Alla inlägg under januari 2016

Av tommy norum - 7 januari 2016 17:05


 

Tramsig debatt och rapportering om ID-kontroller



Hur var det nu med ID kontrollerna som enligt motståndarna till det politiska beslutet skulle orsaka kaos vid gränsen 

mot Danmark. Hela Öresunds område mellan Malmö och området skulle förlora miljarder på den ut vidvidgade kontrollen. Alla pendlare som skulle drabbas och förstöra arbetsmarknaden. Hela ID kontrollen skulle kosta näringslivet miljarder och få förödande konsekvens för utvecklingen i området. Det fanns ingen hejd på alla påhittade och förväntade konsekvenser det skulle få för Malmö - Köpenhamn området.

Vad jag förstår så är de flesta positiva till det fattade beslutet även de som pendlar som också säger att det flyter oväntat bra. Så nu verkar även det argumentet vara undanröjt att det skulle i förlängningen vara risk för att utvecklingen i området stannar upp på grund av beslutet att införa ID kontroller. Så nu får man väl övergå till det som är kärnan i motståndet nämligen att man vill att Sverige skall bli en fristad för alla världens flyktingar. Vilka konsekvenser det får för Sverige som nation det verkar man helt strunta i. Måste vara frustrerande när man i åratal i argumenten för den förra invandringspolitiken helt frankt påstått att vad 13 % av befolkningen tycker (SD) behöver man inte ta hänsyn till när det är 87 % som står bakom den förda politiken. Det argumentet föll som en fura när det nu visar sig att politiken på en handvändning tagit en helomvändning för att det både i riksdagen och i opinionsundersökningar blivit precis tvärt om.

Inte lätt att föra en invandrarvänlig politik när inte argumenten längre räcker för att få med medborgarna på tåget. När man nu inte längre kan använda främlingsfientlig, människor lika värde, på samma sätt nu när det gäller det egna politiska partiets politik. Så vad skall man då hitta på ?  Ett tappert försök gjordes av någon Vänsterjournalist på Twitter i samband med kravallerna i Köln och i Kalmar där invandrarna i grupp utpekades i media försökt våldta kvinnor.  Hon hade också minsann blivit vältagen men inte av en invandrare och de flesta våldtäkter i Sverige utförs av Svenskar. Så att använda den incidenten i Köln eller Kalmar för att få bränsle för de som har invändningar mot vad den oreglerade invandringen kan ställa till med i samhället det är inte relevant utan det är Svenskarna som våldtar som vi skall fokusera frustrationen på. Inte på de invandrare i grupp råkar ta för sig i sin sexualdrift.

Att i de Svenska fängelserna förhållandevis har större andel som har invandrarbakgrund kanske heller inte man skall påpeka utan i stället koncentrera sig på de som har Svenskt ursprung för att inte spä på bränslet till som har invändningar mot den pågående invandrarpolitiken. Det verkar som om de invandrar vänliga grupperna får svårare och svårare att försvara och hitta på trovärdiga argument för sin sak.

Det verkar som när nu medborgarna har synat korten ordentligt förstår att man har inte så mycket att komma med mer än att i alla lägen är det asylrätten som till varje pris skall styra flyktingpolitiken men inlindat i alla möjliga och omöjliga argument som faller som korthus när de synas.                                         


tn


 
Det tog ett tag innan Löfven förstod vad det var på färde. Fortfarande finns det en liten klick motsträviga individer som vägrar ta sig an verkligheten. 


 

 

 

 

Av tommy norum - 6 januari 2016 13:50

 

 

Är det de rubrikerna vi har att vänta oss i det mångkulturella samhället där våra politiker bjudit in utan den minsta kontroll vem som befinner sig i landet. Nog borde det ge en och annan en tankeställare vad vi har för personer som representerar oss i riksdagen och där många fortfarande inte vill ta till sig de negativa följderna av de okontrollerade invandringen och vägrar ta till sig att det behövs ID kontroller för att kunna sovra ut rötäggen som kommer hit utan asylrätt men som lever på kriminell verksamhet.

Kanske är detta ett bevis på vad det mångkulturella får för följdverkningar i samhället. Något som våra naiva politiker, vänsterfolk och andra som bara har asylrätten som rättesnöre i sitt ställningstagande vägrar ta till sig.      

 

Här har vi ett typexempel på naiva myndigheter och politikers sätt att reglera rättvisa och hur man ställer sig till dessa IS terrorister som kommer hem skadade efter sina uppdrag. 

 

TN

 

 Al-Mandlawi har kostat de svenska skattebetalarna åtskilliga miljoner kronor sedan han först anlände till Sverige. Det handlar om försörjningsstöd och ett batteri av andra bidrag och sedan om dyr specialistvård efter att han ådrog sig en skottskada i huvudet under sin terrorverksamhet tillsammans med IS i Syrien. Al-Mandlawi har sedan dess också fått rätt till personlig assistans i princip dygnet runt till en kostnad av ca 200 000 kr per månad. Detta trots att det finns starka indicier om att han inte alls är så handikappad som han gett sken av utan till stor del simulerat i syfte att undgå straff för de brutala terrormord han åtalats för


 Nyårsafton i Kalmar firade ett gäng nyanlända migranter genom att antasta unga svenska kvinnor, något som påminner om händelserna i Köln samma kväll där kaotiska scener utspelades. Även i Gävle blev en svensk kvinna antastad på nyårskvällen av vad som förefaller vara tre invandrarmän.

 

Nyårsafton blev en tragisk tillställning på tågstationen i Köln. Över 1 000 migranter härjade och ägnade sig bland annat åt slagsmål, våldtäkt, sexuella trakasserier och rån.

Precis som på andra ställen där lyckosökare från Mellanöstern och Nordafrika hamnar, slutar det alltid med denna typen av upploppsliknande scener, bråk och trakasserier av lokalbefolkningen.


Tyska kvinnor som råkade befinna sig kring tågstationen den aktuella kvällen ska ha utsatts antingen för våldtäkt eller sexuella trakasserier. Andra rånades och fyrverkerier sköts mot folk. Migrantgängen ska även ha bråkat sinsemellan.

 

Den tyska nyhetssidan Focus rapporterar att tre gripits efter övergreppen på nyårsnatten i den tyska staden Köln. Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziére går också till hårt angrepp mot polisen där efter att ett 90-tal anmälningar om sexuella övergrepp rapporterats.

 Kraftig ökning av multiresistent MRSA-bakterie i spåren av massinvandringen


Bränsle i asyldebatt


Kölnpolisen säger enligt Süddeutsche Zeitung att förövarna tycks ha haft ursprung i Mellanöstern eller Nordafrika men att flera indicier pekar på att det rör sig om organiserade kriminella snarare än asylsökande.


Redan har händelserna blivit nytt bränsle i debatten för dem som är kritiska till den tyska regeringens invandringspolitik, men andra varnade för att dra förhastade slutsatser.



Frågan är väl om inte medborgarna skall ta sig en funderare om det var det här vi förväntade oss av det mångkulturella samhället. Där framförallt unga Afrikaner utan kontroll av myndigheterna befinner sig i storstäderna runt om i Sverige och lever på kriminell verksamhet.


Här har vi exempel på vad troligtvis en drogad Afrikan kan ställa till med om han känner sig proviserad

 
https://m.facebook.com/groups/128959640491291?view=permalink&id=1066211350099444


Manifestation mot kvinnovåld i Köln


 

 

Fem dagar efter att runt 90 kvinnor i Köln anmält att de under nyårsafton blivit rånade, hotade eller sexuellt ofredade anordnades i kväll en manifestation mot våld mot kvinnor.

Ett par hundra människor samlades på torget framför Kölnerdomen för att demonstrera mot de övergrepp mot i första hand kvinnor som rapporterats om från nyårsafton.

Runt 90 kvinnor har polisanmält att de blivit rånade, hotade och, eller, sexuellt ofredade av en stor grupp män, som till enligt vittnesmål agerade planerat.

Enligt polisen och vittnen ska det ha varit runt 1.000 män som i grupper attackerade kvinnorna på torget i centrala Köln i västra Tyskland. Polisen och vittnen uppger att männen såg ut att ha nordafrikanskt ursprung, något som fått stor uppmärksamhet i Tyskland.

– Det som hände här är hemskt, men samtidigt var det inte alla män här på torget som utförde dessa handlingar. Att beskylla alla för det några gjorde är inte heller acceptabelt. De som gjorde detta ska fångas och ställas inför rätta, säger en av demonstranterna, Manuela, till nyhetsbyrån Reuters.


Av tommy norum - 5 januari 2016 15:26




Det verkar som om Centerpartiet fortfarande inte förstår att Sverige varken kan eller vill ta emot fler flyktingar än man har en chans att intrigera. ID kontrollen är ju nästan alla partier överens om är enda chansen för att få stopp på det kaos där myndigheter totalt tappat kontrollen över vilka kommer hit. Det verkar som om Centerpartiet aldrig hört talas om att strategin för flyktingar som inte har flyktingstatus har som första åtgärd att försvåra genom att kasta sina identitetshandlingar som då innebär en större handläggningstid i ärendet som också innebär större chans att få stanna här.

Vi har haft nog av naiva politiker nu som på alla sätt försöker göra inträdet i Sverige så lättvindigt som möjligt utan att myndigheter har en chans inom rimlig tid utreda ärendena. Vad kan Centerpartiet ha i rockärmen som på samma effektiva sätt stoppar den okontrollerade invandringen än att påtvinga ID handlingar. Men har man åsikten att ID kontroller bör avskaffas för att det skapar problem för dem som är på flykt vilket betyder att Centerpartiet vill fortsätta att låta flyktingar kasta sina identitetshandlingar för att försvåra asylärendena.

Centerpartiet instämmer i den massiva kritik man fått från som regeringen fått för id-kravet.

Men Centerpartiet vill tydligen inte ta åt sig att det är en majoritet i Riksdagen som bestämt vad som skall göras. Det är inte en klick högljudda vänster och mp anhängare med hjälp av vänsterpressen där nu också centerledningen har anslutits sig total avskärmade från vad gräsrötternas tycker. 

Vi inser att det behövs effektiva åtgärder för att lösa krisen, men det betyder inte att vi kastar alla våra principer om öppenhet och medmänsklighet överbord säger Centern. Men på frågan vilken annan åtgärd skulle ge den effekten att det skulle stoppa tillströmningen det har man inget svar på. För det är just det som var syftet med ID kontrollerna.



 


   Frågan blir väl om det blir Centerpartiet som till slut splittrar Alliansen på grund av sin inställning till Invandrarpolitiken 

 

Det behövs fler åtgärder för att hantera situationen. Id-kravet är dock inte en del av lösningen. Tvärtom skapar det fler problem än det löser, inte minst för dem som är på flykt”, skriver Johan Hedin (C), Johanna Jönsson (C) och Anders Åkesson (C).

När det nu införs id-krav på alla färjor, tåg och bussar in i Sverige är det med ett enda syfte: att göra det svårare för folk att söka skydd här.

För att komma till denna mörka punkt i Sveriges historia som humanitär stormakt har regeringen dessutom frångått den grundlagsstadgade principen att all lagstiftning ska föregås av en noggrann beredning.

Vi inser att det behövs effektiva åtgärder för att lösa krisen, men det betyder inte att vi kastar alla våra principer om öppenhet och medmänsklighet överbord.

Att resa hinder som stänger ute människor på flykt och äventyrar tillväxt och jobb får aldrig bli Sveriges svar på de utmaningar vi står inför.

http://www.svt.se/opinion/centerpartister-om-idkrav

  • Johan Hedin, rättspolitisk talesperson (C)
  • Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson (C)
  • Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson (C) opinion@svt.se

 



Av tommy norum - 4 januari 2016 17:15


Bilder och text från Värmlandsarkiv

Den första Kanalbron Första bron över ptåmkanalen byggd 1838. I förgrunden tunnor på kanalkajen. T h fastigheter vid Hagatorget  foto 1880


Bilden tagen från haga med gamla lasarettet och läkarbostaden i bakgrunden år 1900


Bilden tagen från östra sidan av kanalen mot Västra Kanalgatan. I kanalen skräp och ett staket. I bakgrunden kyrkan och hus vid Kungsgatan  omkring år 1900  .

 


Den första Kanalbron. I förgrunden tkanalen och västra kanalkanten. I bakgrunden fastigheter runt Hagatorget bl a Ahlströms affärshus . foto 1880.


Den första Kanalbron. T v Västra kanalgatan. T h på Hagasidan Ahlsrtömska affären och flera hus mot norr. På bron hästskjuts. år 1880


Bild av Gamla kanalbron från östra sidan. I bakgrunden ses mellan träden t v Gamla gymnasiets torn och t h kyrktornet

foto Anna Ollson 1897



Första bron över pråmkanalen byggd 1838 från östra sidan. På kanalens västra sida Gröna stygan, Kungsgatan 2. I bakgrunden kyrktornet och taket av gamla gymnasiet.  foto 1903


Av tommy norum - 4 januari 2016 13:33


Bara att konstatera att politikerna i Europa börjar inse det ohållbara att bjuda in alla världen flyktingar till Europa och där Sverige och Tyskland varit de som med de mest generösa lockbetet i sociala förmåner fått flyktingana att välja just dessa länder.

 

Med länder som Sverige utan bostäder att erbjuda, en skola som sjunker i inlärning för varje år som går, ett land som än inte funnit någon lösning på hur man skall kunna integrera de som kommit hit, ett land som skapat ett utanförskap på grund av en segregation som bottnar i arbetslöshet, religiösa olikheter, och andra kulturella problem som jämställdhet mellan könen.  Så det mångkulturella samhället som skulle berika Sverige har blivit precis tvärt om.

Medan politiker och vanliga medborgare levat i två olika världar där politikerna lever i en drömvärld där alla skall trivas, där kulturer skall enas och religiösa där motsättningar inte existerar, där de nyinkomna utan en skolunderbyggnad skall slussas ut och få arbete på en obefintlig arbetsmarknad utan en gymnasieexamen. Man gör det verkligen inte lätt för sig i att försöka få förtroende för en sådan politik som mer och mer av medborgarna har genomskådat att det inte håller måttet för en genomtänkt invandringspolitik som också inkluderar oss Svenskar, inte bara ser med ett perspektiv med utgångspunkt från invandrarna. 

Men har man som enda utgångspunkt att det är asylrätten och de moraliska hänsynen skall styra invandrarpolitiken utan att ta hänsyn till medborgarnas uppfattning i frågan. Kosta vad det kosta vill både i ett splittrat samhälle, utanförskap, kriminalitet, och en förändrad kultur med en annan kvinnosyn där medborgarna många gånger ser att det är de Svenska kulturen som då och då får finna sig att bli satt på undantag för att inte våra nyanlända skall behöva känna sig obekväma i sitt nya land. 

Men som sagt verkligheten kommer i kapp där vi nu ser runt om i EU där man nu stänger gränserna land efter land med ID kontroller som bara för några månader sedan var främlingsfientligt och som utmynnade i rasism, och som innebar att man inte respekterade mänskors lika värde.  Tänk vad det kan svänga i politiken när man helt plötsligt måste ta ansvar för den politik man i retoriken under flera år basunerat ut som den rätta vägen helt plötsligt vändes när man blev varse vilka konsekvenser det blev av det naiva välkomnandet där det i början inte fanns några begränsningar hur många vi kunde ta emot.

Det är en annan tom i skällan nu när man desperat ropar på hjälp från andra länder i det man ställt till med i sin naivitet.   Danmark kom nu till undsättning med ID kontroller men inte för att hjälpa Sverige utan för att slippa ta ansvar för de flyktingar som blir stående i Danmark på grund av Sveriges ställningstagande att börja kontrollera vilka det är som kommer hit. Ett beslut som borde tagits för flera år sedan. Nu finns det tusentals flyktingar som befinner sig i landet helt okontrollerade var de kommer ifrån, vad de varit med om och vad de kan ställa till med i framtiden. Inget som bekymrat våra politiker under flera år.


Frågan är väl hur länge vi kan tillåta oss att dessa passiva, naiva och helt verklighetsbefriade politiker representera Sverige i fortsättningen.        


tn


Danska beskedet: Gränskontroller mot Tyskland


 

 


 – Vi vill inte återigen se att flyktingar och migranter vandrar på våra motorvägar, säger Lars Lökke Rasmussen under presskonferensen. Foto: 

  

Den danska reaktionen på de svenska id-kontrollerna blev den väntade: landet inför med omedelbar verkan tillfälliga gränskontroller vid gränsen mot Tyskland.

Vid lunchtid på måndagen kallade Danmarks statsminister Lars Lökke Rasmussen till presskonferens på sitt ministerium Christiansborg i Köpenhamn. Deltog gjorde också integrationsminister Inger Stöjberg, justitieminister Sören Pind och bostadsminister Hans Christian Schmidt.

Införs direkt

– Regeringen kan lämna beskedet att från och med i dag klockan 12 har regeringen infört tillfälliga gränskontroller längs gränsen mot Tyskland, inledde Lars Lökke Rasmussen presskonferensen.

 

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/danska-beskedet-id-kontroller-vid-gransen-mot-tyskland 

 

 

 

Av tommy norum - 4 januari 2016 12:03




Det här var Säffle fram till början på 1900 talet innan kvarnägare Emil Nilsson fick för sig att ändra torgbilden. Till vänster i hörnfastigheten höll sockerbagare Carl Anders Rhodin hus och till höger var det J.F Jansson som var butiksägare. 

 

1904 lät kvarnägare Emil Nilsson bygga det stora hörnhuset vid torget. Längst ut i hörnet står A.G Kilström som ledde bygget. 

Här var det uteslutande handkraft som gällde och skyddsräcken var det inte tal om på den tiden.  

 

Till vänster om byggbasen så ser vi att barnarbetare på den tiden inte var ovanlig. De vitklädda på bilden var väl murare som i hierarkin var högst bland arbetarna. Ett förhållande som höll i sig långt fram till 1970 talet i byggbranschen.   


 

Som huvudbonad var det hattar eller skärmmössor som dominerade. Man kan undra hur var grannfastighetens vindsfönster tog vägen när huset var uppfört.  

I  grannfastigheten Agust Olssons skohandel fortsatte kommersen som vanligt under byggtiden..



Resultatet blev till slut det här när även grannfastigheten med Olssons skoaffär byggdes om runt 1920 talet ? 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards