Alla inlägg under januari 2016

Av tommy norum - 11 januari 2016 07:00



SvD  KULTUR


BERGLINS SÖNDAG

 

 

       

Av tommy norum - 11 januari 2016 07:00

 Passagerarfartyget Diana som går mellan Stockholm och Göteborg via Vänern och Göta kanal på besök 1963 på Lurö mitt i Vänern  



     

Av tommy norum - 10 januari 2016 12:20


 

Det Svenska folket  ger ett entydigt svar på vad de tycker om ID kontrollerna.



Regeringen vill att fler skall lämna landet.

 

 

Om jag inte minns fel så har det gått ut direktiv till våra myndigheter att öka frekvensen för avhysning.  Trots att man har haft uppdraget av regeringen tidigare så händer ingenting. När nu regeringen avsevärt betydliga uppdraget verkar det som polisen och Migrationsmyndigheterna vaknar till. Men vad jag förstår så försöker man fortfarande dra på uppdraget när det påstår att man saknar resurser, hemländerna vägrar ta emot. 

Men med ett system där man låter människor som fått avslag låta bo kvar och där gamla synder i det naiva sättet man har låtit folk utan id-handlingar komma in ger en sann bild hur Invandringspolitiken har skötts tidigare. När man fortfarande låter tusentals som befinner sig i landet utan åtgärd på grund av att myndigheterna inte lyckas identifiera var de kommer ifrån och där flyktingarna av ren självbevarelsedrift vägra att samarbete fullt ut i hopp att man får stanna.

Så de som kommer från Somalia eller Irak de kan känna sig lugna så länge hemländerna vägrar ta emot dem. Men det är väl för att slippa ta emot sådan som inte har flyktingstatus vi skall med kontroll av ID handlingarna stoppa dessa vid gränsen när de kommer hit och knackar på dörren, eller? 

Tydlighet inget som besvärar en majoritet av V,C och MP sympatisörer ser vi på opinionsundersökningar när vi vet att 6000 finns det kvar på migrationsverkets boende som har får avslag och skall försvinna från landet samtidigt som vi har en brist på boende.
Bara att konstatera att Sverige kommer att få problem när man skall bli av med sådan som saknar flyktingstatus .

Först bjuder man in alla världen flyktingar att komma hit utan att kontrollerna var de kommer i från. Sedan lyckas man inte bli av med de som inte har asylrätt på grund av att en del går under jorden för att efter när de fått avslag på grund av att de skulle ha sökt asyl i ett annat land. Efter 18 månaders skriptionstid så är det fritt fram att åter söka asyl i Sverige. Om man lyckas hålla sig undan i 4 år i Sverige efter ett beslut om man inte har asylrätt så har man att gå under jorden i 4 år så kan man återkomma.

Under den tiden så har barnen rätt att gå i skolan man har tydligen rätt att få bo kvar i migrationsverkets boende. Få man också sin försörjning, fri skola, fri läkarvård, osv så kan ju var och en förstå att Sverige står inför stora problem på grund av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste 10 åren. 

Man kan inte annat an skaka på huvudet åt våra politiker naiva sätt att i första hand tillvara ta medborgarnas intresse. Men man kan konstatera att fortfarande så finns det en stor del av väljarkåren i Vänstern, Miljöpartiet och Centern som vill fortsätta på den inslagna vägen utan ID-kontroller och välkomma alla flyktingar till Sverige, med eller utan asylrätt.   

 

tn

 

 

 

Här har vi facit på i vilka partier som har de flesta sympatisörer för att ta bort ID kontrollerna. C, V och MP där en majoritet vill ta bort ID kontrollerna . Vi får väl hoppas att nästa val får invandring som huvudfråga så vi får slut på detta hycklande för att förhindra Svenska medborgare få ta ställning till Invandringen en gång för alla.   

 

 

 

.   
 

Av tommy norum - 9 januari 2016 09:45

   
      

Sven-Åke Runelid gör en JO-anmälan mot sin forna arbetsgivare 



  

JO-anmälan - -angående tjänstefel och trolöshet mot huvudman.

 

Härmed anmäler jag polischefen i Fyrbodal Gunilla Gevreus och polisområdeschef Rickard Fremark för tjänstefel i samband med den nuvarande omorganisation av polisverksamheten i Dalsland.

Tjänstefelet består i att de missbrukat den förtroendeställning som de fått i uppdrag att sköta och därmed skadat medborgarna i Norra Dalsland.

Polisledningen har under en lång tid medvetet nedmonterat polisverksamheten i  Dalsland. Man tar en bit i taget. 
Först Dals-Ed och nu Bengtsfors, vilka numera helt saknar stationerad polis. 
Åmål har också drabbats genom att man fr.o.m den 1 januari 2016 stänger polisstationen kvällar, nätter och helger.
Detta innebär att det under dessa tider inte kommer att finnas en enda bemannad polisstation i ett helt landskap.
Överst på polisens hemsida under verksamhetsidé och långsiktiga mål står följande att läsa med fetstil:

”Polisens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Människor skall känna sig trygga där de bor och vistas”.

Gunilla Gevreus och Rickard Fremark har uppsåtligt genom maktmissbruk skadat medborgarna i norra Dalsland  och på osakliga grunder skaffat sig egen vinning genom att förstärka sitt närområde.

De har därmed förskingrat dalslänningarnas polisiära trygghetskänsla och fråntagit medborgarnas möjlighet till rättssäkerhet, vilket straffmässigt borde gå in under brottsbalken 10 kap 5§ tredje stycket ”Trolöshet mot huvudman”.

Oavsett brottsrubricering är skadan så omfattande för medborgarna i norra Dalsland att tjänstefelet måste anses som grovt.

Sven-Åke Runelid

 

 

PS: Kanske på tiden att våra förtroendevalda politiker börjar göra skäl för sina arvoden och inse att det är nu är tid att ta strid för medborgarnas intresse. Ta fram stridsyxan och börja agera med alla till buds stående medel för att mildra konsekvenserna inför det beslutet som tyvärr redan verkat vara taget. 


Tommy Norum.    

Av tommy norum - 9 januari 2016 07:43

ger



 

Vänsterjournalisterna vägra att låta kulturbakgrunden vara orsaken till det som hände i Köln och Kalmar utan vill heller fokusera på könet där också den Svenska mannen får sig en känga för det som inträffat.

 

Medierapporteringen om kvinnoförtrycket ger en bra bild hur man inte fullt ut vill kritisera den vidriga kvinnosynen inom stora invandrargrupper där man likt hyenor i grupp attackerar kvinnor ute i samhället. Vi ser ett tydligt mönster i att inte vilja tala klarspråk i rapporteringen utan lindar in händelsen som ett könsrelaterat fenomen som även finns bland Svenskarna.

Man kan ju fråga sig i vilka kretsar dessa journalister befinner sig i man jämför händelserna i Kalmar och Köln som ett naturligt uppträdande som förekommer även i Sverige bland infödda män.

Varför inte jämföra rapporteringen om händelsen från SVT: S opinions inlägg med de Expressen, Dagens Nyheter och Aftonbladet inlägg och rapportering Så frågan är väl om man fortfarande  håller på att sopa verkligheten under mattan för att inte fylla på med bränsle och argument för de som varnat för utvecklingen. 

 

tn




”Vidrig kvinnosyn ska inte sopas under mattan”

För det första är det absolut inte kvinnor som ska ändra något beteende utan män med unken kvinnosyn är de som ska ändra sig, och straffas. 

För det andra, om media medvetet börjar låta bli att publicera nyheter för att de är oroliga för rasistkortet är en otrolig allvarlig utveckling. Pressetiken kräver att media förhåller sig konsekvensneutralt till publiceringar. 

För det tredje måste vi någon gång kunna hålla två saker i huvudet samtidigt. Vi måste kunna prata om att vissa utländska män har en kass kvinnosyn som till viss del beror på kulturella och religiösa skäl.

Om vi struntar i att prata om det drabbar det i slutändan inte bara kvinnor. Utan också alla de utländska män som vill bo i Europa och som har en alldeles utmärkt syn på kvinnor. För det finns även många sådana. 


http://www.svt.se/opinion/article5762210.svt


Problemet är männen, inte råden till kvinnor

Lite skitstorm i ett vattenglas i skuggan av det groteska mansvåld av alla kulörer som härjar över hela världen, kan jag tycka. Vem säger inte åt sin unge eller för den delen vuxna medmänniska av vilket kön som helst att hålla sig undan från grupper av aggressiva fyllon och skummisar i tätbefolkade områden mitt i natten?

 

http://www.expressen.se/kultur/problemet-ar-mannen-inte-raden-till-kvinnor/

 

 

 

Hanna Fahl: Den gemensamma nämnaren vid övergreppen är kön, inte etnicitet

Efter kränkningarna av kvinnor i Köln är ilskan förståelig. Men snarare än mäns våld mot kvinnor har det i debatten handlat om förövarnas härkomst.

Det är vidrigt att det där sistnämnda är relevant. Men det är det. För Kölnförövarnas etnicitet har använts som slagträ från både rasistiskt håll och från mer rumsrent högerhåll. Moderatpolitikern Lars Beckman twittrade till exempel så här: "Ni i twittervänstern som försvarar de män som tafsade och våldtog i Köln kan ni länka till när infödda svenska eller tyska män gjort motsv?" Det är bland det mest oförblommerat dumma och farliga jag läst om Köln. Att ursäkta övergrepp är oacceptabelt. Lika oacceptabelt är det att låtsas som om det inte finns "infödda svenska eller tyska" personer som är del av exakt samma mönster som förövarna. Den gemensamma nämnaren är inte etnicitet, den är kön.

 

http://www.dn.se/kultur-noje/hanna-fahl-den-gemensamma-namnaren-vid-overgreppen-ar-kon-inte-etnicitet/

 

"Att undvika berusade män i grupp sitter i ryggmärgen"

En flicka berättar: "De ­pekade på en bil och försökte dra mig dit. Det var så genomplanerat, tre ­tafsade på mig och två höll vakt."

Att nyhetsnatten var "lugn" är polisspråk för att ingen dödats eller hela kvarter slagits sönder.

Inte heller media har undanhållit något. Polisens informationsansvarig får framföra i Barometern: "Det var utländska ­killar som antastade tjejer runt Larmtorget."

Alltså; vanligt polisarbete som återges i relevanta nyhetsartiklar.

ch i åtminstone mig finns ryggmärgsreflexen att undvika berusade svenska män i grupp.

Den avgörande skillnaden är att svenska kvinnor vet att de kan polisanmäla och bli tagna på allvar. Det fungerar i Kalmar, säkert även i Köln.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article22059857.ab




Kanske är det uppropet till journalisterna via Twitter som sätter sina spår i nyhetsförmedlingen.

Efter sexattackerna i Köln: Upprop bland svenska journalister – Markerar mot “vita 

SVERIGE Efter nyårshelgens sexattacker i Köln går flera svenska journalister ut på Twitter och markerar mot “vita män”. En av dem är Sydsvenskans journalist Sofie Dahlstedt som påstår sig ha blivit sexuellt trakasserad av en “vit man” så sent som under dagen idag

Svenska journalister i upprop

Med anledning av nyårsnattens sexattacker i Köln startade under eftermiddagen idag ett upprop på Twitter av Expressenjournalisten Irena Pozar. Men uppropet är inte riktat mot arabiska eller nordafrikanska sexualförbrytare, utan mot “vita män”.

“Handen upp alla som någon gång blivit sexuellt trakasserade av en vit man”, skriver Pozar.

Flera svenska journalister och politiker har hörsammat uppropet och svarar att de trakasserats sexuellt av en vit man. En av dem är Liberalernas HBT-profil Maria Jern.

 

Av tommy norum - 8 januari 2016 22:03


Vad var det vi sa blir en vanligare och vanligare reaktion från de som länge förespråkat att det kommer bli problem när man okontrollerat släpper in människor från olika kulturer med en helt annan syn på religion, kvinnosyn, ta plats i det Svenska samhället. Media har en längre tid medvetet låtit bli att publicera nyheter för att de är oroliga för att få rasistkortet påstämplat i pannan. Aftonbladet som är väl som den ledande i korståget mot Sverigedemokraterna och dess invandrarpolitik . När man nu rapporterar om oroligheterna i Kalmar utesluter man i vanlig ordning förövarnas identitet och var de kommer ifrån. Samma gäller en del politiker som tassar omkring utan att ta bladet från munnen.    

Minst sexton kvinnor har hittills anmält att de blivit ofredade under nyårsnatten på torget i Kalmar. Polisen bekräftar att det är personer med invandrarbakgrund som står för övergreppen.

 

Omringade offren

Det var efter tolvslaget på nyårsnatten som de sexuella övergreppen ska ha inträffat på Larmtorget i centrala Kalmar.

Polisen har nu pratat med flera drabbade kvinnor, som uppgett att männen gått fram och tafsat.

I några fall hade männen tryckt upp kvinnan mot väggen eller försökt ta med henne till en bil.

Enligt polisen upplevde kvinnorna att övergreppen var organiserade då flera män stått i en ring runt offret för att skydda förövarna.

Detta händer i Sverige år 2016. Ni som förespråkar det mångkulturella samhället och som i alla sammanhang försökt sätta stämpeln främlingsfientlig, rasist när man påpekat riskerna med den okontrollerade invandringen.

vad har ni att säga nu  ?  


tn   



”Vidrig kvinnosyn ska inte sopas under mattan”

Köln, januari 7, 2016 WOLFGANG RATTAY / TT

Köln, januari 7, 2016 Foto: WOLFGANG RATTAY / TT

”Om vi struntar i att prata om händelserna i Köln drabbar det i slutändan inte bara kvinnor. Utan också alla de utländska män som vill bo i Europa och som har en alldeles utmärkt syn på kvinnor”, skriver Rebecca Weidmo Uvell.


På nyårsnatten gick en våg av sexuella övergrepp mot kvinnor i Köln men även i Hamburg, Stuttgart, Frankfurt och Kalmar. Stora grupper av utländska män rånade och sexuellt antastade kvinnor.

Enligt DN är de 18 män som hittills är misstänkta och de två gripna är samtliga utländska, majoriteten asylsökande.

Anmälningarna strömmade in till tyska polisen, i dagsläget är de fler än 200. Ändå tog det flera dagar innan de informerade om läget.

Dagen efter nyårsafton twittrade till exempel Köln-polisen från sitt officiella konto att ”allt fortlöpt lugnt” på nyårsnatten. Först på måndagen gick de ut med information. 

Men även en del tyska medier dröjde med att rapportera.

Rundradiobolaget ZDF väntade ända till tisdag 5 januari innan de rapporterade och bad sedan om ursäkt för att de ”felbedömt nyhetsvärdet”.

SVT var först den 5 januari, då med rubriken ”Stökigt i Köln under nyårsnatten många kvinnor attackerade” som sedan ändrades till ”Ledande tyska politiker fördömer övergreppen i Köln”.

Som om inte detta var nog började Kölns politiker att först instruera kvinnorna i staden att  ”hålla män på armlängds avstånd” och ändra sitt eget beteende. 

Och någonstans här känner jag bara att nu räcker det. Verkligen.


http://www.svt.se/opinion/article5762210.svt



Av tommy norum - 7 januari 2016 20:47



   Feministiskt initiativ, som ju har ”kvinnans rättigheter högst på dagordningen”,varför – står invandrarkvinnornas  rättigheter inte högst på dagordningen hos dem?

 

Var det här samhället som var det mångkulturella som så många drömde om skulle bli Sveriges framtid. Jag tror nog att det i praktiken blivit precis tvärt om där segregationen cementeras av den växande fundamentalismen som går allt längre ner i åldrarna. Oron växer runt våra storstäder i invandrartäta områden där framförallt kvinnorna känner sig förföljda och anser att man inte får leva ett liv som övriga Svenskar.

I Tyskland går det så långt att myndigheterna går ut och vill förändra kvinnornas beteende ute i samhället där de skall vara aktsamma och ha distans till omgivningen vid större folksamlingar. Är detta priset vi får betala för att en liten klick vänster och miljöpartister med en svans av naiva politiker och medborgares dröm om ett mångkulturellt samhälle.

Frågan är väl var alla dessa förespråkare för den mångkulturella drömmen håller hus nu när vi ser avigsidorna på den politik som dominerat de senaste åren.  Med ett utpräglat strutsbeteende så vägrar man ta till sig utvecklingen i våra invandrartäta förorter utan hävdar att det är överdrifter och inget man behöver ta hänsyn till. Då är det bekvämare när någon påpekar förhållandena ta främlingsfientligt som tillhygge för att tysta sanningen.  

Att sedan till och med Mona Sahlin sent omsider fått upp ögonen på vad som håller på att ske det verkar inte stoppa vänsterpressen när man på alla sätt försöker få budbärarna som påpekar vad som händer i förorterna att framstå som opålitliga. Men som vanligt så vinner sanningen terräng sakta men säkert trots den intensiva propagandaapparat i media som har som enda syfte att stoppa Sverigedemokraterna som länge förutspått problemen när olika kulturer möts i samhället.

Där HAR olika religiösa sammanslutningar speciellt DÄR islam har en dominerande roll får härja fritt bland de nya Svenskarna och med hot, skrämsel och ren mobbning få dessa att avstå att integreras i det Svenska samhället på sina egna villkor.

Här pratar man om främlingsfientlighet, rädsla att ta till sig andra kulturer när Svenskar opponerar sig mot utvecklingen. Men vad har man för beteckning på det som förekommer i våra förorter där man i islams namn försöker förhindra de nyanlända att ta till sig Svenska seder och bruk, få klä sig hur man vill, inte få gå ut utan att det skall godkännas av religiösa påbud som gällde i det forna hemlandet.

Varför vågar man inte använda det rätta namnet för sådana företeelser i våra förorter?    Skenhelighet är väl ett bra namn på sådan som gömmer sig i retoriken bakom orden solidaritet, allas lika värde, vi skall ställa upp mm, men man har väldigt svårt att leva upp till det man lär ut när det finns risk att det slår tillbaka på sina egna syften när man pratar klarspråk om vad som verkligen händer ute i vårt mångkulturella samhälle.


I dagens samhällsklimat, där rasismen är smärtsamt närvarande, har medierna ett ansvar att inte spä på de krafter som driver den framåt. Eller som Fazeela Selberg Zaib säger att sanningen vad som händer kommer att bli ”ännu en tegelsten i muslimhatets byggnad”. Så tystnad av vad som händer ute i samhället är det som gäller så att den växande fundamentalismen får härja fritt ute i förorterna och skapa det samhälle som så många har varnat för men som våra politiker fortfarande vägrar lyssna på. Så påståendet vad var det vi sa kommer att bli en följetång i svensk politik lång tid framöver och där våra politiker gång på gång får erkänna att de varit otroligt naiva inför de samhällsproblem vi stå inför på grund av den invandrarpolitik man bedrivit.    

tn



I förorten växer männens diktatur

 

Våra manliga enklaver odlar numera inte bara hederskulturer som diskriminerar kvinnor, de odlar kulturer som skapar jihadkrigare, skriver Amineh Kakabaveh.

 

Kvinnor kan inte klä sig hur de vill.

Många kvinnor från förorten har under de senaste veckorna vittnat om detta i medierna,sedan Zeliha Dagli skrivit om det i Aftonbladet.

Och i Expressen skrev Husbybon Per Pettersson förra veckan om hur han trakasseras av ungdomar för att han är homosexuell – ett ytterligare bevis på den den , som går allt längre ner i åldrarna.

Oron för utvecklingen växer.

 

Tvåbarnsmamman Seve Saleh som bott i Husby i 13 år berättar för mig hur Husby allt mer liknar Afghanistan.

Islamister och fundamentalister säger till ungdomarna här att de måste beslöja sig, att svensk mat är "Haram" (smutsig), och att de måste läsa Koranen.

Muslimska kvinnor med andra livsstilar än islamisterna får ständigt synpunkter på hur de lever - till och med på vilken mataffär de handlar från.

Och i skolan tillrättavisas Seves barn av fundamentalisternas.

Situationen är likadan i andra förorter som Tensta, Rinkeby, Alby, Fittja, Rosengård, Bergsjön, Angered och så vidare.


En annan kvinna, Helin Gül, berättar om hur männen med långa skägg och i vita klänningar tittar nedlåtande på kvinnor utan slöja eller i klänning med bara armar.

Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö.

Kvinnoförtrycket i Husby och många stadsdelar i Järvaområdet är allt mer kvävande, det finns ingen frihet här längre.

 

Vi har tre konkreta förslag på fullt genomförbara förändringar, som måste ske nu:


http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards