om det offentliga.

 
Ingen bild

För Kultur och Fritid

23 september 2011 00:06

Sluta och gnäll på Jingfors. Det finns ingen tjänstman som gjort så mycket för kultur och fritid och som vi har nytta av i kommunen.

Ställ upp och ge dessa gnällspikar något att tänka på och visa att det är många som ställer upp på Tommys sätt att driva sin förvaltning.

Allt för kommunens bästa. Förövrigt är väl det ärekränkning och mobbning av högsta klass som herr Norum i åratal bedrivit mot den förvaltning som Tommy Jingfors varit chef för.
Polisanmälan och revisioner utan framgång säger en del om att kanske det är herr Norum som är ute och cyklar. Ställ upp på Fredag om inte annat för att visa herr Norum att han står ensam i sina anklagelser mot Jingfors.

 
åmål

åmål

23 september 2011 20:54

ställ upp för jingfors som har betytt så mycke för komunen istället för att gnälla vi löser ut före detta komunchefen vikan lösaut en till åmål är fantasktigt gnäll inte på våra duktiga politiger iq är inte så hög ha ha

http://url

 
Ingen bild

?

24 september 2011 21:45

Nej gnäll på våra lärare som inte kan lära oss att stava rätt istället. Det verkar vara mycket mer behövligt.

 
Ingen bild

Förvirrad

27 september 2011 11:45

Sune Tholin, hur tänkte du nu? Att raljera och gnälla om att kommunen startat en informationsskrift som ska beskriva och förklara vad som pågår för kommuninvånarna, med en utgåva på 2 till 4 gånger om året, och att detta skulle konkurrerar med PD, och sen tala om i samma stund att han själv med bihang startar upp en tidning i Borås där man kommer att konkurrera med redan befintlig lokaltidning (Borås-Posten) går över mitt förstånd. Men jag kanske har missat något...

 
Ingen bild

Åke Olsson

27 september 2011 19:51

Jag saknar helt svar och debatt från aktiva politiker och tjänstemän i denna blogg.Om Tommy har helt fel i sina debattinlägg,så borde någon politiker eller tjänsteman kunna klarlägga om sanningen är annorlunda än det påstådda.Ty med tystnad utan motargument bekräftas sanningen. Nej, politiker och tjänstemän. Deltag i debatten, detta är det enda som för samhället framåt!

 
Ingen bild

Observatören

27 september 2011 19:58

Skillnaden är väl att i Åmål är den ena tidningen skattefinansierad?

 
Ingen bild

Jesper

27 september 2011 22:42

Politikerna tycker kanske att de har viktigare saker för sig än att läsa bloggen. (dock hade jag själv inget spec för mig för tillfället) ;o)

 
Ingen bild

Boende i Draken

28 september 2011 17:53

Omröstningen bland bloggläsare om priset av Måkebergsplan talar sitt tydliga språk.
500 bloggläsare har svarat på omröstningen.
91% tycker priset är för lågt.
1.2% tycker det är för högt.
och bara 6,6 % tycker det är rätt pris.
Hur vore det om politikerna börjar lyssna på sina väljare innan de beslutar om att ge bort våra värdefullaste mark-tillgångar för ingen ting.

 
Ingen bild

fram för mera friskolor

29 september 2011 09:31

Läste någonstans i denna blogg att när Håkan Sandberg var ordförande i Barn och Utbildningsnämnden så var Åmåls skolor rankade bland de bästa i Sverige
Sakta i backarna nu.
1 Vem tog han över efter ?
2 Vad hände sedan ?
I övrigt så förstår väl de flesta att ölika barnkullar har olika inteligens och att det ofta är rena slumpen vem som tillfälligtvis råkar sitta som ordförande i BUN:nämnden

 
Ingen bild

flanör

30 september 2011 19:04

Vem har beslutat om den nybyggda trägången utmed åmålsån ? En förfulning av miljön som nu skall förses med påspikat nät för halkrisken.
Hela konstuktionen se amatörmässig ut. Varför i dessa tider av besparing ta beslut som i framtiden fodrar underhåll. Tänk efter före är en bra slogan som våra politiker borde anamma lite oftare.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

1 oktober 2011 10:26

Deprimerande läsning i NWT idag:

"Åmåls kommun fortsätter att blöda miljoner. Den senaste prognosen för 2011 visar ett enormt underskott för nämnderna. Närmare bestämt 16, 5 miljoner kronor."

"Till detta läggs problematiken efter HMS konkurs, som NWT tidigare skrivit om. Åmåls kommun äger fastigheten som skrovtillverkaren hyrde. Nu står det kommunala fastighetsbolaget Ånab utan hyresintäkter och med 43 miljoner kronor i underskott."
http://www.nwt.se/dalsland/article977297.ece

 
Ingen bild

Tommy Norum

1 oktober 2011 19:32

ja du fd Åmålsbo nu kommer facit på våra politikers kompetens.Ingen koll,ingen framförhållning,inga analyser en samling av personer som mest sitter för att bevaka sina egna intressen ( Vindkraften och fritid).Det blir en tuff tid för oss som bor i kommunen med minskad service i kärnverksamheten. Den verksamhet som är tänkt att våra skatter först skall gå till. Men har man politiker som inte bryr sig om vår infrastruktur,om pensionsåtagande,lånar upp sig för investeringar i fritidssektorn med ökade driftkostnader där minskade skatteintäkter på grund av utflyttning gör att verkligheten kommer i förr eller senare när notan skall betalas. Vi är där nu. Men tyvärr så sitter fortfarande politiker kvar av det gamla gardet och har synpunkter på hur man skall komma ur eländet. Politiker som varken har kunskap i det de håller på med eller är intresserade när de sitter i fullmäktige och tar beslut utan att att förstå vad de beslutar om har det visat sig många gånger.
Skall vi ha en chans att komma ur eländet så får nog våra politiska partier först rekrytera nytt folk som förstår förutsättningarna för att göra ett bra jobb och få dessa att förstå att man inte i första hand sitter där för att tillgodose sina egna intressen.

 
tillsvid.åmålsbo

tillsvid.åmålsbo

1 oktober 2011 19:40

jag försvarar inte jingfors å något han kan väl få sina medaljer han har väl haft lön under tiden vi som betalar skatt till komunen som aldrig räcker till när får vi våra medaljer

http://url

 
Ingen bild

åmålsbo

1 oktober 2011 21:29

svar till Tommy Norum...ang att de politiska partierna självklart behöver rekrytera nytt folk
Så finns det ju även gamla rävar de kunde ha nytta av...som legat i ide en tid...Varför inte exvis värva in en dyl herre som Pelle Enger en tid,så skulle han jaga Teknik/fritidsnämnden med blåslampa

 
Ingen bild

Fundersam

1 oktober 2011 23:07

Undrar ibland när jag läser alla insändare (o även ibland T N krönikor).... Är det inte så att vi får dom politiker i ledande ställning som vi förtjänar ?
Det är ju ändå vi som röstat fram dom...eller ?
Om vi (jag räknar in mig i dessa) engagerar oss i politiken, oavsett partitillhörighet...så blir det ju fler som har synpunkter, fler som kan komma med bra (eller dåliga) idéer, fler som kan belysa sakens problematik med fler åsikter..borde inte detta ge klokare och bättre beslut.
Generellt sett har politik och idrottsföreningar samma problem...en massa folk runtomkring har åsikter, förslag och synpunkter men ingen eller få har tid eller lust att engagera oss.
Jag är själv inget undantag men kan inte undandra mig tanken om att jag har en liten skuld i att vi har dom politiker vi har.
Hur man sen ändrar på detta och får fler att engagera sig har jag inget bra svar på. Kanske är det att våra politiker idag slutar att prata "snömos" utan pratar med oss som vanliga människor och lär sig lyssna. Ibland får jag känslan av att dom helt och hållet "tappat fotfästet" och lever i en politikervärld där det bar finns politiker.
Så är det inte...Ni politiker är valda av oss för att, på bästa sätt, tillvarata kommuninvånarnas bästa...
Ni är bara satta att bedöma och fatta beslut om vad som är bäst för kommunen och dess invånare, oavsett partitillhörighet, i varje enskilt fall.
Lite ödmjukhet inför era uppdrag vore hälsosamt att få uppleva.

 
Ingen bild

Tommy Norum

2 oktober 2011 01:00

Jag håller med fundersam, lite självransakan borde vi nog göra lite till mans.Det är alltid lättare att sitta på läktaren och ha åsikter om
hur man skall spela. Men det finns olika kanaler numera att göra sin stämma hörd och därigenom försöka påverka politiken i en viss riktning utan att själv delta i ett parti. Men det förutsätter då lyhörda politiker som vill vara med i komunikationen och delta i debatter och funderingar istället som vi upplevde i Vindkraftsfrågan i fullmäktige, ledamöter mer eller mindre idiotförklarar komuninnevånare som inte har samma åsikt som de själva.
Sådan politiker skall vi med alla medel försöka få bort. De ställer till med mer skada än nytta i sitt agerande. Eller politiker som inte vill eller vågar gå i svaromål mot alla anklagelser som jag i denna blogg titt som tätt skrivit om. Utan de gömmer sig på sin kammare och hoppas att det hela skall blåsa över så att de i lugn och ro kan fortsätta sitt politiska gärning som om ingen ting har hänt. Vill vi ha sådana politiker i kommunen ?

 
Ingen bild

Observatören

2 oktober 2011 14:06

För min del kan jag inte förstå varför någon skulle vilja bli politiker idag. Vad de än gör så finns det folk på läktaren som gnäller, skriker och gapar om hur värdelösa dom är, att dom gör allt för egen vinning och att dom dessutom tjänar hutlöst med pengar för att göra fel hela tiden.

Det är så otroligt enkelt att sitta vid sidan av och inte greppa vare sig sammanhang eller komplexiteten i olika frågor. Ta Norum som exempel, jag menar att han påpekar många fel och brister i olika personers ageranden, men har vi någon gång sett något konstruktivt förslag på vad som skulle gjorts istället?
Med tanke på tonläget från vissa kritiker så skulle det förvåna mig mycket om vi får några politiker över huvud taget i framtiden.

Försök att visa lite ödmjukhet över den uppgift de är satta att lösa istället för att bara rycka enskilda frågor ur sitt sammanhang och omedelbart ta fram megafonen, det finns nämligen en risk att man då framstår som Mega-Fånen.

tommy norum

2 oktober 2011 19:41

Jag hoppas att du inte menar att vi skall hålla tyst om man kommer på att politiker missbrukar sin ställning i politiken. Jag sitter inte i fullmäktige och har ingen anledning att komma med andra konstruktiva förslag än det mina inlägg så tydligt förmedlat, följ kommunallagen och låt bli att tumma på den. När det gäller andra konstruktiva förslag så har vi valt våra företrädare att komma med detta. Har man inget att leverera utan bara flyter med då har man inget i politiken att göra." eller hur" Det finns tyvärr för många politiker i dag i fullmäktige som inte levererar på rätt sätt men har inte förmågan att själv inse detta och avgår.

 
Ingen bild

roffe

2 oktober 2011 22:59

Om Pelle Enger skall hoppa in i politiken så tänker jag i varje fall inte rösta på det partiet.
För vi som föredrar att leva på försörjningstöd
och njuta av livet skulle han väl tvinga att jobba ryggen av oss dygnet runt

 
Ingen bild

Observatören

3 oktober 2011 08:42

Jag menar definitivt INTE att man inte ska kunna kritisera politikerna, tvärtom är det en central del i en demokrati.
Poängen jag försöker göra är att när man kritiserar så kan man göra det i en hövlig ton, och med förståelse för svårigheterna politikerna är satta att hantera. Jag tror nämligen att man lyssnar mer då, är man högljudd och "gapig" får det oftast motsatt effekt.
Dessutom kan jag tycka att det är en märklig attityd att hela tiden kritisera och när man blir avkrävd något konstruktivt förslag själv så lutar man sig tillbaka och knäpper händerna över magen och skjuter över allt ansvar med argumentet "jag har röstat för att slippa ha konstruktiva förslag".
Kan man inte försöka komma med åtminstone ett litet konstruktivt förslag per tio kritiska inlägg?

tommy norum

3 oktober 2011 16:13

Observatören kan se vilket svar Arnold fick i sin kommentar detta svar gäller även dig.

 
Ingen bild

arnold

3 oktober 2011 13:17

Hej Tommy.
Om jag förstått saken rätt är du en "borgare". I alla fall utifrån dina bloggar innan valet. Inga skattehöjningar osv. Centerpartist kan du ju inte vara och eftersom några partier i Åmål inte gör sin stämma hörd blir det inte många parter om något kvar.
Nu efter valet verkar det som att du tycker att sossarna är ok. bara dom inte höjer skatten. Att bara besparingar ska räcka för att få Åmål i balans verkar räcka för dig. Centern kör på i sina kända hjulspår och tycks inte fatta att dom förlorat valet och vissa moderater tycker att "det var bättre förr" och ändå var de med att nedmontera Åmåls ekonomi.
Rätta mig gärna om läst fel mellan raderna men är inte din partihörighet mer av juridisk än politisk art.
Du bloggar mycket om kummunlagen, polisanmälan, recisorer osv. Jag läser mycket om fel som begåtts men nästan aldrig om att du tar partpolitisk ställning för någon politiker eller parti. Någon som kan lösa Åmåls ekonomiska problem på kort eller lång sikt. Det går ju inte att sitta och önska ex. 100000 nya arbetande innevånare. Vi lever i en verklighet och måste rätta oss efter detta.
Du har säkert belägg i sak för vad du bloggar men efter ett tag blir det inte särskilt konstruktivt. "Jag är inte bitter" men "Tony Rickardsson" var roligt några gånger men sen... Att vara i opposition och samla lättköpta poäng är ingen svår sak. Att vara den som kommer med offensiva, realistiska, handlingskraftiga åtgärder är värda att behandlas med respekt. Varför inte politiker eller ett parti som inte bara bekymrar sig för obekväma beslut och våndas inför ett nytt val.
Leta reda på dessa och lobba och blogga för deras saks skull.
Lycka till:)

tommy norum

3 oktober 2011 16:09

Arnold min roll i det politiska spelet är enbart till för att försöka få politikerna att förstå vad de har att rätta sig efter i sin politiska roll. Detta klargörande har ingenting med mina politiska värderingar att göra, utan utgår enbart från den kommunallag som reglerar vad politikerna får och inte får göra. Vi har ju sett många exempel på att politikerna inte bryr sig om den lag som skall garantera rättsäkerheten för oss kommuninnevånare i sina politiska beslut utan föredrar att tolka lagen utifrån sina egna hemmasnickrade värderingar vad man får och inte får göra.
Kan man bli mer konstruktiv i sitt skrivande när man begär att poltikerna tar till sig den lag som skall skydda oss kommuninnevånare för övergrepp ?
Vi har ju skrämmande exempel på hur tjänstemän och politiker i kommunen totalt struntar vad lagen säger, samtidigt som man struntar i sina egna tagna beslut i fullmäktige. Det är detta och ingenting annat som jag belyser i min blogg och försöker få en ändring på i kommunen. En ändring som är på gång kanske tack vare bloggens tillkomst. Några andra politiska motiv har jag inte med mitt skrivande.

 
Ingen bild

arnold

3 oktober 2011 16:53

Tommy: Jo jag har förstått allt detta men en politiker roll är ändå att dels följa lagen så klart och där fattas fram till nu en hel del men också att utifrån det förtroende de fått av väljarna utforma en politik som kan få Åmål att fungera ekonomiskt. I Åmåls fall fungerar kanske juridiken men inte politiken och eller tvärt om. När vi sedan har politiker som inte förstår någon av delarna är det illa. Att utbilda politiker i detta borde vara en självklarhet och då skulle många dyrbara beslut minimeras. Då kunde kanske också bloggen fokusera mer på konstruktiva politiska lösningar och kanske mindre "vad var det jag sa" om saker som redan hänt och ingen kan få ogjort.

tommy norum

3 oktober 2011 18:09

Arnold, om man skall få förändring i saker som man anser är fel så måste man tyvärr fokusera på felen man gör för att få politiker att förstå. Tyvärr så finns det fortfarande politiker som inte vill förstå hur fel man är ute, och där man till och med med inägg i PD:s Synpunkt försöker få läsarna att tro att man gjort rätt i sitt politiska ställningstagande. Både skrämmande och med en viss förtvivlan som medborgare man sen ser att ingen politiker i vilkent parti det än måne vara reagerar sunt och tillrättalägger sådan påståenden som inte är sanna. Men tyvärr så är hela fullmäktigegruppen insyltade i många politiska beslut som inte har någon täckning i kommunallagen, därav den totala tystnaden. Men som jag sa i tidigare svar så har inte bloggen tillkommit för att komma med politiska lösningar i verksamheten utan för att verksamheten skall rätta sig efter de lagar och förordningar som styr förhållandet mellan kommuninnevånare och politiker. Kanske skulle de som kommenterar mina inlägg och som saknar konstruktiva politiska lösningar i verksamheten i bloggen själva bistå med sådana i fortsättningen så kan jag med gott samvete fortsätta med att angripa politikerna med blåslampa när de inte följer kommunallagen.

 
Ingen bild

Observatören

3 oktober 2011 18:50

Apropå att vi som kommenterar ska komma med konstruktiva förslag så gjorde jag just det för inte så länge sedan. Jag stolpade upp ett antal förslag för att få en konstruktiv diskussion kring Åmåls framtid. Det handlade lite om vilken väg Åmål som stad ska gå och lite om prioriteringar. Vartenda förslag sågades i sedvanlig stil av herr Norum.

 
Ingen bild

arnold

3 oktober 2011 20:30

Jag tycker också att dom som inte kan påverka sina folkvalda kan komma med konstruktiva, realistiska och offensiva förslag i denna blogg.
Tips som någon politiker eller parti kan ta åt sig.

 
Ingen bild

Tommy Norum

4 oktober 2011 18:43

Till observatören.
Jag uppskattar att du är en flitig skrivare i bloggen och har många bra synpunkter. Men snälla du om du blir sågad av mig eller någon annan för att man inte har samma åsikter så är det bara att fortsätta och argumentera i sin sak om man tror sig har rätt.
Det är det som gör det fria ordet spännande i en demokrati och slipper man sen klåfingriga redaktörer som censuerar kommentarerna när det brinner till i debatten då först kan vi tala om det fria ordet i sann bemärkelse.

 
Ingen bild

Observatören

4 oktober 2011 20:17

Det var exakt så att jag i nästa kommentar fortsatte att argumentera för mina "förslag" med lite fördjupande argument. Jag fick direkt en ny sågning av dig.
Jag tycker bara att du ibland skulle komma med egna förslag, om inte annat för att starta diskussionen. Jag tror att bloggen skulle leva upp och utvecklas till något annat och så mycket viktigare då.
Du ska dessutom ha all heder av att du aldrig någonsin censurerat eller nekat någon kommentar bara för att de är kritiska till det du skriver. Riktigt starkt av dig!

 
Ingen bild

Tommy Norum

4 oktober 2011 23:35

Observatören : Mitt enda förslag till hur kommunen skall utvecklas i rätt riktning är att vi först som sist anpassar våra kostnader efter de inkomster vi har. Vi kan inte med riskerade skattepengar satsa oss ur krisen utan en aning om utfallet. Vi måste ta lärdom av de misstag vi redan gjort som kostat och kostar medborgarna miljoner om året utan att det gett ett enda spår av utveckling. Ljuga med statistik kan man göra och skulle man försöka sig på det så kunde man påstå att ju mer man satsar på utveckling ju högre arbetslöshet och högre utflyttning sker i kommunen. Kommunen ligger i topp på investeringar i fritid och kultur per innevånare i Sverige. Satsningar som hela tiden argumenteras med att det ger en gynnsam utveckling och där det till och med i politikerkretsar vill ge sken av att varje satsat krona ger hundrafallt igen i kringinvesteringar. Resultat vet vi. Vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter,vi har en onormal hög arbetslöshet,vi har en ovanligt hög utflyttning ur kommun,vi har en ovanligt hög låneskuld och behov i infrastrukturen.Vi har så många ekonomiska åtagande i framtiden på grund av felsatsningar så det finns inte utrymme för mer sådana.I min mening finns det alldeles för många vildhjärnor som utan att tänka till använder våra skatter till alla omöjliga projekt som stadstävlingar i en det ena än det andra och där reklamen värd hundratals miljoner skulle utveckla kommunen i rätt riktning. Det finns alldeles för många aktörer som vill ta del av våra skatter och som i välformulerade ordalag övertygar politikerna om att just deras förslag kommer att ge kommunen den positiva utveckling som politikerna så gärna vill skall hända. Vi har i årtionden satsat på industrietableringar med kommunala pengar,vi har satsat på kultur och fritid,på bluesen, på camping,på tävlingar, på centrum. Nu senaste är det Måkeberg som är på tapeten för att göra kommunen attraktiv delvis med kommunala pengar i botten. Kanske skulle vi sansa oss lite och se tillbaka, göra en analys över vad dessa investeringar har gett kommunen annat än en av Sveriges högsta kommunalskatter. Någon utveckling i rätt riktningr det lyser med sin frånvaro. Det kanske är denna verklighetsanalys som gör att jag har svårt att ge realistiska förslag för att få kommunen att växa.
Jag tror att det är så enkelt att man får gilla läget och anpassa sig till sina inkomster i fortsättningen om vi skall ha en chans att överleva i framtiden.

 
Ingen bild

arnold

5 oktober 2011 07:52

Observatören: Fortsätt att komma med förslag. Norums sanning behöver inte vara allas sanning. Jag har föreslagit höjda skatter med motsvarande belopp som kommunen sparar ex. 25 milj. Som då skulle bli det dubbla. Ett förslag som snabbare skulle få Åmål i balans. Ett förslag som Norum förkastade utan att komma med något bättre förslag själv.

 
Ingen bild

Tommy Norum

5 oktober 2011 08:16

Arnold: jag har just gett förslag för vad jag anser kommunen skulle må bra av.Om du tror att skattehöjningar skulle lösa den ekonomiska krisen i kommunen det är du nog ganska ensam om att tro. Vi har redan en av Sveriges högsta skatter ändå befinner vi oss i den situationen som är nu.Jag upprepar än en gång vi måste anpassa våra kostnader efter våra intäkter om det sen är ett bättre förslag än ditt, det överlåter vi till bloggens läsare ta ställning till.

 
Ingen bild

Anders Johansson

5 oktober 2011 13:44

Det ligger en del i vad Norum skriver i bloggen. Hela upplägget för att få en stabil ekonomi i kommunen förutsätter väl att vi inte konsumerar mer än vi tjänar. Svårare är det inte. Det gäller stater,kommuner och i det privata.

 
Ingen bild

arnold

5 oktober 2011 15:10

Jag liksom Norum upprepar vad jag skrivit tidigare. Det är inte bara skattehöjning utan också det självklara att rätta utgifterna efter inkomsterna plus skattehöjning med belopp motsvarande det kommunen kan spara/skära. Detta förslag skulle halvera tiden att komma i balans. Alternativet är att Åmål aldrig kommer i balans. Och ett Åmål i obalans är inget bra alternativ för "investerare". Vare sig för företag eller privatpersoner.

 
Ingen bild

Observatören

5 oktober 2011 21:06

Oj, vilken kraft det är i bloggen nu Norum! Tänk vilken smältdegel av tankar som skapats va?

När det gäller Åmåls framtid så ligger det en hel del i det du säger, Åmål har satsat fel och dyrt under allt för många år. Jag tror precis som du att man måste sansa sig och inte gå på alla sagor om stora framtida anställningar. Nyckeln till sund ekonomisk hållning är dels att satsa på kärnverksamheten vård, skola, omsorg, men också att analysera vad kommunen är bra på och varför så många trots allt väljer att bo och leva i Åmål. Sedan tycker jag att man ska anpassa verksamheten efter dessa behov.

Men samtidigt är det tyvärr så att i kristider bör man även överväga att öka inkomsterna. Om man på ett öppet och ärligt sätt visar på allvaret i situationen och presenterar en trovärdig och bred framtisplan, gärna över blockgränserna, så tror jag att invånarna accepterar en tillfällig och måttlig skattehöjning. Om man betalar en hög skatt och detta går till felsatsningar och rent slarv blir man bara förbannad men kan man märka av en bra service till invånarna så tror jag att det skapar en acceptans.

 
Ingen bild

arnold

6 oktober 2011 07:40

Bra där Observatör. Nu är vi två som är inne på linjen "spara och tjäna" för att få Åmål i balans i rimlig tid. Att ha politiker med handlingskraft som öppet redovisar kommunens handlingsplan och reultat via sin egen tidning och kvartalsvis kan bara mötas med respekt.

 
Ingen bild

R.K

6 oktober 2011 11:16

Den som har åsikter mot att kommunen i en tidning öppet redovisarsina handlingsplaner har inte rent mjöl i påsen

 
Ingen bild

Åke Olsson

8 oktober 2011 17:25

Medborgardialog är för mig ett ord vilket innebär ett utbyte av tankar,ideer och förslag mellan allmänheten och beslutsfattarna.Vad att göra när beslutsfattarna väljer tystnad framför svar och dialog?Ge tips om forum där samtalet kan komma igång!

 
Ingen bild

medborgare

10 oktober 2011 23:31

Åke,det är nog så att politikerna inte har så mycket att komma med i debatten,tyvärr......

 
Ingen bild

varför ?

13 oktober 2011 15:51

Var finns politkernas röster, inte i denna blogg kan vi konstatera. Varför bemöter man inte inläggen med synpunkter ? Håller med Åke Olsson,för att vi skall ha en dialog och ett samhälle som bygger på demokrati så måste också politikerna vara med i samtalet.

 
Ingen bild

Observer 60+

19 november 2011 16:57

Nu måste det på allvar tas fam planer på attraktiva boendeformer för äldre,kalla det 55+ eller vad som helst, men ett centralt boende i lägenhetsform, bostadsrätt eller hyresrätt. Moderna lägenheter i ett eller två plan. Det måste finnas attraktiva alternativ när man inte vill eller orkar med villan längre, av hälsoskäl eller bekvämlighet. Måkebergs läge eller riv Hamnkompagniet och bygg vid vattnet är rätt.

 
Ingen bild

silvio

20 november 2011 16:29

Till observer
Visst riv HC det har väl spelat ut sin mission
Det enda jag undrar över är det egentligen tillåtet att uppföra byggnationer på den marken.Har för mej att den marken är donerad av en bokhandlare för länge sedan,och ej får bebyggas...någon som vet mer ?

 
Ingen bild

Åke Olsson

20 november 2011 19:51

Observer 60+ utgör precis den målgrupp som Måkeberg AB bygger för.Om även den sålda villan och företaget med arbetstillfällen kommer från en annan kommun,så tillför denna inflyttning i " vi ska bli fler " ett extra plus. Att riva HC är radikalt men inte så realistiskt då våra eventuella nyinflyttade ungdomar söker nöjesmetropoler som attraktion på sin fritid. Varför inte utveckla dina önskemål direkt till kommunens styrande?

 
Ingen bild

tveksam

21 november 2011 12:55

Det är nog prisbilden på hyrorna som avgör hur stor inflyttning
kommer att bli på Måkeberg. Vi vanliga pensionärer har nog små möjligheter att ta del av utbudet.Pendling till storstan med tusentals kronor i månaden för resor och Sveriges högsta kommunalskatt där en fungerande barnpassning är ett måste när båda föräldrarna försvinner från stan 11- 12 timmar om dan för att arbeta. Ingen lätt uppgift att locka hit barnfamiljer med sådana förutsättningar.

 
Ingen bild

arnold

22 november 2011 14:44

Åmål är så litet att åker jag fem minuter efter utsatt tid kommer jag ändå fram fem minuter innan.

 
Ingen bild

arnold

22 november 2011 14:50

Läser i Aftonbladet idag angående USA: "Hellre än att fatta beslut som kan gynna motståndaren fattas inga beslut alls". Inget nytt exempel finns på närmare håll.

 
Ingen bild

Observer 60+

29 november 2011 20:39

Åke, jag tror nog de s.k styrande läser denna blogg noggrant...men de vill nog inte tillstå det. Jag väcker en tanke här: Vi bildar en s.k.filosofisk grupp,där vi vädrar idèer utan gränser och ansvar, äter en bit mat och inmundigar en pilsner och kanske en besk, vad säger ni? Ställer du upp som sammankallnde Tommy?

 
Ingen bild

Åke Olsson

25 januari 2012 17:32

Den nya politiska makten i Stadshuset har börjat"röra om i grytan".Försäljning av det kommunägda hotellet till hotellproffs är fullbordat.Bra!Gamla badhuset,ett avstyckat Vänersvik är på gång.Önskemål från mig finns Hannebol,Vandrarhemmet,Höghedens skidanläggning,Örnäs camping och ett flertal andra fastigheter skulle må bättre i annan regi till gang för omdisponering av medel till lagbundna verksamheter.Att Måkebergs AB ikväll kommer att få stöd i Päronsalen av sitt "vi skall bli fler"projekt är att beklaga.VD Kjell Wester och jag har olika uppfattning om inflyttning contra omflyttning av redan nu husägande kommunboende.Att finansiera dyra hyror för kompletterande affärsverksamhet kräver god lönsamhet och många nya kunder,ett hasardspel för vågade!Jag önskar lycka till.Kommunbesparingar finns också bland följande tjänster i maktens korridorer.Varför trippelorganisation turism? Varför kommunikatör och egen tidningsblaska?Senaste nytillskottet är återbesättning tjänst mellanchef enhetschef/rektor på grundskolan,nu när skolan anpassas efter sjunkande elevunderlag och utredning Skola 2013 påbörjas.Jag hoppas att anpassningen sker efter behov och inte bara inte de lägre yrkesgrupperna vilket varit praxis tidigare!!!!.

 
Ingen bild

Åke Olsson

23 februari 2012 12:34

En kronprinsessa är född.Nu kan vi upphöra läsa tidningar och se på TV,ty nu upphör rapporteringen av livets väsentligheter på bekostnad av denna händelse.Tala om prioritering vad som viktigt i vårt samhälle!

 
Ingen bild

Svante

22 maj 2012 22:37

Hur är det egentligen med stadens nya stensättaren, gör de verkligen rätt för sig?

 
inngo

inngo

28 juli 2012 21:25

hej roffedu vill leva på sosbidrag jag hoppas jag läste fel om inte då jävlar hoppas jag du får leva på bark

http://url

 
Ingen bild

Åke Olsson

2 augusti 2012 15:42

Behåller med glädje vår nuvarande kommunalskatt om den kan "öronmärkas"till våra verksamheter,vård och omsorg,skola+barnomsorg och våra avloppsnät.Visionärer med högflygande storstadstankar får söka andra jaktmarker.Varför ny tjänst som utredare?Vi har nu välja.Skall vi ha kvar vår kommunchef.Eller?

 
Ingen bild

t-norum

2 augusti 2012 22:53

Åke du skall nog ta dig en funderare på mitt inlägg om vi kan lita på våra politiker att de är kapabla att förstå vad de är med och beslutar om. Här går man ut i en valrörelse och lovar saker utan den minsta susning om läget trots man deltagit, och har heltidspolitiker som representant för den opposition man driver.
Har man inte bättre koll på läget då skall man avhålla sig från löften som man sen inte vet om man kan hålla. I slutändan blir det bara ett lurendrejeri som man använder för att fiska röster på i valrörelsen.

 
Ingen bild

Åke Olsson

3 augusti 2012 09:57

Tommy,jag vill vara ärlig,jag håller med dig i många av dina analyser.Personligen har jag aldrig trott på någon skattesänkning 2013 då lovet till vård och omsorg känns tryggt.Men inga mera skattepengar till visionsprojekt med stora följdkostnader.Då kommer jag att reagera starkt!

tommy norum

3 augusti 2012 19:43

Tyvärr Åke så går den skattehöjning som Socialdemokraterna vill cementera just till sådana saker som ligger långt från kärnverksamheten som dubbel turistorganisation, till att hålla våra föreningar under armarna med bidrag till kanslipersonal, till Husets personal , till att amortera låneskulden för våra investeringar i fritidsektorn mm . Den kommunal skatt som vi betalar räcker med råge till vår kärnverksamhet . Så när politikerna går ut och påstår att höjningen är till för att säkerhetsställa vård och omsorg så är det nog en sanning med modifikation.

 
Ingen bild

Åke Olsson

7 september 2012 14:07

Tyvärr tvingas jag efter senare tids utspel att Åmåls kommun styrs av ett antal starka tjänstemän istället för politiker!

 
Ingen bild

Åke Olsson

3 oktober 2012 09:32

Inköpsstopp råder sedan 1 oktober inom Barn o utbildningsförvaltningens verksamhetsområden.Den prognostiserade nollan svävar i ovisshet,då utfallet av den senaste avtalsrörelsen blev c:a en miljon dyrare än prognosen.Förvånad?Inte bland realister eller bakåtsträvare.Med tidigare erfarenhet av effekten via inköpsstopp 3 månader innan årsbokslut,så vill jag härmed skänka ett antal 3 tumsspikar och 4 stycken blyertspennor,allt begagnat,men fullt användbara.Med förhoppning att nämnda bidrag återställer prognosnollans stabilitet.

 
Ingen bild

Åke Olsson

29 oktober 2012 15:20

En ny skylt,unik med en smula satir,har gjort sitt intåg i Åmål.Lathet är inget handikapp lyder texten.Dubbelt budskap tycker jag,ty lathet är ett stort handikapp,men detta innebär inte att parkering därmed är tillåten på plats för rörelsehindrade.Nästa steg i skyltfloran kanske är:Varför cykla på trottoar,när gata finnes ? Beslutsfattare av skyltar,tycks tro att dessa ändrar människors beteende.Grattis om så sker !Kanske dags att vår "Lapplisa" skulle få en kollega,kallad "Cykellisa"!Eller ge individen ett egenansvar för sina handlingar,utan "Lisor" och skyltdjunglar.

 
Ingen bild

Åke Olsson

26 november 2012 15:23

Funderar över om Skolverket lider av brist på arbete,när de tramsar om avslutningar i kyrkan utan inslag av religion och psalmer.Jag och elever har överlevt ett antal avslutningar i kyrkorummet utan att skadats psykiskt eller fysiskt.Fy fan!!!! Nu är botten nådd ,med råge.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 november 2012 18:29

Men bäste Åke Olsson, man ska inte svära i kyrkan. Eller över att inte få pracka på barnen kyrkans påhittade dogmer.

Du förstår Åke, det är skolplikt i Sverige. Barnen går inte där av egen fri vilja. De är pliktiga att gå där enligt svensk lag. Går de inte till skolan är det polisens sak att se till så att de lyder lagen - och går till skolan.

Därmed är det staten som pålagt eleven att vara i skolan för att inhämta kunskap. Staten kan därför inte påtvinga eleven en påhittad lära som saknar all grund. Barnet ska ju få kunskap och då kunskap som är vetenskaplig.

Att nu staten skyddar barnen från denna kyrkas påhittade dogmer måste ju ses som en framgång för förnuftet. Och ett lovvärt hänsynstagande till det älskade barnet. Det handlar ju om Sveriges framtid och barnets väl.

Att barnet behöver undevisas i moraliska frågor är jag inte den förste eller den siste att skriva under på och jag har den bestämdaste uppfattningen att barnet får med sig den kunskapen från skolan utan kyrklig klåfingrighet.

Men att indoktrineras av kyrkans påhittade dogmer är ingenting som det oskyldiga barnet behöver, eller ska, utsättas för. Så istället för att börja svära högljutt tycker jag du ska tacka din Skapare för att Skolverket nu har tagit bladet från munnen och givit klart besked i frågan. Tja, klart och klart, det kanske kan diskuteras, men ett klarare besked än förut, det är det i varje fall.

Så håll inne med dina svordommar - barnet kan höra dig - och ta efter ...

Vänligen
Dag

 
Ingen bild

Åke Olsson

5 december 2012 08:24

Konstsnöläggning pågår vid Högheden dag och natt.Ingen snöproduktion kunde ske denna vinter,utan kommunens inköp av nya komponenter för 600.000 kronor.Vad jag vet finns ej något formellt beslut fattat för detta inköp.Förklara för en novis hur snöläggning kan ske utan denna investering?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

16 december 2012 23:01

Utrotningsjakt på tjäder i Kingebol.

Efter det att diskussionen kommit igång om den rika förekomsten av tjäder i området för den tilltänkta vindkraftsetableringen i Kingebol har varningsskyltar satts upp runt om i skogarna i Kingebol där man varnar allmänheten för pågående tjäderjakt.

Tjädern är upptagen i EU:s fågeldirektiv och omfattas av artskyddsförordningen varför det är anmärkningsvärt att markägaren, som skrivit arrendekontrakt med vindkraftsbolaget, nu plötsligt startat denna hetsjakt på tjäder.

Dessutom så har någon placerat en släpkärra endast ett par hundra meter från tjäderspelplatsen. På släpkärran finns en vindmätutrustning som mäter vindhastigheten medels att skicka ut höga ljud i terrängen runt omkring.

Vet inte vindkraftsbolaget hur det blåser i Kingebol? Då de har lämnat in en ansökan om miljöprövning till länsstyrelsen om
att få bygga dessa vindkraftverk så borde de väl redan ha koll på hur det blåser där.

De störande ljuden är mycket höga och hörs på mycket långa avstånd.

Det verkar som om man satt in en utrotningsoffensiv samtidigt som man försöker störa ut tjädern från området för de planerade vindkraftsverken.

Var det på detta sätt som vindkraftsanhängarna ville rädda naturen med vindkraft?

Dag Blomqvist
__________________________________________
Ansvarig utgivare för www.vindbrukdalsland.se


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 december 2012 16:58

Vill bara tillägga att jag nu fått besked från de drabbade grannarna i Kingebol att vindkraftsbolaget redan för ett antal år sedan satte upp en 99 meter hög vindmätmast på berget där man tänker sig den tillkommande vindkraftsetableringen i Kingebol. De vet alltså om hur det blåser, och då behövs det väl inga mera mätningar och det i höjd med ett personbilsläp. (Med tanke på att vindkraftverken är tänkt ska bli c:a 200 meter höga.) ???

Därmed är det närmare till hands att misstänka att vindkraftsbolaget i samarbete med kontraktskrivande markägare placerat ut denna vindmätutrustning för att störa ut tjädern från området.

Åmåls kommun ville ju få bort vindkraftverken, åtminstone en kilometer från tjäderlekplatsen. Men finns det inga tjädrar kvar så blir det väl fritt fram att placera verken där.

Dag Blomqvist
_____________________________________________
Ansvarig utgivare för www.vindbrukdalsland.se


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 december 2012 21:05

Får du åldras i Sverige?

I Tyskland deporterar man de gamla till vård i lågprisländer.

Hur blir det i Sverige om landstingspolitikerna ska få fortsätta kvittera ut sina miljonpensioner som tas ur våra skattepengar som är tänkta till vården av bland annat de gamla?

Läs detta: http://avpixlat.info/2012/12/28/tyskland-skickar-sina-pensionarer-till-billigare-lander/#more-42522

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 januari 2013 22:23

Hörde på radionyheterna i dag att det är farligt att vistas i närheten av vindkraftsverken på grund av iskast; isklumpar på flera kilo som slungas iväg flera hundra meter med en hastighet på över 200 km i timmen.

Ja, det är farligt! Och myndigheterna gör ingenting åt det. Det är Arbetsmiljöverket som har huvudansvaret, men dom har inte gjort en enda marknadskontroll. Därför körs också varje vindkraftverk i Sverige olagligt.

Detta har påtalats vid ett flertal tillfällen, av flera personer, för denna myndighet som hela tiden ljugit sig fria. En anmälning har även gått till EU, men Arbetsmiljöverket har bara ljugit sig fria. Nu har de äntligen erkänt att de inte gjort några kontroller. Hoppas nu att de kommer igång med att stoppa alla vindkraftverk tills de är besiktade och alla säkerhetsåtgärder på plats innan de startar upp dem igen.

Se denna skrivles:
http://vindbrukdalsland.se/Maskindirektivet%20Simonsbackas%20begäran%20om%20kontroller%202012-02-04.pdf
Den är från en av Sveriges absolut kunnigaste på området. Han skrev till Arbetsmiljöverket redan för ett år sedan.

I den skrivelsen redogör han också för vad som enligt svensk lag måste till för att skydda folk, egendom och husdjur, inklusive renar.

Vänligen
Dag Blomqvist

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 januari 2013 22:33

För några dagar sedan skrev jag till samtliga politiker i Åmåls kommun och bifogade en länk till en hemsida som handlade om en man i Turkiet som uppfunnit en maskin som gick i 18 år utan att behöva någon el eller annat drivmedel för att snurra och gå. Mannen ifråga hade också fått patent på den.

Så här skrev jag:
"Hej!

Bifogar en pdf-fil som jag vill visa dig.
Surfa först in på denna länk:
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sv&rurl=translate.google.com&sl=en&tl=sv&u=http://pesn.com/2013/01/04/9602242_BSMH-Yildiz_All-Magnet-Motor_30-Day_University_Test_Pending/&usg=ALkJrhjGoW_XMUbTwkGHdYiA31X60cVaQ

Se också den film som finns på den siten. Sen kan du läsa mejlväxlingen jag hade med Turkiet. Det sista mejlet, längst ner, tycker jag verkar intressant.

Efter två år har maskinen betalat sig. Och då den håller i 18 år blir det i 16 år som den ger gratis energi ...

Vi kommer inte att behöva några förfulande och miljöförstörande vindkraftverk!

Vänligen
Dag Blomqvist"

Strax därpå kom det ett mejl från en av åmålspolitikerna som skrev:
"Hej

Eftersom jag inte tycker att dina senaste mail har tillfört mig relevant information rörande vår lokala vindkraftdebatt skulle jag gärna vilja bli avförd från denna maillista.

Med vänliga hälsningar
Patrik Sandvall"

Jag trodde inte mina ögon när jag läste detta. Jag skrev naturligtvis tillbaka till honom följande:
"Hej Patrik!

Som politiker så får du allt förvänta dig, och tåla, att medborgarna i kommunen skriver till dig emellanåt. Det där med dialog hör liksom till demokratins grundstenar. Politiker äger ingen egen ö där de kan sola sig medborgarna förutan.

Min iver är att alla i en kommun skall få veta vilka dundertabbar ni politiker hela tiden sysslar med. Den lögnpropaganda som vindkraftsbolagen sprider ut och som de flesta opålästa, ointresserade av sakfrågan, sväljer med hull och hår utan någon som helst urskiljning är mer än frånstötande. Vindkraftverken är denna tidens största idioti och skapar inte bara ett visuellt helvete i hela Sverige utan också ekonomiska ruiner och en förstörd natur. Det är detta vansinne jag arbetar emot. Detta medels upplysning och påpekande de faktiska alternativ som numera står till buds. Sen när vi var och en medborgare tillverkar vår egen el själva hemma i våra garderober kan ni sitta och besluta vad skit ni vill i era päronsalar.

Så om du vill dra dig ur epostlistan så får du avsäga dig dina politiska uppdrag i kommunen.

Det är en sak som retar mig och det är ditt fullständiga ointresse för kommuninvånarnas väl och ve. Hade du varit en bra politiker så hade du ju tackat för informationen jag skickar till dig. Nu avsäger du allt samröre med positiva nyheter för medborgarna. Fy skäms och vet hut!

Vänligen
Dag Blomqvist"

Jag bifogade ju i mitt första mejl en pdf-fil där jag redogjorde för mejlväxlingen jag hade med uppfinnaren i Turkiet. Kanske att det var det sista mejlet som jag fick från honom som retade gallfeber på denna politiker som inte ville ha mer information om dessa teknikens nyaste landvinningar.

Så här skrev uppfinnaren:
"Dear Mr BLOMQVIST,
BSMH är ett projekt för mänskligheten. Det är
inte personligt, men globalt. Syftet är
att tjäna alla, inte bara till en
specifik grupp som kan investera en hel
del pengar för att köpa en dyr produkt.
Det är inte bara kommersiella. Pengarna
som kommer att tjänas in från BSMH
motorer, kommer att användas för att
finansiera de övriga uppfinningar Mr
Yildiz (Att du kan aldrig immagine vad
de är) för att realisera även de
objekt som skall integreras i vårt
dagliga liv så snart som möjligt.
Alla kommer att kunna använda dessa
produkter och vi kommer att bli en stor
familj, utan gränser, krig och problem,
till alla tillsammans bygga en mycket
bättre framtid.
Vi behöver kraften av dina goda
support, lyckönskningar och böner.
Det är en början på en dröm, som vi
alla hoppades på det i flera
år. Nu kanske det är dags för den att
bli sann.
Bästa hälsningar från Turkiye,
Med vänlig hälsning
Arch
Halil Turkmeniska"
(Översatt till svenska via Google)

För kännedom.

Vänligen
Dag Blomqvist
Ånimskog


.
Patrik Sandvall skrev 2013-01-14 20:01:
> >

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

16 januari 2013 09:56

Apropå ekonomisk ruin - nu har Maud Olofssons (C) mans vindkraftsprojekt, Granberget Vindenergi, gått i konkurs. Läs mera här: http://www.xn--skyddamiljn-0fb.nu/

Vänligen
Dag Blomqvist
Ånimskog

 
Ingen bild

Åke Olsson

20 januari 2013 11:48

Finns något beslutsprotokoll om inköp av nya kompressorer för 650.000 kronor till Högheden skicenter?I så fall,var söker jag detta?

tommy norum

20 januari 2013 13:08

Har också frågat mig detsamma. Skall ta ett besök på stadshuset under veckan och gräva lite så får vi se.

 
Ingen bild

Åke Olsson

21 januari 2013 12:27

Angående finansiering av ovanstående ärende.Se protokoll:Kommunstyrelseprotokoll,sammanträdesdatum 2013-01-16 sidan25.Är detta en hantering i god demokratisk anda? Köp först.Beluta sedan.

tommy norum

21 januari 2013 17:42

Åke ta kontakt med mig på telefon.

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

14 februari 2013 23:28

Medborgarförslag.

Följande medborgarförslag vill jag att så många som möjligt skriver ut och skriver under och skickar in till kommunen.

Förslaget finns på: http://www.vindbrukdalsland.se/Bullerkarta-Medborgarförslag.doc

Skriv även ut följande kartexemplar och skicka med medborgarförslaget:
http://www.vindbrukdalsland.se/Bertil-Persson-Kommunal-Bullerkarta-för-Vindkraft.pdf

Skriv även ut följande skrivelse och skicka med medborgarförslaget:
http://www.vindbruksdalsland.se/Vindkraft-och-haelsoeffekter-av-professor-och-oeverlaekare-goeran-holm-2012-06-01.pdf

Det handlar om ifall det i slutänden kommer att finnas någonstans i kommunen där vi kan bo utan att behöva riskera dö en alldeles för tidig död.

Vänligen
Dag Blomqvist
_____________________________________________
Ansvarig utgivare för www.vindbrukdalsland.se


.

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

23 februari 2013 20:56

Omtänksamhetens lampa har slocknat i Åmål. ... om den ens någonsin funnits i Åmål.

Detta är:
VISION 2020 FÖR ÅMÅLS KOMMUN, antagen av kommunfullmäktige:

- Det är fint att vara omtänksam och det är fint att möta människor som är det.
- Den som är omtänksam lyssnar och bryr sig om hur andra har det.
- Omtänksam handlar om att vara intresserad av andra människor och deras idéer och tankar.
- Det handlar också om att visa hänsyn för såväl andra människor som för vår gemensamma miljö.
- Den som är omtänksam vill att andra människor ska ha det bra och trivas i Åmål, antingen som bofast eller tillfällig gäst.
- Omtänksam speglar Åmåls värdskap och gästvänlighet. Vi ska vara en plats där människor trivs och mår gott. En plats människor gärna återvänder till.

Detta är däremot den krassa verkligheten i Åmål:
- Det är fult att vara omtänksam och det är hemskt att möta människor som är det.
- Den som inte är omtänksam lyssnar inte och bryr sig inte om hur andra människor har det.
- Att inte vara omtänksam handlar om att inte vara intresserad av andra människor och deras idéer och tankar.
- Det handlar också om att inte visa hänsyn för såväl andra människor som för vår gemensamma miljö.
- Den som är oomtänksam vill inte att andra människor ska ha det bra och trivas i Åmål, antingen som bofast eller tillfällig gäst.
- Oomtänksamhet speglar Åmåls värdskap.
- Vi ska vara en plats där människor vantrivs och mår så dåligt som möjligt.
- En plats som människor väldigt ogärna återvänder till.

Ja, så är det faktiskt i denna konstiga bakåtvända kommun. För när boende i Fengersfors ville träffa kommunfullmäktige för att få till stånd ett samtal med kommunen om den planerade miljöfarliga vindkraftetableringen blev det stopp. Se vad kommunfullmäktige vräker ur sig som svar till en kvinna i Fengersfors som söker en dialog:

"Önskemål att informera kommunfullmäktige i Åmål
Du har via mejl framfört önskemål att få medverka vid ett kommunfullmäktigemöte i Åmål och framföra synpunkter på eventuell etablering av vindkraft i området Fengersfors och Fröskog. Din förfrågan togs upp och diskuterades vid vårt möte med kommunfullmäktiges presidium.

Presidiets uppfattning är att vi inte ser någon anledning till detta då ärendet inte är aktuellt för fullmäktiges dagordning. Fullmäktige tog sitt beslut i frågan den 29 februari 2012, KF § 25, och ärendet handläggs nu inom länsstyrelsen. (miljöprövningsdelegationen).

ÅMÅLS KOMMUN
För fullmäktiges presidium
Gustav Wennberg
ordförande"

"Inte aktuellt för fullmäktige." ??? Men för medborgarna i kommunen är det aktuellt.
Är det någon i kommunfullmäktige som känner igen skrivningen i visionen:
"Den som är omtänksam lyssnar och bryr sig om hur andra har det."
Skall inte den "omtänksamheten" praktiseras såsom visionen uttrycker det:
"Omtänksam handlar om att vara intresserad av andra människor och deras idéer och tankar." när dessa människor kommer och vill föra ett samtal i en speciell fråga? För vid vilket tillfälle ska man visa omtänksamhet och lyssna, om inte just vid ett sådant tillfälle?

Vänligen
Dag Blomqvist

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

Åke Olsson

27 mars 2013 09:04

Kommunens nya giv innebär ett steg att uppnå Vision-2020 genom en kakreceptävling,med gästvänlig bjudning av vinnarbidraget på Åmålsdagen 25 Maj.Visserligen infaller inte 1 April inte idag,men är detta skämt verklighet så kan jag bidraga med receptet på "pannkaka"!Parodi för en kommun i kris kallar jag detta.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 maj 2013 23:03

Nå hur gick det för din pankaka? Fick den något pris? Eller hann du äta upp den innan juryn fick smaka? ;)

Ha en trevlig sommar!

 
Ingen bild

Åke Olsson

27 maj 2013 11:53

Jag har bott och arbetat i Åmål sedan 1951,och känt trivsel utan visionstänkande och löjliga kakreceptstävlingar för uppnå gästvänlighet.Denna gång valde jag Bromma och träffa dotter och barnbarn,istället för denna "Åmålsdag".Jag missade kakan,men inte gästvänligheten!Kanske "pannkakan"fanns i reserv.Jag är fullt nöjd utan pris.

 
Ingen bild

Åke Olsson

8 juni 2013 12:06

Hej Tommy! Vill gärna höra av dig hur du ser på eventuellt utökat driftbidrag av kommunala skattemedel till Åmåls Tennisklubb.Är klubben missgynnad av Åmåls kommun gentemot andra idrottsklubbar,och i så fall vilka?

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

29 juni 2013 00:12

"-I vilken grop då? Jag ser ingen grop!"

I början på året skickade ett antal personer in ett medborgarförslag till Åmåls kommun. Se http://vindbrukdalsland.se/Medborgarförslag%20om%20kommunal%20bullerkarta%202013-02-27.pdf

Förslaget gick ut på att kommunen borde upprätta en bullerkarta som utvisade vindkraftsbullrets utbredning inom kommunen så att de tillkommande medborgarna skulle kunna se vilka områden de kunde flytta till, eller redan bofasta måste flytta från, på grund av vindkraftsbullrets skadliga effekter på hälsan och risken för en för tidig död.
Förslagsställarna åberopade de effekter vinkraftbuller visat sig medföra för enskilda individer som redan idag bor för nära vindkraftverk.
Därför föreslogs också ett minsta avstånd på 2 km mellan vindkraftverk och bostad.

Att man i sina förslag åberopat en professor och överläkare visade sig inte alls bita på vare sig Åmåls kommuns miljöchef Dan Gunnardo som skrev bl. a. i sitt remissvar: "de påstådda hälsoeffekterna till följd av vindkraft som medborgarförslaget hänvisar till inte har stöd i det vetenskapliga kunskapsläget", eller på kommunfullmäktiges lika opålästa ledamöter. Se helahans skrivelse på: http://vindbrukdalsland.se/Medborgarförslag%20om%20kommunal%20bullerkarta%20Gunnardos%20skrivelse%202013-03-14.pdf

KF:s beslut, se följande länk: http://vindbrukdalsland.se/Medborgarförslag%20om%20kommunal%20bullerkarta%20KF%20beslut%202013-05-29.pdf , och Gunnardos skrivelse skickades till professor och överläkare Göran Holm och till en dansk läkare för kommentarer. Svaren därifrån var inte nådiga, speciellt det från den danska läkaren.

Dessa svar kopierades in i en överklagan av KF:s obegripliga och oventenskapligt grundade beslut. Se följande överklagan: http://vindbrukdalsland.se/Medborgarförslag%20om%20kommunal%20bullerkarta%20överklagan%20av%20kf-beslut%20Dag%20Blomqvist%202013-05-29.pdf

Att Åmåls kommun vill vara en gästvänlig kommun visade sig återigen bara vara tomt svammel. För när det kom till kritan så finns ingen tillstymmelse till gästvänlighet, inte ens mot sina egna medborgare. Kommunens medborgare är inget som kommunledningen värnar om. För det har ju nu visat sig att den inte läser på i de ärenden de har att fatta besluta om utan okritiskt sväljer vilka dumheter som helst från en lika opåläst miljöchef.

Så besannas då det visa ordspråket som säger: Om en blind leder en blind så faller de båda i gropen ...

Finns det verkligen ingen i kommunfullmäktige som är intresserad av hur det går för kommuninnevånarna?

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

Åke Olsson

1 juli 2013 13:34

Sommarstängt!De tre statliga verken,Försäkringskassan,Skatteverket,Pensionsmyndigheten vid Kontakt Åmål har öppet 2-3 juli och sedan stängt till början av augusti.Personlig hjälp och service erhålles av Karlstadskontoret under sommaren.Jag önskar verkligen den ordinarie och mycket servicekunniga personalen en glad och innehållsrik semester,men att dessa tre statliga verk ej kunnat få fram ersättare för att upprätthålla samma serviceanda är för mig helt förkastligt.Ty personlig hjälp och god service behöver många av kommunens innevånare utan bilåkande till Karlstad tur och retur.Skärpning alla beslutsfattare om denna sommarstängning!

 
Ingen bild

Thord

2 juli 2013 01:20

Hjälpen är inte längre bort än ett Telefonsamtal, eller ??? Annars så får man planera lite bättre.

 
Ingen bild

Åke Olsson

15 augusti 2013 09:09

Bluesfestivalen hänger på fallrepet.Räddningsplankan måste vara näringslivet,de stora vinnarna med försäljning av mat och öl.Varför inte stötta bluesföreningen med ett antal % av intäkterna ,likt föreningar med övernattningsansvar.Dessa avstår med 15 % av intäkterna till bluesföreningen.Kommunal stöttning med skattemedel och hjälp i olika former har redan skett med råge,så det stödet är redan förbrukat.

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

23 augusti 2013 21:34

Kommualrådet Michael Karlsson (S) och vise kommunalrådet Ann Sörqvist (C)har fått igenom sina slugt uttänkta planer på att tortera kommunmedborgarna, speciellt de som bor i Kingebol.

Svea Hovrätt fastslår i sin dom att vindkraftsbolaget Gothia Vind får rätt att bygga den miljöfarliga och fullständigt onödiga vindkraftsparken Kingebol. En ansamlig om sex stycken över 200 meter höga fula landskapsfördärvande vindkraftverk.

Därmed ger domstolen grönt ljus till detta kriminella element som inte bryr sig om lagar och förordningar. Inte ens grundlagen tar man hänsyn till. Allt i de heliga vindkraftverkens namn. Kvar blir det för medborgarna att anmäla Sverige till EU för de rättsövergrepp de utsatts för i detta ärende.

De som riktat in sig på att tjäna pengar på denna hemska miljöförstörande verksamhet genom att arrendera ut mark till vindkraftsbolaget är:
Brandserud 1:1: Lars-Rune Larsson
Gyltungebyn 3:1: Anders, Annica, Johan och Stephan Hedborg
Kingebol 1:30: Johan Daniel Larsson
Säbyn 1:5: Karl-Göran Johansson
Säbyn 1:6: Conny Holmedal och Birgitta Härd.

Michael Karlsson och Ann Sörqvist är nu uppe i 9 vindkraftverk inklusive Söderbodarna om tre verk, plus 6 st ytterligare planerade i Fröskog. Summa 15 vinkraftverk i ett område som var olämpligt för vindkraftsparker och som det skulle råda en MYCKET återhållsam inställning till tillstånd till vindkraftverk enligt vindbruksplanen.

Men om man bygger sex vindkraftverk per ställe så blir hela kommunen snart en enda stor nåldyna fullproppad med olönsamma och miljöfarliga vindkraftverk. Så mycket var den återhållsamheten värd.

Michael Karlsson sa nej till den planerade vindkraftsetableringen i Jakobsbyn. Varför? Jo, som han menade: vi måste lyssna på lokalbefolkningen. Men i Kingebol lyssnade han inte på någon alls - men där bor ju inte heller Tommy Jingfors ...

Här är en länk till domen: http://www.vindbrukdalsland.se/Kingebol-Överklagan-av-Mark-och-miljödomstolens-dom-Miljööverdomstolens-dom-2013-08-21.pdf

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

Åke Olsson

19 september 2013 09:21

En sund besparing är tydligen genomförd,under tystnad.Åmålsmagasinet kommunens egen tidning gav ut sitt senaste,och förhoppningsvis sista nummer i November 2012?Att Gustav Wennberg äntligen,under stark påtryckning från media kröp till korset och gav sig tillkänna i PD:s synpunktssida.Tänk vad trögt!Det är upp till oss kommuninnevånare att tänka i visionens tecken.Det lättare att tänka "Åmål,möjligheternas stad".

 
Ingen bild

Åke Olsson

28 september 2013 10:17

Alla politiker skall ha en inbyggd självkritisk styrka,när man står under allmänt åtal ,skall man frånträda sitt politiska mandat tills dom faller.Finns inte tanken på detta,känns deltagande i politikerföraktet nära.

 
Ingen bild

Åke Olsson

11 oktober 2013 09:55

Inlägg i debatten om skolsnusk:Efter 25 år i skolans värld har jag själv haft full insyn i denna situation.Städpersonal skall hållas helt skadelösa.Fantastisk insats av denna personalgrupp under de förutsättningar som erbjudes.Förslag till lösning är:Se över om kostnad för toalettstädning ett antal gånger under dagen kan ske,istället för en.Kan Mac Donalds och andra privata anläggningar,så borde våra kommuner ha samma service.En allmän ADL-träning att golvet är ingen papperskorg.Denna sitter i regel högre upp på väggen.Alla kroppens vätskor bör hamna på avsedd plats.Ej på toalettring eller golv!Har vi kunskap och idog träning om detta redan unga år,så hoppas jag att skolmiljön förbättras för högstadiet och gymnasieskolan.Skolmiljö består dock till viss del av dig,som vistas där.

 
Ingen bild

Åke Olsson

23 oktober 2013 10:02

Kommunstyrelsen i Åmål har enhälligt beslutat att deltaga som expertkonsult i projektet Tuselog tillsammans med SKL International och Turkiska kommunalförbundet UMT.Vem skall vara konsult och vem bidrar med konsulttid i sin tjänst nämns ej.Enbart kontaktperson är utsedd.Att Turkiet inte finns med bland EU:s medlemsländer kanske är högst ovidkommande för beslutsfattarna.Jag som trodde att lösningar på hemmaplan var prioritet 1,men icke.Tuta och kör tycks gälla!

 
Ingen bild

Åke Olsson

7 november 2013 10:33

Destination Åmål,en mycket läsvärd bilaga till Torsdagens PD.Finansiärer är Åmåls kommun tillsammans med lokala näringslivet.Ett mycket bättre koncept och tänkande än det stilla avsomnade Åmålsmagasinet.Visserligen når inte bilagan alla hushåll,men ändå flera läsare på grund av innehållet.En välkommen ide,till skillnad från en egen kommunal "blaska.

 
Ingen bild

Åke Olsson

5 december 2013 12:03

Till alla,vilka är intresserade av våra skolors utveckling.Läs kolumnen skriven av Ove Rydh i dagens PD. Mycket bra skrivet om den verklighet som finns.Ansvarsfrågan finns hos samtliga aktörer.Glöm högre löner och betyg.

 
Ingen bild

Åke Olsson

17 december 2013 08:36

Gästvänliga Åmål söker centrumutvecklare under ett år.Passa på alla hågade innan tjänsten besätts internt.

 
Ingen bild

Åke Olsson

4 januari 2014 15:31

I Pd:s synpunktssidor har en dialog om vårdpersonalens tjänstgöringsgrad utspelat sig.Efter ett antal sakargument från s-medborgare den 28/12,så tycks debattlusten upphört inför alla oinvigda.Kom igen,Kommunals styrelse och Mikael Noren och Göran Karlsson.Tystnad ger inget bra resultat!Eller s-medborgaren har kanske trampat på några ömma tår?

 
Ingen bild

Åke Olsson

16 januari 2014 08:54

Rondellerna är löjeväckande.Ett stort tack till Folkpartiets Jan-Erik Thorin för ditt klara ställningstagande i rondellfrågan.Det är mycket unikt i politiska livet med så klara svar.Du har mitt fulla stöd för ditt raka budskap!

 
ingeting

ingeting

16 januari 2014 21:50

jag fattar ingent karlsson tog 40 öre för 2q års slängde ut dom gamla vad håller eva arwidsson o nollan gunnar på med dom kan inget om ekonmi eva invigde en hellerklopterplatta vad blev av det nu ska det väl läggas ner ni bör avgå ni fattar inget idioder

http://urlcghe

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 mars 2014 08:38

Är det ett sjukt väder eller är det en mänsklig sjukdom? Se detta:
http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fnotrickszone.com%2Fcategory%2Fipcc%2F%23&sandbox=1

 
Ingen bild

r.k

15 mars 2014 22:34

För att byta ämne lite
När ja ser dessa stackars rumäner som sitter utanför ica och domus så kan ja inte låta bli att undra ett och annat.. ..vad håller RIA hus(som subventioneras med 400 tkr om året av oss skattebetalare)kunde inte RIA bjud upp dom på lite mat o kläder eller är den bara avsedd för lata svenska socialfall som inte vill arbeta..? inkl samverket (hör välkomnandet till åmål till enbart för de etablerade utomsvenskarna..)De här människorna är inga flyktingar i vanig bemärkelse som har parasiterat sej hit..för att kosta vårat samhälle pengar ..dom här struntar socialen i.. ..varje svensk som går förbi dom utan att lämna ett bidrag borde skämmas..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 april 2014 09:00

Varning för nya kreditkort!
Se detta: https://youtube.googleapis.com/v/lLAFhTjsQHw%26sns=em

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 april 2014 09:06

Bevaka dina intressen.
Måkeberg AB planerar att uppföra en småbåtshamn i enlighet med gällande detaljplan inom fastigheten Åmål 2:1 i Åmåls kommun.

Man påannonserar ett samråd men bjuder inte in till något samrådsmöte där frågan kan debatteras. Detta strider mot lagtexten.

De påstår att "enligt miljöbalkens 6 kap. skall samråd ske med de som kan antas bli berörda." Men om nu man bygger en hamn i Åmål så berör det ju alla Åmålsbor. När kommer de att hålla samrådsmötet???

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 april 2014 13:03

NY KRAFTKÄLLA !

Detta måste ALLA få se: http://vimeo.com/90557645

Blacklight Power, Inc. har uppfunnit en ny primär energikälla som gäller för i stort sett alla kraft applikationer såsom värme, el, bil, lastbil, järnväg, sjöfart, flyg, rymd och försvar.

Strömkällan, är processen där man frigör den latenta energin av väteatomen genom att bilda Hydrinos.

SF-CIHT cell uppfanns av Dr Mills för att frigöra energi direkt som el från vatten som enda källa till bränsle.


Läs mera på Blacklight Power:
http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.blacklightpower.com%2F%20&sandbox=1

STOPPA VINDKRAFTSVANSINNET NU !

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 april 2014 18:31

NU HAR VI FÅTT BESKED OM VILKET PARTI VI INTE SKA RÖSTA PÅ!

Frågan hade ställts till Socialdemokraterna. Så här svarade de i ett mejl till en av oss som inte gillar miljöförstörelsen meddels de onödiga, förfulande och giftspridande vindkraftsverken:
______________________________________________________

Subject: Ang. stoppa vindkraften i skogslandskapen Det är valår i år
From: noreply@socialdemokraterna.se
Date: Thu, 10 Apr 2014 15:18:35 +0200

Hej xxx

Tack för ditt mejl.

Vi ser stora möjligheter att skapa arbetstillfällen och stärka industrins konkurrenskraft genom investeringar i det svenska energisystemet. Sverige har unikt bra naturliga förutsättningar för förnybar energi med vår goda tillgång på vind, vatten och skog. Den förnybara energin har mycket stor potential att byggas ut under lång tid framöver.

Vårt mål är att trygga tillgången på el och annan energi med en energiproduktion som har låg inverkan på hälsa, miljö och klimat – och att göra det på internationellt konkurrenskraftiga villkor. Sverige behöver en god tillgång till el med konkurrenskraftiga priser. Det är inte minst av stor betydelse för sysselsättningen i den svenska elintensiva industrin. En satsning på den förnybara energiproduktionen i form av vind, bioenergi och solkraft är en viktig del av omställningen till ett hållbart samhälle. Våra investeringar i grön energi ger möjlighet att skapa nya jobb i hela landet.

Vi vill avskaffa det kommunala vetot för vindkraft, investera i ett stöd för solvärme och solel och införa vita certifikat som ger stöd till investeringar i energisparande projekt och investeringar.

Vattenfall i statligt ägo utgör en viktig pusselbit för den svenska energi- och industripolitiken och vi vill ge tydligare direktiv till Vattenfall. Vattenfall ska öka investeringarna i förnybar energi och vara ledande i omställningen av energisystemet och pådrivande i energiomställningen i Sverige och Europa. Den borgerliga regeringen har sänkt ambitionerna för Vattenfall och låtit bli att vara en aktiv ägare.

Vänliga hälsningar

Socialdemokraterna
_______________________________________________

Vår man har pratat med Socialdemokraternas politiske sekreterare i Miljö och jordbruks frågor Anders Grönvall och fått följande besked.

Partistyrelsen har tagit följande beslut.

Avskaffande av det kommunala vetot.
Utökning av elcertifikaten.

Detta för att underlätta utbyggnaden av vindkraften.
Beslutet motiveras av att en ökad vindkrafts utbyggnad är den snabbaste vägen att nå klimatmålen.

Alltså bygger Socialdemokraterna sitt beslut på en ren lögn. Ska vi öka CO2 utsläppen så ska vi bygga vindkraftverk. Så vi når inga miljömål genom att bygga vindkraftverk. Dessa släpper nämligen ut lika mycket, om inte mer, CO2 per kWh än vad både vattenkraften och kärnkraften gör tillsammans.

RÄDDA MILJÖN GENOM ATT INTE RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA!


.

 
Ingen bild

Åke Olsson

15 april 2014 15:42

Bra Mikael Karlsson,om än sent,att stoppa vidare restaurangverksamhet vid Örnäs camping innan verkligt underlag för fortsatt LÖNSAMHET finns.Om inte lönsamhet finns,så ropar vård o omsorg på resurser.Det finns tydligen hopp inför Valet 2014.

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

15 april 2014 18:37

Hoppas att Michael Karlsson kan stoppa vindkraftverken också tills verkligt underlag finns för lönsamhet utan ekonoimska bidrag.

http://www.vindkraftdalsland.se

 
Ingen bild

Åke Olsson

29 april 2014 09:09

Ett inriktningsbeslut är fattat av Kommunstyrelsen.Att bilda gemensam överförmyndarnämnd med Säffle och Årjängs kommuner.Eventuellt kan Bengtfors kommun bli den fjärde om intresse finns.Om beslutande politiker tänker spara pengar på detta tycker jag att en inläsning på verksamheten borde ske,innan formellt slutligt beslut finns.Frågan ställs till kommunstyrelsens ledamöter och Gustav Wennberg (s)plus Leif Aronsson(c),nuvarande ansvariga.Vad har Åmåls kommun att tjäna på detta?

 
Ingen bild

Åke Olsson

7 maj 2014 09:55

Varför så tyst om Måkebergsprojektet?4 långa år sedan Kommunen och Måkeberg AB gjorde en uppgörelse om Åmåls nya framtidscentrum.När börjar byggnationen?

 
ingo

ingo

9 maj 2014 19:22

jag tror karlsson sk gå tillbaka till vården om dom vill ha honom där som politiker är ju han ett skämt ingen fattar nåt

http://url

 
Ingen bild

Åke Olsson

12 maj 2014 12:08

Mitt val i föregående EU -omröstningar.Nej till EU,nej till euron.Vilket parti företräder mig och mina val 25/5?

 
Ingen bild

Tord o

13 maj 2014 12:06

Politikerna i Åmål sitter där på stadshuset utan att förstå varför,bara trams och underliga beslut.

 
Ingen bild

Jonas

14 maj 2014 08:20

Det är väl V då Åke som är närmast.

 
Ingen bild

Åke Olsson

18 maj 2014 12:07

Lite fakta om EU-valet 2014.Sverige erhåller 3,75% av alla mandat i EU parlamentet.

 
Ingen bild

Åke Olsson

20 maj 2014 08:28

Modulerna ska ersätta Rösparksskolan under tiden som denna byggs om.Ombyggnaden beräknas pågå i två läsår.Detta budskap finns i annons för ansökan om tidsbegränsat lov för ersättningsskola.Att permanent lösning på framtidens grundskola finns redan nu, är helt ny information.Är detta fel vore en dementi av budskapet bra.Om inte ,kan alla andra förslag för framtidens grundskola läggas på is.

 
Ingen bild

Åke Olsson

25 maj 2014 08:04

Kyrkofullmäktigeval=Soffliggare.EU-val=Soffliggare.Ett val finns kvar.Kommunvalet.Det är dags för våra kommunala förtroendevalda politiker att deltaga i debatten och ge svar på frågor från allmänheten även om inte valögonblicket står för dörren.Ty öppenhet och mindre taktik ger mera röster än tystnad och bojkott av media.

 
Ingen bild

Åke Olsson

7 juni 2014 08:22

Valet närmar sig,under 100 dagar nu.På riksnivå finns två kandidater till statsministerposten.Sittande moderat Fredrik R eller utmanaren socialdemokraternas Stefan L.Men vem blir kommunalråd i Åmål?Sittande socialdemokraternas Mikael K.Enda motkandidaten till denna post lär väl vara Åmåls moderat Ulf Hanstål,ty centerpartiet med Sven C eller Ann S tillsammans folkpartiets Tomas Olsson kan förhoppningsvis aldrig bli aktuella.Fler aktuella "jokrar"kan dyka upp i denna blogg.Tips och gissningar från allmänheten är välkomna!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 september 2014 00:20

Så här får man göra mot djur i Sverige:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ORTFhKMKjvg

Speciellt om det sker i Guds namn.

Undrar vad de olika partierna tycker om detta? De borde redovisa sina åsikter innan valet!


.

 
Ingen bild

berörd

3 september 2014 21:26

Lyckas inte öppna länken dag ..men förstår va den innehåller.. .mej veterligt så finns det bara en politiker som vågat opponera sej mot halalslakt i Sverige och det är riksdagsledamot Daniel Bäckström (C)men det skall inte vara något hummande och flummande utan såna som sysslar med halalslakt skall ha piskan i ryggen direkt ...och förstå att vi välkomnar inte såna..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 september 2014 23:03

Detta är en rätt muslim:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fAJ38zVx-1o

 
Ingen bild

Åke Olsson

7 oktober 2014 10:48

Har Åmåls Kommun verkligen utrymme för inköp av nya fastigheter.Nu inköp av EFS-kyrkan a´800.000kr plus drift och underhåll,reparationer i antalet okända år.Syftet är att säkerställa en trafikplan,där bilarna leds förbi centrum(centrumutveckling?)En plan beslutad sedan länge och inte finns i tanken att genomföra inom överskådlig tid.Sanningen för inköpet är väl mera Kurt Svenssons ord.Håll hyrorna nere för Hela människan/Ria och Samverkets lokaler.Säg då sanningen i stället för att trixa in annat.

 
Ingen bild

Åke Olsson

6 november 2014 09:17

Satsa mer mot Norge.Rubriksättningen iPD:s synpunktsinsändare av Lisbeth Vestlund(Fp).Jag är benägen att hålla med(för en gångs skull),förutom etableringsresonemanget av norska lycksökare på södra och norra hamnplan.Bättre kommunala skattekronor borde finnas att hämta hos våra norska iderika inflyttare.Hoppas att Lisbeths ord är väl förankrade hos sina partibröder,så att frågan kan styras in till beslut i Kommunstyrelsen.Alltså lägg ned Kinatanken,satsa tid och kraft på vårt grannland Norge!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 november 2014 08:25

När man mejlar till politiker är det mycket vanligt att man får ett mejl tillbaka med informationen att deras mailboxs är full.

Här är några exempel:

- These recipients of your message have been processed by the mail server: kerstin.m.larsson@swipnet.se; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

- These recipients of your message have been processed by the mail server: cpuser_b510605@bredband.net; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

- These recipients of your message have been processed by the mail server: 5736jonsson@telia.com; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

- These recipients of your message have been processed by the mail server: zvu669t@tninet.se; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

- These recipients of your message have been processed by the mail server: itd760t@tninet.se; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

- These recipients of your message have been processed by the mail server: sven.callenberg.tollebol@amal.mail.telia.com; Failed; 5.2.2 (mailbox full)

När man får sådana där svar så undrar man ju vad den personen har i politiken att göra överhuvudtaget. En person som inte ens kollar inkommande post, och städar upp i sin mailbox är ju bara en total apatisk parasit som dräglar på samhällets resurser och borde omedelbart slängas ut från alla politiska "uppdrag"!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

17 november 2014 22:53

Det verkar som om rättssamhället har nått vägs ände.

Se här vad jag hittade på nätet. Det är ett inlägg från en som kämpat mot vindkraftsvansinnet i många år.

___
"Vindvansinne.
När vi ser vår statliga TV Aktuellt lobba för vindvansinnet genom att basunera ut ”billig el” tack vara vkv är det solklart att vi inte har någon chans att stoppa vansinnet, inte med information eller sakliga argument. Vem vill inte ha billig el? StatsTVn ställer inga riktiga frågor och lämnar inte saklig information. Varför skall vi ha ett ”gigantiskt” överskott av el 2020? Vi har överskott redan nu utan vindelen. Överskottet har tvingats fram av hushållen genom elskatter. Överskottet har fått som följd att den svenska naturen skövlas och att människor skadas till liv och hälsa. Vem tjänar pengar på detta överskott? Inte befolkningen men kapitalet.
Nu säger StatsTVn det klart. Kärnkraften skall avvecklas. Men lobbarna i SVT ställer inte den självklara frågan vart det gigantiska överskottet tar vägen när det inte blåser? Och frågar inte efter baskraften.
Det här är dödsdomen för oss på landsbygden. Vi offras för att en liten stollig sekt med tro om jordens snara undergång, MP, är beredd att offra oss och landets moderna framtid.
Sekter kan inte påverkas av sakargument. Om vi vill rädda oss från vindvansinnet måste vi tillgripa annat.
T.ex skjuta sönder skiten."
___

En annan skrev i ett mejl:

___
"Återigen är ett stort Svenskt företag misstänkt för att, denna gång via mellanhand, tjäna pengar på att människor som bott i ett område och bedrivit småskaliga näringar fördrivs till förmån för industriell verksamhet. Denna gång bommullsodling. Tidigare har vi sett att det rört sig om olja, gas mm. Detta har oftast, enligt media, skett i Afrika.

Vad dessa förkämpar för mänskliga rättigheter missat, med flit eller av okunnighet, är att detta sker även i vårt land. Har skett i Småland och Jämtland. Sker just nu i Markbygden, Piteå kommun. Hotade är även Brattbergsområdet i Arvidsjaurs kommun och Burträskbygden i Skellefteå kommun med flera.

Multinationella företag, med statens goda minne och ersättning, kör bort boende med litet ekologiskt avtryck till förmån för industriell verksamhet – i dessa fall vindkraft. Människor tvingas bort från sin egendom med baggbölerimetoder när de inte orkar stå emot längre. Andra väljer att fly medan tid är och försöker sälja sina fastigheter. Tyvärr, för deras del, är det så att vetskapen om ett fel, i juridisk bemärkelse, som kommande motorväg, vindkraft etc utan att meddela potentiella köpare någon form av bedrägeri och köpet kan gå tillbaka. Detta har mäklarföreningen hävdat, som dock underlåter att kontrollera sina anslutna mäklare.

Min fråga är nu var är människorättsorganisationerna? De som med all rätt hävdar att medborgare i olika Afrikanska länder bör få behålla sin mark. Vi behöver också er hjälp. Eller är det så att ni inte, liksom de flesta media i Sverige, inte vill tillerkänna oss samma rättigheter som människor i tredje världen?

FN har prickat Sverige för hanteringen av människor i vindkraftsområden vid minst två tillfällen, utan åtgärd. Samma gäller samernas rätt till renskötsel. EU domstolen har gett överklagande rätt i att Sverige brutit mot de undertecknade avtalen bl a de allmängiltiga FN dokumenten om mänskliga rättigheter, Maskindirektivet om liv och säkerhet, Århuskonventionen om delaktighet vid miljöstörande verksamhet m m. Listan kan göras lång men ingen bryr sig.

I Sverige har vi försökt, med stöd av skriftliga dokument, att polisanmäla trakasserier, hot, stämpling, anstiftan till grov stöld, tjänstefel m m. Bindande bevisning som skulle lett till fällande dom i någon stad men inte på landsbygden och inte när det gäller vindkraft. Ärendet nedlagt med enda motivering ett nummer som inte används längre. Detta nummer betyder att det är omöjligt att överklaga.

Således har vi inga mänskliga rättigheter i nuläget. Därför efterlyser vi som kämpar ett lagrum med paragrafer som stödjer detta samt det datum när detta trädde i kraft – det är väl inte för mycket begärt i en så kallad demokrati eller hur?
___

Rättssamhället har kollapsat.
Massmedia är endast spratteldockor som sprattlar bara när någon rycker i det populistiska snöret.
Uppgivenheten är uppenbar.
När kommer explosionen?
När börjar massorna röra på sig?
Vem kan då ropa på lag och ordning - när ingen lag och ordning gällde innan?
Sverige baslanserar nu på slak lina och det börjar blåsa en farlig sidvind från kallare, och för dom flesta svenskar, okända trakter ...



.

 
Ingen bild

Konungen är naken

22 november 2014 10:48

Det finns ett stort motstånd hos många politiker, tjänstemän och näringsidkare mot en sammanslagning av Dalslandskommunerna och skälen är troligtvis kompetens, ekonomi och öppenhet. I samhällen där alla kan bli politiker är det precis vad som händer; grupper med särintressen, oftast ekonomiska men man ska inte bortse ifrån att också makten och den status och prestige den för med sig har en stor lockelse på människor, sätter en företrädare för just sin grupp på en stol i kommunfullmäktige. Denna person har sällan den kompetens som krävs för det politiska uppdraget, en viss naivitet och inkompetens kan t.o.m vara meriterande. Detta förfarande ligger naturligtvis som grund för både ekonomin och öppenheten, chefer och politiker har ju dels ekonomiska privilegier och dels nyckelpositioner som är viktiga att behålla kontrollen över. Folk utifrån kan ställa obekväma frågor. Konstellationer av olika intressegrupper går ibland över kommungränserna, därav ineffektiviteten i kommunalförbundet. Överenskommelser genom handslag utanför protokollen är är odemokratiska man knappast oekonomiska för dem de gynnar.(En konsultrapport har dömt ut samarbetet mellan kommunerna som alltför beroende av personliga relationer). De som protesterar högst mot en sammanslagning är de som har mest att förlora, den formella makten väger tämligen lätt om man inte kan kontrollera den informella makten.

 
Ingen bild

Observer

12 december 2014 10:53

Läste i PD om de nya parkeringsplatserna där kommunen går in med ca 1,75 MSEK, resterande upp till 3,5 MSEK står COOP och fastighetsägarna för.
Finns det ett behov av detta? Det blir snedparkeringar där det idag finns 6 st längs med park.
Det innebär att man skall backa ut mot trafiken.
Finns ett politiskt beslut taget på detta?
Om 1/3 av de som handlar tog cykeln till butiken funnes inget problem som detta att lägga pengar på, är säker på att det finns en stor okynneskörning, dyrt och miljöovänligt.
Observer

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 december 2014 20:13

"-Du är inte min talman!" sa kommunisten Dinamarca.

Vad är farligare, att införa total anarki i riksdagen med egna privata ordningsregler eller att framföra sin åsikt i en politisk fråga?

Är det de enskilda ledamöterna som skall hålla ordning i riskdagen eller är det talmannen?

Är vi inne i det totala sammanbrottet nu där ingen tillåts ha andra politiska åsikter än det minsta partiet i riksdagen.

"-Talmannen ska representera hela Sveriges riksdag och SD kan aldrig representera mig eller någon annan i Vänsterpartiet," säger hon. Kanske det. Men i riksdagen hör det god ton att tilltala även talmannen. Eller är vi på väg mot polsk riksdag.

Enlig Wikipedia: "Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från de historiska polska riksdagarna (sejmerna), där varje adelsman hade absolut veto (polskt veto eller liberum veto)."

Är det detta hon tror: att hon har totalt veto och därför gör som hon vill? Ja, enligt kommunismen kanske det är mera rumsrent med diktatur och översitteri än demokrati och ordnade regler i riskdagen.

Även om hon ogillar den person som sitter som talman skall hon tilltala talmannen, eftersom talmannen är ett ämbete, en titel.

Enligt Wikipedia så skriver den om talmannen:
"En talman är den eller de personer som leder arbetet i en beslutande församling, till exempel ett parlament, eller någon av dess kamrar, om det rör sig om ett tvåkammarparlament. I svenska kommun- och landstingsfullmäktigeförsamlingar kallas motsvarande befattning för ”fullmäktiges ordförande”. Titeln talman används könsneutralt – det finns både kvinnliga och manliga talmän."

Kanske det kommer att bli legitimt i fortsättningen att kräva att personen som sitter som talman, för att få bli tilltalad i sitt ämbete, måste bära samma röda fana som kommunisterna?




.

 
Ingen bild

Skämskudde

17 december 2014 03:35

Dinamarca ett tröll ifrån Tröllhättan. Skämmer ut hela VG- regionen. Först tröjan med fjortistryck "SD = kommunister. Respekt för sitt uppdrag och vice talmannen. Trodde kanske hon var i Grästorps Folkets hus. Kommer nog att få harva med politik i kommunen, eller helst bli utesluten. Där invandringen säkert är i klass med Filipstad och helt har svämmat över. Nyanlända kräver större lägenheter vill gå före i kön, protesterar utanför kommunhuset. Men tyvärr centralt finns det mycket bostadsrätter. Kostar nog en del.

 
Ingen bild

Åke Olsson

20 december 2014 11:21

Tre enkla frågor till ansvariga beslutsfattare.1)Som nybliven ägare till en snöpistmaskin.Vad händer om den tilltänkta hyresgästen av snöpistmaskinen saknar medel till hyra ?Den utlovade finansieringsrapporten om var kommunala medel togs att finansiera de inköpta kompressorerna för snöläggning förra säsongen.Pris 650.000 kronor.3)Hade inköp av EFS-kyrkans fastighet varit lika aktuell om inte Ria och Samverket varit befintliga hyresgäster.Inköpspris 800.000 kronor plus lagfartskostnader och löpande underhållskostnader.Eventuella svar via denna blogg mottages tacksamt!Passa på nu istället för facebook,där kommentarer verkar vara enormt förekommande.

 
Ingen bild

First Alliances Loan Firm

7 januari 2015 07:30

Cheers! Cheers! Hurra Mina kära vänner, behöver du ett lån eller letar efter ett sätt att få en, eller kanske du nekas av en bank på grund av din dåliga krediter status och de vägrar att ge, och nu tror du att allt hopp är förlorat , Nej, min kära allt hopp är inte förlorat. Det kommer en plats lösningar för alla dina bekymmer och oro. Här är master planerare FÖRSTA ALLIANSER LÅNE FIRM. Vi erbjuder våra lån på 2% ränta för hela eller personer, bolag eller företag. Du kan kontakta oss idag på (firstalliancesloanfirm@gmail.com) för enkel och tillförlitlig lån, för att vår plikt att hjälpa dig ur din situation och få ett slut på ångest och oro

E-post: firstalliancesloanfirm@gmail.com

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 januari 2015 15:27

Sveriges statsskuld ökar och ökar och ökar och ökar ...
De här hur mycket per sekund: http://www.statsskuld.com/

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 januari 2015 21:56

Enligt svensk lag, närmare bestämt Förvaltningslagens 21 § heter det under rubriken Underrättelse om beslut:

"En sökande, klagande eller annan part skall underrättas om innehållet i det beslut varigenom myndigheten avgör ärendet, om detta avser myndighetsutövning mot någon enskild. Parten behöver dock inte underrättas, om det är uppenbart obehövligt.
Om beslutet går parten emot och kan överklagas, skall han underrättas om hur han kan överklaga det. Han skall då också underrättas om sådana avvikande meningar som avses i 19 § eller som har antecknats enligt särskilda bestämmelser."

Saken är den att:

Den 8 augusti 2013 skrev jag till Åmåls kommun. Det var ett brev som innehöll ett medborgarförslag.

Den 19 januari 2015 fick jag ett brev på posten innehållande ett protokollsutdrag från ett kommunalfullmäktigemöte där KF avslog mitt förslag.

Den 20 januari 2015 ringde jag till kommunen och ville veta huruvida jag kunde överklaga detta beslut eller ej, och fick då till svar, från kommunsekreterare Irene Larsson, att tiden för överklagandet gått ut redan för 6 dagar sedan. Alltså den 13 januari 2015.

Jag har alltså gått och väntat på svar från kommunen på mitt brev i nästan ett och ett halvt år (1,5 år) och får plötsligt besked om att tiden för överklagandet gått ut för 6 dagar sedan.

Detta är ju fullständigt orimligt. Det åligger kommunen enligt lagen att meddela mig sitt ställningstagande, svara på mitt brev, när de äntligen är klara med sitt beslut och sedan upplysa mig om möjligheten att överklaga eller inte det beslut man fattat i ärendet.

Åmåls kommun tycks inte bry sig om de lagar som råder i en demokrati.


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 januari 2015 15:39

Över 80 tusen sökte asyl i Sverige 2014. På vissa orter fördubblades invånarantalet genom massinvandringen.

Se hur det kommer att gå för oss svenskar i slutänden:

https://www.youtube.com/watch?v=xGaT0B__2DM

Spola fram till 3:35 där börjar det.



.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 januari 2015 22:22

Brevet till Förvaltningsrätten uppenbarar kommunens utstuderade ondska, totala avsaknad av OMTANKE och medmänsklighet och därmed med vilken kyla varmed man bemöter sina medborgare. Kalla kårar går nedför ryggraden på en när man inser vad för slags sinne dessa tjänstemän egentligen är besjälade av. Och vilken mentalitet man bygger upp i relationerna med medborgarna. Nyligen varnade massmedia för just hur det är myndigheternas dåliga bemötande som skapar utanförskap och därmed också terrorister.

Eftersom ärendet egentligen inte är mitt privata rejs mot kommunen utan saken gäller en fråga för hela kommunen, ser jag nyttan av att så många som möjligt får ta del av detta brev. För vad är det som ligger bakom att en kommun kan behandla en medborgare på detta simpla sätt. Nu är det mot mig, men nästa gång är det mot någon annan med ett lika legitimt ärende som det jag har. Hur har kommunen tänkt sig tackla följderna av denna skrämmande process framöver? För allt är ju en process. På vilket sätt kommer kommunens bristande mentala mognad nästa gång att drabba medborgarna?

Så till brevet som jag skrev till Förvaltningsrätten:
.... .... ....

Angående Åmåls kommuns hantering av medborgarförslag.

Saken är den att den 8 augusti 2013 skrev jag till Åmåls kommun. Det var ett brev som innehöll ett medborgarförslag.
Den 19 januari 2015, nästan ett och ett halvt år (1,5 år) efter det att jag lämnade in mitt medborgarförslag, fick jag ett brev på posten innehållande ett protokollsutdrag från ett kommunalfullmäktigemöte som visade att kommunen beslutat avslå mitt förslag.

Den 20 januari 2015 ringde jag till kommunen och ville veta huruvida jag kunde överklaga detta beslut eller inte, och fick då till svar, från kommunsekreterare Irene Larsson, att tiden för överklagandet gått ut redan för 6 dagar sedan, alltså den 2015-01-13.

Jag hade alltså gått och väntat på svar från kommunen på mitt förslag i nästan ett och ett halvt år och får besked om att tiden för överklagandet gått ut för 6 dagar sedan.

Detta anser jag är fullständigt orimligt. Jag anser fortfarande att det åligger kommunen att meddela mig sitt ställningstagande, svara på mitt brev, när de äntligen är klara med sitt beslut och sedan upplysa mig om möjligheten att överklaga eller inte det beslut man fattat i ärendet.

Samma dag skrev jag även till kommunen och åberopade paragraf 21 i Förvaltningslagen. Jag ville även ha en förklaring och att jag även ville beredas tid för att kunna överklaga.

Den 2015-01-27 fick jag från kommunen ett brev som var daterat den 2015-01-23. Där skriver kanslichef Ida Rådman följande:
___ ___ ___

”Angående dina synpunkter på kommunens hantering av medborgarförslag

Du har 22 januari 2015 hört av dig till kommunen med synpunkter på hanteringen av ditt medborgarförslag. Du efterlyser:
l. Förklaring
2. Tid att överklaga
3. Samt åberopar Förvaltningslagen § 21

1 Förklaring
Beslutet kring ditt medborgarförslag fattades av kommunfullmäktige 17 december 2014. Justering av protokollet ägde rum den 22 december och samma dag anslogs protokollet på kommunens anslagstavla. Kommunens rutin är att därefter skicka ett utdrag från protokollet till berörda parter. På grund av jul- och nyårsledigheterna blev detta utdrag inte postat till dig förrän den 15 januari 2015.

Detta är givetvis mycket beklagligt.

2 Tid att överklaga
Tiden för överklagande regleras i kommunallagen 10 kap §§ 6-7. Där står följande:
6 § Överklagandet skall ha kommit in till förvaltningsrätten inom tre veckor från den dag då det tillkännagavs på kommunens, landstingets eller kommunalförbundets anslagstavla att protokollet över beslutet justerats: Tidsfristen for överklagande aven gemensam nämnds beslut räknas från det att tillkännagivandet, att protokoll över beslutet justerats, har anslagits på anslagstavlorna i samtliga samverkande kommuner och landsting. Anslaget om protokollsjusteringen måste vara uppsatt på anslagstavlan under hela klagotiden för att tiden skall löpa ut.

7 § Om överklagandet före klagotidens utgång har kommit in till kommunen, landstinget eller kommunalförbundet i stället för till förvaltningsrätten, skall överklagandet ändå prövas. Detsamma gäller när överklagandet av en gemensam nämnds beslut kommit in till någon av de samverkande kommunerna eller landstingen.

Eftersom kommunallagen klargör att överklagandet ska ha inkommit inom tre veckor från den dag då det tillkännagavs på kommunens anslagstavla har kommunen inte laglig möjlighet att tillmötesgå din begäran om att bereda dig ytterligare tid för att överklaga.

3 Förvaltningslagen § 21
Förvaltningslagen § 21 avser myndighetsutövning mot enskild. Då beslutet om ditt medborgarförslag inte handlar om myndighetsutövning mot enskild är denna lagparagraf inte tillämplig i detta fall.

Jag hoppas att du har fått svar på dina frågor.

Med vänlig hälsning
Ida Rådman
Kanslichef
Kanslienheten”
___ ___ ___

Jag bor i Ånimskog som ligger tre mil söder om Åmål, men ändå inom kommungränsen. Det är alltså tre mil till denna omtalade anslagstavla och därmed tre mil hem från anslagstavlan. Alltså sex mils körning för att kolla om kommunen anslagit något på sin anslagstavla. Och som jag nämnde inledningsvis så har jag nu gått och väntat på svar från kommunen i ett och ett halvt år.

Jag anser det är orimligt att kräva att en kommunmedborgare ska åka sex mil om dagen i ett och ett halvt år för att kolla om kommunen anslagit något på sin anslagstavla. Kommunen hade ju kunnat skicka mig ett mejl om vad de beslutat – när de äntligen fattar sitt beslut. Det behöver ju inte ta mera än några minuter i anspråk.

Kommunen justerade protokollet den 2014-12-22 och samma dag anslogs det på deras anslagstavla. Varför då vänta till den 15 januari 2015 med att skicka mig protokollsutdraget?

Kanslichefen skyller på helgerna och olika ledigheter, men den argumenteringen tycker jag inte håller eftersom man efter egen planering förlagt kommunfullmäktige mötet till den 17 december. Vilket planeringsmässigt borde inkludera tid för att justera protokollet och meddela vederbörande i respektive ämne man behandlat på KF-mötet. Hinner nu inte kommunen detta borde man väl ha tidigarelagt KF-mötet med tanke på alla kommande helger och ledigheter för att inte sakägarna ska drabbas. Och inte åberopa helgerna och ledigheter som om det var något som kom så där helt plötsligt utan någon som helst förvarning så att ingen kunde göra något åt det.

Felet, anser jag därför, ligger inte hos mig utan hos kommunen som brustit i sin planering och hantering och därmed inte kunnat fullfölja de rutiner man borde kunna få förvänta sig av en kommun i en demokrati.

Och nu när således ärendet utretts och alla parter kunnat konstatera att jag som kommunmedborgare faktiskt kommit i kläm finner jag det mycket anmärkningsvärt att kommunen inte har utrymme för mera tolerans än ordet ”beklagligt”.

Kommunen har inte ens följt sin egen vision som lyder angående om att vara:
”OMTÄNKSAM
Det är fint att vara omtänksam och det är fint att möta människor som är det. Den som är omtänksam lyssnar och bryr sig om hur andra har det. Omtänksam handlar om att vara intresserad av andra människor och deras idéer och tankar. Det handlar också om att visa hänsyn för såväl andra människor som för vår gemensamma miljö. Den som är omtänksam vill att andra människor ska ha det bra och trivas i Åmål, antingen som bofast eller tillfällig gäst. Omtänksam speglar Åmåls värdskap och gästvänlighet. Vi ska vara en plats där människor trivs och mår gott. En plats människor gärna återvänder till.”

Med det ovan sagda anser jag således att kommunen rimligen borde ha berett mig tid för överklagande nu då de själva brustit i hanteringen av mitt ärende så att jag fråntagits min lagliga rätt att få överklaga deras beslut. Därför vänder jag mig nu till Förvaltningsrätten med en vädjan om att Förvaltningsrätten ålägger kommunen att bereda mig tid att överklaga beslutet som kommunen fattade angående mitt medborgarförslag.

Vänligen


Dag Blomqvist



.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 februari 2015 20:00

Följetongen fortsätter i ett nytt kapitel.

Fick brev från förvaltningsrätten idag. Där skriver man:
"Förvaltningsrätten uppfattar skrivelsen som en ansökan om återställande av försutten tid. Skrivelsen översändes därför till Kammarrätten i Göteborg för handläggning."

Därmed har Förvaltningsrätten visat prov på en mycket dålig uppfattningsförmåga. Problemet, och det var även det mitt brev till Förvaltningsrätten gick ut på, var inte att jag försuttit någon tid. Problemet var att jag INTE FICK NÅGON TID ATT ÖVERKLAGA. Men att kräva att Förvaltningsrätten ska begripa det är väl för mycket begärt.

Nä väl, det ska bli intressant att se vilken läsförståelse Kammarrätten har och vilken intelligensnivå den ligger på ....


.

 
Ingen bild

Åke Olsson

5 februari 2015 09:29

Varför ingen information om byggstarten,Åmåls framtid Måkeberg?

 
Ingen bild

Lars.P

7 februari 2015 12:12

Ganska komiskt konsumentrådgivaren Ekberg säger i intervju i P.D att skuldebelastade människor lika gärna kan vända sej direkt till Kronofogden.Men ta bort platsen då det skulle frigöra mycket kapital till andra viktiga verksamheter

 
Ingen bild

Fattig

8 februari 2015 04:47

Måkeberg.
Är det nån som på allvar tror att byggandet blir av?
Insatsen är inte billig och sjöutsikten tröttnar man på.
Bert K. kanske öppnar en flyktingförläggning. Så det blir lite action i Åmål. Inte helt problemfria dessa boenden enligt media.

 
Ingen bild

Åke Olsson

8 februari 2015 11:27

Byggandet kommer förhoppningsvis aldrig igång.Fråga "Måkebergs-Wester"och våra politiska drömvisionärer om de tror på denna ide lika positivt som år 2011.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

11 februari 2015 20:21

Kammarrätten har svarat:

Idag fick jag svar från Kammarrätten. Den avslår min ansökan.

De skriver: "Dag Blomqvist yrkar att kammarrätten återställer den försuttna tiden för att överklaga Kommunfullmäktige i Åmål kommuns beslut den 17 december 2014, varigenom kommunfullmäktige avslog hans medborgarförslag."

Detta är ren lögn. Jag har inte yrkat på att kammarrätten återställer någon försutten tid. Ordet "försutten tid" fanns inte i min begäran om tid. Och det eftersom kommunen inte givit mig någon tid överhuvudtaget för att överklaga. Det jag skrev om var en begäran om att få en tid så jag kunde överklaga.

Vidare anger Kammarrätten i sina skäl: "Regleringen i kommunallagen (1991:900) om medborgarförslag innehåller inga bestämmelser som medför skyldighet för kommunfullmäktige i en kommun att underrätta förslagsställaren om det beslut som fattas med anledning av ett medborgarförslag."

Jaha? Ja då är ju förslagsställaren fullständigt rättslös inför en kommun som hatar sina kommunmedborgare.

Sen skriver Kammarrätten också: "Kommunfullmäktige är vidare ingen förvaltningsmyndighet och omfattas därför inte av bestämmelserna i förvaltningslagen (se 1 § i den lagen."

Därmed behöver inte kommunfullmäktige svara på brev överhuvudtaget från en medborgare. Kommunfullmäktige kan leva i sin egen lilla bubbla och i sin egen lilla värld utan någon som helst kommunikation med medborgarna i kommunen. Det var ju också så Mikael Karlsson ville ha det: "-Lugn och ro på kommunen". De vill kunna tugga i sig sin kanelbulle i lugn och ro.

Så avslutar Kammarrätten: "Mot bakgrund av det nu anförda anser kammarrätten att Dag Blomqvist inte visat att han haft giltig ursäkt för att inte i rätt tid överklaga kommunfullmäktiges beslut. Ansökan skall därför avslås."

"giltig ursäkt för att inte i rätt tid överklaga" därmed skriver man således på mig att jag är skyldig att under ett och ett halvt års tid (egentligen i hur många år som helst) i väntan på beslut från kommunen åka 6 mil om dagen för att kolla om kommunen anslagit något på sin anslagstavla. För kommunen är inte skyldig att meddela mig när de fattat sitt beslut. Hur ska jag annars i tid kunna överklaga?

Man blir trött. Jävligt trött .... man stångar sig blodig mot detta, enligt min åsikt, asociala, outvecklade och lögnaktiga klientel som hellre är onda än mänskliga.



.

 
Ingen bild

Åke Olsson

28 februari 2015 10:28

Försäljningen av bostadsrätter till det första huset på Måkeberg verkar gå något trögt.Denna uppfattning bildar jag på två mingelpartyn och nu intresseresa till Vänersborg.Rätta mig om jag fel ute!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 mars 2015 21:24


Invitation till Geneve

Bernd Stümer är kallad till Geneve och han kommer att åka.
Ärendet gäller maskindirektivet och vindkraft och talerätten enligt Århuskonventionen.

Se invitationen här:
http://vindbrukdalsland.se/Bernd-St%C3%BCmer-ToCommC81_invitation_discussion_CC48%20(2)-1-Geneve-mars-2015.pdf


Eftersom Sverige inte är så bra på att varken hålla lagen eller tillåta i lag skyddade rättigheter för sina medborgare har Bernd Stümer agerat. Det ska bli intressant att se vad detta kommer att ge i slutänden.



.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

5 mars 2015 19:06

Svensk Energi och Energi Norges synpunkter på promemoria om ambitionshöjning i elcertifikatsystemet till år 2020.

Svensk Energi har beretts tillfälle att yttra sig över rubricerad promemoria. De har gemensamma synpunkter med sin norska systerorganisation Energi Norge.

http://vindbrukdalsland.se/Ambitionsnivån-i-elcertifikatsystemet-M2015-698-Ee_Svensk%20Energi-EnergiNorge-yttrande-2015-03-05.pdf

Svensk Energi och Energi Norge slår fast följande:

•Ambitionshöjningen har dålig timing. Vi har i dagsläget en mycket stark kraftbalans i Sverige och hela Norden då vi producerar betydligt mer el än vad vi använder. Med de begränsningar som finns i överföringsförbindelser är det mycket tveksamt ur samhällsekonomisk synvinkel att subventionera ytterligare kraftproduktion. Den vindkraft som byggs nu kommer dessutom att tas ur drift ungefär samtidigt som nuvarande kärnkraftverk behöver fasas ut av åldersskäl.

•Politiska mål för utbyggnad av förnybar elproduktion åtföljs inte av matchande åtgärder för att tillkommande elproduktion kan ersätta användning av fossil energi.

•Koldioxidsnål el kan spela en nyckelroll för klimatfrågans lösning. Men hur elen ska komma till nytta i transportsektorn, ny och befintlig industri och i andra europeiska länder saknas en tydlig strategi för.

•Hur ambitionshöjningen ska kunna bidra till miljökvalitetsmålens uppfyllande i Sverige är mycket oklart.

•Ambitionshöjningen försvårar investeringar inom kraftsektorn ytterligare. Detta gäller även miljöinvesteringar.

•Kraftproduktionen måste klara sig på egna meriter.

Elcertifikatsystemet måste fasas ut efter 2020. Alla producenter måste träffas av elmarknadens prissignaler. Något annat är ohållbart i längden.
Utsläppshandelssystem måste tillåtas verka och vara det styrmedel som driver utvecklingen mot minskade utsläpp i kraftsektorn.

--- --- ---

Vill bara påpeka att:
Vattenkraften släpper ut 8,43 gram CO2 per kWh
Kärnkraften släpper ut 3,31 gram CO2 per kWh
Vindkraften släpper ut 12,21 gram CO2 per kWh



.

 
Ingen bild

Åke Olsson

1 april 2015 13:06

Tips till trångbodda Samverket.Gratisytor vid behov.Kontakta grannen Huset vid tillfälliga behov.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 april 2015 22:27

Till kommunalrådet Mikael Karlsson:

Det sista avgörande slaget om vindkraften i Kingebol avgörs nu i sommar i Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt. Det 6 hövdade helvete du satt igång mot de stackars oskyldiga intet ont anande människor som bor runt den vindkraftsparken som du sa ja till kommer nu att avgöras. Vi får väl se om dessa oskyldiga kommunmedborgare tvingas, på grund av dig, gå (fly) från gård och grund eller hur det nu blir.

C:a 700 meter från det ena helvetet du planerat in där uppe har ett par människor ett bostadshus.
I Uddevalla finns ett liknande fall redan igångsatt. Också det c:a 700 meter från ett par helveten som står och dånar dygnet runt. Du kanske ska ta och läsa om det via denna länk: http://www.expressen.se/gt/det-danar-sa-vi-inte-kan-sova/ om du törs ...

Hoppas sen att du begriper vilket helvete du i din utstuderade ondska sagt ja till. Du är en bedrövelse för hela kommunen och en stor skam. Och du borde verkligen veta hut och skämmas! Du sitter och beslutar om saker du inte begriper. Skulle du inte bara kunna avgå och lämna kommunen så vi slipper se dig här?

Hade jag kunnat så hade jag svurit en förbannelse över dig att du inte ska få sova en enda blund resten av ditt liv. Men nu är jag ingen som kan utöva trolldom eller slikt. Men önska sig kan man ju alltid.


.

 
Ingen bild

Rickard Karlsson

21 april 2015 15:12

Dag ..så där kan ni inte skriva om vårat kommunalråd.. ..som ja förstått så upprörs ni av vindkraftverk ..alla kan ju inte tycka om samma saker.. ..men ni måste ju förstå att Michael har inte ensam fattat detta beslut ..utan det är antagligen förankrat i både Socialdemokrater samt Kommunstyrelsens arbetsutskott.. ..om ni fortsätter på denna nivån och önskar medmänniskor illa så tror ja de flesta tycker ni förtjänar att ha ett vindkraftverk in på knutarna...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 april 2015 22:22

Och varför skulle jag inte få skriva sanningen på "Vårat kommunalråd" ??? som om det vore en liten söt unge som inte förstår bättre.

Troligen så är du inte ett enda dugg insatt i det här ärendet eftersom du skriver som du gör och borde därför knipa igen. Tror du verkligen att jag kastar mig på det eländet till kommunalråd om han inget ansvar hade? Eller menar du att "vårat kommunalråd" inget ansvar har? Den mannen är en bedrövelse och borde förvisas ut ur kommunen. Skicka han med slamsugen!

Sen skriver du: "alla kan ju inte tycka om samma saker". Nä, precis! Speciellt inte de som inte kan sova om nätterna. De kommer inte att tycka om vindkraftverken som står och dånar nätterna igenom. De som inte hamnar bakom dessa livsfarliga och miljöförstörande vansinnesmaskiner kommer inte få några problem och har då heller ingen talan alls.

Sen avslutar du med att: "om ni fortsätter på denna nivån och önskar medmänniskor illa så tror ja de flesta tycker ni förtjänar att ha ett vindkraftverk in på knutarna..." Jaså det tycker du! Men har du aldrig förstått att det är skillnad på de som i praktiken gör människor illa och de som bara önskar dessa plågoandar samma plåga tillbaka, den plåga som de utsätter de oskyldiga för?

Så du menar alltså att om någon kör ett järnspett genom foten på mig så har jag ingen rätt att varken skrika av smärta eller ens ojja mig det minsta. Jag skall alltså bara vara tyst, tacka och ta emot vad skit som helst?

Din låga intelligens nivå betackar jag mig verkligen för. Kom igen när du vuxit upp och mognat till en social och förståndig människa. Empati vet du inget om tydligen. Hur tror du de upplever situationen som kommer att få sina hem obeboeliga? Och hur tror du de kommer att må när de inser att deras hus inte heller går att sälja på grund av Mikael Karlsons vansinniga och fullständiga hat mot kommunmedborgarna?


.

 
ingen

ingen

25 april 2015 18:47

ingen kommentar från rikard karlsson angånde vindkraft värk du bor väl i stan jag tycker Kungsberget skulle passa med en snurra där blåser det jämt

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 juli 2015 22:42

En "styvnackad" generaldirektör eller ett frustrerat kommunalråd som har svårt att acceptera en "respektlös" överhet.

Läste i tidningen Dalslänningen att skatteverket ska flytta skattekontoret från Åmål till Karlstad. Det stod också att kommunalrådet Michel Karlsson ondgör sig över detta. Ja inte bara det han retar sig på personen generaldirektören Ingemar Hansson. Michael Karlssons vokabulär haglar över den stackars generaldirektören med ord som:
"respektlöst",
"förvånande att generaldirektören är så styvnackad",
"mycket märkligt agerande",
"det handlar om prestige".

Ja, jag kan ju förstå Michael och hans agerande, (vi är ju alla människor) men att ordvalen skulle vara bra argument i förhandlingarna om bevarandet av Åmåls skattekontor tvivlar jag starkt på. Michael Karlsson kanske ska gå en kurs i förhandlingstaktik?

Sen är det en annan tanke som slår mig när jag läste detta. Och det är hur den karln har agerat i vindkraftsfrågan under de senaste åren.

Nu var det många som fick ångest över hans framfart och svek i den saken. Ett mera "respektlöst" elände än Michel Karlsson i vindkraftsfrågan i Fengersfors och i Kingebol får man ju leta efter. Trots flera års långa uppvaktningar och påstötningar och information om vindkraftens visuella och audiella helvete kastade han in respektive grannar i ett trettio års långt lidande och ständig plåga. Och med försämrade fastighets värden och försämrad miljö och ökade CO2 utsläpp. Giftspridning i naturen och en fågeldöd utan dess motstycke. (C:a 9700 stycken större fåglar förväntas sönder hackas i bitar under tillståndstiden.) Och det bara av en enda anledning, enligt honom själv: för att få "lugn och ro" på kommunkontoret.

Att kommunmedborgarna också vill ha lugn och ro, och det i sina egna hem, det brydde karln sig "styvnackat" inte om alls.

Under flera år kämpade dessa grannar mot en stenhård bergvägg uppbyggd av endast "prestige" och egensinne hos en människa som glömt vilka som röstade in honom som kommunalråd. Istället flydde han, och det i egenskap av socialdemokrat, upp i knä på centerns gaphals och lyssnade till det i valet förlorade partiets argumentering i frågan.

Sen går han i taket när generaldirektören för skatteverket behandlar honom lika nonchalant som han har behandlat sina kommunmedborgare i vindkraftsfrågan. Ordspråket säger: att den som illa gör han illa far. Så ock: det man sår det får man skörda. Förhoppningsvis får han nu en tankeställare, nu när han ser hur "lätt" det är att försöka påverka på demokratiskt vis i ett samhälle som glömt sina medborgare och bara tänker på sitt eget och sin egen komfort.

Nu lyssnade han ju till vissa medborgare. Jag tänker närmast på de som bor i Jakobsbyn. Men längre än så sträckte sig inte den omtanken. Men så bor ju också Tommy Jingfors där och inte i varken Kingebol eller Fengersfors. (Tommy var en av de som initialt startade upp arbetet med tilläggsplanen 'Vindbruk Dalsland', då när man skulle börja planera för nåldynan i Dalsland, fullproppad med vindkraftverk på varje tänkbar höjd i hela landskapet.)

Jo, det blev inte heller några vindkraftverk på Östby med omgivning. Troligen därför att den på kommunen som skrivit kontraktet med vindkraftsbolaget hade passat på att också arrendera ut några grannars marker ock det utan deras vetskap eller samtycket. Så med hot om polisanmälan och annat ståhej vek sig kommunen och lade hela projektet i papperskorgen - där det egentligen redan från början hörde hemma.

Jo, också därför att om det blivit vindkraftverk på Östby hade Agda 90 år behövt både störthjälm, varselväst och skyddsskor för att överhuvudtaget få beträda området för att lämna sin lilla soppåse på Östby enligt de skyddsregler som gäller i det riskområde som finns runt varje vindkraftverk.

Så, Michael Karlsson, lycka till med förhandlingarna med generaldirektören på skatteverket! Mitt råd är att du ska byta bort vissa fyrkantiga ord i den "konversationen" och inta en lite mera lågmäld och undergiven attityd. Du förstår, generaldirektören har sina förhållningsregler i sitt regleringsbrev från högre ort, att ta hänsyn till, som t.ex "effektivitetskravet" vilket varken han eller du kan ändra på.
Nu då du och din regering bestämt sig för att hela Sverige INTE ska leva.

Med vänlig hälsning från
kommunmedborgaren Dag Blomqvist i Ånimskog


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 juli 2015 16:54

Se om ditt hus!

Snart blir du av med det.

http://mobil.cyberliv.bloggplatsen.se/2014/04/24/10670191-expropriera-hus-till-flyktingarna/

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 juli 2015 08:47

Därför är vi rädda för islam:
http://www.mrctv.org/videos/bill-warner-1400-years-fear-swedish-titles

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 augusti 2015 22:23

"vi kan inte älska resten av världen medan vi hatar oss själva"

Läs hela Marika Formgrens artikel på:
http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2790368-marika-formgren-stormakt-byggd-pa-sjalvhat?utm_source=sprinkle&utm_medium=widget-5423d5d5df4a5&utm_content=www.gp.se

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 november 2015 09:13

På Avpixlat kan man idag läsa följande:
"I en tid då mediernas forna informationsmonopol brutits, och alltfler hittar till alternativa medier, ökar paniken. Dagligen kan man läsa om hur det förvanskas, mörkas och ljugs samt hur vissa nyheter inte tas upp överhuvudtaget.

“Journalistisk kvalitet” och “respekt för demokratiska idéer” kan snart bli kriterier för presstödet – och vad som ska utmärka dessa kriterier ska “en branschutsedd nämnd” besluta.

Idéerna kommer från Anette Novak, journalist och före detta chefredaktör på Norran och styrelsemedlem på Sveriges Radio, som ingår i den så kallade medieutredningen som i veckan lämnade sitt delbetänkande till kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Att ha en bestämmelse om “respekt för demokratiska idéer som en grundläggande förutsättning” för att få del av ett statligt stöd avvisades av presstödskommittén 2013 med hänvisning till att det gick emot tryckfrihetsförordningen. Men nu är det alltså aktuellt igen. Man hymlar heller inte med att måltavlan är “nationalistiska tidningar” som idag erhåller presstöd."
(Källa: http://avpixlat.info/2015/11/06/presstodet-ska-baseras-pa-kvalitet/#more-159567 )

Vad är det för trams; “nationalistiska tidningar”???

Vad är det för fel att tycka om sitt land?

Bara för att man tycker om sitt land behöver det inte betyda att man hatar andra länder och deras kulturella särdrag.

Det mest naturliga är ju att en person älskar sina föräldrar, sina syskon, sin födelseort och sitt land.
Det onaturliga är ju att man hatar sina föräldrar, syskon, sin födelseort och sitt land.

FINNS DET INGEN FÖRSTÅELSE FÖR ATT DET FINNS DE SOM ÄLSKAR SITT LAND MED DESS SPRÅK, TRADITIONER OCH SPECIELLA KULTUR?

Sen anser, åtminstone då jag, att de som ska bestämma vad som är demokratiskt eller inte demokratiskt ska ju inte vara de som direkt uppenbart är odemokratiska i det mesta de skriver och säger.

Hur kan man tro att man är demokratisk när man förordar censur och begränsning av medborgarnas åsikter. Jag kan förstå om man reagerar mot regelrätt ondska och människofientlighet, men om ett land håller på att sprängas och kvävas till döds av en fullständig massinvasion av andra staters invånare, måste ju envar vars hela existens hotas få säga ifrån - UTAN ATT KALLAS RASIST. !!! Det är ju massinvasionen, beteendet, som är problemet - inte den enskilda människan som kommer - även om det är just denna, tillsammans med de andra, som skapar det faktiska problemet.

Sverige är stort. Ja! men det mesta av den ytan är skog. (Förlåt, egentligen är det en granplantering.) Där finns inga arbeten, eller bostäder, som dessa lycksökare vill ha - eller ens kan tänka sig. Föresten så har de inte en aning om vad ett skogsjobb innebär, för de flesta av dem kommer från länder som består av öken och sand.

Och det där med presstöd, vilken tidning som säger sanningen behöver presstöd?

All denna massmedia som inget annat är än en utsliten gammal hopskrynklad hora som måste betala för att få kunder. Ja, dom behöver nog presstöd. Men den fräscha idérika, kvicka och naturligt sanningsälskande behöver inte betala för sig. Kunderna dras naturligt till denne som biet till den utslagna blomman för att suga dess underbara och söta nektar.

Och varför vill man döda alla andra? Att skära halsen av folk och företeelser tillhör väl inte någon efterlängtad tradition i Sverige utan snarare kalifatiska medeltidsmuslimers onda sätt att tänka, säga och göra. Vad är det för skillnad på en korantrogen muslim och journalisten Anette Novaks idéer? I båda fallen är man ute efter att ta ihjäl allt annat som inte tycker som hon. Muslimen har kniven medan denne journalist har lögnen, hatet och icke demokratin (diktatur) som vapen.


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 november 2015 14:15

SD vill kräva en folkomröstning om invandringen och Sveriges framtid.

Det räcker nu! Sverige klarar inte mer.

Säg ifrån genom att skicka ett sms till nummer
71120
Skriv i meddelandet: rösta förnamn efternamn T.ex: rösta Lars Asp

(Dina kontaktuppgifter raderas efter kampanjens avslut.
Kampanjen genomförs av Sverigedemokraterna.)

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 november 2015 18:36

Mera sex är räddningen!

Muslimerna tar över, vare sig vi vill det eller inte. Och det utan vapen, terror eller hot. De förökar sig.

Se denna video:
https://www.youtube.com/watch?v=pKcMM_uyFHM

Det är hög tid att agera. Men hur?
Jo, gå in i din sängkammare och ...

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 november 2015 20:32

Därför vill inte regeringen rädda svenska mjölkbönder:

https://www.youtube.com/watch?v=OvOiNG6dUDU&spfreload=10

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

24 november 2015 09:28

Inga vapen hos privatpersoner - ett nytt EU-förslag.

EU har föreslagit att man ska dra in alla vapen, även de lagliga, som finns hos privatpersoner i hela EU. Det även från jägare och skytteklubbar.

Det har upprättats en protestlista på internet där du kan skriva in ditt namn. Det är hög tid att protestera mot detta vansinne.

Gå via denna länk:

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership?recruiter=432931978&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

(Fungerar inte länken när du klickar på den så markera den och kopiera den. Klistra sen in den i adressfönstret i din webbläsare.)

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 december 2015 17:27

"Fin julklapp till dina vänner som bryr sig!
Den här boken rekommenderas varmt.

För att locka er till läsning/studier av Kalifatets återkomst kommer här en översikt av innehållet:
•Inledning; en historisk tillbakablick på islamismen som fenomen. Varför är de så framgångsrika?

•En region i kaos; ett vällovligt försök av författaren att bena ut de olika krafter som styr i Mellanöstern.

•Ett nytt krig i Mellanöstern, USA:s inblandning är minsann inte lätt att förstå sig på. Norell ger bra och sannolika förklaringar.

•De villigas koalition? USA:s ”allierade” i Mellanöstern är ett kapitel för sig. Bättre vänner kan man ha. Dubbelspel och falskspel.

•Politisk islam; här klargör författaren problemets kärna med islam, den skiljer inte som vi gör i Väst mellan religion och politik. Sekulära och profana intressen krockar i vår moderna värld. Är de idémässigt oförenliga men måste förenas, ja då blir det islamism.

•Islamiska staten; bakgrund, konkurrenter, ideologiska rötter och det nya kalifatet.

•IS som militärt hot; hur militärt starka är IS? Kommer USA och Ryssland att besegra IS?

•Ett ideologiskt krig om idéer; terrorism, antisemitism, muslimer i Väst, rasism och islamofobi är några ämnen som avhandlas i slutet av boken.

Recensenten när en stilla förhoppning om att Kalifatets återkomst även kommer ut som e-bok och ljudbok och gärna som kolorerad pekbok för politiker och slikt folk.

Kalifatets återkomst – orsaker och konsekvenser, Magnus Norell, 2015.

Arvid Klegg"

Läs mera här:
http://www.d-intl.com/2015/12/07/recension-tills-det-ar-gjort-kan-vi-aldrig-lita-pa-muslimer/

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 december 2015 16:12

Jaha, så var det det här med den globala uppvärmningen.
Egentligen har det i verkligheten bevisligen blivit kallare och inte varmare så som IPCC förutspår, troligen för att skrämma upp folk för att få makt över dem. Se detta:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=T2iggJN4Etw#t=3228

Det är konstigt. Är det inte det här lögnaktiga påståendet med att bygga vindkraften för att få ner CO2-utsläppen så är det lögnen om den enorma vinsten med flyktingar eller, som nu, lögnen om klimatförändringarna till det varma där hela länder kommer att översvämmas, så frossar politikerna och massmedia i lögner och åter bara lögner. Och det utan någon som helst skam. De är som besatta. Med fradgan stänkande runt mun ljuger de andfådda och flåsande ikapp i både radio, Tv och tidningar. Och forskarna - ja, de ljuger ikapp med politikerna för att få gotta sig i forskningsanslagen.

Vi som ser till verkligheten, vi ser en helt annan bild av det hela. Men påtalar man sanningen om sakernas tillstånd blir man påkastad och åthutad att man är rättshaverist, rasist, nazist eller klimatförnekare. Man klöser ifrån sig som argsinta katter som kommit i kläm.

Men verkligheten då? Har den ingenting att säga till om? Varför inte ödmjuka sig inför verkligheten.

Nu hann ju verkligheten ikapp de naiva megatrattarna i fråga om den vansinniga lössläppta och ansvarlösa flyktinginvasionen, som egentligen till största delen bara är nationsomflyttningar av fattiga ekonomiska lycksökande gökungar.

Vi får väl hoppas att verkligheten hinner ikapp politikerna i klimatfrågan också innan vi blivit sönderbeskattade med orimliga pålagor för att vi äter "fel" mat, använder "fel" fortskattningsmedel, (t.ex. bilen trots att man har 3 mil till Åmål) eller köper "fel" kläder.

Det finns tydligen ingen gräns för detta onda vansinne. Har de satt tokigheterna i rullning tycks dårskapen bara öka och öka och öka.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 december 2015 21:20

"De bekämpar inte terrorismen. De bekämpar invånarna."
”Det stora schackbrädet”
– Mot global diktatur"

Läs mer här: http://www.nyapolitiken.biz/nya_varldsordningen/schackbradet.html

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 december 2015 11:20

2015 års Långtidsutredning. I Huvudbetänkandets sammanfattning målas det inte upp någon ljus bild av Sveriges framtid.

Visserligen lanserar man olika tänkbara scenarier som man förväntar sig kommer att lösa problemen, men då den oroväckande ökningen av massinvandringen under hösten inte verkar ha tagits med i beräkningarna torde verkligheten vara den att vi går en allt mera mörkare tid tillmötes än den man nu redogjort för.

Sverige kanske har varit en stormakt inom välfärden, men med Långtidsutredningen i hand och viljan att under senare tid även vara en human stormakt verkar den välfärden vara ett minne blott. Redan nu jämrar sig ju kommunerna över att den ökande invandringen stramar åt deras ekonomiska handlingsutrymmen.

Så här formulerar Långtidutredningen det: "Den demografiskt betingade efterfrågeökningen på offentligt finansierade välfärdstjänster kommer vid dagens nivåer på sysselsättning och skatter enligt de flesta scenarier att vid oförändrade regler och politik leda till underskott i de offentliga finanserna under i stort sett alla år fram till runt 2040."
(demografi: vetenskapen om befolkningens sammansättning) Där invandringen inte verkar ingå. Man har tydligen bara räknat med det faktumet att de äldres antal ökar bland befolkningen.

För så här skriver Långtidutredningen:
"Det finns flera faktorer som gör att efterfrågan på såväl
välfärdstjänster som socialförsäkringar sannolikt kommer att öka i framtiden, bl.a en åldrande befolkning, stigande inkomster, och en teknisk utveckling som kan påverka behandlingsmöjligheter inom vård och omsorg. Strukturomvandling till följd av bl.a teknisk utveckling och internationalisering kan komma att öka efterfrågan på socialförsäkringar."

Och vidare:
"En höjd ambitionsnivå i välfärden skulle enligt scenarierna leda
till stora underskott i de offentliga finanserna under lång tid, givet dagens sysselsättningsgrad och nivå på skatter. För att kunna finansiera förbättrade välfärdstjänster utan stora offentliga underskott kommer det därför att krävas betydande anpassningar.

För att upprätthålla och utveckla de offentliga välfärdssystemen
i framtiden krävs förändringar. Fler arbetade timmar, höjda skatter, omprioriteringar eller en högre grad av egenfinansiering är i grunden de möjligheter som står till buds – med varierande potential – till varaktig förbättring av de offentliga finanserna.

Utredningen gör bedömningen att den största potentialen ligger i
att öka antalet arbetade timmar i ekonomin. På kort sikt kan
skattehöjningar användas som komplement, men på lång sikt
bedöms möjligheterna att finansiera en utveckling av de offentliga välfärdssystemen med höjda skatter begränsade.

Utredningen tror inte att produktivitetshöjningar inom den
offentligt finansierade verksamheten skulle underlätta den
långsiktiga finansieringen av de offentliga välfärdssystemen i
tillräckligt hög grad för att möta en sannolikt kontinuerligt ökande efterfrågan på skattefinansierade välfärdssystem. Även en högre produktivitet i privat sektor skulle ha en mycket begränsad effekt på de offentliga finansieringsmöjligheterna, eftersom en mycket stor del av de offentliga konsumtions-utgifterna utgörs av löner som på sikt tenderar att stiga i samma takt som i näringslivet.
(Källa: Betänkande av Långtidsutredningen Stockholm 2015 [SOU 2015:104])

Läs mera här:
http://www.regeringen.se/contentassets/86d73b72a97345feb2a8cbc8b6700fa7/sou-2015104-langtidsutredningen-2015-huvudbetankande

Långtidsutredningen menar också att: "En utveckling där de offentliga finanserna visar underskott under fler årtionden förefaller dock osannolik. Mer sannolikt är att olika åtgärder kommer att genomföras för att nå balans i de offentliga finanserna."

"Fler arbetade timmar":
På 1960 talet kände jag en familj där mannen ensam arbetade och försörjde familjen. Frun var hemma med barnen. Ändå bodde de i en villa. De hade bil, sommarstuga och båt med motor. Sen gick åren och frun tvingades ut på arbetsmarkanden för att kunna bidra till familjens försörjning. Nu räcker inte heller detta. Nu ska de tvingas arbeta fler timmar för att få det att gå ihop.

"Höjda skatter":
Men att höja skatterna är inte någon lösning. Och det går inte heller. För medborgarna måste ju ha något kvar av lönen, pensionen osv. att leva på.

"Omprioriteringar eller en högre grad av egenfinansiering är i grunden de möjligheter som står till buds":
"Egenfinansiering"? Är det sjukvården, barnomsorgen och åldringsvården som de menar vi framöver själva ska betala - en gång till? ??? För vi har ju redan betalat detta en gång via skatterna.

Att dessutom spä på eländet med ytterligare tusentals invandrare i veckan, vilka ska ha gratis mat och gratis husrum, är fullständigt obegripligt. (Ja gratis är det ju inte för oss som ska betala kalaset. De äter t.ex för över 500 kronor per dag och person, som det redovisades från en flyktingförläggning, medan barnen i skolan får nöja sig med c:a 10 kronor per dag. Om ens det.)

Och skulle man nu, som man påannonserat, börja låna flera tiotals miljarder blir det rena natta. Vem har givit dessa politiker mandat att kasta alla sina ekonomiska avarter och vanstyre på våra barn och barnbarn? Varför ska de tvingas betala för vår dårskap? Våra barn har säkert egna drömmar om hur de vill utforma sina liv. Denna barbarism mot kommande släkten är oförlåtlig.

Och då Långtidsutredningen redan nu fastslår att det inte ser så värst ljust ut för Sverige framöver, måste vi lägga en budget som vi i Sverige idag kan klara av. Vi kan inte dra på oss ännu mera problem än de vi redan har.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 december 2015 21:24

Hur radikala är muslimerna? Se detta:

http://www.mrctv.org/videos/islamic-peace-conference-norway-march-2013

Personligen anser jag att stening av människor inte är religion utan barbarism. Så betedde sig ociviliserade folkgrupper för ett par tusen år sedan. I vårt samhäller år 2015 är det då i alla fall fullständigt otänkbart av oss civiliserade människor.

Inte heller är det människovänligt att diskriminera, eller särbehandla, kvinnor.

De muslimer som söker sig till våra civiliserade länder bör lämna barbarismen och hatet bakom sig. De borde lära sig hur man ska uppträda i ett civiliserat rättssamhälle.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

5 januari 2016 21:26

Den hatande hovpredikanten i Tydjebyn.

Häromdagen läste jag en artikel i PD där en vulgär hatpredikant kastade sina stenar på Sverige och dess integration. Han menade att Sverige är "sämst på att integrera".

Denne hatpredikant, Lennart Widing, ondgjorde sig över Sveriges "dåliga" förmåga att integrera flyktingar.
Men vad han tydligen inte inser är att om man lastar en tyngdlyftare med flera gånger mer än vad han vanligtvis orkar som mest är det väl inte så konstigt om denne inte orkar med det orimliga pålägget?

Sen orerar predikanten Widing över att medan 4,6 procent av svenskarna inte har jobb är det helt ok att släppa in folk där inte fler än 25 % har högskoleutbildning. 75 % av de inkommande har alltså för dålig utbildning - och det i ett Sverige som har, enligt samme predikant, minst låglönejobb av alla OECD-länder. Den av honom påstådda "enorma potential" som finns i detta kan jag tyvärr inte se.

Sen verkar han vara totalt ordblind när han använder ordet "flyktingar" om de som väller in i landet. Ordet är direkt missvisande då varken Danmark eller Tyskland är i krig. De som kommer från våra grannländer hade utan vidare kunnat söka asyl i de länder de passerat igenom. Så att påstå att de är "flyktingar från krig och förtryck" är helt fel. Ja, direkt lögnaktigt! De som kommer till Sverige är därför per definition inget annat än lycksökare som söker sig till det land där de kan få mest bidrag - inte mest skydd från krig och förföljelse.

Men det värsta påhoppet på Sverige och vi svenskar är när han vräker sig på och beskyller Sverige och svenskarna för "invandrarnas" utanförskap. Han verkar till och med mena att man måste "bryta medelklassen innanförskap". Nu är medelklassens innanförskap något svensken under många år genom enträget arbete och skötsamhet under 300 årig fred byggt upp. Sverige är ju svenskens eget land. Att då slänga ut svensken i utanförskap i sitt eget land så att de som kommer hit ska få "tillträde till bostäder, jobb och de demokratiska arenorna" är inte varken humant, förståndigt, rättvist eller ens demokratiskt. Det är barbariskt och omänskligt!

"Sverige är sämst på att integrera" vräker han ur sig, men det är inte Sverige det är fel på. Inte ens på integreringspolitiken. Eftersom de svenska skattebetalare redan har fullt upp med att hålla de i den egna befolkningen under armarna som saknar arbete, saknar bostad och så vidare. Att det i den situationen hatfullt med detta djupa förakt kasta sten på denna "medelklassens innanförskap" är oförlåtligt. Ska verkligen en "predikant" uppföra sig så simpelt? Eller är det epitetet "Hovpredikant" som han tror legitimerar att hata idoga och skötsamma svenskar? Och föresten: Vilken samhällsklass tror han sig tillhöra när han kan kasta sin avsky på "medelklassen"?

Sen är det definitivt inte tillrådligt att släppa in människor med annan avvikande kultur och främmande människoförtryckande religion innanför våra "demokratiska arenor", så som han förordar i sin hatpredikan, då vi ser hur dessa i de egna hemländerna hanterar "demokratin", de mänskliga rättigheterna och praktiserar sin religion. Mångkulturen har faktiskt blivit en nitlott med tanke på de hemskheter som nu utspelar sig i Göteborg, Malmö och i många andra städers 55 stycken "no go zoner".

.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

6 januari 2016 18:33

Widing kan väl föregå med gott exempel och flytta till sommarstugan i Tydjebyn för gott och lämna sin våning på fina adressen i Göteborg till de som är bostadslösa, till exempel en nyanländ flyktingfamilj?
Eller leva som han lär, bryta sig ur sitt eget medelklassfängelse, sluta predika för minkpälsarna i Slottskyrkan och ta en tjänst i Tensta istället.

Då skulle jag ta Widing på allvar. Så länge han predikar för alla andra från sitt bekväma elfenbenstorn gör jag det inte.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 januari 2016 11:07

Angående det där med klassfotografierna.

Det troligaste är att det inte blir några klassfoton alls överhuvudtaget. Som det nu är så får ju föräldrarna på vissa skolor inte ens fotografera sina egna barn om andra barn på skolan blir med på bilderna.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 februari 2016 20:46

Djävulen har intagit delar av mänskligheten som praktiserar den mest grymmaste så kallad "religion" man kan tänka sig.

Sharia lagarna är muslimernas sjuka och sataniska vansinne.
Se denna video:

https://www.youtube.com/watch?v=qgLWcsbOD8k

Fungerar inte länken när du klickar på den så kopiera den och klistra in den i adressfönstret i din webbläsare. Men tänk på att om du har dåligt hjärta borde du inte se denna video.


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 februari 2016 18:54

"Kan du rösta på Sverigedemokraterna med gott samvete?

INSÄNDARE
Att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt, fascistiskt och/eller nazistiskt parti är fullständigt felaktigt. Vad som är sant är att partiet grundades av personer som tröttnat på den nazistiska ideologin och övergett den. Istället bildade man Sverigedemokraterna som bland annat var kritiska till EU och den onormalt stora invandringen till Sverige. Det fanns mig veterligen inget ens i det allra första partiprogrammet som var inspirerat av nazism eller rasism eftersom en av grundidéerna med bildandet av partiet var att ta avstånd från just nazism, rasism, främlingsfientlighet, etc.

Trots detta beskrevs SD som just ett nazistparti av vänsterjournalister med en politisk agenda och följaktligen fick partiet en svans av rasister som verkligen trodde att SD var rasistiskt. SD lyckades dock sedermera med stor möda göras sig av med denna svans, inte minst tack vare Jimmie Åkesson. Än idag, flera decennier senare beskrivs partiet som rasistiskt av oseriösa journalister, men det är som sagt av politiska och inte av sakliga skäl.

Inför valet 2010 levde Jan Guillio dag och natt tillsammans med Sverigedemokraterna under en lägre period och deklarerade efter detta i en radiointervju med SR att Sverigedemokraterna inte kan beskrivas som ett rasistiskt parti.

Tvärtom är Sverigedemokraterna Sveriges mest humana parti då man bl.a vill behålla och effektivisera biståndet till världens allra fattigaste (istället för att ge det till asylsökande på det sätt som nu sker) och öka det ekonomiska biståndet till UNHCR med många miljarder för att kunna hjälpa världens allra mest utsatta flyktingar med sådana basala saker som rent vatten, mat, vacciner, medicin, kläder, tak över huvudet och skola till barnen.

Det är också den linje som Hans Rosling, som är expert på fattigdomsbekämpning, menar är det effektivaste och bästa sättet att hjälpa så många flyktingar som möjligt. Sunda förnuftet säger att det skulle vara omöjligt att få stöd för en sådan politik i ett rasistiskt parti.

Sverigedemokraterna är heller inte emot invandring utan för en öppen svenskhet, d.v.s att vem som helst med vilken bakgrund som helst ska kunna bli svensk medborgare om han är beredd att ta seden dit han kommer, d.v.s anpassa sig till den svenska samhället genom att bl.a lära sig svenska och anpassa sig till grundläggande svenska värderingar så som att Sverige ska vara ett sekulärt demokratiskt samhälle, o.s.v

Syftet med detta är att Sverigedemokraterna vill att det ska råda en stark solidaritet och gemenskap mellan alla medborgare i Sverige och i den gruppen inkluderas i allra högsta grad människor som invandrat till Sverige. Ingen ska behöva känna sig utanför och marginaliserad på det sätt som sker idag med en mängd utanförskapsområden. Det är inte konstigt att människor startar upplopp när de känner sig marginaliserade och lämnade i sticket vilket är resultatet av dagens fullständigt havererade invandringspolitik.

Så ni som vill stödja och kanske rösta på Sverigedemokraterna tycker jag ska göra det, och gör det med gott samvete.

Aero Dynamik"

Du kan läsa denna insändare på:
http://avpixlat.info/2016/02/08/kan-du-rosta-pa-sverigedemokraterna-med-gott-samvete/#more-167672

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

11 februari 2016 12:15

”Satsa på framtidens kärnkraft”

"Det går att säkra framtida tillgång av fossilfri baskraft för elektricitet och uppvärmning. Nästa generation kärnkraft ger oss hållbar, tillgänglig energi som inte belastar miljö och klimat, skriver Torsten Dilot."

"I dag finns det kärnbränsleavfall som kan återanvändas i upp till 5000 år utan att nytt uran behöver brytas. GenIV kärnkraft torde i ett tidsperspektiv av mellan 5000 och 10 000 år kunna sägas vara en förnybar energikälla."

Läs mera här:

http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3960621.ece

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

11 februari 2016 23:26

Och vilken "värdegrund" har de nya "lärarna" som ska börja undervisa i svenska skolor??

När det gäller SD så mönstras de ut på grund av sin påstådda "värdegrund". Men tydligen är det så att dessa muslimers "värdegrund" möter inget hinder alls i den svenska skolans värld. Med allt vad det kommer att innebära av förtryck, kvinnosyn och mordplaner mot alla som inte vill böja knä för pedofilprofetens påhittade lögner.

Och om nu dessa muslimska lärare inte heller behöver lära sig svenska utan ska undervisa på sitt hemlands språk - vad kommer dom då att undervisa eleverna om? Det finns väl ingen där som kan kontrollera det?

Så jag misstänker att det blir farliga skolor med muslimska lärare med muslimsk "värdegrund" som kommer att cementera muslimska trosåskådningar hos eleverna. Så när de tar sina "examina" så är de fullfjädrade terrorister med hela koranens hatpropaganda inmatad i skallen. Vad dessa utsläppta "studenter" då är kapabla till skrämmer mig faktiskt.

Se denna video.

http://static.mvlehti.net/uploads/2015/12/pienijihadisti.mp4?_=1

Man kan ju undra vad det är dom kommer att undervisa om i den svenska skolan framöver....

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

23 februari 2016 10:01

Nu vill Liberalerna även få knulla de döda

http://avpixlat.info/2016/02/23/det-yttersta-tecknet-pa-fullstandig-idioti/#more-169140

 
Ingen bild

breakdancer

23 februari 2016 22:56

Ja den va bra dag ..Liberalerna menar nog att man får inte kränka de oliktänkande..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 maj 2016 20:07

Tid för Sverige:

https://www.youtube.com/watch?v=4tXeGGpD0Ac

Lyssna till Jimmie Åkesson

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

16 maj 2016 09:42

Nu är det kört för Sverige. Det har gått för långt!
Läs denna krönika:
http://avpixlat.info/2016/05/16/hej-det-ar-fran-sapo/#more-178074
När ska detta elände ta slut?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 maj 2016 20:24

Svenskarna diskrimineras!

Boverket: Flyktingar föreslås gå förbi bostadsköerna - hyresbeståndet socialiseras.

Dagens Samhälle uppmärksammar Boverkets rapport Nyanländas boendesituation – delrapport. Boverket föreslår att dagens passiva bostadsförmedling med kötider ska ändras till aktiv bostadsförmedling där flyktingar ("nyanlända") ska gå före till hyresrätter, och att eventuellt privata eller interna bostadsköer ska förbjudas. I praktiken ska hela hyresrättsbeståndet socialiseras och fördelas planekonomiskt socialistiskt och inte fritt av fastighetsägarna.

Läs mera här:
http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/boverket-flyktingar-ska-ga-forbi.html

Här kan du läsa rapporten:
http://www.boverket.se/globalassets/publikationer/dokument/2015/nyanlandas-boendesituation-delrapport1.pdf

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

1 december 2016 09:33

Islamiska konferensorganisationen består av 57 länder: Om det kan du läsa här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Islamiska_konferensorganisationen

Glöm inte att kolla in på den karta som visas där till vänster. Kartan visar vilka länder det är som skrivit på Kairodeklarationen. (Skrämmande!)

De gillade inte FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna så de författade en egen deklaration som kallas Kariodeklarationen. Den kan du läsa om här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kairodeklarationen_om_de_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheterna_i_islam

Kariodeklarationen finns på svenska att läsa här:
http://nilsdacke.blogspot.se/2012/08/kairodeklarationen-om-manskliga.html

Där skriver de om att:
"Den islamiska sharia är den enda källan för förklaring eller förtydligande av någon av artiklarna i denna deklaration."
Sharia innebär: "bestraffningen av homosexualitet, otrohet, konvertering från islam och behandlingen av icke-muslimer. Hududstraffen (kroppsstraff) uppmärksammas ofta men även qisas ("blodshämnd" som föreskrivs i Koranen). Hudud betyder ungefär begränsning och syftar på fem olika typer av brott som man menar att det redan finns bestämda straffsatser för och som går att finna i uppenbarelsen: (1) äktenskapsbrott/sexuella relationer utanför äktenskapet, (2) stöld, (3) rån, (4) falsk anklagelse för äktenskapsbrott, (5) berusning. Offentliga kroppsstraff som t.ex halshuggning, stening, stympning och spöstraff, istället för frihetsstraff genom fängelse".

Här kan du läsa om sharia:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

Den "fiende" vi har att kämpa emot är egentligen inte bara enstaka terrorister utan en stor del av världen (57 länder) som har vänt sig mot väst och våra medmänskliga värderingar och indoktrinerar sin befolkning till bestialitet och utstuderad ondska.

Merparten av de som kommer till Sverige är från dessa 57 länder ...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 januari 2017 20:29

Alla muslimer är inte likadana. Men de som gör så här är muslimer.

Och de här muslimerna är mer vilda än tama. Om de nu överhuvudtaget är människor?
Se denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=4uFgLOUQVcM&feature=youtu.be&t=20m50s

(Är du en känslig person bör du nog inte se den videon.)

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 oktober 2017 19:25

"STOPPA 5G – ÖVER 180 VETENSKAPSMÄN OCH LÄKARE VARNAR FÖR ALLVARLIGA HÄLSORISKER

Över 180 forskare, vetenskapsmän och läkare från 36 länder har skickat en gemensam skrivelse  till EU-kommissionen i vilken de kräver moratorium för utbyggnaden av 5G. De varnar i skrivelsen för ”potentiellt allvarliga hälsokonsekvenser” i form av bland annat neurologiska effekter, infertilitet och cancer pga den ökande strålning som 5G innebär. De pekar också på att det saknas forskning som visar att utbyggnaden inte utgör en fara för människor och miljön. Följderna kan bli ”tragiska och irreversibla”, säger cancerläkaren och forskaren Lennart Hardell.

”Den trådlösa industrin avser att använda teknik som kan ha några mycket allvarliga skadliga följder”, förklarar en av undertecknarna av skrivelsen, Lennart Hardell, cancerläkare och docent vid onkologiska institutionen, medicinska fakulteten, Örebro Universitetet, Örebro.

”Mycket bekymrade över den ökande exponeringen”

”Vetenskapliga undersökningar har sedan många år och i stor omfattning redovisat skadliga effekter för människors hälsa när trådlösa produkter testas ordentligt med hjälp av förhållanden som speglar verkliga exponeringar. Eftersom hälsorisker observerats redan vid i dag vanliga exponeringar är vi mycket bekymrade över att den ökade exponeringen för 5G-strålning kan resultera i tragisk, irreversibel skada. ”

5G-utbyggnaden, som är tänkt att öka överföringshastigheten, kommer att pga de extremt höga frekvenserna att kräva att mobilbasstationer sätts upp betydligt tätare än i dag, vid vart 10-12 hus i villaområden, exempelvis på lykt- och elstolpar.

Rekommenderar moratorium

I sin skrivelse skriver läkarna och vetenskapsmännen:
”Vi rekommenderar ett moratorium för utbyggnaden av femte generationen, 5G, för telekommunikation tills potentiella risker för människors hälsa och miljön har undersökts fullt ut av forskare som är oberoende från industrin. ”

Docenten och folkhälsoforskaren, Joel Moskowitz, verksam vid University of California, Berkeley, USA, förklarar:
”Vetenskaplig forskning har dokumenterat industrins inflytande på studier av hälsoeffekter av strålning från trådlös teknik. Vi insisterar på ett moratorium på 5G tills icke-industriell forskning kan genomföras för att säkerställa allmänhetens säkerhet.”

Moskowitz är en av rådgivarna till en tidigare appell i frågan, den internationella EMF Scientist Appeal, som lämnades till FN och WHO 2015. Appellen har nu undertecknats av 230 forskare från 41 nationer – alla har publicerat vetenskapliga artiklar om effekter av elektromagnetiska fält (EMF).

Världens största studie visade ökad cancer
Sedan dess har världens största studie, som kostat över 200 miljoner kronor och som gjorts vid ansedda National Toxicology Program i USA, visat en statistiskt signifikant ökning av förekomsten av hjärn- och hjärtcancer bland försöksdjur som exponerats för mobiltelefonstrålning vid nivåer under gällande internationella gränsvärden. Resultaten stöder studier av människor som använt mobiltelefoner och den förhöjda risken för hjärntumör som upprepat rapporterats i vetenskapliga studier.
Appellen och skrivelsen om 5G pekar på visade hälsofaror från exponering för mikrovågsstrålning från trådlös teknik inklusive ”… ökad cancerrisk, cellulär stress, ökning av skadliga fria radikaler, genetiska skador, strukturella och funktionella förändringar i reproduktionssystemet, inlärnings- och minnesproblem, neurologiska störningar och negativa effekter på allmänhetens välbefinnande. Skadorna sträcker sig långt utöver människan, eftersom det finns växande bevis på skadliga effekter för både växter och djur. ”

5G i Sverige
Post- och telestyrelsen, PTS, meddelade tidigt under 2017 att man planerar tillåta storskaliga experiment med 5G. 5G innebär ett mycket kraftigt tillskott av mycket högfrekvent strålning vars konsekvenser för folkhälsan är helt outredda. Mot bakgrund av visade risker som den redan befintliga strålningen medför kan  5G befaras försämra det allmänna tillståndet och utbyggnaden bör därför stoppas enligt miljöbalken, kap 2, § 10, konstaterar Strålskyddsstiftelsen.

Hela svenska folket kommer i och med 5G att exponeras för ett mycket kraftigt tillskott av mycket höga mikrovågsfrekvenser. Detta från en strålningsnivå som redan i dag orsakar skenande ”psykisk ohälsa” och ökad cancerförekomst. 5G-experimentet sker också utan politisk debatt och utan kontroll av konsekvenserna för människors hälsa eller miljön. Hela Sverige blir experimentmiljö och människor är oinformerade samt desinformerade om kända hälsorisker, vilket är oacceptabelt enligt gällande internationella konventioner och svensk lagstiftning.

PTS vill att 100–200 MHz i 3,4–3,6 GHz-bandet ska reserveras för 5G-tester, samt 1 000 MHz i 26 GHz-bandet. Från år 2020 är tanken att PTS permanent ska tilldela de aktuella frekvensbanden inklusive 700 MHz-bandet för storskalig kommersiell 5G-utbyggnad. 5G kallas även ”internet of things” vilket innebär att en stor mängd konsumentprodukter kommer att också sända och ta emot strålning.

Planerna innefattar även självkörande fordon. 5G innebär en mycket kraftig ökning av tätt placerade mikrovågssändare, i människors direkta närhet, på el- och lyktstolpar. Det talas om att 5G kommer att använda extremt höga frekvenser upp till 100 GHz (millimetervågor)."

(Källa: http://blueshift.nu/stoppa-5g-over-180-vetenskapsman-och-lakare-varnar-for-allvarliga-halsorisker/ )

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 mars 2018 19:40

Följande krönika hittade jag på
https://samnytt.se/mobilisera-mot-censurlagarna/

”Mobilisera mot censurlagarna

Historien borde ha lärt oss hur diktaturer uppstår. Sakta, till en början omärkligt, beskärs de mänskliga rättigheterna. Förbud och censur skärps för att tysta dem som protesterar. Syndabockar utmålas som hot mot staten och förföljs. Så följer angiverisamhället och inspärrning av dissidenter. Då är det för sent att rädda demokratin. Det är naivt att tro att detta inte kan hända i Sverige. Det trodde inte heller ryssarna, tyskarna, rumänerna, chilenarna, spanjorerna eller alla de andra folk som tvingats leva i diktaturer.

Nu föreslår vår regering att våra grundlagar om tryckfrihet och åsiktsfrihet ska ändras. Censurlagar ska införas. En dramatisk inskränkning av det fria ordet. Det borde vara den största frågan inför valet, men de styrande sveper in frågan i dimridåer och hoppas att besluten ska tas utan att folket får information och hinner reagera.

Eftersom det handlar om ändring av våra grundlagar krävs att beslut tas av två riksdagar med val emellan. Man räknar med majoritet i nuvarande riksdag och hoppas att vilade beslut tas i avvaktan på nästa riksdags slutgodkännande. Motionen om censurlagarna är underskriven av Stefan Löfven och tycks stödjas av alla partier – utom Sverigedemokraterna.

Förslagen har som uppenbart syfte att förhindra enskilda och alternativa medier att få tillgång till offentliga handlingar och att kunna straffa den som sprider sådana olovliga uppgifter. Undantagna är ”seriösa” medier som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Sveriges Television. De kommer alltså att vinna fördelar och lär inte framföra negativ kritik mot grundlagsändringarna.

En listig plan av justitieminister Morgan Johansson som väl får antas vara upphovsman till censurförslagen. Dessa ”seriösa” medier får dessutom från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) 13,6 miljoner skattepengar för att skapa ett automatiskt program för att värdera nyheters sanningshalt. Med algoritmer ska alltså datorn avgöra vad som är fejknews.

En absurd, idiotisk tanke eftersom algoritmer programmeras av människor med förutfattade åsikter som alla andra. Det betyder att nyheter kommer att bedömas utifrån vem som är avsändare snarare än vad som är sant. Vad svarar datorn t.ex på frågor om Guds existens eller om vi lever i ett demokratiskt samhälle? Hade vår utveckling styrts av automatiserad nyhetsbedömning skulle de flesta revolutionerande upptäckter och uppfinningar aldrig kommit till stånd. Jorden skulle fortsatt vara platt.

Innovationsmyndigheten slösar alltså miljoner på att skapa ett instrument som ska hindra nytänkande och innovationer. Medan det ännu inte är straffbart vill jag passa på att kalla dem som fattat detta beslut för historielösa korkskallar!

Uppseendeväckande nog är det bland alla folkvalda bara Sverigedemokraterna som protesterar mot detta. De kommer att kräva folkomröstning i censurfrågan. För det krävs först 10% av riksdagens röster. Det klarar Sd med egna mandat. Därefter krävs inom 15 dagar omröstning om folkomröstning. Då krävs 1/3 av rösterna, vilket betyder 117 röster. Bifalls detta måste beslutande folkomröstning hållas i samband med nästa val.

Rimligtvis finns även inom andra partier ledamöter som motsätter sig censur i Sverige. Även om Miljöpartiets talesperson Agneta Börjesson meddelat att man inte anser att svenska folket ska få rätt att besluta i frågan. Förhoppningsvis förlorar Miljöpartiet med detta folkfientliga ställningstagande de sista väljare som kunnat rädda dem kvar i riksdagen. Några, även bland de galnaste miljöpartister, måtte ju ändå värdesätta demokrati, åsiktsfrihet och det fria ordet.

Jag vädjar alltså till dig som värnar demokratin att reagera. Dela den här texten och andra som uppmärksammar detta allvarliga hot mot det fria ordet. Kontakta dina lokala partirepresentanter, dina riksdagsledamöter, skriv insändare, tala med släkt och vänner och arbetskompisar, gå in på stoppagrundlagsandringen.com och anslut dig till motståndet etc. Innan det är för sent. Vi kan inte sedan urskulda oss inför våra barn med att vi inte visste.”

Vill du sätta dig in i vad som är på gång så läs propositionen:
http://www.regeringen.se/4adfba/contentassets/2901da8359574cc7a12321588d8662bf/prop-2017-18-49.pdf

Vänligen
Dag Blomqvist

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 mars 2018 23:18

Här dör Sverige!

Kola in detta: http://blueshift.nu/har-dor-sverige/

 
Ingen bild

observatören

13 mars 2018 14:22

Du har rätt Dag ang Kallergiplanen ..men sedan Återvändarpartiet bildades så tror jag det finns större hopp för Sverige ..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards