Alla inlägg den 31 januari 2016

Av tommy norum - 31 januari 2016 22:05


 

 

Hur länge orkar Annie Lööf hålla stånd mot gräsrötterna innan de revolterar mot Centerns invandrarpolitik. 

 

 

 

 

Vi kanske skall förvänta oss att det blir Centerpartiet med Annie Lööf vid rodret som kommer att stjälpa alliansen vad det lider.

 

När de moderata politiska representanterna i kommunalpolitiken vill börja närma sig Sverigedemokraterna så slår Centern med Annie Lööf helt bakut för ett sådant närmande. När Moderaterna nu har närmat sig SD I  invandrarfrågorna så vill Centerpartiet fortsätta som förut med att ta bort id kontrollerna och i stället bygga ut förmågan att ta emot istället för att begränsa invandringsflödet. Kvalificerat svammel utan den minsta verklighetsförankring är väl en bra analys efter Annie Lööf framträdande i Agenda som jag tror kommer att sätta sina spår i opinionsmätningarna framöver.

Det var inte för inte som programledaren jämförde Annie Lööf med Miljöpartiets Åsa Romson i sitt sätt att förhålla sig till de partierna man samarbetar med. Nu har vi 3 partier som klart och tydligt tar ställning till den rådande flyktingsituationen det är MP, Voch C som hela tiden varit emot de begränsningar som en klar majoritet av riksdagspartierna sade ja till men där ändå Miljöpartiet som en del av regeringen tvingades gå med på för att inte få en regeringskris på halsen.

Vi får väl se om det inte till slut blir gräsrötterna i partiet som till slut tvingar bort MP från regeringstaburetterna som kommer att leda till en regeringskris. Centerpartiet har ju gått sina egna vägar framförallt när man i större utsträckning representerade bönderna på sin tid . Man har till och med suttit i samma regering som Socialdemokraterna. Man hade också ett när samarbete under 1990 talet där energifrågorna blev en gemensam plattform för partierna.

Centerpartiet kallar sin egen ideologi för ”ekohumanism”. Enligt partiets Idéprogram är det en blandning av humanismens ”respekt för människovärdet och tro på varje människas möjligheter” och ekologins ”insikter om de villkor naturen ger”. Fyra värden anses centrala: självbestämmande, livskvalitet, lika möjligheter och företagsamhet. En någon flummigt ideologi tycker nog många. Ungefär lika flummig som intrycket man fick Annie Lööfs försök till förklaring i SVT Agenda var Centerpartiet står i invandrardebatten.  

tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards