Direktlänk till inlägg 5 januari 2016

Centerpartiet har lämnat allt sunt bondförnuft i flyktingfrågan.

Av tommy norum - 5 januari 2016 15:26




Det verkar som om Centerpartiet fortfarande inte förstår att Sverige varken kan eller vill ta emot fler flyktingar än man har en chans att intrigera. ID kontrollen är ju nästan alla partier överens om är enda chansen för att få stopp på det kaos där myndigheter totalt tappat kontrollen över vilka kommer hit. Det verkar som om Centerpartiet aldrig hört talas om att strategin för flyktingar som inte har flyktingstatus har som första åtgärd att försvåra genom att kasta sina identitetshandlingar som då innebär en större handläggningstid i ärendet som också innebär större chans att få stanna här.

Vi har haft nog av naiva politiker nu som på alla sätt försöker göra inträdet i Sverige så lättvindigt som möjligt utan att myndigheter har en chans inom rimlig tid utreda ärendena. Vad kan Centerpartiet ha i rockärmen som på samma effektiva sätt stoppar den okontrollerade invandringen än att påtvinga ID handlingar. Men har man åsikten att ID kontroller bör avskaffas för att det skapar problem för dem som är på flykt vilket betyder att Centerpartiet vill fortsätta att låta flyktingar kasta sina identitetshandlingar för att försvåra asylärendena.

Centerpartiet instämmer i den massiva kritik man fått från som regeringen fått för id-kravet.

Men Centerpartiet vill tydligen inte ta åt sig att det är en majoritet i Riksdagen som bestämt vad som skall göras. Det är inte en klick högljudda vänster och mp anhängare med hjälp av vänsterpressen där nu också centerledningen har anslutits sig total avskärmade från vad gräsrötternas tycker. 

Vi inser att det behövs effektiva åtgärder för att lösa krisen, men det betyder inte att vi kastar alla våra principer om öppenhet och medmänsklighet överbord säger Centern. Men på frågan vilken annan åtgärd skulle ge den effekten att det skulle stoppa tillströmningen det har man inget svar på. För det är just det som var syftet med ID kontrollerna.



 


   Frågan blir väl om det blir Centerpartiet som till slut splittrar Alliansen på grund av sin inställning till Invandrarpolitiken 

 

Det behövs fler åtgärder för att hantera situationen. Id-kravet är dock inte en del av lösningen. Tvärtom skapar det fler problem än det löser, inte minst för dem som är på flykt”, skriver Johan Hedin (C), Johanna Jönsson (C) och Anders Åkesson (C).

När det nu införs id-krav på alla färjor, tåg och bussar in i Sverige är det med ett enda syfte: att göra det svårare för folk att söka skydd här.

För att komma till denna mörka punkt i Sveriges historia som humanitär stormakt har regeringen dessutom frångått den grundlagsstadgade principen att all lagstiftning ska föregås av en noggrann beredning.

Vi inser att det behövs effektiva åtgärder för att lösa krisen, men det betyder inte att vi kastar alla våra principer om öppenhet och medmänsklighet överbord.

Att resa hinder som stänger ute människor på flykt och äventyrar tillväxt och jobb får aldrig bli Sveriges svar på de utmaningar vi står inför.

http://www.svt.se/opinion/centerpartister-om-idkrav

  • Johan Hedin, rättspolitisk talesperson (C)
  • Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson (C)
  • Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson (C) opinion@svt.se

 



 
 
värmlands tjej

värmlands tjej

5 januari 2016 20:40

Hej.. Ja måste fråga lite nyfiket.. Hur gör du för att få 775 besökare på en hel dag i din blogg?? Är lite nyfiken på det?!

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Åmålsbo

8 januari 2016 05:42

Ja Centerpartiet lever i sin lilla bubbla. Undrar hur många asylsökande som får bo hos Annie när hon är föräldraledig?
Angående asyl"invällandet" i Åmål är det obegränsat antal vi tar emot? Mikael.K får gärna svara.
Utanför Netto kom två flyktingbarn och cyklade på en ny damcykel (Sjösala utpris 6000 kr.) Är det fri utdelning på dom i kommunen tro. Jag vill ha en sån röd helst. Läste om en annan kommun som reparerade och lånade ut beg. cyklar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards