Alla inlägg den 7 januari 2016

Av tommy norum - 7 januari 2016 20:47



   Feministiskt initiativ, som ju har ”kvinnans rättigheter högst på dagordningen”,varför – står invandrarkvinnornas  rättigheter inte högst på dagordningen hos dem?

 

Var det här samhället som var det mångkulturella som så många drömde om skulle bli Sveriges framtid. Jag tror nog att det i praktiken blivit precis tvärt om där segregationen cementeras av den växande fundamentalismen som går allt längre ner i åldrarna. Oron växer runt våra storstäder i invandrartäta områden där framförallt kvinnorna känner sig förföljda och anser att man inte får leva ett liv som övriga Svenskar.

I Tyskland går det så långt att myndigheterna går ut och vill förändra kvinnornas beteende ute i samhället där de skall vara aktsamma och ha distans till omgivningen vid större folksamlingar. Är detta priset vi får betala för att en liten klick vänster och miljöpartister med en svans av naiva politiker och medborgares dröm om ett mångkulturellt samhälle.

Frågan är väl var alla dessa förespråkare för den mångkulturella drömmen håller hus nu när vi ser avigsidorna på den politik som dominerat de senaste åren.  Med ett utpräglat strutsbeteende så vägrar man ta till sig utvecklingen i våra invandrartäta förorter utan hävdar att det är överdrifter och inget man behöver ta hänsyn till. Då är det bekvämare när någon påpekar förhållandena ta främlingsfientligt som tillhygge för att tysta sanningen.  

Att sedan till och med Mona Sahlin sent omsider fått upp ögonen på vad som håller på att ske det verkar inte stoppa vänsterpressen när man på alla sätt försöker få budbärarna som påpekar vad som händer i förorterna att framstå som opålitliga. Men som vanligt så vinner sanningen terräng sakta men säkert trots den intensiva propagandaapparat i media som har som enda syfte att stoppa Sverigedemokraterna som länge förutspått problemen när olika kulturer möts i samhället.

Där HAR olika religiösa sammanslutningar speciellt DÄR islam har en dominerande roll får härja fritt bland de nya Svenskarna och med hot, skrämsel och ren mobbning få dessa att avstå att integreras i det Svenska samhället på sina egna villkor.

Här pratar man om främlingsfientlighet, rädsla att ta till sig andra kulturer när Svenskar opponerar sig mot utvecklingen. Men vad har man för beteckning på det som förekommer i våra förorter där man i islams namn försöker förhindra de nyanlända att ta till sig Svenska seder och bruk, få klä sig hur man vill, inte få gå ut utan att det skall godkännas av religiösa påbud som gällde i det forna hemlandet.

Varför vågar man inte använda det rätta namnet för sådana företeelser i våra förorter?    Skenhelighet är väl ett bra namn på sådan som gömmer sig i retoriken bakom orden solidaritet, allas lika värde, vi skall ställa upp mm, men man har väldigt svårt att leva upp till det man lär ut när det finns risk att det slår tillbaka på sina egna syften när man pratar klarspråk om vad som verkligen händer ute i vårt mångkulturella samhälle.


I dagens samhällsklimat, där rasismen är smärtsamt närvarande, har medierna ett ansvar att inte spä på de krafter som driver den framåt. Eller som Fazeela Selberg Zaib säger att sanningen vad som händer kommer att bli ”ännu en tegelsten i muslimhatets byggnad”. Så tystnad av vad som händer ute i samhället är det som gäller så att den växande fundamentalismen får härja fritt ute i förorterna och skapa det samhälle som så många har varnat för men som våra politiker fortfarande vägrar lyssna på. Så påståendet vad var det vi sa kommer att bli en följetång i svensk politik lång tid framöver och där våra politiker gång på gång får erkänna att de varit otroligt naiva inför de samhällsproblem vi stå inför på grund av den invandrarpolitik man bedrivit.    

tn



I förorten växer männens diktatur

 

Våra manliga enklaver odlar numera inte bara hederskulturer som diskriminerar kvinnor, de odlar kulturer som skapar jihadkrigare, skriver Amineh Kakabaveh.

 

Kvinnor kan inte klä sig hur de vill.

Många kvinnor från förorten har under de senaste veckorna vittnat om detta i medierna,sedan Zeliha Dagli skrivit om det i Aftonbladet.

Och i Expressen skrev Husbybon Per Pettersson förra veckan om hur han trakasseras av ungdomar för att han är homosexuell – ett ytterligare bevis på den den , som går allt längre ner i åldrarna.

Oron för utvecklingen växer.

 

Tvåbarnsmamman Seve Saleh som bott i Husby i 13 år berättar för mig hur Husby allt mer liknar Afghanistan.

Islamister och fundamentalister säger till ungdomarna här att de måste beslöja sig, att svensk mat är "Haram" (smutsig), och att de måste läsa Koranen.

Muslimska kvinnor med andra livsstilar än islamisterna får ständigt synpunkter på hur de lever - till och med på vilken mataffär de handlar från.

Och i skolan tillrättavisas Seves barn av fundamentalisternas.

Situationen är likadan i andra förorter som Tensta, Rinkeby, Alby, Fittja, Rosengård, Bergsjön, Angered och så vidare.


En annan kvinna, Helin Gül, berättar om hur männen med långa skägg och i vita klänningar tittar nedlåtande på kvinnor utan slöja eller i klänning med bara armar.

Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö.

Kvinnoförtrycket i Husby och många stadsdelar i Järvaområdet är allt mer kvävande, det finns ingen frihet här längre.

 

Vi har tre konkreta förslag på fullt genomförbara förändringar, som måste ske nu:


http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

Av tommy norum - 7 januari 2016 17:05


 

Tramsig debatt och rapportering om ID-kontroller



Hur var det nu med ID kontrollerna som enligt motståndarna till det politiska beslutet skulle orsaka kaos vid gränsen 

mot Danmark. Hela Öresunds område mellan Malmö och området skulle förlora miljarder på den ut vidvidgade kontrollen. Alla pendlare som skulle drabbas och förstöra arbetsmarknaden. Hela ID kontrollen skulle kosta näringslivet miljarder och få förödande konsekvens för utvecklingen i området. Det fanns ingen hejd på alla påhittade och förväntade konsekvenser det skulle få för Malmö - Köpenhamn området.

Vad jag förstår så är de flesta positiva till det fattade beslutet även de som pendlar som också säger att det flyter oväntat bra. Så nu verkar även det argumentet vara undanröjt att det skulle i förlängningen vara risk för att utvecklingen i området stannar upp på grund av beslutet att införa ID kontroller. Så nu får man väl övergå till det som är kärnan i motståndet nämligen att man vill att Sverige skall bli en fristad för alla världens flyktingar. Vilka konsekvenser det får för Sverige som nation det verkar man helt strunta i. Måste vara frustrerande när man i åratal i argumenten för den förra invandringspolitiken helt frankt påstått att vad 13 % av befolkningen tycker (SD) behöver man inte ta hänsyn till när det är 87 % som står bakom den förda politiken. Det argumentet föll som en fura när det nu visar sig att politiken på en handvändning tagit en helomvändning för att det både i riksdagen och i opinionsundersökningar blivit precis tvärt om.

Inte lätt att föra en invandrarvänlig politik när inte argumenten längre räcker för att få med medborgarna på tåget. När man nu inte längre kan använda främlingsfientlig, människor lika värde, på samma sätt nu när det gäller det egna politiska partiets politik. Så vad skall man då hitta på ?  Ett tappert försök gjordes av någon Vänsterjournalist på Twitter i samband med kravallerna i Köln och i Kalmar där invandrarna i grupp utpekades i media försökt våldta kvinnor.  Hon hade också minsann blivit vältagen men inte av en invandrare och de flesta våldtäkter i Sverige utförs av Svenskar. Så att använda den incidenten i Köln eller Kalmar för att få bränsle för de som har invändningar mot vad den oreglerade invandringen kan ställa till med i samhället det är inte relevant utan det är Svenskarna som våldtar som vi skall fokusera frustrationen på. Inte på de invandrare i grupp råkar ta för sig i sin sexualdrift.

Att i de Svenska fängelserna förhållandevis har större andel som har invandrarbakgrund kanske heller inte man skall påpeka utan i stället koncentrera sig på de som har Svenskt ursprung för att inte spä på bränslet till som har invändningar mot den pågående invandrarpolitiken. Det verkar som om de invandrar vänliga grupperna får svårare och svårare att försvara och hitta på trovärdiga argument för sin sak.

Det verkar som när nu medborgarna har synat korten ordentligt förstår att man har inte så mycket att komma med mer än att i alla lägen är det asylrätten som till varje pris skall styra flyktingpolitiken men inlindat i alla möjliga och omöjliga argument som faller som korthus när de synas.                                         


tn


 
Det tog ett tag innan Löfven förstod vad det var på färde. Fortfarande finns det en liten klick motsträviga individer som vägrar ta sig an verkligheten. 


 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards